Ochraniacze

cataleya   Plajta - i'm lovin'it !
23 lipca 2012 22:41
ERROR 😀iabeł:
domcia ale o których ty ochraniaczach teraz mówisz?

Link nie działa.
Mówię właśnie o tych ochraniaczach BR. Poprawiłam link, teraz jest ok 😉
Rozmiarówka BR Pro Max jest taka:
- S mają dwa rzepy, są zaprojektowane na przody dla pony i naprawdę malutkie,
- M mają trzy rzepy, są albo na przody dla koni full, albo na tyły dla poniaków,
- L mają cztery rzepy i są na tyły dla koni dużych.

Ochraniacze są dość wysokie - wyższe niż Eskadron Allround - ale ponieważ nie są bardzo sztywne ładnie układają się na nodze, również cieńszej. Dla odmiany nie wiem, czy na grubych szkitach będą dobrze wyglądać - rzepy się wtedy pozapinają w połowie tej spodniej części (nie starczy górnej zakładki do zakrycia całego rzepa).
Mogę przetestować dziś na różnych rozmiarach końskich nóg, może nawet zdążę zrobić zdjęcia, ale nie gwarantuję, bo będzie dziś pracowity dzień 😉
quanta - porob, bo ja tez jestem ciekawa, szukam kontaktowek/ujezdzeniowek dla karej baby🙂
Mogę przetestować dziś na różnych rozmiarach końskich nóg, może nawet zdążę zrobić zdjęcia, ale nie gwarantuję, bo będzie dziś pracowity dzień 😉
Jak dałabyś radę...  :kwiatek:
Kluskowe nogi są mało foremne z racji typu miśka  😁 i prócz veredusów pro których rzepy jakoś do połowy się zapinają w L, to z neoprenowych już ustrzelić nic nie mogę 🙁
tylko te WW widziałam że robią dla koni masywnych, ale nie mierzyłam bo nie ma od kogo 😉
O to właśnie mi chodziło, że nie ma kilku rozmiarów przodów dla dużych koni. Quanta jakby Ci się udało zrobić fotki, to byłoby super. Jestem też szalenie ciekawa jak ten nowy brąz będzie na żywo wyglądał bo wirtualnie jest piękny  😜
gdzie te BR można nabyć?
i jaka jest ich cena?
W PL od ręki niestety nigdzie 🙁

Zostaje Ebay (spore koszty wysyłki), albo holenderskie sklepy (niestety sporo do Pl wysyłać nie chce).
Ale tak jak pisałam, możliwe, że ochraniacze i inne rzeczy BR będą jeszcze w sierpniu w polskich sklepach 🙂
W PL od ręki niestety nigdzie 🙁

Zostaje Ebay (spore koszty wysyłki), albo holenderskie sklepy (niestety sporo do Pl wysyłać nie chce).
Ale tak jak pisałam, możliwe, że ochraniacze i inne rzeczy BR będą jeszcze w sierpniu w polskich sklepach 🙂

super byłoby
bedę w Amsterdami w sierpniu - jest tam jakiś horse shop?
quantanamera a jak się ma to wtedy do zamawiania?
[url=[[a]]http://www.ebay.de/itm/Sehnenschoner-Gamaschen-BR-Pro-Max-4er-Set-wahlbare-Farbe-Grose-/330758971828?pt=Reitzubeh%C3%B6r&var=&hash=item4d02c561b4[[a]]#ht_3933wt_1139]TUTAJ[/URL] kupuje się komplet, na 4 i do wyboru jest właśnie S, M ,L. czyli jak kliknę że chce komplet L, to mi przyjdzie L na tył i M na przód??  🤔 🤔
Aga Tak jak piszesz. Ja będziesz chciała fulla na dużego konia to dostaniesz M na przód i L na tył.
oki, i wszystko jasne  😀 😉

dzięki  :kwiatek:
A ma ktoś kaloszki BR? Jak wypada ich rozmiarówka?
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
25 lipca 2012 09:13
Dziewczyny, wiecie czy są jeszcze dostępne Piaffe EVO czarne gdziekolwiek?
jett   success is the best revenge
25 lipca 2012 09:32
xequus, tutaj >klik<    😉
ekuss   Töltem przez życie
27 lipca 2012 17:09
Jeszcze raz mierzyłam nogi Dinozaura. Przód przed jazdą 31, po jeździe i chłodzeniu wodą 29, tył odpowiednio 33 i 31 cm. 
Mierzenie przed jazdą przód:

Tył:

Dobrze teraz zmierzone? Wynika z tego, że prof choice L przed jazdą będą ciasne, po jeździe akurat 😉
Edit: zmierzyłam w stawie pęcinowym, bo tak jest narysowane na stronie professional's choice 😉
Czy ktoś z was spotkał się z tym żeby zakładać ochraniacze na owijki ? Czemu to służy ?
U nas w stajni tak jeździ trenerka. Widziałam też tak ubrane ochraniacze na zdjęciach z treningów chyba Michała Rapcewicza. Pewnie to większa ochrona dla nóg.

Dziś wysłali mi czekoladowe ochraniacze BR  😍 jak tylko przyjdą, to wstawię zdjęcia.
Właśnie też gdzieś przeglądałam jego zdjęcia i tak jakoś rzuciło mi się to w oczy  😉
Nigna   Warto mieć marzenia...
30 lipca 2012 22:16
kjpasja: Burza chyba też miała takie zdjęcia z ochraniaczami na owijkach ; ) Ja się nie spotkałam , ale gdybym miała konia z jakąś mocną wadą postawy pewnie też bym nie ryzykowała i zakładała i to i to 😀
Świeżutkie BRy 🙂 Właśnie je odpakowałam i muszę powiedzieć, że wykonanie jest bardzo porządne. Teraz tylko mam wielką nadzieję, że będą dobre na moją koninę.

Chociaż na żywo mają ciemniejszy kolor- takiej mlecznej czekolady, ale nie wiem jak będą wyglądały w słońcu.
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
02 sierpnia 2012 13:33
Domcia406 super wyglądają, gdzie je dorwałaś  👀??
Ściągałam z Holandii, ze sklepu. Swoją drogą super są zorganiozowani- w niedzielę złożyłam zamówienie, i już dziś rano miałam je w łapach  🙂
kjpasja , na Twoje życzenie wstawiam zdjęcia Veredusów Piaff Revo. Trochę późno, ale dopiero teraz znalazłam chwilkę.

domcia406 a czego się obawiasz?  Że będą duże/małe szarokie/wąskie?? Jestem ciekawa jak wypadają rozmiarowo. Możesz je do czegoś porównać?

Ja chcę zamówić właśnie te brązowe we wrześniu 😀
Właśnie, jak wypadaja rozmiarowo te BR ??
Aga Boje się, że mogą być za duże bo mam drobnego konia. Właśnie jadę do stajni to będę mierzyć.
Rozmiarowo są super uniwersalne, u mnie wyglądają dobrze na bardzo różnych koniach.

Przody i tyły na Skwarku (164 cm i drobna, cienka nóżka)

I cały Skwarek:

Tu na koniu 174 cm, nogi ma spore - jedyne, czego można by się przyczepić, to że zaczyna wystawać spod spodu końcówka rzepa, która jest biała, a ochraniacze kremowe - w brązowych na wielkiej nodze będzie widać trochę czarnego rzepa, ale to głównie w stój 😉 

I na Karolu, który ma w paszport wpisane 167 cm, i jest dość przeciętny nogą - ani za cienka, ani za gruba 😉

To moje ochraniacze ściągałam z Niemiec.

Więcej fotek w galerii: http://re-volta.pl/galeria/album/3595
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się