Kącik Rekreanta

Wczoraj ja po kilku tygodniach nie wsiadania w końcu posadziłam tyłek na Rudej. Oj ten mój konio to coraz weselszy ale ja tam lubię jej wygłupy szkoda że rzadko je odstawia.
Najpierw z kumpelą poczułyśmy wiosnę i udałyśmy się na spacerek nad jeziorko ech w słońcu było 19 stopni za to teraz znowu leje 🙁

Potem pojeździłam sobie troche na placu

A na koniec Ruda stwierdziła ze trzeba sprawdzić czy po miesięcznej przerwie nadal umiem sie utrzymac na jej grzbiecie 🙂 no i umiem 😁

I relaksujemy sie po jeździe

Potem z kumpela wziełyśmy grubego wałaszka na którego w stajni wszyscy wołaja "PIMPEK" no i Pimpuś jakos narazie nie może się przełamac i duzo lepiej wychodzi mu chodzenie w tył niż ruch do przodu mam nadzieje ze szybko się zorientuje ze z jeźdźcem chodzi sie w przód

wątek zamknięty
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
29 marca 2009 12:25
aszka, fajny ten pimpek 😉 a ruda jakos lepiej pracuje,czy mi sie wydaje?
wątek zamknięty
szafirowa, powiem tak że ruda jest typem śpiącej królewny w terenie idzie chętnie natowmiast na placu najlepiej by stała owszem wykonuje wszsytko czego sie wymaga ale juz zeby chody byłe dość sprężystw trzeba się namęczyć. A czasami sama ma takie dni ze jest wręcz do trzymania
wątek zamknięty
aszka super uchwycony bryk  😀

Pomęczę was Dzionkiem - wybaczcie, ale skoro już ktoś nam robi zdjęcia to się chwalę  😀

Ale dziś była śliczna pogoda, od nas ze stajni wszyscy emigrowali na szlak po prostu  😀
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
29 marca 2009 15:36
Dzionka a jaka fryzurka elegancka 🙂
aszka ale fajne to w jeziorku! Takie wakacyjne 🙂
wątek zamknięty
no to i my się dołączymy z fotkami bo to w końcu ten sam teren był 😉 tylko niestety Lukas był dziś nastawiony do zycia pt. NIE NIE NIE nie będę tego robił, nie będę kłusował, nie będę galopował, w ogóle nic nie będe o-d-w-a-l  s-i-ę  😵 tak więc ile upchałam tyle ujechałam...

A poogoda faktycznie milutka choć brakowało mi słońca 😉 ale ale spotkałyśmy z Dzionką dwie sarenki na szlaku  😁

wątek zamknięty
Brzask   kucyk,kucyk...a to kawał s.........
29 marca 2009 15:57
A ja dzisiaj pobiegałam sobie na łączce z łosiem  😵 Killerowy zrobił oczy jak talerze jak łoś zaczal biec w naszym kierunku ja sama niewiedzialam czy łos biegnie na nas i czy mam uciekać czy tak popstosu sobie biega, cale szczescie łoś sie nami średnio zainteresował przeciął nam droge i pobiegł dalej. I tak jestem z mojego konia dumna bo nie spanikował ograniczyl sie jedynie do bacznej obserwacji potwora.

Ale powiem wam ze wrażenie biegnącego na mnie 2,5 metrowego zwierzecia jest niesamowite.

a jutro może wreszcie bede miała trening o ile p. terner znowu cos nie wypadnie  😤

A fotami z wczoraj jestem lekko rozczarowana ale moze cos niedlugo wrzucę.
wątek zamknięty
Brzask publicznie błagam - podlinkuj mi swoje zdjęcia ze mną i Dzionkiem! Nieźle z tym łosiem, nie wiedziałam że są takie ogromne...

A do Lukasa to faktycznie była z nim dziś masakra, zakłusowanie na łące było już wyczynem  😉 Wsiadłam i potwierdzam  😀
"No jedź jedź! Cmok!"

Raven grzywa zapleciona coby się irokez na jedną stronę kładł. Tak to wygląda:
wątek zamknięty
29 marca 2009 17:10
no to relacja ze voltospotkania okiem Brzask:

najpierw obejrzalysmy pokaz ulanów, pady z konia i kladzenie tak mnie zajeły ze nie robilam fot..

poszly my:

Dzionka mowisz i masz:

wątek zamknięty
aqua to zdecydowanie kolor Lukasa 😍

Dzionka nie będzie już iroka? Ślicznie mu było 🙁

chyba nie załapałam się na voltowe spotkanie 🙁

a my juz za dwa tygodnie zmieniamy domek🙂 ze słupna faktycznie robi się coraz większe voltowe zagłębie 😉

i znowu będziemy dręczyć Libelki(mniejszemu zawsze błoto w oczy  😁 )
wątek zamknięty
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
29 marca 2009 18:19
spadlam  😅 😅 😅 😅 😅
wątek zamknięty
margaritka, gratuluję! coś więcej? 😎 jak się trening podobał?
wątek zamknięty
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
29 marca 2009 18:32
trening super🙂 juz sie umawiamy na nastepny 😉

