Ochraniacze

ash   Sukces jest koloru blond....
07 maja 2012 20:39
arvile, chyba nie ma! 😡 Szukałam dość długo i nic sensownego nie znalazłam.
Ja miałam farta i odkupiłam od Quanty.
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
07 maja 2012 20:45
Ash, no jestem zła strasznie! Okropnie wręcz! Potrzebuje ochraniaczy na wczoraj, i nie mam aż tyle wolnej gotówki jaką miałam chociażby dwa tygodniue temu i gdybym wtedy dowiedziała się, że do zamówienia nie dojdzie sprawiłabym sobie pożądne ochraniacze i miałabym na zawody. A tak zawody coraz bliżej a ja na lodzie  🍴 No zła jestem i tyle. Zaraz chyba wyjde z siebie i stane obok. Nic nie jest gotowe. PZJ się grzebie, a ja nie moge dosztukowac wszystkich papierow, bo rodzice za granicą i nie do końca wiem gdzie co jest a z nimi kontaktu nie mam teraz kompletnie i szlag mnie trafia. I jeszcze te nieszczęsne ochraniacze miały być prezentem urodzinowym dla mnie, a przecież nie krzykne nagle: "sorry Brat, teraz to musisz wydac na mnie dwa razy wiecej!. Pomijając fakt, że urodziny miałam blisko miesiąc temu! Uf. Wyładowałam się. Przepraszam, że tutaj.

EDIT:Ash, możesz mi napisać coś o tych hooksowych ShowMaster?  :kwiatek: Jak się sprawują?
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
07 maja 2012 20:55
arivle, a Woof Wear? Ja jestem z moich bardzo zadowolona.
07 maja 2012 20:59
Koniczka, myślałam nad nimi jako drugimi później, w ostatecznej ostateczności pewnie się na nie skusze- ale nie wyglądają już tak estetycznie przy regularnym użytkowaniu.
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
07 maja 2012 21:06
Bo ja wiem. Moje dostają w kość, a wyglądają dalej dobrze. A mam je ze 3,5 roku.
07 maja 2012 21:11
No sama nie wiem, te które widuje w stajni nie są już takie ładne. Neopren zamiast być biały jest brudno-rudo-szary  🙄 Wszystkie faktycznie ciurane mocno, ale regularnie prane i czyszczone.
Znacie jakieś ładne ochraniacze skokowe, chetnie skórzane, ale dostepne w rozmiarze odpowiadającym conajmniej L Veredusa ??
Prestige mi sie podobaja, ale te "nowe" sa małe niestety. O przeslicznych acz miniaturowych wrecz KenTaurach nie wspomne.
08 maja 2012 07:03
arvile, ja jestem zakochana w ShowMasterach! są super. Idealnie leżą na nogach, nic się nie przekręca, są wysokie  i ładnie się czyszczą. Po każdej jeździe przecieram je wilgotną ściereczką dla dzieci i wyglądają jak nowe. Brudzą się tylko od wewnątrz, ale po praniu znów wyglądają jak nowe.
08 maja 2012 08:04
Ash, to ostatnie pytanie: jak wypada rozmiarówka w porównaniu do zwykłych neoprenów na przykład?  :kwiatek:

08 maja 2012 08:11
Wiesz co, zabij mnie nie wiem jaki mam rozmiar. Dzisiaj zerknę.
Przody są idealne, a tyły mogłyby być ciut mniejsze.
ShowMastery to nie neopreny, więc ciężko ocenić. Mój koń nosi M Veredusa i te pasują.
Quanta pisała, że " są rozmiarowo na konia o grubszej lub normalnej nodze, są również dość wysokie".
08 maja 2012 08:16
Ash, wielkie dzięki! Jeszcze jak by ci się udało zmierzyć przy okazji wysokość to będę bardzo wdzęczna :kwiatek: . Ale skoro mówisz, że zbliżone do Mki veredusa to powinny być ok  💃
Mam takie głupie pytanie 😡. Czym się różnią te ochraniacze, od tych klik? Z góry dziękuję za pomoc :kwiatek:.
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
08 maja 2012 11:40
akselka - ilością rzepów 😉 przynajmniej tak wynika z opisu
Medziik,dzięki.  :kwiatek:
akselka - ilością rzepów

