PSY
Yga gratuluję 😅 Z jakiej hodowli jest?
A to 5 miesięczny shar-pei mojej niedoszłej szwagierki i jej córki 🙂
Max
Jara, świetny! 😜
Yga, gratulacje, cudo! 😍
Jakiego skunksika znalazłam na necie, 😜
Karolina- załączyłam link.
Szczerze bałam się, że to jakiś niewypał (i boję się nadal). Jakby babka zaproponowała mi przedpłatę-nie zgodziłabym się. To dla mnie zbyt ryzykowne. Ale mam zapłacić przy dotarciu pieska specjalnym serwisem. Jeszcze musze się dowiedzieć jak dokladnie wygląda transport, bo podobno wszystko humanitarnie itd..
Babka musi je oddać bo jest chora i wyjeżdza do jakiegoś senatorium.
Dziękuję ! :kwiatek: Ale nie ma co mówić hop siup, strasznie się napaliłam, no aleeeee jeszcze go nie ma 😉 mam nadzieje ze wrzuce Wam za 2 tygodnie nasze wspólne zdjęcia 😜
za duże zdjęcie 🤦
Myślałam, że zdarzę dodać jeszcze fotę Buliana, ale widzę, że ładnie z postami pogoniłyście.
edit:
Coś serwery nawalają i nie mogę zdjęcia wyświetlającego się wstawić.
edit2:
A mówią, że świnia nigdy nie spojrzy w niebo..
yga, jest prze prze prze prze piękny, a ta fałdki 😍
nooo, taka paróweczka 😍
a Twój bull to spełnienie marzeń mojego mena 😉 Też się czaiłam wcześniej na tą rasę. Ale musiałam znaleźć coś innego niż mój Maciej, tak więc wypatrzyłam buldożki i nie mogę od nich teraz oderwać wzroku! 😵
Yga ja już bulla Twojego faceta dawno dobrze obczaiłam 😂
Ja nie chcę marudzić, ale mi szkoda tych psów, jako, że sama posiadam Stanisława, według mnie nie powinno ich się mnożyć, nawet jeśli są słodkie i piękne.
W gorący dzień lata 10 minutowy spacer jest udręką, a potem pies zdycha rozpłaszczony dwie godziny 😕
Wiem co mówię, ale to według mnie jedna z ras, które powinny być poddane naturalnej eutanazji.
Wiem, że rzucicie się na mnie żeby mnie zjeść, ale takie jest moje zdanie.
Głupi katar dla nich, to walka o życie z tymi spłaszczonymi nosami, to bywa bardzo nie godne życie, ale Stanisława kocham i wielbię 💘
mówisz o buld francuskich? 😉
mówisz o buld francuskich? 😉
Niestety tak 🙁
Może mój Stasiu jest jakiś ułomny?
Ale na prawdę ten pies się męczy, nie wiem, może jest już bardzo stary, na pewno miał ciężkie życie, ale latem okrywam go mokrym ręcznikiem po spacerku.
Na szczęście ma zwyczaj przy katarze podtykać nos do wytarcia, bo by się udusił, ale karmić już go trzeba z ręki, bo z zatkanym nosem z miski nie jest w stanie zjeść
Teoretyk, niestety, wszysko prawda 🙁
Dlatego ja w 'przyszłości' na 1000000% nie będę miała buldożka. Ładne są, ale jeszcze bardziej chorowite. To nie jest rasa dla mnie.
Jeśli do tego dodamy porody przez cesarskie cięcie, bo łepek za duży???
Ludzka zabawa w Pana Boga tutaj, przy "produkcji rasy" się nie udała, chociaż boskie są na prawdę
Nie mogły w sklepie laboratoryjnym kupić zwykłego podłoża do hodowli grzyba 😲? Sabourauda się sprawdza.
cha cha cha, ale to śmiech przez łzy, następna chora rasa i to dosłownie
Wystraszyłyście mnie 😲 😕 Mam nadzieję że odpowiednio zadbam o swojego i nic mu nie będzie..
Na pewno będziesz o niego dbała i kochała, w to nie wątpię, ale zobaczysz, nie jest im łatwo, wyobraż sobie, że ktoś Ci skręcił kanał nosowy w s lub inną poskręcaną kształtkę, i oddychaj, oddychaj, a teraz wyobraź sobie katar, i co?
Tylko przygotuj się na bardzo głośne chrapanie i chrząkanie przy gościach 🤣
słyszałam o tym 😁
Mam nadzieję, tfu tfu, że nic się złego nie stanie. Teraz biorę się za czytanie lektury odnośnie tej rasy i mam nadzieję wszystko będzie ok 😉 😉
Jakiego skunksika znalazłam na necie, 😜
Karolina- załączyłam link.