a nerwina za bata oddala  😁 a ze ona zadkiem lubi wymachnac a ja nie bylam przygotowana to sie zsunalam po szyi na dol  😁 codziennie bryka ale dzis dopiero spadlam

dzis nasz drugie podskoki nerwina mnie przeraza swoim temepm  😲 musza ja trzymac  😲 a jest na ograniczonym owsie 😲 😁
wątek zamknięty
czeeeeeeeeeeść!
z radością oświadczam że dołączam do was 🙂
Znalazłam sobie konia do jazdy i do pracy 🙂 nie wiadomo co z tego wyjdzie, czy nie zabiję się po drodze, ale w końcu jeżdżę, co zaczęlo mi sprawiać ogrrrrrrrrromną przyjemność i radość. Jeździłam jakieś 30 minut, a chodzę tak nabuzowana i szczęśliwa, jak dziecko po swojej pierwszej lonży 🙂
jeździectwo to nieuleczalna choroba 🙂 !!
wątek zamknięty
rtk
to gratuluję  😎
czytałam trochę twój wątek że chciałaś zakończyć jeździectwo

ale super, ze jednak znalazłaś konia!
wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
29 marca 2009 18:46
rtk, pokazuj go! 😉
wątek zamknięty
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
29 marca 2009 18:53
ufff wreszcie będę mogła powiedziec Ritkowi że jego Pani wróciła do żywych i szczęśliwych  😁 🏇 💃 💃 😅 😅 😅
wątek zamknięty
Niestey fotka słaba, ja jak wieśniak w rozpuszczonych włosach, bo nie wiedziałam że wsiade i nie miałam frotki 🙁
A koń wyszedł zupełnie nie jak ten koń 🙁 Do tego skokowe siodło (tak, tak złej baletnicy.. :P), ale jeszcze przyjdzie czas, że zacznie wychodzić 🙂 I zatrudnię fotografa 🙂
wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
29 marca 2009 19:13
Ładny jest! Ma śliczną odmianę 😉
wątek zamknięty
29 marca 2009 19:14
coś czuję że kolejny champion wyrośnie nam na forum 😉 już go Ritka podrasuje 🙂
wątek zamknięty
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
29 marca 2009 19:17
rtk, to teraz relacje ze wzlotow i upadkow wszystkich prosimy na bierzaco 🙂 a to mlodzian jakis?
wątek zamknięty
taaa, dobry tuning to podstawa 🙂
Dużo pracy przede mną 🙂 Mam nadzieję, że podołam

EDIT:
tak, młodziak.

AAA i żeby nie było niedomówień, nie mój, tylko na nim będę jeździć, jak się dorbze potoczy 😉
wątek zamknięty
29 marca 2009 19:19
... a w kwestii tuningu doświadczenie masz, zarówno dosłownie jak i w przenośni hehehehe 🙂
wątek zamknięty
Ritka napisz cos wiecej o panu ze zdjecia wogole skad go wytrzasnelas? wyglada ciekawie 🙂
wątek zamknięty
29 marca 2009 19:25
to Pani 😉
wątek zamknięty
Habina, 4 lata
Po Insider od Harda/ Lord Alexander
mam na czym pojeździć dzięki voltowej repce, za to jej bardzo dziękuję  :kwiatek:
wątek zamknięty
29 marca 2009 19:35
A ja juz wiem ze jutro wreszcie trening  😅

czasem wydaje mi sie ze patrzycie na mnie z góry  😁

i moje w jedno z niewielu fot ktore z wizyty rave i dzionki sie nadaj, niestety do mnie dotarłysmy dopiero kolo 17tej więc swiatlo bylo juz bardzo kiepskie i wiekszosc zdjęć jest nieostra  🙁

wątek zamknięty
Brzask super fotki, szczególnie to z ze mną i Libelką i trzecie na Dzionku - dzięki że wrzuciłaś te gdzie nie siedzę na koniu jak na kiblu - podłamały mnie te zdjęcia i dzisiaj się już wzięłam za swój dosiad - jednak grunt to motywacja!

rtk gratuluję i czekam na regularne relacje na re-volcie  🙂 Jednak jeździectwo naprawdę jest nieuleczalne  😁

wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
29 marca 2009 19:43
Nadrabiam zaleglosci w czytaniu 👀

rtk- ja tez sie ciesze, ze masz mozliwosc wrocic do jazdy i ze daje Ci to taka pozytywna doze energii 🙂

Libella, Dzionka- napisze tylko tyle 😜

deborah- kurcze, maszynka z niego 💘

_kate-rozmachal sie tymi lapami Zloty

Troszke rudzika mojego

kurcze ciezko utrzymac konia w jako takiej kondycji, jak sie nie ma mozliwosci wsiadania... 😕
wątek zamknięty
rtk rodowod mniamusny! 😅 ale gafe strzelilam  😵 przeciez to z oczyu widac, ze  to baba😀 😉
no to kiedy pierwsze starty i gdzie Was bedzie mozna zobaczyc?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.