Eurowizja
kolejny rok, kolejna Eurowizja. Czy będzie to kolejna porażka?
Z roku na rok polscy wykonawcy otrzymują mniej głosów. Czy w tym roku przebrniemy chociaż przez eliminacje?
Oglądaliście preselekcje w Walentynki? 😉
Co sądzicie o kreacjach naszych Euro-gwiazd?😉
widziałam zdjęcia w sieci.
było kilka niezłych rzeczy, większość jednak dramat.
a o poziomie muzycznym wolę się nie wypowiadać.
Juz o Ruslanie nie wspominając.... ta "pani" jest koszmarem 🙄
potwierdzam........dramat!!!!!
Mnie tylko ciekawi kto wybiera tą 10?? bo tacy wykonawcy jak jakaś Ola Szwed która urwała się z choinki to chyba jakaś pomyłka , jeżeli tacy ludzie wg Polaków są w stanie nas reprezentować to niektórzy chyba mają delikatnie uszkodzony słuch... 😵
Co do wybranej która ma nas reprezentować nie było z czego wybierać z dwojga złego już lepsza ona , chociaż nie wróżę Polsce rewelacji 😎
czyli jak co roku nic nowe tzn ogólna tragedia 😵
tra-ge-dia.
co z tego, że reprezentuje nas ładna blond lala, skoro śpiewanie wychodzi jej gorzej niż średnio??? ta cała Isis nieszczęsna przynajmniej jako takim głosem dysponuje...
a ta żółto-czarna kreacja Rusłany mnie rozwaliła. podobnie jak sukieneczka Paulli, której bym nie chciała, jakby mi dopłacali.
A ja nie oglądałam i jestem szczęśliwym człowiekiem. Eurożenada mnie nie obchodzi i żal mi, ze telewizja publiczna przeznacza czas antenowy na takie bzdury.
ILoveMosiek, moze lepiej niech nas pojedzie reprezentować ładna blondyneczka jesli ma zrobić dobry wynik 🙄 bo wstyd zebysmy ciągle byli ostatni 🙄
ja bym pojechała ale nikt mi nie zaproponował to siedzę cicho 😁
Kaprioleczka, ja nam mimo wszystko lepszego wyniku niż zwykle nie wróżę 🤔
ja uważam, że gdyby pojechała Doda, to by zgarnęła wszystkie możliwe nagrody i powaliła wszystkich na kolana - to w końcu takie klimaty 😁
ale musiałaby koniecznie pojechać w stroju, w którym wystąpiła na Sylwestrze, z tą pół-goła-pupą 🙂
ja uważam, że gdyby pojechała Doda, to by zgarnęła wszystkie możliwe nagrody i powaliła wszystkich na kolana - to w końcu takie klimaty 😁
ewentualnie Feel 😁, albo Doda z Wiśniewskim - to byłby dopiero szał 😂
oglądałam kawałek, jak zobaczyłam oszołoma śpiewającego po angielskiemu (Rusłana) to zmieniłam kanał, cała ta eurowizja to jeden wielki obciach przy poziomie artystycznym sięgającym dna 🙄
opolanka, z anegdot foto. Znajomy robiąc zdjecia na jakiejś imprezie, gdzie była Doda, stoi sobie z kumplem, coś tam foci, nagle kumpel: Patrz jaki Doda ma cellulit! - daje mu swoją puszczę z długim tele obiektywem. I rzeczywiście, podobno ma straszy 😂
hehe dzięki Strzyga, tego mi było potrzeba na mój humor 😉 :kwiatek:
o tak, Feel tez by się nadał 😁
Eurowizja to jedna wielka porażka, a Polska tylko się kompromituje 🍴
Nie oglądałam całych krajowych eliminacji, tylko rzuciłam okiem, nie wiem nawet kto wygrał.
Z każdym kolejnym rokiem prezentujemy się coraz gorzej, a "wystawianie" do konkursu obcokrajowców to już totalne dno 🍴 .
Wydaje mi się, że ci, którzy decydują o polskim etapie Eurowizji nie do końca rozumieją na czym to wszystko polega, sami wykonawcy chyba też 🙄 .
