PSY
Ja mam szczęście, bo mój saluk prawie w ogóle nie linieje, gubi jedynie jeszcze szczenięcy 'puszek' 😉
Wstąpiłam do tego wątku o muszę się pochwalić, że nauczyłam właśnie saluka robić 'hop' (coś w stylu psiego stawania dęba) i dawać łapę. Pragnę też powiedzieć, że owy saluki ma dopiero pół roku, a ja marną trenerką psów jestem 😉
cieciorka, zawsze w połowie maja są przymrozki ("zimni ogrodnicy" i "zimna zośka"😉. Moje psy liniały w marcu, teraz mają przerwę, podejrzewam, że zaczną na nowo w czerwcu (tak było rok temu).
Pisałam, że mam psa z dziurą w boku? To ma towarzystwo. Zrobiła mi się klinika weterynaryjna.
Suka ma uszkodzony palec, tuż przy pazurze. Muszę moczyć w Rivanolu. Czy mogę użyć tego samego np. dwa razy, czy za każdym razem nową tabletkę rozrabiać?
Cieciorka dla nas 7 stopni to dosyć chłodna pogoda, a dla psa, który ma futro na 20 stopniowe mrozy? Po przejściu 100m już dyszy, bo gorąco 😉
mam pytanie,bo mam małe kundelki , 9 maja skończyły 2 misiace
w jakim miesiącu szczepi się na nosówkę ? bo słyszałam rózne wersje
a to zdjęcia moich chłopaków :
Bolek

i Lolek 🙂
Już, teraz, natychmiast! Na wściekliznę można później(wg dobra psa, nie ustawy)....
Jutro jedziemy znów na wieś, pies będzie szczęśliwy 🙂
😍 chwila mamuciego odpoczynku... ehhh zdarza się tak rzadko ... 😁
Karma Platinum ma podobno miekkie krokiety, ale to karma z półki superpremium i koszt wysoki.
A czy we wrocławskich sklepach zoologicznych można dostać tą karmę PLATINUM?
Czy tylko przez internet? ( jeśli tak to poproszę o linka, bo w krak-vecie, zoo-plusie) nie mają🙁
Dziękuję i pozdrawiam. :kwiatek:
We Wrocławskich sklepach karmy z półki superpremium to tylko Acana i Orijen. Cała reszta tylko przez internet.
Zdrowy Piesek - mają również karmy WolfsBlut
http://www.zdrowypiesek.pl/category/karma-dla-psow-platinum-natural
Jara dzięki🙂 :kwiatek: a granulki mają małe? bo szukam dla wielkiego ale duchem yorka🙂 chodzi mi o te Platinum i Wolfsblut.
Teraz moja Lusia zajada Orijen Puppy i Acana Small Bread lub Acana Puppy/Junior, więc tych rozmiarów kulek szukam🙂
Myślę o tej :
http://www.zdrowypiesek.pl/karma-platinum-natural-puppy-5-kg-73-swiezego-miesa-z-kurczaka-ryz-suszone-ryby-olej-lniany.html
Wolfsblut ma małe granulki,

