Ochraniacze

Derke lubie. Mam ją od tego sezonu i prałam z 3 razy, a polar dalej bez zarzutów.

Strucelka - zdjęć tyłów nie mam 🙁 Na wysokość są dobre, tyły są dużo wyższe od przodów 😉

Likier - ja nie znosze ochraniaczy skorup. Owijki, piaffe, neopreny Eskadrona lub futrzaki Veredus Baloubet.
Tylko na karuzele chodzą w Hampach Pro bo sie szybko i sprawnie pierze oraz zakłada 😉
Piaffe są świetne, ale i tak mam do wszystkiego owijki, to po co mi ochraniacze...  🙄
tulipan- Ty masz takie eskadrony, nie? (sorka za uwalone kalosze)
[img]http://i54.photobucket.com/albums/g114/Natka_2006/prodressage-2.jpg?t=1265549311[/img]
nie przeciera Ci się w nich lamówka? miałam je 'przez chwile' uzyłam 2 razy i zauważyłam ze lamówka zaczyna się przecierać.. sprzedałam, poza tym były bardzo cienkie, oprócz warstwy cienkiego neoprenu nie były nic, żadnego wzmocnienia, dlatego zdecydowałam się na sbs które są wyłożone od wewnątrz jakby żelem 😉

co do smb- fakt, przody są rewelacyjne, tyły zjezadzają, latem woda do nich piach.. mimo wszystko jeszcze ich nie sprzedałam
mam takie foto; jeszcze przed jazdą, tyły leża znośnie
[img]http://i54.photobucket.com/albums/g114/Natka_2006/IMG_1873.jpg?t=1265548599[/img]
Tulipan Masz taką samą piękną derkę HORZE jak Ja.. 😍
LOVELY - mam te Eskadrony 😉 Lamówka jest w stanie idealnym, ale rzepy dolne w tyłach mi się odpruły i ochraniacze czekają na ratunek rymarza 😉
Jak dla mnie to normalny neopren - taki jak piaffe (zwykłe) lub USG.
Czy ktoś się orientuje, czy na rynku są dostępne ochraniacze neoprenowe (nie w jakiejś kosmicznej cenie) ale w bardzo dużym rozmiarze - minimum x-full na konia pogrubionego (stary typ ślązaka w budowie, więc nóżki solidne) ?
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
09 lutego 2010 08:38
smb II 😉 tylko trzeba poczekac bo ze stanow sciagaja

ww ulta booty tez mam xl i masuja na gignatyczne nogi mojego konia nawet na ta po flegmonie ( sporo grubsza jest)
tulipan- sorka, że Cię zamęczam- powiedz mi jesze proszę, jak trzymają się na nogach te piaffe sheld'y? bo coraz bardziej zastanawiam się nad ich kupnem (nie wiem skąd wezmę kase ale tym się będe potem martwić..) czy one nie spadną jak się wjedzie w głębszy piasek/śnieg?
macałam je w equishopie ale tylko wziełam do ręki i zaraz odłożyłam- no i z tego co pamętam to one są mięciutkie, nie?
:kwiatek:
smb jakoś do mnie nie przemawiają... cenowo również 🙂
LOVELY - spoko, chętnie pomoge 😉 Generalnie to super się trzymają na nodze.
Nic sie nie przesuwa i nie obciera.
Wie ktoś gdzie dostanę Veredusy Pro Lighty brązowe w rozmiarze M? :kwiatek:
Kupiłam długie tyły, ale brązowe i nigdzie nie mogę znaleźć przodów 😵
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
09 lutego 2010 12:50
a produkuja jeszcze pro lighty?
nie, nie produkuja juz.
azhael, dzwoń do Ihaha i Equishopu może im gdzieś zalegają.
Jak się człowiek namęczy to jeszcze mniejsze rozmiary można dostać - ostatnie duże wykupiłam... 😁
Burza, właśnie dzwoniłam i już nie mają. Zostały same czarne.
Wyrwałam ostatnie (jedne z ostatnich?) długie tyły, ale były tylko brązowe.
Ponieważ są mi bardzo potrzebne i były w promocji to wzięłam.

