bhdemeter, w Polsce nie da rady 🙁 Znani mi zawodnicy, którzy korzystają z tych ochraniaczy (i je zachwalają mega) kupowali na zawodach za granicą.
Spróbuję skrobnąć do producenta, czy wysłałby kilka par do Polski. Te ochraniacze są naprawdę super. Z zewnątrz elastyczna skórka, bardzo solidna, ale mięciutka. W środku neopren. Całość zapinana na rzepy z wstawkami z szerokiej gumy, idealnie wykrojona do nogi, leży jak druga skóra. Miałam okazję macać te ochraniacze i końskie nogi u całej zaprzęgowej czwórki, po crossowym terenie. Ani ziarenka piasku pod spodem 😲 I mimo przejeżdżania przez rzeczkę, nie złapały też w ogóle wody - skóra z zewnątrz była skuteczną barierą dla przesiąknięcia ochraniacza.
Tylko cena hardkor, ok. 160€ w tej wersji na cross.
Ale nawet z kolorami można poszaleć 😉 Robią skórkę czarną, białą, brązy w kilku odcieniach, burgund, czerwony, fioletowy, ciemną zieleń, pomarańczowy, niebieski, stalowy, żółty... Wszystko robią 🙂
Te zdjęcia na ich stronie są nic nie warte, na żywo to jedne z najlepszych ochraniaczy jakie widziałam. Naprawdę na lata.
Edit - znalazłam zdjęcia kaloszy: