Końska rewia mody cz. 3

Dorotheah oczywiście moge cyknać fotkę 😉 postaram sie jutro
Szkoda,ze te niciaki zrobili tylko w takich cukierkowych kolorach, bo tak się napaliłam, że kupie tym roku jakiegos, a tu kiszka...
wątek zamknięty
zulu   późne rokokoko
10 września 2009 11:39

ale dowalili

😀 😀 😀 

Zaiste, ohyda. Najbrzydsze kolekcje Ekadrona jakie widziałam, biją na głowę nawet negro/coriander.

fioletowy z burym na gniadym - no szał, szał   😲
wątek zamknięty
Niciaki i Beluga-flax dla mnie tragedia.
Jedynie może się skuszę na polopady z kolekcji lavender-stone i derkę z herbem stone.
wątek zamknięty
A mi się widzi, że na kasztany będą w takich kolorkach wyglądać bardzo cacy 😉
ale może ja dziwna jestem, nie mogłam się odnaleźć w tych letnich, soczystych kolorkach.

Na zdjęciu kolekcyjnym faktycznie kolory wyglądają buro i nijako, żeby nie napisać jak kupa...
...ale jak sobie wyobrażę kasztanka w tym żółtym albo  fiolecie....
albo w szarym albo w czarnym z żółciutką lamówką  😜 mniam!
wątek zamknięty
Ja może się zdecyduję na cottona tego "groszkowego" bo reszta na skarogniadego(gdzie żółty już mamy  :hihi🙂 to jakoś mi nie pasi  🤔wirek:
wątek zamknięty
Stone z tych zdjęć trochę mi przypomina fango
wątek zamknięty
KuCuNiO   Dressurponyreiter
10 września 2009 14:42
Jak dla mnie to te kolekcje są już trochę za bardzo przesadzone. Po pierwsze za dużo rzeczy i za mało subtelne te wszystkie paski np. na derkach nici - okropne. Te dery z napisem Eskadron w ogóle są przesadzone. Ani to ładne ani użyteczne.
Pady z Nici pewnie bedą pioruńsko drogie skoro ze zwykłej kolekcji kosztowały około 350 zł. a pewnie też trzeba będzie dopłacić za znaczek "nici", a jak dla mnie nie są warte aż tak duzej ceny, mimo, ze brzydkie nie są.
Połączenie kolorów z kolekcji Nici i beluga-flax też jak dla mnie jest kiepskie - Nici zbyt cukierkowe, za słodkie a ta druga...jakoś nie lubię takich kontrastowych połączeń typu żółty-czarny-zielony.
Za to bardzo podobają mi się derki z kol. levender - dralon, kratka padokowa, dralon z herbem. Ładne są też polo pady, kantary nie wyglądają xle, ale chcialabym obejrzec je z bliska.
Może skusiłabym się na żółty komplet cotton+owijki, ale po obejrzeniu. Z Nici już zbieram na niebieski komplet bandaze+cotton, moze jeszcze biały na zawody, ale zdecyduje po ogladaniu w realu🙂
wątek zamknięty
zulu   późne rokokoko
10 września 2009 20:05
Cóż, mam wrażenie, że się Eskadron trochę rozminął z trendami. Szarości i fiolety jeszcze rozumiem ale usmarkany żółty mogli sobie darować. Zastąpić na przykład morskim, notabene bardzo lansowanym przez Pantone jako kolor tej jesieni.

A tymczasem zulu, w ramach rozczarowania Eskadronem, zamówiła sobie komplet Anky dusk blue - zastępstwo ukochanego petrola.  😅
wątek zamknięty
zulu to ja czekam na fotki bo też czaję się na ten kolor  🤣
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
10 września 2009 20:59
a mnie się podoba 🙂
wątek zamknięty
zulu   późne rokokoko
10 września 2009 21:13
Fantazja, będą, będą - tylko najpierw szanowny Okser musi zrealizować zamówienie.  😎
wątek zamknięty
podoba mi się brilliant (impuls?) miętowy z beluga-flax.
poza tym chyba nic 🙄
wątek zamknięty
Zuziasta   Zakupoholik na odwyku...
10 września 2009 21:34
Fioletowa kolekcja mi się bardzo podoba, ale... dla kobyłki i do czarnego sprzętu.... 🙁
wątek zamknięty
a ja sobie chyba kupię ten na zawody 😀😀

