Orzeszkowa dziękuję :kwiatek: Jak widać jeszcze mało użytkowników mają te siodła, skusiłabym się z chęcia, bo skokówka wygląda na wygodną i cena jest przystępna.
uuu Docia a dlaczego?
też jestem ciekawa twojej opinii
Może zacznę od tego, że kupiłam je głównie dla tego że skusił mnie system wymiennych łęków, ponieważ nie mam swojego konia, mimo że jeżdżę na jednym to nie wiadomo co się wydarzy.Z resztą grubas na którym śmigam jest młody więc na pewno będzie się rozbudowywał, a nie chciałam co chwile zmieniać siodła. W tym momencie jakiego łęku nie włożę to i tak siodło nie najlepiej leży wiec muszę jeździć z podkładką.
Poduszki kolanowe nawet całkiem sympatyczne (bo w sumie zawsze można dokupić większe klocki), siedzisko niby trzyma ale ja tego jakoś nie odczuwam, materiał niby też trzymający, ale też zależy w jakich bryczesach jeżdżę. Może to kwestia przyzwyczajenia, ponieważ długo jeździłam w daw-magu milenium. Takie są moje odczucia więc pewno za nie długo pójdzie w świat no chyba, że się przyzwyczaję, ale wiadomo każdemu pasuje co innego 😉
hanoverka no to bierz i zdaj relację 😀
Podoba mi się ujeżdżeniówka i jestem bardzo ciekawa, jak dokładnie wygląda ta maszyna z lampą do zmiany szerokości łęku.
[b]Orzeszkowa [/b]jak konia wylęczę i będę mogła wsiąść to będę rozglądać się za siodłem czyli jeszcze z dwa trzy miesiące, ale ono będzie pierwsze na tapecie 😁
Do mnie doszedł mój Daw Mag Grand Prix - wygląda super, jest mięciutki i piękny 😀 Dzisiaj pierwszy raz w nim wsiadam, dam znać jak wrażenia 🙂
jest mam!
siodełko doszło 🙂
ale chyba opinie wrzuce w "siodła syntetyczne" 🙂
które cyferki to rok produkcji w Euroridingach np. 17707361 ?
Czy ma ktoś porównywalnie zdjęcie na modelu siodło Daw-mag Hubert w wersji podstawowej i konrada pleszewa?
Proszę o zdjęcia :kwiatek: lub wyrzucenie do innego wątku.
A może ktoś już oglądał/macał nowe siodło Daw-Maga?
http://amigo-konie.pl/product_info.php?cPath=17_32&products_id=4021Jestem bardzo ciekawa, czy w rzeczywistości też jest tak kanciasto odszyte, czy po prostu źle je w PSie wycięli 😁
czy mogłabym prosić o opinie na temat siodła
EURORIDING JADE VSjakie odczucia z jazdy?
należy do głębokich czy raczej płytkich, klocki wysokie czy niskie?
jak ma sie to siodło do
Prestiga venezia ?
Jade VS to mój osobisty nr jeden. Siodło jest mega wygodne, miękkie, ma duże poduchy, głębokie siedzisko, ale nie narzuca mocno określonej postawy i nie usadza źle. Fakt, faktem - czasami przytrzyma i odczuwałam takie jakby.... zablokowanie w tym siodle w momencie, kiedy skakałam, ale do jazdy po płaskim było bardzo fajne.
Venezia ta nowa przynajmniej usadza nieco fotelowo, mocno trzyma, ale bardziej nadaje się do jazdy na krótkich strzemionach i jakichś tam podskoków. w Venezii jeździłam jednak tylko kilka minut, więc nie mogę się bardziej wypowiedzieć. No i Venezia była o wiele bardziej twarda, ale to może z racji, że niewyjeżdżona. Tak czy owak - o Venezii zostało to bardzo dużo powiedziane, poszukaj. O Jade też było, z tego co pamiętam.
[btw, znowu siodła szukasz? :P zerknij do ogłoszeń Dramki 😉]
Miał ktoś do czynienia z tym siodłem kieffer'a ?
Jesli był by ktos tak uprzejmy to potrzebuje porównania rozstawu łeku dawmaga huberta M z euroriding(lub prestige bo ma chyba taką sama rozmiarówkę) 32, inetersuje mnie czy jest węższy, szerszy, taki sam?
32 Euroridinga mam ja. Mogę zmierzyć w stajni centymetrem wewnątrz jeśli to jakoś pomoże.
Bandos, dziekuje za chęci ale własnie euroridinga 32 mam i wiem ze jest na kobyłe dobry przyszlosciowo troche wąski, wlascicielka jezdzi teraz w moich siodłach ale szuka czegos zeby kupić i mamy upatrzonego dawmaga M którego nie można przymierzić na konia, dlatego pytam jaka jest róznica w rozstawach i w ktorą stronę.
pomysł ze zmierzeniem obu nie jest zły z tym ze niezbyt dokladny. po polozeniu obu siodeł na jednego konia powinno wyraźniej byc widac róznice.
Zobaczę w takim razie jaki rozstaw ma ujeżdżeniówka Daw Maga w stajni i spróbuję porównać.
byłabym bardzo wdzięczna :kwiatek:
Sankaritarina Venecja twardo?! 🤔 Ja w swojej Venecji jeżdżę w dłuższych strzemionach - za długich 🤬
ja mialam okazję jezdzić dluzszy czas w eurorigingu Opal(wydaje mi się ze dosc podobny do jade przynajmniej w kwestii miekkosci) i venezii i zdecydowanie mekkszy jest opal.
chociaz mi generalnie duzo bardziej leża euroridingi niz prestige, dlatego mam 2, skokowy i ujezdzeniowy.
to i dobrze się składa, zdecydowałam się na test Jade VS sugerując się trochę waszymi opiniami
Dramka, no, mi było twardo. Może to kwestia nowego siodła, choć jak wsiadałam w nowego daw maga to stwierdzam, że były bardzo bardzo miękkie, więc to w pewnym stopniu też kwestia firmy.
Mój silver też jest twardawy, ale do zaakceptowania. Twardość venezji też była do zaakceptowania przez mój tyłek.😉
Ja z Venezii przesiadłam się w Euroridinga Achat S. Oba uważam za bardzo udany wybór. A moja Venezia była twardsza niż Achat.
ja próbowałam elastica Prestige i było mi niewygodnie, latałam po nim niesamowicie, zupełnie nie dla mnie, dlatego zdecydowałam się na to samo co miałam wcześniej czyli Daw Mag Grand Prix
zrobiłam dziś zdjęcia, jestem w nim zakochana po uszy 😅 😍

😜
a ja bym chciała Euroridinga Achata S i oczywiście nic
😕
maxowa, zerknij do Ihaha 😉
Jessy, noo, bardzo elegancko wygląda🙂
zerkałam ale używanych nie ma
no nic bo używanych nie widzę na sprzedaż 🙂
😀
Bo są za dobre 🙂
Zadzwoń do Ihaha i złóż zapotrzebowanie hihi
Ja i koleżanka kupiłyśmy siodła po testach. Właśnie oba Achaty.
Nie wszystkie siodła są wystawione na stronie internetowej Ihaha. Najlepiej po prostu zadzwonić i zapytać czy mają takie siodło jakie Cię interesuje.
[poza tym... Achat jest na 100% 😉 ]