PSY

Apropo wyprowadzania i uczenia czystości. Od soboty zaczęłam z chłopakami wychodzić na dwór. Julian radzi sobie elegancko, jest zadowolony jak tylko biorę smycz do ręki. Natomiast Chuck wyjdzie na chwilę, ale po 5 minutach chce już wracać - piszczy i ciągnie do domu. Normalnie bym z nim wróciła, ale co zrobić kiedy jeden bawi się w najlepsze i ani myśli o powrocie, a drugi ledwo wyszedł z domu, a już chce wracać  🤔wirek: ?
Moja sąsiadka tak ma ze swoimi suczkami, jedna bawi się w najlepsze z moim psem, a druga z całych sił ciągnie do domu. Najgorzej jest zimą, pierwsza ma radochę jak 150, a druga wyjdzie i po minucie cała się trzęsie pomimo "ubranka"; jak jest ładna pogoda, to daje się przekonać do zabawy. Z takimi psami to trzeba by wychodzić osobno, no ale nie wyobrażam sobie tego - iść z jednym, a potem wracać i robić drugą turę?  🙄
Altiria - to mnie nie pocieszyłaś  🤔 Mam nadzieję, że to się zmieni z czasem bo nie chcę zmuszać jednego do siedzenia na dworze lub drugiemu skracać spacery, które tak lubi.
Blow, wpadaj moją wystawisz 😀 tzn poudajesz, że mój pies jest ogarnięty 😀
Robiłaś wymaz z ucha?:>

A tak poważnie to zamierzacie się wystawiać?Gdzie i kiedy jeśli tak? 😉
Nie robiłam, na razie to odkładamy 🥂 Dziś zaczęliśmy walić z igły, zobaczymy-pewno poprawa będzie bo i przeciwzapalne coś dostał.

Uwaga, chwalę się 😉 Tadam, tadaammmm

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
17 stycznia 2011 22:35
tulipan, kim jest Julian? :> Bo Chuck to york :>
Blow, nie zamierzam na wystawy jeździć, bo nie umiem psa wystawiać. Poza tym myślę, że mój pies to tylko ładnie u mnie na łóżku wygląda 😉 Według mnie nie jest psem wystawowym, a do tego porządnie jeszcze jej nie wychowałam 😉
Chyba cały "urok" po matce odziedziczyła ... a nie po ojcu 🙁

Tatko
Blow śliczna poprostu  😀, prowadzisz hodowlę? Ja kocham wszystkie molosy, sama mam dwa CAO ale dogi są super, takie dostojne.
Jara- julian to tez york. Hodowca chucka zadzwonil z pytaniem czy nie mamy kogos chetnego na ostatniego psa z miotu. Moj tato pojechal i jak zobaczyl ta przerazona mala kulke to od razu zabral go do domu 😉   
Kastorkowa   Szałas na hałas
18 stycznia 2011 08:41
No to i mój zdjęcie z wystawy w Kielcach
a to jego mama http://www.hodowlacanecorso.pl/index.php?ak=info&idp=15
a to tata http://www.delorte.pl/index/index2.html
O kolejny molosowaty, dawaj więcej zdjęć!
Jara - cudowny jest  😍 wspaniale się prezentuje
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
18 stycznia 2011 19:02
Blow, ekstra! Chcesz wystawiać Bońkę? Bo wystawiana będzie na pewno, ale za bardzo nie wiem przez kogo, bo ja się na tym nie znam- bardziej mnie bawią psie sporty, a jak rodzicielka wystawiała poprzedniego psa to ugryzł sędziego  😡
yga   srają muszki, będzie wiosna.
18 stycznia 2011 21:59
Dziewczyny, a jak to jest z transportem psów busami czy pks'em? Można?
18 stycznia 2011 22:00
yga, można. Musisz mieć kaganiec, smycz i książeczke zdrowia.
yga   srają muszki, będzie wiosna.
18 stycznia 2011 22:11
Dzięki wielkie  :kwiatek: Opłata jak za człowieka?
18 stycznia 2011 22:14
yga, cena biletu to kwestia dziwna... bo w regulaminie jest napisane, że mały pies, mieszczący się na kolanach jedzie za darmo. Duży pies za 25%ceny biletu. Mnie raz kasowali więcej niż 25%, raz nic nie brali.
Zależy od kierowcy i od firmy przewożącej.

