PSY

Moon   #kulistyzajebisty
06 sierpnia 2016 13:36
safie, uff to dobrze, że idzie ku lepszemu!

mundialowa bozie bozie, jakie dzieciątko! Ale chyba będzie duża, co?
I już na samą myśl o poprzednich właścicielach mnie skręca - dobrze, że dzieci nie oddali, bo nie dali rady  😫

Nero pokonwersował z moim P. nt tego że śpi u siebie w wyrku a nie z nami (chociaż ja to mam miękkie serce, oddałabym mu nawet poduszkę! :P) przespał ładnie noc, o 5:30 jednak zarządził pobudkę za potrzebą - ale w końcu nieprzyzwyczajony po takim czasie mieszkania cały czas w budzie.

Został dziś na chwilę sam, trochę płakał przy samym wychodzeniu, ale potem już nie. Jest bardzo tulaśny i ofc chodzi za nami krok w krok :P

Uśmiechasek <3
Dzięki dziewczyny. 🙂 Brandy jest faktycznie słodyczą na długich nogach (nad którymi czasem nie panuje :hihi🙂, ale czasem wychodzą różki łobuziary. Na szczęście w rozsądnych ilościach, więc utemperujemy babę. 😉

Moon, tak, im dłużej na nią patrzę, tym bardziej stwierdzam, że ma w sobie coś z dobermana. A o właścicielach... cóż... wolę nie myśleć. Choć muszę spotkać się z tą ostatnią, bo ma książeczkę zdrowia psa. No i dane chipa musimy zmienić. Ale potem niech nawet nie myśli, że będzie odwiedzać psa - podczas spotkania nawet nie zapytała, do jakich warunków pies idzie, gdzie będzie mieszkać. Oddała, podziękowała i to tyle. 🤔
Śliczna Brendy. A poprzedni wlasciciele to bez komentarza.

Moon gratulacje nowego członka rodziny.
Mogę zasac kilka pytań odnośnie wyprawił dla psa?
Kupilas ten furminator?
Mój pies przegryzl ostatnio obrożę i smycz. Jaką macie i polecacie smycz i obrożę?
Acha i legowisko potrzebuję.  Macie jakieś sprawdzone?
edit. Gdzie można zrobić tabliczki z nrem telefonu?

Moon Twoja suczka to musi być siostrą mojego Chrupka. Z jakiego schroniska ja masz?
galop, furminator mam dla kota. Podróbka, ale świetnie daje radę, naprawdę polecam! Obrożę mamy póki co skórzaną, ale szukam szelek. Jedne kupione okazały się niestety za duże. Smycz mamy taką z linki - przyjemna dla rąk i wytrzymała. A legowisko polecam tego producenta. Zawieszkę z numerem robiła mi znajoma, pracująca w krakowskim zoologu, ale takich firm na allegro znajdziesz wiele. 🙂
A ja szukam adresatki, nie musi mieć fikuśnego kształtu, ale miło by było, gdyby się nie ZŁAMAŁA czy żeby nie starła się 🙂 Coś polecacie? W miarę tanie, ale też nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto. Albo przez internet, albo stacjonarnie w Katowicach  :kwiatek:
Poszukaj nieśmiertelników
Ostatnio lubuję się w tym produkcie: https://furkidz.eu/pl/p/Obroza-z-imieniem-Dots/6104
Najzwyklejsza z najzwyklejszych, ale jestem mega z niej zadowolona. Lil wszędzie biega, nie oszczędza obroży ani adresówki i nadal wszystko się ładnie trzyma.
Tylko szkoda, że nie można zamówić samej adresówki, bo obroży mam aż za dużo, nawet ostatnio Sara nową wygrała  😁
Alten tak jak honey mówi - nieśmiertelniki! Ja nie pamiętam już, skąd mam swoje, ale na pewno wygooglujesz. Kosztowało to parę złotych - chyba osiem? Psy noszą do teraz.
Tylko szkoda, że nie można zamówić samej adresówki, bo obroży mam aż za dużo, nawet ostatnio Sara nową wygrała  😁

Znajoma kupiła okrągłą (wiem, jest tam wiele rodzai) i jest bardzo zadowolona.
https://furkidz.eu/Adresowka-dla-psa

mundialowa, gratuluję 🙂 w jaki  jest wieku?
Jara zaraziłam się flatem od Epk i Dziewczynki
Trzeba było Nas zabrać na spacer :P
yegua, ponoć ma 3-4 miesiące. Twój psiak przepiękny! Czekam na foty z domu. 🙂
Alten, jak chcesz trwałą to polecam nieśmiertelnik. Na allegro ok. 10zł plus przesyłka. Co jest fajne - na nieśmiertelnikach napisy są wyciskane a nie grawerowane laserem. Na tych małych adresówkach zwykłych graweruje się napisy laserem - jak pies często biega po piasku itp to się wyciera i przestaje być czytelne. Ja wywaliłam 30zł w błoto i niewiele teraz widać, musiałam kupić nieśmiertelnik.
Ok, dzięki za poradę 🙂 To znajdę nieśmiertelniki, mam nadzieję, że będą nieśmiertelne  😁
Dziękuję za porady. Też chyba się zdecyduję na niesmiertelnik.
Te legowiska też super.
Jeśli ktoś chciałby się jeszcze podzielić swoim legowiskiem to chętnie poczytam i poogladam. 🙂
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
07 sierpnia 2016 08:06
mundialowa, ale urocza. I jak ładnie wygląda na kanapie  😁

galop , co prawda jeszcze nie posiadam, ale dla Nuci po przeprowadzce do nowego domu planuję kupić o taką norkę
Moon   #kulistyzajebisty
07 sierpnia 2016 10:09
galop, jeszcze nie zamówiłam, ale pewnie zamówię, bo Nero już zaczyna się kłaczyć. Na allegro można znaleźć w milszej cenie niż np w ZooKarinie - ja rozm. M dla krótkowłochych znalazłam za 80zł (oryginał), więc jest różnica.

