Ochraniacze
Jarpolowe są podszyte polarem, poza tym można zamówić dowolną konfigurację (czyli z kocykami pewnie też) w końcu to Dream Factory 😀
Prawda, można zamówić dowolną konfigurację 🙂
Jeżeli nie przekonuje Cię Jarpol to może Caball? Ivett uszyje Ci wszystko jak chcesz i z czego chcesz (w miarę dostępności materiałów oczywiście 🙂😉
Dzięki już napisałam do Jarpola 😉
Orzeszkowa Pół szafy mojego konia jest od Caball i zdecydowanie uwielbiam rzeczy tej produkcji z tym ze ja potrzebuje ocieplacze właściwie na już a z tego co wiem jest w tej chwili zawalona pracą i nie przyjmuje zamówień 😉
Potrzebuję ochraniacze na stawy skokowe ale takiej, co do których jest pewność, że się nie zsuwają. Ktoś ma pomysły?
Dziewczyny, jak rozmiarowo wypadaja ochraniacze Eskadron Pro Safe Memo? Kon nosi roz. cob (WW s-ki na przod, m-ki na tyl, w Veredusach podobnie, choc na przod dobre by byly tez m-ki). W tych Eskadronach spotkalam sie tylko z rozmiarem full, dlatego interesuje mnie jak duzy jest ten full 😉
epk, ale chodzi Ci o stajenne? Z takich całych zabudowanych to bardzo fajnie leżą Caballe. Lepiej od nich leżą tylko magnetyki veredusa, ale one mają specjalną dziurę, więc nie ma szansy żeby się zsunęły. Z innych przyzwoitych to back on track ma dwie wersje takich ochraniaczy, z dziurą i bez.
ashtray -W eskadronach to tak właśnie nieco więcej od veredusowego M, a mniej od L.
kittajka, tak, tak o stajenne 🙂. Nie wiedziałam że Caball ma takie w ofercie 🙂. I veredusy i Back on Track to na chwilę obecną nie na moją kieszeń 😉
keirashara dzięki :kwiatek: W takim razie chyba będą za duże. 🙁
Czy ktoś ma ochraniacze Horze Protec granatowe? I mógłby wstawić jakieś zdjęcie dosyć dobrze oddające kolor? Jaki on jest w rzeczywistości? 👀
ashtray, jeśli coś Ci to pomoże to tak wyglądają te ochraniacze na koniu, który nosi Veredus L zapięte na pierwszą dziurkę, (czyli najszerzej jak sie da).
A tu dla porównania na mega delikatnej i suchutkiej klaczy, 3/4 folblut. Przepraszam za jakość zdjęcia, ale to najlepsze co wygrzebałam 🤔
epk, no to polecam Caballe. Bardzo porządnie uszyte, rzepy mocne. Nawet mój ochraniaczowy terminator nie dał im rady 😉
Dzięki wielkie dziewczyny :kwiatek: A myślicie, że wypadają rozmiarem podobnie jak zwykłe Eskadronowe skorupki? Bo miałabym szansę przymierzyć takie w stajni. Koleżanka ma skorupki z futerkiem.
ashtray, są trochę większe. Jak chciałam założyc mojemu te typowe skorupki to mogłam się conajwyżej roześmiać. Memo ledwo ledwo, bo są włąściwie tylko z tyłu nogi i troszkę po bokach, ale dają radę.
Eh, to mój się na pewno w nich utopi. 🙁
Jakie ochraniacze są lepsze pod względem bezpieczeństwa: neoprenowe czy te zwykłe skorupy?
Wydaje mi się, że neoprenowe ale wolę się dopytać 😉
Skorupy już mam, ale szukam czegoś więcej.
Ma ktoś takie:
Kentaur, takie:
Villa Horse, takie może:
HORZEbędę wdzięczna za szybką pomoc bo promocja w GNLu "ucieka z dnia na dzień" 😀
A ja wpadłam podzielić się wkurzeniem na Piaffe Evo-dużo $$$ a jakościowo i użytkowo 😤- przesuwają się na nodze,zabawa z tymi kołeczkami jest...
Jak na ochraniacze z top półki to wolę zainwestować w kentucky następnym razem.
Moja trenerka posiada te ochraniacze i nic się nigdy nie poprzesuwało, jest bardzo zadowolona z tych ochraniaczy. Ciekawe od czego zależą aż tak skrajne opinie i ,że u jednych kręcą się jak karuzela a u innych super trzymają, sam kształt nogi konia? Gdyby były tańsze sama bym przetestowała, jednak w tej kwocie nie będę ryzykować i rozumiem rozczarowanie.
