SIODŁA

ja się zastanawiam teraz czy pakować się w prestige...  😁 muszę do nich zadzwonić w bardziej cywilizowanej godzinie.
hubert ponoć bardzo niewygodny w skokach. Ogółem to jest świetne siodło, ale zgadzam się z opinią, że źle się w nim skacze. tajnaa daj znać jak Ci wyjdzie przemiana w skokówe  😀 a ja właśnie dlatego zbieram na grand prix'a  😀

Odpowiem ale nie szybko.
Mojemu koniowi niestety żadna skokówka nie pasuje, jedynie daw magowy Hubert  😵 i do jeszcze z przepełnieniami - alpejska kombinacja. Tylnego łeku nie chca mi zrobić kwadratowego ale to tylko dla bajeru. Jestem zadowolona, że tybinkę popchną mi do przodu o 2 cm, przeszyć też nie chcę a zamiast tego "bananowego" kloca wstawią mi taki klocek jak ma oskar tyle, że na rzep, czyli lux. Mnie sie w hubercie zwykłym super skacze, mimo, iż jestem długonoga. Muszę czekać 6 tygodni na uszycie  😵 😵 😵
tajnaa o jee, to się naczekasz, ale faktycznie kombinacja alpejska, więc nie ma co się dziwić. Mam nadzieję, że jeśli chce tylko inny rozmiar niż proponowany i kolor, to mi skrócą troche ten czas wyczekiwania  🙂
No masakra, ale tyle już walczę z dopasowaniem siodła do mojego kwadratowego konia, że te 6 tygodni to kropla w morzu 🙂
mam pytanie o firmę Zaldi - kto co słyszał, jak ze skórą itd? Bo na forum znalazłam szczątkowe info tylko :<
A ja mam pytanie o siodła Henri de Rivel. Jakie macie z nimi doświadczenia? w wyszukiwarce mi wyszło, że tylko pare postów zostało o nich napisanych.
Są stosunkowo tanie - czy przekłada się to na niższa jakosc i gorsza konstrukcję?

A w ogóle jeździ ktoś tu w Equipe? Bo ostatnio coraz więcej o nich słyszę(w samych superlatywach). ale ceny widze kosmiczne, prawie jak CWD 🤔
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
29 maja 2010 08:00
Znacie moze jeszcze jakies siodla, dobrej firmy , ktore sa podobne do euroriding jade s (skokowka)? Pokochalam je miloscia wielka u Debory...  😜 Chce zobaczyc, czy euroriding jest najlepsze, jak wygladaja inne itp. Macie wlasne doswiadczenia? Opinie? Z gory dziekuje...  :kwiatek:
deborah   koń by się uśmiał...
29 maja 2010 08:01
adrianna32, bo nie siedziałas jeszcze  w mojej nowej skokówce 😉
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
29 maja 2010 08:22

A w ogóle jeździ ktoś tu w Equipe? Bo ostatnio coraz więcej o nich słyszę(w samych superlatywach). ale ceny widze kosmiczne, prawie jak CWD 🤔

Ktoś jeździ 😉 od prawie dwóch lat i z pięć co najmniej razy rozpływałam się nad nim w wątku o siodłach skokowych 🙂
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
29 maja 2010 08:27
A ja muszę skokówkę zmienić i niezwykle mnie to cieszy 👿
29 maja 2010 08:37
adrianna32, bo nie siedziałas jeszcze  w mojej nowej skokówce 😉

Deborah a mam u Ciebie jakies szanse?  :kwiatek: Tamto siodelko jest poprostu idealne, w zyciu nigdy nie siedzialam w lepszym, no i skokowki to moje ulubione...  😜 Swietnie trzyma to siodelko. A ile dawalas za nowe? To co masz teraz?  :kwiatek:
[quote author=Ktoś link=topic=31.msg602402#msg602402 date=1275117765]

Ktoś jeździ 😉 od prawie dwóch lat i z pięć co najmniej razy rozpływałam się nad nim w wątku o siodłach skokowych 🙂
[/quote]

O, tak to jest jak człowiek próbuje isc na skróty i liczy, że nie musi całego wątku od góry do dołu przekopywać jeszcze raz. przez wyszukiwarkę mi nie wyskoczyły twoje posty o Equipe 😉 No może jeden.
A który masz model? Kupiłaś nówkę czy używane? Słyszałam, że facet, który nimi handluje spuszcza mocno z ceny.
(a jednak teraz juz sobie znalazłam wasze posty o Equipe 🙂 )
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
29 maja 2010 09:55
nówkę,model synergy (co do ceny - wtedy euro było po dużo przyjemniejszym kursie) oraz synergy w wersji jednopłatowej 😉
Kurde, szkoda że te siodła tyle kosztują. Może się rozejrzę w Irlandii czy gdzieś tego nie dostanę używanego taniej.
Dużo taniej by mi wyszedł Zaldi Confort i mogłabym go sobie indywidualnie dopasować na miejscu, ale to nie jest CC, a ja innego siodła niz cc już w tej chwili nie chcę...

