ja wlasnie wypralam drugi/trzeci raz eskadrona deepblue i pierwszy raz nougata- powiem jedno- mega, mega masakra i porazka! od spodu sie juz przetarly, zmechacily i wygladaja jak co najmniej dwuletnie czapraki.
powiem szczerze, ze chyba juz nie bede kupowac cottonow.
mój cotton wine już po pierwszym praniu wyglądał jak szmata :/ ... ale wydaje mi sie, że to zależy na jaki egzemplarz sie trafi. Moja kolezanka tez ma kilka cottonów i wygladaja super...
Ja mam niciaka i corriandera po jednym praniu i też nie wyglądają rewelacyjnie. Za to świetnie znosi pranie pad Harry's Horse - superowo! Prałam go chyba ze dwa razy jak nie więcej, zawsze wygląda jak wyjęty z folii ze sklepu, nie traci koloru, nie ma żadnych śladów. Polecam!
Kochani szmatoholicy! Gdzie moge dostać Eskadrona deepblue model wszechstronny lub skokowy oraz EURO-STAR PIPPING Slate-Silver-Fuchsia rowniez w wersji VS lub VSS? W okserze jest promocja, w Końskim świecie niby tez ale tylko modele uj. Może komus sie rzuciła jakaś promocja w oczy? Bede wdzieczna za info. Pozdrawiam!
Ja mam kilka cottonow (kolekcyjne i niciaki), bo je bardzo lubie. Pralam je juz ladnych pare razy (jeden czaprak uzywam przez dwa / trzy dni) i nadal wygladaja jak ze sklepu.
Ja jestem zawiedziona jakością najnowszej kolekcji eskadrona. Miałam 2 cotony i nici piorą się dobrze. Nici ani trochę się nie zmechacił, cotony niewiele, ale są starsze i bardziej intensywnie używane. Właśnie wyprałam mojego brilanta i nie wygląda dobrze 🙁 Szkoda, bo czapraki mają bardzo ładne.