Jedyna nadzieja, że jakiś sklep ma gdzieś zapomnianą parę 👀
lockmittel   Co nie zabije to dobrze zrobi mi.
10 lutego 2010 18:29
http://www.galopada.pl/sklep/product_info.php?cPath=215_307_343&products_id=2774 miał ktoś styczność z tymi ochraniaczami? Macie może zdjęcia?
Dziewczyny wie któraś może czy rozmiarówka veredusów pro lightów ma się tak samo jak verdusów olimpiców lub carbon geli?

Pro lighy Mki leżały na moim koniu idealnie.. Dwóch ostatnich nie mam nawet jak przymierzyć i boję się, że jak kupię to Mki okażą się za małe :/
możliwe
pro light mam M-ki a olimpic'ów L-ki i może minimalnie przyduże są przody, ale tylko na długość
Chciałam kupic WW, ale neistety nie wiem jaki rozmiar wybrac. Kobył ma 156, cm nosi Carbony M, ale ma masywne nogi. I mam warżenie, że lepsze byłyby MXW (equilibrium padokowe M są za małe). Tylko wtedy co na tył? Chciałabym, żeby były długie i jak najwięcej osłaniały. Jest gdzieś rozpisana dokładna rozmiarówka? Na stronie sklep.horses.pl jest tylko taka mało dokładna. 
Norquina   Life is too important to be taken seriously
12 lutego 2010 20:40
m0niSka moim zdaniem sa rozmiarowo takie same, po kupnie konia masywniejszego ochraniacze pro light M byly za male, a L olimpic byly idealne.
Być może już kiedyś były, ale nie znalazłam... Czy miałyście do czynienia z tymi ochraniaczami? Jak ich cena przekłada się na jakość? Dziękuję za wszelkie informacje  🙂

http://www.gnl.pl/ochraniacze-tendon-boots-p-806.html

http://www.gnl.pl/ochraniacze-tylne-cavalor-p-1676.html
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
12 lutego 2010 21:59
m0niSka, jak chcesz to mogę obfocić porównawczo pro lighty M i olimpici M i L
Moim zdaniem rozmiary są odpowiadające tzn. jak Twój nosi pl M to m-ki olimpiki będą ok.
A moim zdaniem pro lighty są rozmiar większe. Większość koni, które znam pro lighty noszą / nosiły M, a są to spore konie, około 170 cm i więcej. I w życiu by się nie zmieściły w M-ki Olimpików - zresztą koleżanka tak kupiła właśnie nowe Olimpiki bo pro lighty były M-ki i musiała wymieniać na L-ki.
Olimpici trzeba brać rozmiar większe. M-ki por Light są duże , M-ki Olimpic to na konika 160 z cienkimi nóżkami.  🙂
korsik, pro lighty Mki na mojego były tak na styk.. Lki troszkę przyduże, wolałam Mki.

Norquina, kurczę, masywniejszego, ale ile masywniejszego...

ms_konik, bardzo proszę o fotki, będę ogrooomnie wdzięczna :kwiatek:

epk, właśnie tego się obawiam. Mój wszystkie ochraniacze ma Lki. Pro Lighty Mki pasowały, a chcę kupić olimpici lub carbon gele (pewnie stanie na CG) i teraz jestem w kropce, bo nawet nikt znajomy nie ma, cobym mogła przymierzyć i zobaczyć jak leżą.. Jakikolwiek rozmiar :/

noraka, no mój ma jakieś 174cm, ale nóżki raczej takie folblucie 😉 Kurczę, no nie wiem no 🙁

Dzięki dziewczyny za rady :kwiatek:  Poczekam na zdjęcia od ms_konik, ale skłaniam się chyba ku rozmiarowi L..

Wymiary podane na stronie są niby takie same ;/
moniska mój Kary smigał w pro Lightach M-kach i były dobre, później zamówiłam same tyły Olimpici M(i tak jak epk-a pisała musiałam sprzedać bo były małe). Teraz mam cały komplet Olimpic L-ki (przody na I (najluźniej) dziurkę zapinam, tyły na II).

edit: literówka
Coś dziwnego stało się z moimi veredusami, dokładnie z jednym przednim 👀 Kochałam je miłością wielką przez rok. Dzisiaj wzięłam je do mycia i co widzę:

😕