PSY

zaba   żółta żaba żarła żur
09 listopada 2010 17:23
I jeszcze raz pytam jakie imię takie oryginalne

Ja już zaproponowałam  😎 Uważam,że pasuje IDEALNIE!  😀iabeł:
Mi się podoba Szafirek, ale może być i Paris 😀
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
09 listopada 2010 17:35
zaba, e tam, Brutus ładniejsze. Nie wiadomo z  psa wyrośnie jeszcze 😁

Dzwoneczek, jak 'pies' Paris H. 😁
09 listopada 2010 17:39
zaba, e tam, Brutus ładniejsze. Nie wiadomo z  psa wyrośnie jeszcze 😁

Jeśli rodowodowy to chyba wiadomo  😉

Aczkolwiek słyszałam o chomiku,z którego niedzwiedz wyrósł... 😎
Dla mnie hitem nazewnictwa jest suka pinczera karłowatego, która nazywa się - uwaga - Roman.
To może nazwij go Krysia, albo jakoś tak  😁
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
09 listopada 2010 17:45
Krysia mają na imię moje obie babcie  😁
09 listopada 2010 17:47
pokemon-oplułam przez Ciebie monitor ...  👿
Wojenka   on the desert you can't remember your name
09 listopada 2010 17:48
pokemon, ja znam pinczerka,który ma na imię Wąski  😁 😁
Ooo Roman jak mój tata hehe 🙂 - ja miałam wiewiórkę o tym samym imieniu. Więc proponuję Romana! Takie dostojne imię 😀
A ja się chciałam pochwalić, że jedna z moich tymczasowiczek pojechała do nowego domu  🏇
Hitem nazewnictwa dla mnie był pudel miniaturowy o wdzięcznym imieniu Pudzian. Właściciel miał gabaryty szafy dwudrzwiowej i kark jak oponę w BM-ce;]
[quote author=Hermes link=topic=32.msg763899#msg763899 date=1289309266]
Dziewczyny pomóżcie jak nazwać samca yorka  😁
Proponuję Yorek-Potworek!  🤣[/quote]
to może Jurek?  😁

zaba - chyba mamy podobny stosunek do yorków 😀iabeł:

Notarialna miło mi że się moja propozycja podoba 😎
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
09 listopada 2010 20:28
wer, No ba, pozory mogą mylić. Nie wiadomo czy wyrośnie na terrorystę czy pluszaka kanapowego ;]
Bischa   TAFC Polska :)
09 listopada 2010 21:34
Bisha L - Jakiej rasy masz psa, w jakim wieku i jakie jest jego zapotrzebowanie na energię. Oczywiście podaj górną granicę cenową. Postaram się coś doradzić. Tym bardziej, że aktualnie jestem bardzo na bieżąco.

Jest to wysterylizowana suka rasy labrador, 5-6 letnia (nie pamiętam dokładnie, właścicielka mi mówiła). Większość czasu spędza w domu, śpiąc, 3 razy dziennie wychodzę z nią na spacer- od 30 minut do godziny. Do tej pory właściciele z nią tylko przed blok na siku i kupę wypuszczali, upaśli ją jak prosiaka, pozwalali na wszystko. Chcę żeby schudła, absolutnie nie daję jej nic poza posiłkami- albo gotuję kuraka w warzywach z ryżem, bez przypraw ("przepis" od koleżanki mającej psa), albo dostaje gotową karmę- właściciele jej przywożą razem z nią Chappi albo tego typu gówna, właścicielka niby wie, że to byle co,a nie karma, ale nic z tym nie robi, a ja nie wiem jaka jest lepsza, na kocich się znam, na psich nie. Do 100 zł za karmę na miesiąc, chyba, że może starczyć na dłużej jakaś za podobną cenę.

zaba to właśnie jest problemem w przypadku Bezy- mało ruchu, gówniana karma- wynik- prosiak, a nie pies.
Bischa - za taka kase na miesiac to raczej nic dobrego nie kupisz...

