PSY

Ja mam szczęście, bo mój saluk prawie w ogóle nie linieje, gubi jedynie jeszcze szczenięcy 'puszek' 😉
Wstąpiłam do tego wątku o muszę się pochwalić, że nauczyłam właśnie saluka robić 'hop' (coś w stylu psiego stawania dęba) i dawać łapę. Pragnę też powiedzieć, że owy saluki ma dopiero pół roku, a ja marną trenerką psów jestem 😉
abre   tulibudibu
16 maja 2012 16:20
cieciorka, zawsze w połowie maja są przymrozki ("zimni ogrodnicy" i "zimna zośka"😉. Moje psy liniały w marcu, teraz mają przerwę, podejrzewam, że zaczną na nowo w czerwcu (tak było rok temu).

Pisałam, że mam psa z dziurą w boku? To ma towarzystwo. Zrobiła mi się klinika weterynaryjna.
Suka ma uszkodzony palec, tuż przy pazurze. Muszę moczyć w Rivanolu. Czy mogę użyć tego samego np. dwa razy, czy za każdym razem nową tabletkę rozrabiać?
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
16 maja 2012 17:18
Cieciorka dla nas 7 stopni to dosyć chłodna pogoda, a dla psa, który ma futro na 20 stopniowe mrozy? Po przejściu 100m już dyszy, bo gorąco 😉
Huculska Ostoja   Fotografia Beata Gan
16 maja 2012 18:56
mam pytanie,bo mam małe kundelki , 9 maja skończyły 2 misiace
w jakim miesiącu szczepi  się  na nosówkę ? bo słyszałam rózne wersje
a to zdjęcia moich chłopaków :
Bolek

i Lolek 🙂
Już, teraz, natychmiast! Na wściekliznę można później(wg dobra psa, nie ustawy)....

Jutro jedziemy znów na wieś, pies będzie szczęśliwy 🙂

😍 chwila mamuciego odpoczynku... ehhh zdarza się tak rzadko ...  😁
Karma Platinum ma podobno miekkie krokiety, ale to karma z półki superpremium i koszt wysoki.

A czy we wrocławskich sklepach zoologicznych można dostać tą karmę PLATINUM?
Czy tylko przez internet? ( jeśli tak to poproszę o linka, bo w krak-vecie, zoo-plusie) nie mają🙁

Dziękuję i pozdrawiam. :kwiatek:
17 maja 2012 12:21
We Wrocławskich sklepach karmy z półki superpremium to tylko Acana i Orijen. Cała reszta tylko przez internet.

Zdrowy Piesek - mają również karmy WolfsBlut
http://www.zdrowypiesek.pl/category/karma-dla-psow-platinum-natural

Jara dzięki🙂 :kwiatek: a granulki mają małe? bo szukam dla wielkiego ale duchem yorka🙂 chodzi mi o te Platinum i Wolfsblut.
Teraz moja Lusia zajada Orijen Puppy i Acana Small Bread lub Acana Puppy/Junior, więc tych rozmiarów kulek szukam🙂

Myślę o tej : http://www.zdrowypiesek.pl/karma-platinum-natural-puppy-5-kg-73-swiezego-miesa-z-kurczaka-ryz-suszone-ryby-olej-lniany.html

17 maja 2012 13:25
Wolfsblut ma małe granulki,

WB Green Valley - jagnięcina/łosoś

WB Blue Mountain -  dziczyzna

WB Ranch Lamb - jagnięcina/ryż

WB Wild Pacific - 6 gatunków ryb

Z resztą na zdrowym piesku, każda karma WB ma pokazane granulki.

Platinum nie miałam jeszcze, dopiero mam zamiar wypróbować.
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
17 maja 2012 14:08
Uwielbiam mojego psa.
Leży rozwalony na środku kuchni, śpi, szczeka przez sen. Podchodzę do niego, staję przy tyłku i wołam "Moro! Moro! Obudź się!"
Pies nic.
To szturchnęłam go nogą.
Podskoczył w górę, wylądował na 4 łapach, szczeka i warczy w stronę okna. Po paru sekundach się zreflektował, zamilkł, po chwili nastawił uszy i wydał z siebie krótkie "Łof?"
To znów szturchnęłam biedaka.
Spojrzał na mnie zdziwiony, potem na okno, znów na mnie i na okno, w końcu odwrócił się w moją stronę, wsadził pysk w rękę i westchnął.
Nie ma co. Alarm antywłamaniowy pełną gębą 😀
JARA wielkie dzięki ❗ za fotki granulek Wolfsblut'a.   👍
Szkopuł w tym, że moja yorka głównie w drobiu (czytaj KURCZAK) i wołowinie gustuje. Nie chcę się przekonać ani do rybich ani do innych "dzikich" smaków i aromatów ( królik, jagnięcina, kaczka i łosoś odpadają). Dlatego może spróbuje Platinum, bo nie wiem co z Wolfsblut'a mogłoby jej podpasować smakowo.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc :kwiatek:
17 maja 2012 16:56
ewamloda, jakbyś skusiła się kiedyś na jakąś karmę super-premium, ale bez kurczaka, a Twoja suka nie chciałaby jeść to chętnie odkupię 😉

edit:
W ogóle bez drobiu.
Morał na dziś... - nie wpied....aj się między wódkę, a zakąskę na bosaka....
a konkretnie - nie rozdzelaj gryzących się psów bez butów  😤 bo możesz oberwać rykoszetem  🤔

OJ była reprymenda bynajmniej NIE-tylko-słowna...