i w tych Double Lock jest podwójne zapięcie, pewnie coś w rodzaju jeden rzep na drugi - tak jak w kaloszkach często 🙂
Mój koń teraz stoi w duble lockach praktycznie cały dzień i noga normalnie nie jest spocona, gorąca 😀 Po deszczu nie nasiąkają 😀 Kocham te ochraniacze, chyba sobie kupię drugie :P
Dziewczyny, jeszcze raz wielkie dzięki, nawet nie wiecie jak dużo mi pomogłyście 😅.
Milutek Ban permanentny
08 maja 2012 20:53
Szukam dla znajomej ciemno różowych owijek polarowo-elastycznych, ew. samych elastycznych. Istnieje takie cudo?  🙄
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
10 maja 2012 02:04
Całkiem spoko wykonanie, macałam moim zdaniem warte ceny, wydają się dość porządne, żeby bardzo mocne. Rozmiarówka wydaje się być normalna.
Dziekuje  :kwiatek:
mamy ten problem z kontaktowymi ze nam sie tyły zsuwaja. moze musze jakos poprawic metode zapinania ich, bo za duze na pewno nie są .
tylko zastanawiam sie tez ile wytrzymaja te kontaktowe, czy mi sie nie przetrą szybko bo kon strychuje doscym mocno ( przez nakostniaka ), jak sadzicie?
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
12 maja 2012 22:56
dla zainteresowanych - Dalmary, rozmiar M. na małopolaku 156 cm :

Poleci ktoś neoprenowe ochraniacze, najlepiej żeby były w brązie i nie z takiego szmatławego materiału tylko coś lepszego? Blondyn ma wielkie girska, w skorupach wygląda mega dziwnie, a w nic ciekawego znaleźć nie mogę 🙁
Chciała bym wrzucić jeszcze do tematu tych ochroniaczy http://www.mr.stockings.hu/ind_en.htm

Mam takie od paru lat i są super ekstra ale niestety ich życie sie powoli kończy ! Czy ktoś w Polsce kupował takie ochroniarze ?

Jeśli tak to jakim sposobem?
bhdemeter, w Polsce nie da rady 🙁 Znani mi zawodnicy, którzy korzystają z tych ochraniaczy (i je zachwalają mega) kupowali na zawodach za granicą.
Spróbuję skrobnąć do producenta, czy wysłałby kilka par do Polski. Te ochraniacze są naprawdę super. Z zewnątrz elastyczna skórka, bardzo solidna, ale mięciutka. W środku neopren. Całość zapinana na rzepy z wstawkami z szerokiej gumy, idealnie wykrojona do nogi, leży jak druga skóra. Miałam okazję macać te ochraniacze i końskie nogi u całej zaprzęgowej czwórki, po crossowym terenie. Ani ziarenka piasku pod spodem 😲 I mimo przejeżdżania przez rzeczkę, nie złapały też w ogóle wody - skóra z zewnątrz była skuteczną barierą dla przesiąknięcia ochraniacza.
Tylko cena hardkor, ok. 160€ w tej wersji na cross.
Ale nawet z kolorami można poszaleć 😉 Robią skórkę czarną, białą, brązy w kilku odcieniach, burgund, czerwony, fioletowy, ciemną zieleń, pomarańczowy, niebieski, stalowy, żółty... Wszystko robią 🙂

Te zdjęcia na ich stronie są nic nie warte, na żywo to jedne z najlepszych ochraniaczy jakie widziałam. Naprawdę na lata.

Edit - znalazłam zdjęcia kaloszy:

Wiem że te ochraniacze są super , bo mam taki komplet i jak były nowe to były koloru złotego. Doskonale się sprawdzają! Pisałam już do producenta ale nic mi nie odpisali!

Ja swoje pierwsze takie ochraniacze kupiłam na equitanie z 6 lat temu 🙁
bhdemeter, ja też napisałam, dam im kilka dni, jeśli się nie odezwą, to już znalazłam dwa sklepy w Niemczech - można bez problemu zrobić zamówienie zbiorowe i wyślą.
A ile te kalosze? Obłędne są  😜 Chętnie bym się podłączyła pod takie zamówienie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się