Koń odebrany ze Starego Lubina
wymijająca ?
Bo nic z niej wogole nie wynika.
wątek zamknięty
KAMILBRAT-wszystkie konie dostawały owies był on lekko zakurzony a robakami były duże żuki( 2 na 20 kg owsa) które łatwo można było wybrać także po przecedzeniu przez sito i 2 krotnym płukaniu owies nadawał się do spożycia🙂
Ujął mnie zwłaszcza beztroski emot na koniec tego zdania. 😤
"Pielgrzym" ma niezłe pojęcie o żywieniu koni.
Cała historia niepojęta.
wątek zamknięty
Rozumiem . Teoretycznie masz rację , ale nie znasz sytuacji właścicielki , która oddała konia . Nie chcę nikogo bronić , ani też obwiniać , po porstu staram się patrzeć obiektywnie , aczkolwiek brakuje mi obiektywnego spojrzenia w momencie kiedy dzieje się taka krzywda ...
wątek zamknięty
Cała historia niepojęta.
Bo zycie pisze niepojete scenariusze. A niektorzy ludzie sa nie do pojecia glupi.
wątek zamknięty
Presja - ja swoją klacz postawiłam u mojej trenerki, wiedziałam jakie ma warunki bo często tam przyjeżdżam. Jednak klacz nie mogła się przyzwyczaić. Stresowała się strasznie, bo pełno ludzi było ( agroturystykę prowadzi trenerka) i postanowiłyśmy dać ja do naszej wspólnej znajomej kilka km dalej. Tam ma spokój i ciszę.
wątek zamknięty
Metka-Ty znasz WSZYSTKIE potrzebujace konie w Polsce? 👀
Źrebaczek chyba nie występuje w rolach głównych -bo w najnowszych odcinkach już go nie ma.
Kto go karmi tym kartonem? "Pielgrzym" =Brat Kamil? ? Ta Pani co lubi seks i dopalacze? 👀
wątek zamknięty
Koń nie nazywa się Skoczylas , mówimy tak na niego . Jeżeli chodzi o WŁAŚCICIELKĘ , proszę dopisz o którą właścicielkę chodzi ...
wątek zamknięty
No i właśnie. Mieć cukierka i go zjeść. Mieć konika, ale nie koniecznie się nim zajmować. Oto cały problem, jakże cudowna puenta tej historii. Winę za to ponosi właścicielka i jej znajomy któremu powierzyła konia. Dlatego nie widzę powodu by bić czołem o ziemię, że opłakuje konia i musiała go zabrać. Ode mnie to tyle 😎
wątek zamknięty
" Pielgrzym " karmi zrebaka .
wątek zamknięty
Dla jasności są 2 właścicielki konia
ta co oddała go w adopcję i ta co go ma teraz.
wątek zamknięty
Konia brał chłopak dziewczyny który jest pełnoletni, dziewczyna go znała bo chodziła z nim do szkoły.
Uważała go za porządnego, pokazywał jej zdjęcia stajni (nie swojej) a ona uwierzyła, naprawdę nie miała jak tam pojechać.
Wiesz w jaki wpadła szał jak zobaczyła Skocza po miesiącu!
Nie zmyślaj że jej ktoś zdjęcia nie swojej stajni wysyłał, bo jak wieźliśmy Skocza do nas, to pojechała z nami, widziała i pastwiska, i stajnię i konie,to znaczy że warunki jej odpowiadały i nie są takie jak tu opisują, zostawiła go i pojechała, wszędzie są ludzie, którzy z zazdrości chcą zrobić komuś na złość.
wątek zamknięty
..... Ode mnie to tyle 😎
Nie zarzekaj się.Noc jeszcze młoda. :emota200609316:
wątek zamknięty
KAMILBRAT-wszystkie konie dostawały owies był on lekko zakurzony a robakami były duże żuki( 2 na 20 kg owsa) które łatwo można było wybrać także po przecedzeniu przez sito i 2 krotnym płukaniu owies nadawał się do spożycia🙂
Ujął mnie zwłaszcza beztroski emot na koniec tego zdania. 😤
"Pielgrzym" ma niezłe pojęcie o żywieniu koni.