Z moich obserwacji wynika, że najwyżej plasują się piosenki żywe i wesołe, a nie gnioty w stylu tego co zaprezentowała "rodowita Polka" Isis 😵
Z takim repertuarem na pewno daleko nie zajdziemy 🍴
Eurowizja - co to do jasne ciasnej jest? 🤔wirek:
Jednak mi dobrze ze świadomością, ze telewizora od roku nie oglądałam 😁
Naprawdę chcecie, żeby Polska wygrała? Ja mam nadzieję, że to nigdy nie nastąpi. To byłby wstyd 😉
tak jak z tym Euro 2012 - już wiemy, o co chodzi z "końcem świata" 😂
Nie chodzi o wygraną, ale o nieco wyższy niż żałosny poziom, a właściwie o jakikolwiek poziom 🙄
Ja mam nadzieję, że Polska nawet nie przejdzie przez eliminacje... Po co taki wstyd sobie robić... :/
A ja nie oglądałam i jestem szczęśliwym człowiekiem. Eurożenada mnie nie obchodzi i żal mi, ze telewizja publiczna przeznacza czas antenowy na takie bzdury.
wlasnie! jakis dobry dokument by puscili, albo film a nie takie gnioty... biesiadnych hitow i festyniarskich wystepow starczy w polsatowych programach o gwiazdach. od telewizji publicznej (niewiedziec czemu...) ja nadal oczekuje misji...
ale wiecie, że takie podejście do Eurowizji to chyba prezentują tylko Polacy?
w Anglii ludzie się dosłownie zabijają, by dostać się na eliminacje a potem na Eurowizję, stawka jest bardzo wysoka a piosenki super! i nikt nie widzi w Eurowizji nic obciachowego. Dla kazdego wykonawcy to jest prestiż. Więc czemu my się tak wstydzimy tej eurowizji?
przecież to jest promocja dla kraju, dla wykonawcy... jak ktoś robi z siebie idiotę na każdym kroku to żaden konkurs im nie pomoże, a jak ktoś jest zdolny to na Eurowizji zrobi swietne show i zaistnieje.
kujka
Obawiam się, że możesz się nie doczekać...
Jestem ciekawa czy na prawdę tv w tym kraju nie stać na coś lepszego?? szkoda słów 🍴
Kaprioleczka
Moim zdaniem problem polega na tym, że artyści, którzy spokojnie mogliby być "towarem" eksportowym nie będą się bawili w takie bzdury...
Na dobrą "markę" tego konkursu w Polsce nie pracuje również fakt, że zamiast promować naszych, wysyłamy tam zagraniczne zespoły pod polską flagą 🤔wirek: .
I, jak już pisałam wyżej, moim zdaniem trzeba zmienić sposób myślenia jeśli chodzi o dobór piosenek...
A co do podejścia ludzi, jednym pasuje taka "festyniarska tandeta" innym nie 😉 , myślę, że przeciwnicy tego typu konkursów nie stanowią większości, ktoś w końcu pracuje na oglądalność tego typu przedsięwzięć 😉
Pauli, ale to nie jest tak. W Polakach (wszystkich, nie mówię tutaj o ludziach oglądających eurowizję, ale też o tych którzy do niej startują bądź nie startują z wyboru) pokutuje przekonanie, że wszystko jest ble, be i fuj i że nigdy nie wygramy i wszyscy są lepsi od nas - dlatego wystawiajmy zagraniczne zespoły, może one coś osiągną - bo tak już mamy, takie jest życie a Polacy zawsze mają pecha. Zamiast się zebrać i napisać fajną piosenkę na poziomie - a przecież są takie piosenki, umiemy! - to lepiej pojęczeć, że "nie będzie się startowało w eliminacjach bo po co się kompromitować", "lepiej zrobić show niż dobrą piosenkę bo na to czekają ludzie" albo ze "inne nacje lepiej odbiorą twórcę zagranicznego". wcale nie. wystawianie jako kraj twórcy zagranicznego mija się z celem i zamysłem Eurowizji, bo każdy kraj miał wystawiać swojego twórcę. no chyba że niech Polska wyśle Brytyjczyka a Wielka Brytania Polaka i jesteśmy kwita.
prawda jest taka, że dopóki w Polsce nie zmieni się schemat myślenia o Eurowizji to nic tam nie zdziałamy. czyli jeszcze jakieś 10 lat zapewne 🙄
Zgadzam się z Tobą 😉
Polacy niestety mają jakieś dziwne kompleksy, w każdej dziedzinie...