jedno - łapa i nos za kość, drugie - łapa i policzek za złodziejstwo, a ja - stopa i to za darmo  😤
Jara OK🙂 będę pamiętała, że mogę liczyć na Ciebie - najwyżej sama jagnięcinę schrupiesz jak chipsy🙂 dzięki !
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
18 maja 2012 21:42
Byłam dzisiaj w klinice, głównie ze względu na ranę pooperacyjną na łapce, która mnie niepokoiła, ale dopytałam się o to linienie do potęgi n-tej.
Mam się nie przejmować, taki okres. Kupić Efa Oil (lub inny syropek witaminowy z aminokwasami i biotyną) i podawać codziennie żeby wspomoc organizm.
(ja bym do tego jeszcze dodała Roombe zeby sama za mnie odkurzała i milion przylepnych rolek do czyszczenia ciuchów  😀)
19 maja 2012 09:13
My wczoraj znów wybrałyśmy się pociągiem na spacer do Namysłowa (w sumie dwie wioski od miasta). Cała akcja zajęła nam ponad 12h. Buła jest nieprzytomna.

Buła zobaczyła pierwszy raz z bliska takie duże psy..

Zapragnęła mieć jednego dla siebie 😉

Niekończące się lasy, pola i łąki

dobrze, że nie aportowała
My wczoraj znów wybrałyśmy się pociągiem na spacer do Namysłowa (w sumie dwie wioski od miasta).

JARA O jakie znajome okolice🙂 Ja pomieszkuję sobie weekendowo i czasami w tygodniu niedaleko od Namysłowa (wioska Strzelce), a niedaleko trzymam swoje dwie kobyłki (Gierałcice), więc jak będziesz planowała wycieczkę w te strony to zapraszam w odwiedziny. Możemy się też wybrać na spacer z moją yorką- lubimy buliki 😍
Pozdrawiamy właśnie z takich zielonych łąk jak na Twoich fotach🙂
19 maja 2012 10:26
[quote author=JARA link=topic=32.msg1405983#msg1405983 date=1337415215]

dobrze, że nie aportowała
[/quote]

Obawiałam się, że może chcieć aportować konia, ale skończyło się na zapraszaniu do zabawy  😁

Ewa my jechałyśmy do Namysłowa, a stamtąd odbierał nas kolega i jechałyśmy w trochę innym kierunku, bo na południe do Nowych Smarchowic. Ale kolega szuka towarzystwa do spacerów 😉
Pies znajomej, wczoraj chciał pokryć mojego konia. Zaczęło się od niewinnego wąchania, później pies począł piszczeć, aż w końcu upodobał sobie zadnią nogę siwej. Na całe szczęście, moja psa nie tknie. Uwielbia je. Podniosła wyżej nogę, przekroczyła go i poszła jeść. Pierwszy raz się spotkałam z tym, aby pies miał ciągoty do konia. To tak, nawiązując do koni i psów.
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
19 maja 2012 17:20
a ja z Orso zakonczylam egzaminy na rok 2012, mam komplet, gruzy i teren. Suke musialam przeniesc na jesien, bo za mloda (wg regulaminu, a nie wg mnie)
nasz psiurek dziś pojechał do psiego szpitala 🙁 zepsuł sobie tylną lewą nogę, nie wiem o co, bo w ogrodzie nie widzę nic ostrego, ale rozdziubał sobie nogę nad "pęciną". ciekła krew okrutnie. pojechaliśmy do weta, teraz czekamy aż dojdzie do siebie po narkozie. zrobili przeswietlenia klatki piersiowej i morfologię, bo pies 14 letni już, szyli na śpiocha. rozciął ścięgna, żyły, i chyba tetnicę, nie wiem dokladnie, bo odbierzemy go wieczorem jak wet zadzwoni, tylko dzwonił po zabiegu, że go pozszywał, i właśnie wybudzają(czego sie bałam najmocniej) i rokowania są dobre.  strasznie sie martwię, musimy mu ograniczyć ruch do minimum ze względu na ścięgna, co będzie trudne, bo nawet jak zbudowalibyśmy w domu kojec to się zapiszczy. nie wiem co zrobić, macie pomysły?
Kastorkowa   Szałas na hałas
19 maja 2012 19:07
Wrzucam trochę mojego głupka

Może my?

podobno szczęśliwy Husky to zmęczony Husky- mission completed 🙂

zdjęcia padły 🙁
Bischa   TAFC Polska :)
19 maja 2012 21:20
A mnie dziś na "dniach SGGW", ręce i cycki opadły 😵 Stojak ze zdjęciami piesków do adopcji, z hasłami, że tyle piesków nie ma domu, przy stojaku panienka, przed nią klatka z kilkoma szczeniakami do wzięcia od zaraz. Mijałam ją kilka razy i dopiero za którymś razem trafiłam, że jakaś dziewczyna po tej od szczeniaków jechała, bo ta ludziom wciska głupoty, jakoby suka musi mieć w życiu przynajmniej jeden miot i tym samym namawia do produkcji kolejnych nie chcianych psów 😵 😵 😵 Sama świadkiem nie byłam takigo wcikania głupot, tak samo bym zareagowała.
19 maja 2012 21:49
Tet gratulacje! 🙂
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
20 maja 2012 07:59
DZieki, 🙂
szkoda ze suki nie dopuscili do egzaminu ze wzgledu na wiek, bo mialabym dwa powody do radosci
A moja dzielna suczka Lusia szuka w ogrodzie kreta od samego rana ryje w kopcach🙂
Jara -a z jakich okolic Namysłowa kolega chętny na spacery jest? 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się