Cała historia niepojęta.
niestety widziałam ten owies i jak sobie przypomnę to mam mdłości
Kamil - ale czego tu zazdrościć mają dziewczyny?
wątek zamknięty
Presja - zgadzam się . Jeżeli ktoś jeszcze będzie zainteresowany , mogę wrzucić za jakiś czas zdjęcia gojących się ran i ( mam nadzieję ) przybierającego na wadze konia . Póki co proponuję poruszyć temat źrebaka . Czy może być karmiony zwykłym , krowim mlekiem ? Moim zdaniem nie powinien , a jaka jest Wasza opinia ?
wątek zamknięty
. Jeżeli chodzi o WŁAŚCICIELKĘ , proszę dopisz o którą właścicielkę chodzi ...
Już w następnym 12999 odcinku, dowiemy się kto jest właścicielem konia.
to be continued.... 😁
wątek zamknięty
Czy może być karmiony zwykłym , krowim mlekiem ? Moim zdaniem nie powinien , a jaka jest Wasza opinia ?
Piec tysiecy zdan na ten temat napisano w tym watku...
wątek zamknięty
[quote author=Presja link=topic=30823.msg686313#msg686313 date=1282672056]
..... Ode mnie to tyle 😎
Nie zarzekaj się.Noc jeszcze młoda. :emota200609316:
[/quote]
Tyyyyy, przejrzałaś mnie 😎
wątek zamknięty
Presja - zgadzam się . Jeżeli ktoś jeszcze będzie zainteresowany , mogę wrzucić za jakiś czas zdjęcia gojących się ran i ( mam nadzieję ) przybierającego na wadze konia . Póki co proponuję poruszyć temat źrebaka . Czy może być karmiony zwykłym , krowim mlekiem ? Moim zdaniem nie powinien , a jaka jest Wasza opinia ?
tez bym chetnie poruszyla ten temat. potrzebuje pomocy czy tylko w Twojej opinii potrzebuje pomocy?
wątek zamknięty
owszem , dlatego nie rozumiem pytań o to czego potrzeba źrebakowi . Przede wszystkim matki ! Ale skoro stało się tak a nie inaczej , powinien dostawać mleko zastępcze dla źrebaków .
wątek zamknięty
Met - cofnij się do poprzednich stron , wtedy dowiesz się , czy tylko w mojej opinii .
wątek zamknięty
owszem , dlatego nie rozumiem pytań o to czego potrzeba źrebakowi . Przede wszystkim matki ! Ale skoro stało się tak a nie inaczej , powinien dostawać mleko zastępcze dla źrebaków .
Zamówiłaś mu może? Kupilaś? Znalazłaś przepis na domowe na bazie krowiego?
Czy co tam innego zrobiłaś poza pisaniem tutaj?
wątek zamknięty
Tania! bingo!
lovecruellove, jesli nie rozumiesz moich pytan, to ja dalej nie rozumiem celu tego watku
wątek zamknięty
[quote author=Lovecruellove link=topic=30823.msg686335#msg686335 date=1282672713]
Zamówiłaś mu może? Kupilaś? Znalazłaś przepis na domowe na bazie krowiego?
Czy co tam innego zrobiłaś poza pisaniem tutaj?
[/quote]
ale oni nie chcą żadnej pomocy
ja kupiłam dla koni witaminy, miałam marchewki, jabłka, reklamówkę suchego chleba
pytałam się czy mogę przyjechać to "w następnym tygodniu" ciągle słyszałam
wątek zamknięty
Okay , widzę , że temat wam się 'przejadł' i szukacie rozrywki . Proponuję więc zamknąć ten wątek , bo dalsze ciągnięcie go do niczego nie prowadzi . Osobiście tylko przeniosłam go z niewłaściwego miejsca , ale widzę , że za to też można zostać zjechanym 🙂
wątek zamknięty
no to jak mamy pomoc?
wątek zamknięty
Cierp1enie -a jaka jest Twoja rola w tym serialu?
