Kącik Małolata...:D
Idzie ktoś może na koncert justina biebera 4 lipca w wawie? Nie mam z kim iść 😂 "Antyfani niemile widziany" trudno się mówi 😎
edit: W ogóle jest ten koncert? Bo jest wydarzenie na fejsie a nie umiem znaleźć w google
Pogoda mnie dobija. W planach 3 dni w stajni, ale pewnie bez jeżdżenia... 🤔
Mnie czeka Wasz stres za rok. Cykam się, żeby dostać się na bio-chem. 🤔
edit: literówka.
I mnie też to czeka. 🤔
Czego ja bym nie dała żeby spędzić te 3 dni w stajni chociażby bez jeżdżenia. 😕 Ale moja mama nawet o tym słyszeć nie chce... "Ona na koniku będzie jeździć. Czy ty niepoważna jesteś?" albo jak na volcie siedzę i łażę po wątkach, oglądam konie itp. "Koniki cały dzień będzie oglądać, a babci (dziadkowi - zależy od sytuacji) nie pomoże." . No ale niestety, o koniach pomarzyć sobie mogę. Może gdyby tata nie bywał po 8 miesięcy za granicą, jakieś szanse na konie może bym miała, ale mama nawet nie chce o tym gadać. Ja na koniu siedziałam tylko raz, dwa tygodnie temu, w tajemnicy przed wszystkimi i teraz ogromnie mi tego brakuje. 🙁
Sorki, że tak zanudzam, ale nie mam się komu wygadać. 😡 🤔
Wreszcie wyjdę z domu wieczorem. 😜 Kocham naciola, o. 😎
mitery0322 to jest tak, że jak mam za dużo w dupie (za przeproszeniem) to tego nie doceniam.
Próbowałaś się dowiedzieć, czemu mama Ci nie pozwala?
Jak tata za granicą jest to zbyt wiele kasy nie mamy i to myślę, że idzie na pierwszy plan. Mama skończyła 1 rok liceum dla dorosłych (jeszcze rok został). Może wtedy będzie więcej zarabiać, ale nawet wtedy wątpię, czy będę jeździć. O rodzicach źle mówić nie chcę ale mama trochę skąpa jest, więc nawet za ten rok nie jestem pewna czy będę w stanie płacić za lekcje. Ale ja nie mogę czekać. Chcę już, teraz, zaraz... ;/
Misskiedis, megafakenzi 😎. jesteś zadowolona z %?
ankers, raczej tak, jest lepiej niż się spodziewałam z większości 😀
Misskiedis gratki! 😅
Do jutra małolaty. 😀
mitery0322 a jazda za pracę ? w końcu nie płacisz i przebywasz w stajni , 2 in 1 😉
Misskiedis , gratulacje ! 😅
sheila, mogłoby być tyle że u mnie w mieście nawet stadniny nie ma 😁 Jest jakiś klub, muszę jutro podjechać w tamte okolice autobusem żeby zobaczyć co tam w ogóle robią bo strona internetowa nie jest zbyt zachęcająca ani aktualna 😉 na forum też oferowałam pomoc w zamian za jazdy ale nikt niedoświadczonej małolaty do pracy przy koniach raczej nie potrzebuje, a po stajniach po prostu wstydzę się pojeździć i popytać, bo jestem strasznie nieśmiała 😡
Misskiedis GRATULUJEMY 👍 Szczególnie, że ponoć dużo osób nie zdało ;]
A jak 3 gimnazjaliści się czują (a raczej licealiści)? Dostaliście się do tych szkół i klas co chcieliście?
Na moją klasę było prawie 90chętnych ;/ Ja byłam 46(?)
Anetkis, stronę wcześniej było 😉
W każdym razie ja sie dostałam do swojej wymarzonej klasy i będzie w niej anwet kilka osób z mojej starej klasy + w samej szkole połowe starej skzoły ;D
W każdym razie ja sie dostałam do swojej wymarzonej klasy i będzie w niej anwet kilka osób z mojej starej klasy + w samej szkole połowe starej skzoły ;D
Wow ;o do II się dostałaś? Tam są ludzie co mają 200pkt. Ile miałaś pkt?
[quote author=Rydon link=topic=30353.msg1058937#msg1058937 date=1309455155]
Wow ;o do II się dostałaś? Tam są ludzie co mają 200pkt. Ile miałaś pkt?
[/quote]
II w Koszalinie ;d
A miałam marne 128. Mogło być dużo lepiej i ja o tym doskonale wiem...
Oj.. A ja jakaś ślepa jestem, bo byłam pewna, że tam pisze w Gdańsku 😀
Nie ;d
Ale i tak jestem z siebie dumna, bo było masę chętnych i mi sie udało ;d
trochę przerwę rozmowę o szkołach i powiem Wam, że NIE UMIEM JEŹDZIĆ 🙁, JESTEM DUPA NIE JEŹDZIEC 🙁 I NIE MAM JUTRO CHYBA JAK JECHAĆ DO STAJNI A MUSZĘ TAM BYĆ (nie, że taki mam kaprys, tylko muszę zapłacić jednej babce) ! 🙁 👿 😵
To chyba najlepsze wakacje w moim życiu 😜 A do tego praca z Młodą układa się jak nigdy. 😅
jett dobijaj mnie bardziej 😵
ale pomijając mnie, to fajnie, że chociaż komuś się układa 😉
savoir, eej, spójrz na to, że masz jeszcze całe dwa miesiące przed sobą i może zdarzyć się jeszcze wiele przefantastycznych rzeczy! I pewnie wcale tak źle nie jeździsz. Wyymyślasz 😀
kurde ja już nie wiem jak ja jeżdżę na prawdę. raz na treningu jest okej, błędy takie, że prawie zerowe, a dziś patrząc na zjęcia z jazdy załamuję ręce. nie wiem czy to różnica w koniu. czy ja już kompletna dupa.
a jestem z optymistek, wiem, ze wiele może mnie fantastycznego spotkać, nawet teraz mnie spotyka. ale kurde, na tym na czym mi najbardziej zależy w dniu dzisiejszym, jest pod wielkim znakiem zapytania i to nie z mojej winy ;/
A ja 17 lipca miałam zdawac odznake ... ale dziś się dowiedziałam że dupa i odwołali .... i na żywioł zdaje 7 lipca hehe 😁 Oby się udało , trzymajcie kciuki ! :kwiatek:
savoir Zamiast się dołować rób wszystko aby z dupy stać się jeźdźcem. Nikt nie jest jeźdźcem idealnym, każdy robi błędy a sztuką jest nad nimi pracować 😉
Alabamka ja pracuję, tylko kurde. koń tak chamski, w połowie kłusa przechodzi Ci do stępa udajac, ze chce srać -.- do galopu nie przejdzie, bo mu się nie chce. na łydki nie zareaguje, na bata nie zareaguje -.- a jego cudna właścicielka, wsiada na niego na 15-20min 4razy w tygodniu i siedziwi, ze ma takiego konia 😵 Dla niej to, ze koń w ogóle zakłusuje to jest cód. Ten wałaszek miał dziś kurde jazdę 45minutową, bo jego pańcia stwierdziła, żebym skończyła już jeździć bo on się spocił na szyi! I za to, że dziś miał taką jak to ona stwierdziła, długą jazdę, ma teraz przez trzy dni wolne 🤔
Savoir, To raczej z koniem coś nie tak a nie z tobą, nie? Czemu mówisz, że jesteś dupa a nie jeździec?