Hermes -  🤔 poleglam w momencie czytania twoich postow.  🤔wirek:
Bischa   TAFC Polska :)
09 listopada 2010 22:21
Zobaczę jak mi jutro wypłatę przeleją, jak wyjdzie nieźle (nie miałam stałej stawki, płacone było za godzinę) to być może będę w stanie więcej przeznaczyć. Myślałam też nad tym, żeby na zmianę dawać gotową karmę z gotowaną- np tydzień taka, tydzień gotowana, albo jednego dnia gotowa, drugiego gotowana i tak na zmianę. Myślicie, że to dobry pomysł? Zupełnie się na psich karmach nie znam (wiem jedynie, że Chappi i Pedigree to marny wybór, w stylu kociego Whiskasa i KiteKata) i jak wyglądają psie karmy cenowo.
10 listopada 2010 07:33
Nienawidzę tego psa  😵 obsikał mi poduszkę, kołdrę piżamę. Oficjalnie na imie będzie miał chyba Diabeł  😎
Hermes, to go oddaj skoro go nienawidzisz to tak będzie lepiej dla psa.
sory ale nie rozumiem jak można być złym na szczeniaka za sikanie.  😵
10 listopada 2010 07:46
To znaczy nie tyle co go nienawidzę, aż tak baaardzo. Zwyczajnie go toleruję nawet go lubię tylko mnie czasem wkurza. A pies musi zostać z nami, bo to pies mojej mamy i ona go 😀 pokochała ponad życie
Osobiście uwielbiam imiona dla mikrusów mocno odbiegające brzmieniem od sWeeTaśnoości.Znam yorkshire'y o imionach Toro, Master, Macho, STEFAN(!) itd-takie lubię 😁 i na odwyrtkę-swojego doga nazwę milusińsko, tego jestem pewna 😂
Ile tygodni ma to szczenię?

Bischa, w Twojej sytuacji rozejrzałabym się za karmami marki Brit-nie jest to cudo ale w zasięgu Twojej kieszeni i z caaaałą pewnością o wiele bardziej odpowiednie niż chappi.Nie pamiętam czy zalicza się to to do karm premium, w każdym razie na pewno to będzie dla psa bardziej adekwatne.

karolinag, gratuluję i zazdroszczę! 😉 Nasz jak siedział tak siedzi, zainteresowanie marne.... 🙄 Następny tymczas....JA wybieram, Angeel 😀iabeł:

Odnośnie psów po kastracji-NIE jest regułą, że suka musi się roztyć.NIE powinno być to normą.TAK-zależy to tylko i wyłącznie od właściciela i jego dbałości o kondycję psa.Wiadomo, że są psy o dużych predyspozycjach, bernardyn nie należy do specjalnie aktywnych molosów, jest ciężki, do tego to pies zazwyczaj pełniący funkcję stróża podwórzowego, tak mu najlepiej-dlatego wyobrażam sobie, że wcale nie tak łatwo o zapewnienie mu odpowiedniej dawki regularnego ruchu, co innego np. mój pies, który wciąż jest ze mną, wciąż coś robimy i siłą rzeczy MUSI wyjść na spacer bo siedzi w mieszkaniu...Uciąć nieco michę i zapewnić ruch-tylko i aż tyle...
10 listopada 2010 09:13
Blow on ma 3 miesiące  😉
W takim razie chyba już po szczepieniach, bierzcie się za naukę czystości nak należy🙂

Zmieniając temat, czy ktoś był na poznańskiej międzynarodówce?
Nasi zaszaleli drugiego dnia, mamy I dosk, res.cacib i II dosk, przywieźliśmy też sporo zdjęć 🙂
10 listopada 2010 10:03
Blow jest nauczony sikania na gazetę i jak widać z gazetą myli mu się moja pościel  😁 bo tylko u mnie na łóżku sika, u mojej mamy śpi i nic nie sika  😉
To po co go wkładasz do łóżka. Nie sądzę, żeby trzymiesięczny jork tam sam wlazł. Chyba, że masz 5-cm materac na podłodze.
10 listopada 2010 10:10
Wskakuje na łóżko mamy, a przy moim będzie stał i piszczał dopóki go nie wezmę  😎
10 listopada 2010 10:27
Nienawidzę tego psa  😵 obsikał mi poduszkę, kołdrę piżamę.

Pogratulować...  😵

To po co bierzesz kundla do łóżka??? Podziękuj sobie!
No jak to - przecież piszczy pod łóżkiem dopóki go nie weźmie  🙄
Masakra  😵
kolejna psia zabawka
10 listopada 2010 10:31
Już nie biorę dostałam nauczkę, okey? Już dosyć czepiania się, bo to było napisane nie, że na serio go nienawidzę tylko po prostu no napisane z ironią? (coś pogmatwałam  🤔wirek: )
a potem będzie tak piszczał przez parę lat  😵
dziewczyno oducz go teraz przecierpisz parę dni i będzie spokój.
Nie mogę no następny York który tak wychowywany będzie tylko plamił i tak już nadszarpaną opnie tej rasy a to naprawdę fajne psy.
🙁
10 listopada 2010 10:34
Nie będzie "moją psią zabawką" polubiłam go tyle tylko, że dla mnie najważniejszy jest mój kot, a psiak już nie wchodzi do mnie na łóżko.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się