Pociągiem bilet dla psa 15zł kosztuje.

edit:
UWAGA!
W Wielkopolsce poszukiwany amstaff! Pies trafił do schroniska, a stamtąd na współwłasność do pewnego chłopaka. Ten nie informując fundacji "pchnął" go dalej i twierdzi, że nie wie gdzie pies przebywa.
Może znajdować się w schroniskach lub u kogoś w domu, nie wiadomo w jakich warunkach.
Jako że zaglada tu dużo psiarzy to proszę o zerknięcie do "zwierzaków do oddania".Młodziutka sunia cocker spaniel!

Wybaczcie 🚫
Czy ktoś ma kontakt z Ramires? Nie logowała się od dnia kiedy dała ogłoszenie o psiaku, a mam sprawę.
Blow, Jara, Kastorkowa, niesamowite psiska  😜  To i ja Wam pokaże moje psiaki z dzisiaj.
Nie, nie, nie, nie prowadzę hodowli, nie umiem wystawiać, haha-to był mój pierwszy raz na ringu eksterierowym! 😀 Suka nie należy też niestety do mnie, to Cintra Ciri Książę Gorzkowa należąca do mojego znajomego(hod.Lwy z Cintry)
Po cichu jednak powiem, że się wkręciłam i chciałabym się podszlifować w tym fachu, może w Bydgoszczy pójdę ze szczeniakiem na ring o ile dojadę 😉
Arivle, tzn, że zamierzacie się pokazywać?Gdzie debiut? 🙂 Ja teraz szukam osób skorych do oddani mi psa w celach nauki więc wieszsz...hehehe
Nie będę jednak ukrywać, że moim powołaniem dotąd było prowadzenie psa na placach szkoleniowych a nie na ringach 🤣

To skoro już się chwalimy rodzicami psów...to Saba jest po:

Ulisso Yankari

mamy(Alfa Książę Gorzkowa) zdjęcia nie mogę znaleść

Jara, jaki piękny pies, świetnie umaszczony!

W kwestii przewozu psa PKSami itd-istotne jest, że kierowca MA PRAWO nie wpuścić pasażera z psem wedle jego widzimisię, o tym jednak lepiej pamiętać! 😫
A stawki za psie bilety PKP są dwie:
-15zł
-4zł
niezależnie od długości trasy, za to cena zależy od przewoźnika 😉

EDIT:Aha, teraz o kilka groszy droższe bilety z racji podwyższenia vatu
20 stycznia 2011 17:44
W schronisku we Wrocławiu był biały bulterier o imieniu Tadek. 3 lata, kastrowany, oddany z powodu "warczenia na nowego członka rodziny", którym nie było dziecko. Podobno do dzieci super, brak konfliktów z innymi psami. Uśpili go. Najlepiej pozbyć się problemu, oddając do schroniska zamiast zastanowić się nad źródłem. Szkoda, że nie zdążyłam 🙁

Tadek

Blow oddałabym Ci chętnie moją do nauki  😁 ale nie wiem która by z tego cało wyszła, Ty z roszarpanymi nerwami i zalizana na śmierć czy mój Bulion jako anioł 😉
Jara szkoda gadać , ludzie są bezmyślni, szkoda że nie zdążyłaś 🙁

A teraz trochę moich brzydali....
1. Znajda Lakuś-w formie spolszczonej, "klasycznie" wyrzucony rok temu z samochodu jako szczeniak, udaje jamnika 🏇

2.Najdziwniejszy pies jakiego mam: Toffik, cały tor agility w jednym pazurku 🤣 introwertyk, nie lubi konkurencji koszyka broni jak twierdzy!

3.Najgrubszy Jack jakiego znam, był niefortunnym prezentem, wylądował u nas, chory ale szczęśliwy...100% pies mojej mamy.

