Tanie linie lotnicze - Ryanair, Wizzair i inne
Ooo, zaraz sprawdzę, dzięki 🙂
edit : no niestety całość wychodzi podobnie jak najtańsze bilety Lotem lub Lufthansą 🙁
Hexa dziś trochę pogrzebałam w systemie i do Nicei za 30-40 euro lata EasyJet z Berlina. Z Wrocławia zawsze można tam śmignąć autem, i tak będzie bardziej opłacalne niż lot z wro 🙂
Ovca często z Berlina latamy bo to 2 godziny drogi jak się dobrze przyciśnie. Do Nicei szukałam kiedys i szukałam i nic sensownego z Berlina nie było! Dziekuję! :kwiatek: :kwiatek:
Bedziesz teraz biedna, skoro juz sie przyznałas do oblatania w cenach biletów itp 😀 Jest szansa żeby wyhaczyc coś tańszego niz 70 Euro Ryanem do Nimes we Francji? W jedną stronę. Muszę byc w ciągu max 2,5 tygodnia tam i najtaniej znalazłam właśnie takie. Z międzylądowaniem oczywiście.
Hexa tak na szybko wystukałam wylot 24 II wrocław-bruksela charleroi 93 zł i następnego dnia charleroi-nimes za 25 Euro.
Problemem może być nocleg- przylot z wro jest jakoś koło 18/19, a wylot następnego dnia o 14...
Czy krem tez sie zalicza do plynow i nie moze byc w bagazu podrecznym?
Raczej taki do 100ml bierz,bo jeden Ci puści,a inny nie...
Re-voltowicze z Wrocławia, jeśli ktoś wybiera się w marcu na Equitanę, to są akurat na ten okres w Wizzair bardzo tanie bilety lotnicze!
Czy ktoś nie wybiera się w niedługim czasie do Norwegii? (OSLO)?
Jak mają się loty do Londynu? którą linię polecacie? planuję wylot w maju :kwiatek:
Pewnie maja się bardzo dobrze 😎
Pippi- zależy skąd lecisz i ile masz bagażu, z dużym bagażem opłaca się wizzair bo można wziąć 32kg. I przemyśl potem transport z lotniska, bo najłatwiej się dostać z Heathrow, metrem, albo pociągiem na Paddington, ale tam tylko LOT lata, Gatwick też dobry transport na Victorię albo London Bridge, na Luton ok jak nie ma problemów z pociągami (jadącymi na St Pancras albo dalej przez Londyn na London Bridge), a na Stansted masakra- albo autobus, albo drogi pociąg, który w dodatku jeździ tylko na Liverpool St. I na Luton albo Stansted ciężko się dostać wcześnie rano albo późno wieczorem...
pippi linii lata ogromna ilość: LOT, British Airways, WizzAir, Ryanair. zależy na które lotnisko (Heathrow, Stansted, Luton)? skąd? kiedy? jaka cena Cie interesuje? nic konkretnego nie napisałaś więc ciężko cokolwiek doradzić? wejdź na strony fly4free, tripsta, skyskanner i poszukaj tego co Ci pasuje. my za Ciebie tego nie zrobimy... 🙄 🙄
z Krakowa lub Katowic do Stansted. Właśnie zastanawia mnie późniejszy dojazd do samego Londynu. Będę szukała, dziękuję :kwiatek:
Pippi ja lece z katwic wizzairem 31 marca..w obie strony za 360 zł mysle ze jest to do przyjecia...
Help, kto latał AirBaltic?
Mierzą transporter kota przed wejściem, czy nie? 🤔
Transporter do luku mogą Ci zawsze zmierzyć, żeby nie doszło do sytuacji, że się nie zmieści w luku. A taki na pokład to o ile nie będzie na oko za bardzo wykraczał poza pożądane wymiary to raczej nikt nie zmierzy 😉 komu by się chciało 😉
Do kabiny, właśnie.
