Oglądając rok temu Eurowizję zobaczyłam że nie chodzi tu o talent a o pochodzenie lub też kraj który się reprezentuje , właśnie rok temu wyszły bardzo dotkliwie rozgrywki europejskie i sympatie i antypatie , kto oglądał to wie że ta dziewczyna która nas reprezentowała zaśpiewała naprawdę dobrze.
jak mam być szczera nie słyszałam jak Isis zaśpiewała, ale cieszę się, że nie zajęła dobrego miejsca. Nie wiem dlaczego już któryś raz wystawiliśmy wtedy zagranicznego wykonawce jako reprezentanta Polski.
Polacy nie uczą się ani na błędach, ani na doświadczeniach. Najwyższe 2 miejsce zdobyła w historii tych konkursów Polka, Edyta Górniak i nie potrzebowała zadnego zagranicznego wykonawcy do tego. Ja nie mówię: zacznijmy słuchać tylko polskiej muzyki, żeby było jasne 😉 ale zamysł konkursu był by każdy kraj wystawił swojego reprezentanta. czemu my mamy wystawiać cudzego? 🙄
Pertti Kurikan Nimipäivät z Finlandii wprawił mnie w osłupienie. Mam przeczucie, że wygra Polka i kolejny festiwal będzie w Sopocie. Jakoś tak czuję. Dziwoląg z brodą nieznośny. 🙁
Ja schodziłam na zawał jak widziałam, że Ruscy idą do góry. Ja obstawiałam z koleżanką Szwecje/Włochy/Belgie względnie Australię. Cieszę się, że wygrała Szwecja 😉 dla mnie te 3 zespoły na szczęście znalazły się w piątce 😉
Moi faworyci: Belgia, Norwegia, Estonia i Łotwa. Acz nie typowalam ich do zwyciestwa 😉 Aminata absolutnie zjawiskowa, dla mnie najlepszy wystep wieczoru 🙂 Ale Szwecji gratuluje, naprawde fajny wystep i sympatyczny chlopak 😉
Moimi faworytami byli Estończycy, ale Łotwa też ciekawa. Szwecja zupełnie nie moja bajka, ale cieszę się że nie Rosja wygrała. Ogólnie, to w zeszły roku było więcej ciekawych wykonawców :P
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 24 maja 2015 17:04
Dla mnie numerem uno wśród eurowizyjnych piosenek jest ta Szwajcaria z zeszłego roku 😍
Dla mnie żenada, żeby musieć podkreślać, że to konkurs muzyczny i głosy są tylko na podstawie gustu muzycznego. Powinni zakończyć ten konkurs. A szkoda, bo naprawdę lubię Eurowizję. Ale oglądanie jak Skandynawowie głosują na Szwecję, wszystkie wschodnie pomniejsze państwa muszą na Rosję a Bałkany na Bałkany, hmm no cóż.. 🤔 Szkoda, wielka szkoda.