4.Największy dominant wśród psów, potrafi być raz kochanym aniołkiem a raz warczącym potworem a na hasło piłka dostaje amoku. Sama go kupiłam nikt w miocie go nie chciał, miał krzywe ucho i warczał na każdego 🤣

5.Spełnienie marzeń o psie, kochany stróż Zabar

Czy można dać psu coś ludzkiego na "sikanie" na przykład furosemid?
Chaff-"danie"  na ostatnim zdjęciu, już w misce  😁 masz złote serce  🙂
[quote author=szalonakobyła link=topic=32.msg862967#msg862967 date=1295550020]
Czy można dać psu coś ludzkiego na "sikanie" na przykład furosemid?
[/quote]
Można, tzn. wiem, że podaje się ale lepiej to z weterynarzem skonsultować, nic na własną rękę.

Chaff, skąd jest Zabar? 🙂 CAO to taka moja cichutka fascynacja na "może kiedyś" jeśli uda mi się zlądować w chałupie na wsi-do pilnowania dobytku jak znalazł a i się pies będzie spełniał jak trzeba.
Blow na zdjęciu nie widać, że to Twój pierwszy raz  👀 Full profi
Mam jeszcze sunię CAO, Azę ale zdjęcia brak , wstawię jak wróci do domu na spanie, bo wtedy zrobię jej zdjęcie...Jest jeszcze stary ON 🤣 ale też chwilowo nie mam zdjęcia.

Zabar jest z hodowli Tumar z Zielonej Góry ale aktualnie nie wiem czy hodowla jeszcze istnieje...
a tu był malutki
20 stycznia 2011 19:47
szalonakobyła, nie za bardzo. Tzn leczy się ludzkimi lekami psy, ale na pęcherz lekarze raczej stosują leki weterynaryjne.
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
20 stycznia 2011 20:30
Blow, pewnie, że zamierzamy. Pisałam ci chyba jaki układ mam z hodowczynią. Mam z nią b.dobry kontakt i obiecałam, że pokaże Bońkę na wystawach, żeby zrobić jej jakąś reklamę, bo nie powiem Ruda ma fajny papier i w ogóle bardzo pokazowa jest, gdyby nie jej charakter  😜 Bo stanie pięciu minut w miejscy jest masakrą, a postawa pokazowa jest już w ogóle czarną magią i nie mam zielonego pojęcia jak z nią do tego dojść. Staje w tej pozycji tylko na widok kota, ale przecież nie przywiąże kota do kaloryfera i nie będę kazać czekać do końca lekcji  😁 Bieganie i pokazywanie zębów mamy opanowanie, ale to stanie...  😵
A gdzie i kiedy debiut? Jak opanujemy wszystko potrzebne do wystaw. No i jak tylko zrobi się troszkę cieplej zaczynamy treningi. Chyba stanie na agility.
cieciorka   kocioł bałkański
20 stycznia 2011 22:41
Blow, pewnie, że zamierzamy. Pisałam ci chyba jaki układ ma z hodowczyniom. 👍
21 stycznia 2011 00:48
Szukałam po forum informacji o tym, którego Arivle ma owczarka belgijskiego i trafiłam jej wpis po tym jak wstawiłam zdjęcie Zivy:

Jara, piękna!!! MAży mi się pitbull, są cudowne.
Moja świnka pasterska nie jest pit bullem  😍

Arivle mam nadzieję, że z tym treningiem agility żartujesz sobie? 🙂 Chyba, że masz na myśli uczenia psa wchodzenia do tunelu.

edit:
W poniedziałek przyszła do mnie moja bratanica (2,5l) i już od progu woła "Babciu gdzie jest Źiba?!" "Ziva śpi z ciocią". Za jakiś czas wstałam, wytoczyłam się z pokoju. Wracam z powrotem, a za mną idzie Zuźka i woła: "Ohhh Źibo, kochanie gdzie jesteś?!"  😎
Wydrukowałam Zuzi poniższe zdjęcie i jej mama pyta kto jest na tym zdjęciu. A Zuzia z dumą "Ziuzia (pokazuje na psa) i Źiba (pokazując na siebie)" 😉

Ale mój pies jest brzydki  😵  😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się