Bo niby ma się mieścić pod przedni fotel, ale taki, co się mieści, to jest komiczny, bo zwierzak ma przecież móc stanąć, a w takiej
klitce to chyba niebardzo 😉
Chciałam coś ok. 5-6cm większego wysokością
Do Oslo przynajmniej z tego co widziałam masakrycznie drogie bilety w tym tyg najtańsze w pierwszym tyg marca.Do Bergen tochę tańsze.
Największą faktycznie wadą Rynaira są towarzysze podróży,którzy chcą człowieka stratować.
Od nas z Wrocławia właśnie do Oslo są najtańsze bilety...
Z KRK do Oslo też przeważnie tanie 😉
Wistra myślę, że nie będzie problemu. Masz rację z tym, że prędzej Cię nie wpuszczą na pokład gdy klatka będzie za ciasna dla zwierzaka niż jeśli o te parę centymetrów przekroczysz limit.
Wistra u nas w wiekszosci wszyscy nosza takie:
transporter. nie wiem jak jesr w AirBaltic, ale u nas jest tak, ze kot podrózuje na kolanach, a nie pod fotelem... mogę się jeszcze spytać ludzi z AirBaltic. kiedy lecisz?
Mery, spytaj prosze. 6 marca lece z wawy bez kota do helsinek i dzien pozniej lece z helsinek do wawy z kotem wlasnie
A jak to jest z biletami? Mój K. leci z babcią w marcu z W-wy do Dublina chyba właśnie Ryanair'em. Bukowaliśmy bilety tutaj w Irlandii, on na pocztę dostał kartę pokładową, którą ma sobie wydrukować. I jak to dalej jest? Idzie z tą kartą do odprawy po "normalne" bilety czy już tę kartę traktują jak bilet?
I pytanie odnośnie bagażu podręcznego. Jak K. leciał do Anglii to brał na podręczny taki duży, wojskowy/turystyczny plecak. Wtedy nikt nie robił żadnych problemów, plecak normalnie zmieścił się w luku bagażowym. Ale ja mam obawy, czy w Ryanairze też to przejdzie, czy czasem nie każą mu płacić za nadbagaż(oprócz podręcznego plecaka nie bierze bagażu). Ktoś wie, jak to jest? :kwiatek:
CzarownicaSa jeżeli dostał na pocztę kartę pokładową, to nie musi iść już do odprawy na lotnisku. Ale niech sprawdzi, czy na pewno to jest karta pokładowa, a nie potwierdzenie rezerwacji- odprawiał się online? jest napisane jak byk KARTA POKŁADOWA/ BOARDING PASS na górze?
pytam bo mnóstwo ludzi przychodzi z samą rezerwacją-i prawie 250zł za odprawę na lotnisku, a wydrukowali wszystko co dostali na maila. A dostali tylko potwierdzenie 😉
Plecak jeżeli mieści się w wymiarach (a miękki plecak spokojnie można upchnąć do sizera nawet jeśli jest za duży) to nie będzie problemów.
Mówił mi o odprawie online, ale do tego potrzebuje danych babci, które musi dopiero od niej spisać. Czyli odprawia się online, drukuje wszystko i z tym idzie już do tej odprawy z bramkami? Tyle, że on wprawdzie nie ma bagażu, ale za to babcia bierze. Więc jej też dotyczy ta odprawa online?
Oboje muszę odprawić się online, żeby nie płacić za to na lotnisku.
Jeżeli Babcia ma bagaż do nadania, najpierw muszą iść do stanowiska odprawy żeby go nadać-najpóźniej 40 minut przed odlotem (warto sprawdzić, czy bagaż do nadania był opłacony przy zakupie biletu, bo wykupienie go na lotnisku kosztuje duuużo więcej niż online)
Po nadaniu bagażu z samymi podręcznymi i swoimi wydrukowanymi w domu kartami pokładowymi idą do kontroli bezpieczeństwa- bramek 🙂
Ovca dziękuję :kwiatek: Przekażę mu wszystko 😀
Czy ktos mnie oswieci od kiedy jest obowiazek latania z aktem urodzenia dziecka?