Kaprioleczka, mi nie chodzi juz o to kogo wysylamy na ta eurowizje. sam konkurs to dla mnei zenua od wielu lat. ostatnia eurowizje jaka ogladalam wygralo cos ubrane w mnostwo futer, tak samo jak ogromna grupa jego tancerzy.
albo lordi, tacy ludzie sie publicznie nie powinni pokazywac 🤔wirek:
branie udzialu w konkursie z takimi "artystami" jest ponizej poziomu dobrych Polskich zespolow czy wokalistow i ciesze sie ze nikt naprawde dobry nie bierze od dawna udzialu nawet w eliminacjach.
kujka
Mi się osobiście Lordi podobali (oczywiście nie z wyglądu 😎 ), moim zdaniem świetnie, że przełamali schemat, liczyłam tylko na to, że coś się w tym konkursie "ruszy"... przeliczyłam się 🍴
Dlatego właśnie nie oglądam.
kompleksu pod tytułem "niedasie" pozbywam sie juz 12 rok i dopiero widać pierwsze efekty 🍴 no ale u mnie ten kompleks jest szczególnie rozwinięty (tak, dziękuję tato :/ )
znacie piosenkę "Pechowy jak Polak" Big Cyca? Cała prawda o Polakach :/ :/ :/
kujka, trudno byłoby mi w UK znaleźć zespół który nie chciałby pojechać na Eurowizję. Dla ludzi za granicą to jest prestiż, ze zostali wybrani i ze jadą reprezentować swój kraj na konkursie międzynarodowym, a kto wygrywa nie ma tu nic do rzeczy.
nie szukajmy za wszelką cenę powodów, dla których by czegoś nie robić, tylko znajdźmy wreszcie powód żeby się zebrać do kupy i w końcu zrobić coś dobrze. Ja ci od ręki mogę wymienić 30 powodów dla których nie warto jechać na Eurowizję i dla których stwierdzę, że lepiej posiedzieć w domu i pojęczeć że muzyka w Polsce leży i kwiczy.
zebrać się i coś zrobić jest dużo trudniej, ale ludziom się nie chce.
i właśnie przez to "nie chce mi się" poziom jest taki jaki jest i wygrywają podrygujące trolle i chochoły w futrach jodłujace jakieś dziwne melodie. Bo jak nie ma nic dobrego, to nie ma z czego wybrać czegoś dobrego. Jak zacznie się pojawiac dobra muzyka na Eurowizji, to wtedy poziom laureatów będzie wyższy, ale jak wszystkie piosenki są równei badziewne to póki co nei ma z czego wybierać.
a co do bycia "ponizej poziomu" to dla mnei jest to zwyczajne tchórzostwo i "niechcemisie". Bo albo im się nie chce i nie zależy im żeby się pokazać, cos zrobić, pokazać ze sie da i ze ktos jeszcze robi dobra muzyke w tym kraju, albo się boją że z tym chłamem przegrają. albo i jedno i drugie.
i trudno mi tu powiedzieć, żeby to było dobre. póki świetne zespoły nie staną do walki to poziom muzyczny będzie spadał. a my będziemy mogli ponarzekać sobie jeszcze trochę jaka to żenada ta eurowizja, jaka beznadzieja i jak nie da się tego słuchać i oglądać. takie jest moje zdanie na ten temat (co oczywiście nie oznacza, że nei możesz mieć innego 😉 )
lecę na zajęcia.
nie widziałam Lordi, ale jeśli to ten Lordi o którym myślę, to uważam ze słuszne zwycięstwo.
znacie piosenkę "Pechowy jak Polak" Big Cyca? Cała prawda o Polakach :/ :/ :/
Taaa, co jak co, ale Big Cyc umie niektóre kwestie ując bardzo dosadnie.