Ja się skusilam na yorki sportiva i po obmacaniu jestem póki co mile zaskoczona.
Wyglądają na prawdę solidnie i pancerniej niż zwykłe skorupy. Zobaczymy jak będzie jak koń w nich pochodzi.
Jedyne czym jestem nie pocieszona, trafiła mi się wersja z całymi czarnymi gumami.
DressageLife, ale przecież nawet w tym wątku tyle razy było pisane, że Evo się przekręcają i zdecydowanie nie są warte swojej ceny... Podobno Revo jako wersja upgrade'owana już tak nie mają 😉
A ja się skusiłam bo trafiłam okazję cenową,15% off i były takie...ładne. 🙁
Revo mają dokładnie tak samo, Evo się przekręcały jak chorągiewki na wietrze i potrafiły konia obetrzeć, udoskonalona wersja Revo się tylko przekręca bez obcierania 🤣
DressageLife, wieszałam na Veredusach psy w tym wątku już nie jeden raz. Mega szajs, po kilku użyciach będą się przecierać lamówki, a żeby dojść z boksu na halę bez poprzekręcania się ochraniaczy na każdej nodze inaczej, to jest już niezłe osiągnięcie 😁 Od biedy dają radę na koniu o mocnej nodze, ale wcale się ich też wygodnie nie zakłada, u mnie w pewnym momencie skończyły jako karuzelowe, ale stajenni ich nienawidzili z głębi serca, więc ja schowałam do paki i sobie leżą. Chętnie sprzedam, nawet i z 25% rabatem 😀iabeł:
Mamy w stajni i Evo i Revo i tak jak quanta pisze przekręcają się non stop.
Oczywiście lamówki się poprzecierały, a białe lekko przyżółkły 🙁
Co do veredusów piaffe... Hmmm, "dziwne" to co piszecie ... Mam Evo od długiego już czasu. Nie oszczędzam, błoto, piasek.... zakładam na różne konie, piorę w pralce, wiruję, wciąż są białe.
Owszem nie leżą tak jak np. pro max z BR ale też się nie przekręcają. Generalnie ja mam bardzo pozytywne odczucia co do tych ochraniaczy. 🙂
Jakie ochraniacze są lepsze pod względem bezpieczeństwa: neoprenowe czy te zwykłe skorupy?
Wydaje mi się, że neoprenowe ale wolę się dopytać 😉
Skorupy już mam, ale szukam czegoś więcej.
Ma ktoś takie: Kentaur, takie: Villa Horse, takie może: HORZE
będę wdzięczna za szybką pomoc bo promocja w GNLu "ucieka z dnia na dzień" 😀
nieśmiało ponawiam 🙄
:kwiatek:
Bezpieczeństwa tj. ?konkrety? Zalezy od celu w jakim będą użytkowane. Wiadomą sprawą jest,że na skoki (w tereny również) skorupy niezastąpione. Neoprenowe wg mnie nadają się raczej na maneż,ale za to podczas ujeżdżeniowego kręcenia się chronią równie dobrze.No i nasiąkają wodą.
Potrzebuję ochraniaczy na konia ok.170 w kłębie, mamy yorki sportivy fulle i leżą idealnie 😉 Wybór padł na
HKM Comfort i
Horze Memphis. Zastanawiam się tylko nad rozmiarem, po przekopaniu wątku myślę, że Memphisy M na przód i L na tył powinny być dobre. Ma ktoś te ochraniacze i może coś powiedzieć albo mógłby mi je ewentualnie pomierzyć? 🙂
Bezpieczeństwa tj. ?konkrety? Zalezy od celu w jakim będą użytkowane. Wiadomą sprawą jest,że na skoki (w tereny również) skorupy niezastąpione. Neoprenowe wg mnie nadają się raczej na maneż,ale za to podczas ujeżdżeniowego kręcenia się chronią równie dobrze.No i nasiąkają wodą.
w sensie które lepsze.
Bezpieczeństwo kończyn dolnych przede wszystkim 😉
Ja jeżdżę tak: skoki wiosna, lato, jesień (w sensie niezamarznięte, odpowiednie, równe podłoże), zima żadnych skoków, czysta rekreacja.
Ale skorupy zakładam na każdą jazdę, a zimą to już obowiązkowo.
No ale tak sobie myślę o tych neoprenowych, może będą lepsze?