WB Green Valley - jagnięcina/łosoś

WB Blue Mountain - dziczyzna

WB Ranch Lamb - jagnięcina/ryż

WB Wild Pacific - 6 gatunków ryb

Z resztą na zdrowym piesku, każda karma WB ma pokazane granulki.
Platinum nie miałam jeszcze, dopiero mam zamiar wypróbować.
Uwielbiam mojego psa.
Leży rozwalony na środku kuchni, śpi, szczeka przez sen. Podchodzę do niego, staję przy tyłku i wołam "Moro! Moro! Obudź się!"
Pies nic.
To szturchnęłam go nogą.
Podskoczył w górę, wylądował na 4 łapach, szczeka i warczy w stronę okna. Po paru sekundach się zreflektował, zamilkł, po chwili nastawił uszy i wydał z siebie krótkie "Łof?"
To znów szturchnęłam biedaka.
Spojrzał na mnie zdziwiony, potem na okno, znów na mnie i na okno, w końcu odwrócił się w moją stronę, wsadził pysk w rękę i westchnął.
Nie ma co. Alarm antywłamaniowy pełną gębą 😀
JARA wielkie dzięki ❗ za fotki granulek Wolfsblut'a. 👍
Szkopuł w tym, że moja yorka głównie w drobiu (czytaj KURCZAK) i wołowinie gustuje. Nie chcę się przekonać ani do rybich ani do innych "dzikich" smaków i aromatów ( królik, jagnięcina, kaczka i łosoś odpadają). Dlatego może spróbuje Platinum, bo nie wiem co z Wolfsblut'a mogłoby jej podpasować smakowo.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc :kwiatek:
ewamloda, jakbyś skusiła się kiedyś na jakąś karmę super-premium, ale bez kurczaka, a Twoja suka nie chciałaby jeść to chętnie odkupię 😉
edit:
W ogóle bez drobiu.
Morał na dziś... - nie wpied....aj się między wódkę, a zakąskę na bosaka....
a konkretnie - nie rozdzelaj gryzących się psów bez butów 😤 bo możesz oberwać rykoszetem 🤔
OJ była reprymenda bynajmniej NIE-tylko-słowna...
jedno - łapa i nos za kość, drugie - łapa i policzek za złodziejstwo, a ja - stopa i to za darmo 😤
Jara OK🙂 będę pamiętała, że mogę liczyć na Ciebie - najwyżej sama jagnięcinę schrupiesz jak chipsy🙂 dzięki !
Byłam dzisiaj w klinice, głównie ze względu na ranę pooperacyjną na łapce, która mnie niepokoiła, ale dopytałam się o to linienie do potęgi n-tej.
Mam się nie przejmować, taki okres. Kupić Efa Oil (lub inny syropek witaminowy z aminokwasami i biotyną) i podawać codziennie żeby wspomoc organizm.
(ja bym do tego jeszcze dodała Roombe zeby sama za mnie odkurzała i milion przylepnych rolek do czyszczenia ciuchów 😀)
Zapragnęła mieć jednego dla siebie 😉
dobrze, że nie aportowała
My wczoraj znów wybrałyśmy się pociągiem na spacer do Namysłowa (w sumie dwie wioski od miasta).
JARA O jakie znajome okolice🙂 Ja pomieszkuję sobie weekendowo i czasami w tygodniu niedaleko od Namysłowa (wioska Strzelce), a niedaleko trzymam swoje dwie kobyłki (Gierałcice), więc jak będziesz planowała wycieczkę w te strony to zapraszam w odwiedziny. Możemy się też wybrać na spacer z moją yorką- lubimy buliki 😍
Pozdrawiamy właśnie z takich zielonych łąk jak na Twoich fotach🙂
[quote author=JARA link=topic=32.msg1405983#msg1405983 date=1337415215]
Zapragnęła mieć jednego dla siebie 😉
dobrze, że nie aportowała
[/quote]
Obawiałam się, że może chcieć aportować konia, ale skończyło się na zapraszaniu do zabawy 😁

Ewa my jechałyśmy do Namysłowa, a stamtąd odbierał nas kolega i jechałyśmy w trochę innym kierunku, bo na południe do Nowych Smarchowic. Ale kolega szuka towarzystwa do spacerów 😉
Pies znajomej, wczoraj chciał pokryć mojego konia. Zaczęło się od niewinnego wąchania, później pies począł piszczeć, aż w końcu upodobał sobie zadnią nogę siwej. Na całe szczęście, moja psa nie tknie. Uwielbia je. Podniosła wyżej nogę, przekroczyła go i poszła jeść. Pierwszy raz się spotkałam z tym, aby pies miał ciągoty do konia. To tak, nawiązując do koni i psów.
a ja z Orso zakonczylam egzaminy na rok 2012, mam komplet, gruzy i teren. Suke musialam przeniesc na jesien, bo za mloda (wg regulaminu, a nie wg mnie)
nasz psiurek dziś pojechał do psiego szpitala 🙁 zepsuł sobie tylną lewą nogę, nie wiem o co, bo w ogrodzie nie widzę nic ostrego, ale rozdziubał sobie nogę nad "pęciną". ciekła krew okrutnie. pojechaliśmy do weta, teraz czekamy aż dojdzie do siebie po narkozie. zrobili przeswietlenia klatki piersiowej i morfologię, bo pies 14 letni już, szyli na śpiocha. rozciął ścięgna, żyły, i chyba tetnicę, nie wiem dokladnie, bo odbierzemy go wieczorem jak wet zadzwoni, tylko dzwonił po zabiegu, że go pozszywał, i właśnie wybudzają(czego sie bałam najmocniej) i rokowania są dobre. strasznie sie martwię, musimy mu ograniczyć ruch do minimum ze względu na ścięgna, co będzie trudne, bo nawet jak zbudowalibyśmy w domu kojec to się zapiszczy. nie wiem co zrobić, macie pomysły?
podobno szczęśliwy Husky to zmęczony Husky- mission completed 🙂

zdjęcia padły 🙁
A mnie dziś na "dniach SGGW", ręce i cycki opadły 😵 Stojak ze zdjęciami piesków do adopcji, z hasłami, że tyle piesków nie ma domu, przy stojaku panienka, przed nią klatka z kilkoma szczeniakami do wzięcia od zaraz. Mijałam ją kilka razy i dopiero za którymś razem trafiłam, że jakaś dziewczyna po tej od szczeniaków jechała, bo ta ludziom wciska głupoty, jakoby suka musi mieć w życiu przynajmniej jeden miot i tym samym namawia do produkcji kolejnych nie chcianych psów 😵 😵 😵 Sama świadkiem nie byłam takigo wcikania głupot, tak samo bym zareagowała.
DZieki, 🙂
szkoda ze suki nie dopuscili do egzaminu ze wzgledu na wiek, bo mialabym dwa powody do radosci
A moja dzielna suczka Lusia szuka w ogrodzie kreta od samego rana ryje w kopcach🙂
Jara -a z jakich okolic Namysłowa kolega chętny na spacery jest? 🙂