Wątek powstał o północy . Źrebak pojawia się poźniej. Kiedy ta matka mu zdechla?
W jakim wieku jest źrebak? Czyj?
Czy posiadacz potrzebuje pomocy/rady? Czy traktuje zwierza źle i trzeba mu go odebrać?
Ja preparat mlekozastępczy kiedyś wyrwałam z drugiego końca kraju w 12 godzin i jeszcze dostałam gratis butelkę ze smoczkiem.Czyli można jak się chce.Od pólnocy można było już zaradzić sytuacji zakładając,że matka zdechał w nocy a nie w zeszłym miesiącu.
wątek zamknięty
Okay , widzę , że temat wam się 'przejadł' i szukacie rozrywki . Proponuję więc zamknąć ten wątek , bo dalsze ciągnięcie go do niczego nie prowadzi .
No jakbym to juz gdzies slyszala...
wątek zamknięty
[quote author=Lovecruellove link=topic=30823.msg686353#msg686353 date=1282673188]
Okay , widzę , że temat wam się 'przejadł' i szukacie rozrywki . Proponuję więc zamknąć ten wątek , bo dalsze ciągnięcie go do niczego nie prowadzi .
No jakbym to juz gdzies slyszala...
[/quote]
Hi!Hi! Całkiem niedawno nawet. 😂
wątek zamknięty
Nie rozumiem skąd w was tyle krytyki ... Można po prostu napisać co chce się wiedzieć ? Albo po prostu nie pisać , jeśli uważa się , ze coś nie ma sensu , bądz też zostało założone bez większej potrzeby . Jesteśmy tu po to żeby rozmawiać , dzielić się opiniami i problemami , a nie krytykować ! Cały ten wątek poszedł w zupełnie niezamierzonym kierunku , dlatego nie widzę sensu kontynuowania .
wątek zamknięty
Cierp1enie -a jaka jest Twoja rola w tym serialu?
Wątek powstał o północy . Źrebak pojawia się poźniej. Kiedy ta matka mu zdechla?
W jakim wieku jest źrebak? Czyj?
Czy posiadacz potrzebuje pomocy/rady? Czy traktuje zwierza źle i trzeba mu go odebrać?
Ja preparat mlekozastępczy kiedyś wyrwałam z drugiego końca kraju w 12 godzin i jeszcze dostałam gratis butelkę ze smoczkiem.Czyli można jak się chce.Od pólnocy można było już zaradzić sytuacji zakładając,że matka zdechał w nocy a nie w zeszłym miesiącu.
ja jeździłam kilka razy w tej stajni ( oczywiście wypomniano mi, że przejechałam się kilka razy za darmo)
pomagałam też dziewczynie (Myszy) Kamila w przygotowaniu do odznaki.
Matka zdechła ( skręt jelit) dzień przed zabraniem Skocza ( wałacha, folbluta- bohatera tego wątku), czyli 5 dni temu. Od tej pory właściciel ( Kamil) kupuje mu mleko w kartonie 3,2% i gotuje mu to.
Posiadacz źrebaczka potrzebuje porady ( o ile zechce słuchać, bo ja już tłumaczyłam wiele razy i bez skutku. Oni wiedzą lepiej.) jak zająć się 3/4 miesięcznym źrebaczkiem, który stracił nagle matkę.
Oni dalej twierdzą, że mleko krowie podane prosto po ugotowaniu jest idealne dla źrebaka i jak twierdzili od 2 miesiąca życia źrebak nie potrzebuje mleka zastępczego.
Lovecruellove - zabrała Skocza do siebie i dałam mu odpowiednie warunki jakie powinien ten koń mieć u Kamila i jego dziewczyny.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.