siodło ujeżdżeniowe

Nie ma za co.  :kwiatek:

Ja mam 17 i była ona idealna te 5kg temu 😉 Teraz też jest ok, ale to nie ten sam komfort co te parę kilogram wstecz. 😉

Wystarczy że Ci poda numer seryjny siodła, wtedy dostaniesz dwie ważne informacje na raz:
-rozstaw łęku
-i możesz sprawdzić, czy siodło nie jest kradzione

😉
dziewczyny poratujecie mnie proszę z aktualnym kontaktem do p. Nawary? Kupiłam od niego siodło, okazało się niepasujące, powiedział że nie będzie problemów z wymianą lub z zwrotem, ale teraz gdzieś zniknął zupełnie :/

Sierra: które w kolejności cyfry w numerze seryjnym mówią o rozstawie łęku?
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
23 września 2009 17:07
Z numeru seryjnego Prestige'a można jeszcze datę produkcji wyczytac.
czy słyszał ktoś coś o tańszej wersji siodeł equipe? (ok 4-5tys)
niedłygo będę miała je na próbę, podobno nie ma go w katalogu, ani na żadnych stronach, ale takowe siodło istnieje (tak mówił mi p. Sebastian). siodło z wyglądu ponoć podobne do equipe rose
Disco, jutro obejrzę mojego Prestiga i ci powiem ok? Wydaje mi się, że to dwie ostatnie cyfry po czymś w rodzaju "spacji" czyli w małym odstępie od całego ciągu cyfr.

Koniczka poważnie?  😲 Zdradzisz jak, bom mocno zaciekawiona teraz...  😜
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
23 września 2009 23:17
O ile dobrze pamiętam (chwilowo nie mam mojego Doge'a więc nie potwierdzę) to numery lecą tak: siedzisko, łęk,(te dwa w odstępach) jakieś tam cyferki i ostatnie 4 cyfry to miesiąc i rok produkcji. Co do samego faktu, że data produkcji jest w numerach zaszyfrowana jestem na 100% pewna.
Super! Ciekawe co wyczytam ze swojego siodła jutrem  😀iabeł:
Dziękuję Sierra :kwiatek:

To chyba też jednak będę szukała 17"...

Co do tych numerów - również czekam z niecierpliwością 🙂

Pozdrawiam!
ushia   It's a kind o'magic
24 września 2009 09:18
dziewczyny poratujecie mnie proszę z aktualnym kontaktem do p. Nawary? Kupiłam od niego siodło, okazało się niepasujące, powiedział że nie będzie problemów z wymianą lub z zwrotem, ale teraz gdzieś zniknął zupełnie :/

Sierra: które w kolejności cyfry w numerze seryjnym mówią o rozstawie łęku?

Numer 785737775
Tylko on teraz gdzies za granica i nie odbiera, 16.09 wyslal mi sms ze wraca za dwa tygodnie
ma ktoś zdjecia  w ujeżdżeniówce kieffer rozm 0, najlepiej kieffer lech profi
oo to i ja jutro musze mojego Prestige'a obejrzeć 🙂
Ushia, dziękuję, informacja bardzo uspokajająca!
Miał ktoś styczność z niejakim Kiefferem Munchen?
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
25 września 2009 19:16
ja miałam. sympatyczne siodło, ale wszechstronne, wiec lepiej w wątku 'siodla' zapytaj.
Ale mi chodzi o ujeżdżeniówke, staaaaaaaaare siodło.
Pozwolicie ze wkleje i tu  :kwiatek:
Moze ktos sie przypadkiem gdzies natknie...
[font=Verdana]
[font=Verdana]SKRADZIONO !!!!![/font][/font]

W podwrocławskiej stajni.
[font=Verdana][b]Czarne siodło ujeżdżeniowe Euroriding Jade 17,5 rozstaw łęku 30
[/font]

Gdyby ktos gdzies zauwazyl w ogloszeniach bede wdzieczna za poinformowanie.
Siodlo bylo z pusliskami 'nie do pary', jedno brązowe drugie czarne.
Sprawa o tyle dziwna ze ktos mi zwinął siodło, popręg ujeżdżeniowy, ogłowie, obsrane wysłużone  ochraniacze z Mustanga i czaprak. Czyli tak jakby cały sprzęt do codziennej jazdy  🙁
Pursat   Абсолют чистой крови
26 września 2009 16:50
Czy ktoś jeszcze oprócz Leny miał do czynienia z Euroridingiem Achat?

miałam to siodło na próbę ale mi wogóle nie przypasowało, miało dosyć krótkie tybinki i było dosyć płaskie, ale oprócz tego było mięciutkie 😉 aha no i ma dosyć małe klocki 😉
Pursat   Абсолют чистой крови
26 września 2009 19:30
Dzięki. W takim razie to zupełnie co innego niż opis na stronie ihaha.pl. 😂 Tam piszą, że jest bardzo głębokie i ma duże klocki. 😁
Pursat, większość siodeł ma opis - b.głębokie, b.duże bloczki ;p
mi sie żeździło wtym siodle okropnie... dawoło tak dużo 'swobody nogi' że cały czas mi latała (ale to były moje pierwsze jazdy w uj. co nie zmiania faktu że IMO było nie wygodne)
pointure   Dresiarz mentalny.
27 września 2009 20:49
A co byście proponowali dla szczupłej, długonogiej osoby o wzroście 179 cm ?
Aktualnie mam E Diamanta i uważam, że jest genialny aczkolwiek przydałoby sie coś z dłuższymi tybinkami- kasy na siodło na wymiar niestety brak.
  🤔
😉
kujka   new better life mode: on
27 września 2009 20:50
igiełka, mam 1 cm wiecej i rowniez jestem szczupla i dlugonozna - mam Otto Schumachera Dynamic Profi - jak dla mnie jest calkiem ok (rozmiar siedziska 17)
27 września 2009 20:58
kujka dzieki 🙂 a wrzuciłabyś może jakieś zdjęcie ?  prooosze  😀
27 września 2009 21:01
alez prosze Cie bardzo

mam nadzieje ze takie moze byc 🙂
27 września 2009 21:06
super 🙂 dziękuję Ci bardzo.
Z budowy hmm... lekko przypomina mi Prestigea. Ciekawa jestem czy jeździ się podobnie.
27 września 2009 21:08
igiełka, jesli chodzi Ci o top dressage'a to mi sie w nim jezdzilo bardzo zle (pojezdzilam sobie probnie godzinke). z kolei w dynamic'u jezdzi mi sie super
27 września 2009 21:12
No właśnie mi żaden Prestige nie leży. Nie znoszę tych siodeł ;P Hm. ciekawa jestem teraz tego Otto Schumachera. Zaintrygowałaś mnie 😉
Potwierdzam wspaniałość siodła Schumachera, też fantastycznie siedziało mi się w nim a w top dresaagu makabrycznie 😉
a mi si jeździło w top dressagu bardzo dobrze!!miękkie, nające dużo swobody, ale jednocześnie pomagające jeźdźcowi osiągnąć dobry dosiad. Mimo, że jest na mnie za duże to jakoś sobie w nim radziłam i było bardzo ok. Gdybym tylko mogła gdzieś kupić 16-sto calowe...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się