Edit - a jednak Zaldi Confort to close contact.. tylko na polskiej stronie nie było tej informacji
29 maja 2010 18:35
adrianna32, własnie przed chwilką zostało sprzedane. kupoiwałam użyywane za 2200. Teraz mam Pessoa ;]
29 maja 2010 18:36
Deborah pytalam o to nowe Twoje.  😂
29 maja 2010 18:43
adrianna32, leci PW 😉
Myślę że zapytanie o pokrowiec mieści się w kategorii "Siodła"... Na allegro jest do kupienia taki oto pokrowiec Sommera.Czy ktoś wie czy tak wygląda oryginalny pokrowiec ? wygląda jakoś tak"cukierkowo"stąd moja wątpliwość...którą mam nadzieję posiadacz oryginału,rozwieje...
czy ktoś z Was szył siodło na wymiar w Daw magu? Jak z jakością ich usług, z wiedzą?
edit: albo w Siodlarzu Pleszew
Kurde, szkoda że te siodła tyle kosztują. Może się rozejrzę w Irlandii czy gdzieś tego nie dostanę używanego taniej.
żeby nie kokietować napiszę otwartym tekstem,że jeżeli kupiec mojego cometaII nie zmieni zdania, to przesiądę się w siodełko produkcji naszego forumowego Bogdana.
produkt wygląda smacznie i nowocześnie, cena więcej niż zachęcająca, siodełko praktycznie "na obstalunek"- dla mnie siodło nie musi mieć metki, ma być zwyczajnie dobre i trwałe, pojeżdżę to będę mógł zrecenzować dalej.
Ano dla mnie metki też nie musi mieć, ale musi być zrobione z względnie dobrych skór i pasować i mi i koniowi. I nie kosztować więcej niż warto jest mój koń 😁
A tak z ciekawości - to siodło, które planujesz mieć, będzie z terlicą drewnianą czy zrobioną z tworzywa?
[quote author=branka link=topic=31.msg602485#msg602485 date=1275125064]
żeby nie kokietować napiszę otwartym tekstem,że jeżeli kupiec mojego cometaII nie zmieni zdania, to przesiądę się w siodełko produkcji naszego forumowego Bogdana.
produkt wygląda smacznie i nowocześnie, cena więcej niż zachęcająca, siodełko praktycznie "na obstalunek"- dla mnie siodło nie musi mieć metki, ma być zwyczajnie dobre i trwałe, pojeżdżę to będę mógł zrecenzować dalej.
[/quote]

Właśnie gdzieś kiedyś mi śmignęło to siodło w ogłoszeniach i przyznam, że wizualnie mnie zaintrygowało. Wrotki czekam na opinię, czy możesz przesłać mi ta zachęcającą cenę na pw? :kwiatek:
ponawiam prośbę do jakiegoś posiadacza siodła Sommer i pokrowca,czy pokrowiec na wyżej przedstawionym jest oryginalnym pokr.tej firmy?
Czy jest tu na forum jakiś posiadacz siodełka Jorge Canaves? Zastanawiam się nad zakupem Celebration'a z niemieckiego e-bay'a, bo słyszałam dużo pozytywnych opinii o siodłach tej firmy i bardzo mi się podobają. Pytanie moje brzmi jak z trwałością i jak z rozmiarówką? Czy łęk 31 w canavesie będzie podobny do 31 w dawmagu lub wintecu?
Ja miałam przez rok, później sprzedałam, bo przy zmianie konia okazało się za duże. Kupiła je moja przyjaciółka, ma je do dzisiaj (czyli łącznie już 4 lata) i NIC się z nim nie dzieje, jest w super stanie i wygląda jak nowe. Dodatkowo jest mega wygodne, więc polecam z czystym sumieniem 🙂
Sommery - dobra firma , świetna jakość skóry i generalnie siodełka b. wygodne 😉

Podłączam się do tej opinii,mam skokówkę Theo Sommer Othello-super jakość skóry i wykończenia,miękkie,wygodne,wogóle nie czuje się siodła,nigdzie nie uwiera,pasuje idealnie;mimo że nadal szukam uj,pewnie zostanie u mnie,chyba że wymienię na uj też najchętniej Sommera;skokówka lekka,idealnie pasuje na konia,sprawdza się także w pracy maneżowej;polecam Sommery!

jak już wcześniej pisałam, mam zamiar kupić grand-prix daw-maga, więc jest pytanie. Ma może ktoś wersje grand-prix z jasnej skóry? wszędzie widze coś w rodzaju czekolady. nie wiem czy nie produkują i bd musiała specjalnie zamawiać, jak tak to orientuje sie kto jaki czas wyczekiwania?
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
11 czerwca 2010 21:58
olgen jeżeli pamiętam to Dorcysia ma daw-maga w jasnym kolorze. skontaktuj się z nią- powie Ci ile trzeba czekać na niestandardową wersję 😉
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
11 czerwca 2010 22:01
Ponieważ jestem w trakcie zamawiania Daw Maga GP - zrobienie siodła "od podstaw" zajmuje ok 4 tygodni, czasem może się zejść do 6.
Jak zamawiałam swojego grand-prixa (nie standardowy łęk oraz dwukolorowy design) dostałam termin: czas oczekiwania 4 tygodnie i rzeczywiście przysłali siodło dokładnie co do dnia 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się