Szczerze bałam się, że to jakiś niewypał (i boję się nadal). Jakby babka zaproponowała mi przedpłatę-nie zgodziłabym się. To dla mnie zbyt ryzykowne. Ale mam zapłacić przy dotarciu pieska specjalnym serwisem. Jeszcze musze się dowiedzieć jak dokladnie wygląda transport, bo podobno wszystko humanitarnie itd..
Babka musi je oddać bo jest chora i wyjeżdza do jakiegoś senatorium.
yga "chyba" coś tu jest nie ten teges... polecam odwiedzić stronę hodowli kanadyjskiej SIERRASHOPE SAHARA SIBERIAN HUSKY
http://www.siberianhuskycanada.com/meika.htmloraz
Orthopedic Foundation for Animals gdzie pod hasłem "vertical pedigree" jest oryginał certyfikatu
http://offa.org/display.html?appnum=1303488#animal
Certyfikat który wkleiłaś należy do suni Siberian Husky KOLOS MEIKA z ich hodowli - ten od "buldoga" ma pewne, delikatnie mówiąć, małe korekty... wymazano z niego tylko nazwę SH (logo CCK - ścięty grzbiet bobra), zmieniono datę urodzin psa oraz, hodowcę i włąściciela. Reszta bez zmnian.
to link do oryginału:
Marra, Ty mały detektywie, masz rację , to jakaś sciema, pewnie by się okazało, że za szczenie przy odbiorze ale za transport wcześniej, myślę, że to taki numer jak z Fryzami za 4000, których w ogłoszeniach pełno.
Zresztą nie czarujmy się, na miejscu by sobie takiego szczeniaczka sprzedali, a nie wysyłali 1000 km do dzikiego kraju 🤔
Oraz ciągnące się gluty z listkami, trawkami ziemią kłakami i wszystkim co jego włóczące się gluty napotkają
Znajome dzieci go nie lubią, bo je obrzydza jego chrumkanie non stop, córeczka koleżanki wymiotuje czasem na jego widok, bo to wrażliwe dziecko, twierdzi, że Stasiu specjalnie robi gluty, żeby mu jedzenie oddała 🙂
prosze edytowac posty!!!
[quote author=JARA link=topic=32.msg878208#msg878208 date=1296497309]
Nie mogły w sklepie laboratoryjnym kupić zwykłego podłoża do hodowli grzyba 😲? Sabourauda się sprawdza.
[/quote]
Niestety nie nauczyły się po poprzednim psie (również S-P), który miał jakaś chorobę skóry, która nie reagowała na leki (lub gó*niany wet). Pies śmierdział, łysiał, pominę dalsze szczegóły. W końcu ulitowali się nad nim i uśpili. Kupiony z litość, trzymany w komórce z węglem.
Natomiast nowy z pseudo hodowli, hodowany w chlewie za jedyne 900zł.
edit:
Uważam, że jeszcze większą tragedią jest buldog angielski.
O kurczę 😲
No to faza w dechę..
Dzięki że mnie przestrzegłyście!
Jejciu, nieźle. Piszę z tą kobietą od dobrego miesiąca.. Wydawała się taka w porządku.
🤔 🤔
oraz king kros spaniel i wiele innych, np ONek wystawowy, mastino napoletano, należałoby trochę otrzeźwieć, ale nie ma szans na razie, dopiero wyższa cywilizacja zaczyna się burzyć 🏇
dlatego ja najbardziej lubię smukłe kundle, średniej wielkości 🤣 Najbardziej przypominają mi psa 😉
Yga grunt, że teraz to wyszło, a nie później...
marra- podziwiam talent detektywistyczny 👍
Brrrr, sharpeie kojarzą mi się jeszcze z przepaskudnym usposobieniem, prócz problemów skórnych...
To samo chciałam dodać-buldogi angielskie to jeszcze większa masakra....
Dziewczyny a jak jest z beaglami?
Też taka trudna rasa?
Jak przystało na typową rasę myśliwską- zbyt "prosty" to on nie jest 😉
Dziewczyny a jak jest z beaglami?
Też taka trudna rasa?
Zależy co jesteś w stanie zapewnić psu. Bo beagle jest dość aktywny, do agility albo tropienia jak znalazł. No i trzeba wychować tak, żeby po spuszczeniu ze smyczy nie odbiegł w siną dal. A nawet jak wychowasz to możliwe że w niektórych sytuacjach instynkt weźmie górę, w końcu to myśliwy.
Nie wybieraj na chybił trafił, bo przeskok z buldożka na beagla niestety na to wskazuje. Swoją drogą czemu buldożek nie jest nadal aktualny? Nie możesz wziąć z innego źródła?