Mam Ikonic Evolution i kocham to siodło, jest głebokie, skóra mięciutka (lepsza niz w skokówkach), wszystkie skoczki co wsiadaja powtarzaja to samo - ze jak niecierpia jezdzic w ujezdzeniowkach to moja jest wygodna.
Tylko pamietaj że wymienne łęki od skokówki nie beda tam pasowac niestety.
Remson A masz monoflap czy normalne?
A kojarzy ktoś siodła Equinox? Na cavaliadzie mieli stoisko. Polska produkcja
Tak, ja mam. Fabryka ze Swarzędza.
dairoxroxi, o więcej szczegółów warto pytać forumową Bombal. Była u nich w fabryce i z bliska widziała rozwiązania.
Teli, i jak wrażenia z dopasowania do konia i odczuć dla jeźdźca? Na cavaliadzie udało mi się tyłek posadzić na jednym, ale wiadomo to nie to samo.
epk, 🌷
Ja miałam to szczęście, że mam je szyte na miarę. Jak mi się koń rozbudował, to oddałam na serwis i bez problemu było poszerzane.
Siedzisko jest głębokie, ale ja takie lubię. Skóra porządna.
Malina Brzozowska oglądała i sprawdzała dopasowanie później, nie miała zastrzeżeń.
A jakies porownanie tych Equinox z siodlami od Andersza? powoli dojrzewam do zakupu siodla i chcialabym polska firme. Te technologie na welnie sa wszystkie pdoobne tak naprawde.
Hej, jakie macie opinie o siodłach ujezdzeniowych Thorowgood? 😁
Obecnie mam ujezdzeniowego Crowna, to najwygodniejsze siodło w jakim siedziałam ale przestaje pasować na mojego siersciucha i pomyślałam o czymś z wymiennymi lekami i nieco tańszym 😁.
Do tej pory raz siedziałam w wszechstronnym TG (nie wiem jaki to model) i miałam wrażenie okropnie szerokiego siedzenia. Kupiłam też drugie siodło, TG chyba model Maxam (z wymiennymi łękami) i jest ok chociaż siedzi się szerzej niż w Crownie. Kiedyś wzięłam też na przymiarkę ujezdzeniowe Izabell Werth ale musiałam zejść po 10 min bo dyskomfort nie do opisania 😝.
Orientujecie się jak wypada twist i waist w siodłach Thorowgood? Po poprzednich przeżyciach wydaje mi się, że potrzebuje raczej wąski 😁
I pytanie czy da się to zmierzyć "ze zdjec"? Tzn ile cm to będzie szeroki a ile wąski? 🤔