[IMG]http://i.ebayimg.com/23/!B,Kl2+wBWk~$(KGrHgoH-EIEjlLlzEZJBKqQ2rHhDQ~~_12.JPG[/img]
wątek zamknięty
skąd to zdjęcie? do rudego w brązie to chyba fiolet nie bardzo, co?
wątek zamknięty
No nawet nienajgorzej ten czaprak wygląda.
Aga, sa jeszcze zdjęcia innych?
wątek zamknięty
ehh a ja jednak trochę oczarowana jestem.. bo i bananek mi sie podoba i w sumie zieleni nie mamy, i fiolet by sie przydał i szary, a brąz z fioletem na cottonie musi fajnie wygladac..🙂 chyba zbankrutuje!:P
wątek zamknięty
Nie wiedziałam, gdzie wrzucic to pytanie, postanowiłam więc wrzucic je tutaj.
Chodzi o to, że jeżdżę na zawody bardzo często, zdarza się nawet, że i 3 razy w tygodniu. Przy takiej częstotliwości zwykły, biały czaprak "starczy" mi na góra miesiąc. Potem, wiadomo, żółknie, różne czarne plamy od siodła...
Czy polecilibyście mi jakiś czaprak, który byłby w stanie "przeżyc" dłużej?
Pad? Welur?
Z góry dzięki :kwiatek:
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
10 września 2009 23:05
ikarina, welurowe biale czapraki z ktorymi sie spotykalam zolkly wlasnie.
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
10 września 2009 23:05
ikarina, a propowalas uzyc wybielacza  lub koloru ecri? 😀
wątek zamknięty
cieciorka, moja szefowa dała mi kategoryczny zakaz używania chemikaliów do prania czapraków - kilka naszych koni miało bardzo brzydkie ślady a skórze po alergiach itp. A ecri odpada, bo z tego, co mi mówili Anglicy, biały kolor byc MUSI (nawet kolorowa lamówka jest zabroniona :zemdlal🙂
wątek zamknięty
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
10 września 2009 23:26
Pad Anky.
wątek zamknięty
KuCuNiO   Dressurponyreiter
11 września 2009 05:53
Ikarina ja bym po prostu kupiła jakiś biały czaprak dobrej firmy (Stubben, Kieffer, Eskadron, ale nie kolekcyjny tylko standard, Anky).
Ja nigdy nie miałam problemu z dopraniem. Jeśli czapraka używasz raz a potem po jeździe go wypierzesz jest nadal biały i nie żólknie.
wątek zamknięty
Dzięki dziewczyny. Ja to chyba miałam jakieś "lewe" te czapraki, kupiłam najtańsze możliwe w pakiecie 5 sztuk i teraz na zawody nie nadaje się żaden.
wątek zamknięty
Ja nie mam problemu mój biały zrobił się różowy od czerwonej lamówki  🙄

Ktoś ma fotke czapraku NICI hazel na gniadym koniu?  :kwiatek:
wątek zamknięty
Dramka, za szmatoholików 😉
wątek zamknięty
No nawet nienajgorzej ten czaprak wygląda.
Aga, sa jeszcze zdjęcia innych?

ebay.de 🙂 i są tam jeszcze takie :

[IMG]http://i.ebayimg.com/22/!B,KnU!QBGk~$(KGrHgoH-EYEjlLly8E)BKqQ88n65Q~~_12.JPG[/img]

[IMG]http://i.ebayimg.com/14/!B,KfSr!CGk~$(KGrHgoH-EUEjlLl0EpmBKqQ,ZhOl!~~_12.JPG[/img]

ES:

[IMG]http://i.ebayimg.com/22/!BZONCr!Bmk~$(KGrHgoOKkEEjlLmY7zeBKlpRV7PF!~~_12.JPG[/img]

[IMG]http://i.ebayimg.com/07/!BZOJG4g!mk~$(KGrHgoOKiYEjlLmfE,TBKlo+0YnD!~~_12.JPG[/img]
wątek zamknięty
Alice Dzięki. Właśnie przeglądam 36 stron szamatoholików go się gryzę z myślami..
wątek zamknięty
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
11 września 2009 09:36
Dramko,
mysl intensywnie,ochraniacze pod kolor da się kupić  🏇 😉
wątek zamknięty
a to sa eskadrony? jak sie nazywa kolekcyjny kolor?  🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.