Diuna ma wyrko od Caballa, bardzo fajne i wytrzymałe, ostatnio zaczęło się pruć z jednej strony, co jest oczywiście do zszycia. Zamówiłabym też dla Nero, ze względu na możliwość doboru kolorków, ale zależało mi na czasie 😉
Moja siostra zamówiła dla niej nowe z tej strony: www.e-legowisko.pl. Dla Nero zamówiłam z kolei stąd: www.hapydog.d2.pl. Mam nadzieję że wyrka przyjdą na dniach. :]

A co do adresatek, Diuna ma już wiekowe serduszko z pleksy, na którym już gie widać, bo jest porysowane, więc zdecydowanie nie polecam dla ruchliwych piesów.
Dla Nerusia dostaliśmy gratis adresówkę z naszymi nr tel. od firmy, która współpracuje ze schroniskiem Sopockim: https://m.facebook.com/biurocafepl/?__mref=message_bubble Jak się ma akt adopcji psa ze schroniska jakiegokolwiek to adresówka kosztuje 10zł. Wygląda na solidną, zobaczymy 😉

A Diuna adoptowana z Promyka, a znaleźli ją w okolicach ul. Kołobrzeskiej w Gdańsku z tego co mówili.
Gdzie w Krakowie najlepiej skonsultować uraz kręgosłupa? Suka(5-7 lat syberian husky) jest jeszcze w schronisku,została wyrzucona z jadącego auta co spowodowało ucisk między kręgami, przez co suka  chodzi utykając na obie tylne łapy. Wiem,że miała podawane sterydy. Na chwilę obecną schronisko zakończyło leczenie. Pod koniec sierpnia zabieram ją do siebie (niestety mam opłacone wakacje na które nie mogę jej zabrać ze sobą ). Jaką karmę polecacie dla takiej bidy??
https://www.facebook.com/zwierzaki.skawina/photos/pcb.1120684481338636/1120673084673109/?type=3&theater
A'propos wyczesywania to u mnie w użyciu furminator podróba - świetnie działa u Werny. Ale ostatnio skusiłam się też na EzzyGroom - jeden dla koni, drugi dla psów. Na Wernie działa świetnie+, więc w połączeniu z furminatorem powinnam mięc wkrótce bardzo zadbaną psicę. A dzisiaj sprawdzę jak EG będzie odpowiadać jamniczce, która na furminator bardzo marudziła.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
07 sierpnia 2016 10:46
nesca, może Jarosław Orzeł lub Grzegorz Zalewski? 🙂
Ewentualnie polecam dr Novaka z Ostravy (Czechy).
Jara Dziękuję. Suka chodzi o tak https://www.facebook.com/zwierzaki.skawina/videos/1151721324901618/

edit:
Psina jest na karmie  Purina Pro Plan Veterinary Diets JM Joint Mobility Formula.
nesca, konsultacja z ortopedą (nie znam krakowskich niestety) i jak zaleci to polecam rehabilitację 🙂
safie, oj tak, jest mega urocza, zwłaszcza jak się pakuje na śpiącego człowieka wlepiając w niego ślepia jakby chciała powiedzieć "ty śpisz, a ja cię taaaak kocham!". 😍
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
07 sierpnia 2016 12:24
Rehabilitacja jest dobra bez względu na wszystko 🙂
Zaczynam swoją serię "sto pytań do..." 😉

Mokra karma Rocco dla szczeniąt - polecacie czy nie? :kwiatek:
Nesca Dr Hau, czyli Jarosław Przygorzewski - zajebisty ortopeda z Krakowa
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
07 sierpnia 2016 21:51
O Nucia aktualnie.
Jak ja ją mam wykurzyć skoro ona taka biedniutka  😜

PS. - tak, śpi na moim miśku
Kochana Nucia. Niech nabiera sił.

Dziękuję za wskazówki odnośnie zawieszek.
Odezwę sie do tych z Sopotu.

Co myślicie o tym legowisku
https://www.e-legowisko.pl/pl/p/Sofa-Bamboo/124
Moon   #kulistyzajebisty
07 sierpnia 2016 22:33
safie, hahaha skąd ja to znam! Diunę po sterylce sama wnosiłam na wyro, podkładałam podusie, a sama sie kuliłam gdzieś na skraju zeby tylko jej we śnie nie zgnieść. Bo przecież taka biedna piesa... 😉
Wiecie, co się okazało? Brandy jest z tego samego schroniska, z którego chcieliśmy wziąć Arielkę. Teraz jeszcze bardziej mam żal na pracowników schronu, że oddali Brandy nieodpowiedzialnej parze, która skazała psa na tułaczkę po różnych domach, a nam tak utrudniali poznanie upatrzonej suni. 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się