Jakie pasze dajecie swoim koniom?

Polecicie jakiś turbo smaczny mesz, który nie jest Omegą Fibre? Mój koń od początku grymasił na nią i skarmić mi jest to ciężko, a miał być taki pewniak 😕
Meise, Epona Beeren-Mash! Chociaż moje konie są kiepskim miernikiem, bo zwykle jedzą wszystko...
No, ale mesz Hovelera, Hippolyta i Sukces też smakowały
Meise, pavo slobber mash
Saracen bananowy Meise,
Czy ktoś stosował easy ride (u klaczy) ? Jak efekty?
Czy zamiast tego lepiej magnez z 'czymś'?
Do tego chce wprowadzić zioła, w tym na 1 miejscu niepokalanek.
Meise, - agrobs alpen-grun jak ma być fit, jak dodać masy to mebio build-up. Ten build-up mash to nowość, jest bananowy i wypada w spoko cenie.
Niejadek mojej matki wcina 😉
Meise, polecam również agrobs, moje ostatnie odkrycie. Opakowanie tylko 15 kg, ale bardzo wydajne bo mocno puchnie. Z miarki zalanej ciepłą wodą wychodzi mi pół wiadra 15l meszu
Tego Agrobsa wypróbuję, ma bardzo fajny skład
Tylko pamiętajcie że Agrobs to jest mesz typ "błoto" i nie wszystkie konie to lubią.
Usagi   Unikalne ciasteczko
26 marca 2025 11:49
Podpowiecie czy Green Power Eggersmanna jest w workach 20 czy 15 kg?
Usagi, na stronie masz jak byk:
Zrzut ekranu 2025-03-26 120836.png Zrzut ekranu 2025-03-26 120836.png
Usagi, teraz 20, kiedyś był 15
Dzięki dziewczyny, spróbuję tego agrobsa w takim razie, a potem będę testować inne tematy, jak nie podejdzie. Kiedyś mój koń miał lepszy apetyt, a teraz grymasi. Żarłby tylko paszę i owies... No i oczywiście sianko (-:
Meise, moja tej omegi też nie je, obok konie też, widocznie musi być paskudny
Naciau, no ale u nas na forum przecież wszyscy polecali, że taka pyszota i konie się zajadają 🤔 Myślałam, że mój jakieś dziwadło.
Jeszcze bym mogła podejrzewać zęby, ale tu chodzi o mesz. (zresztą w piątek akurat będzie miał robione). Skarmiam w bólach ostatni worek i raczej już do niego nie wrócę.

A w ogóle to mój koń chyba znowu się nażarł piasku i znowu muszę mu przemycać jakoś babkę płesznik 😑
Meise, no ja np. polecałam, ale ja nie daje samej Omegi, tylko akurat mieszam mesz sama, a to jeden ze składników - przy czym mieliśmy problem z jedzeniem suchej paszy (sieczka + pasza) i teraz do każdego posiłku dostaje miarkę Omegi na mokro i od tego czasu wyjada wszystko - ale to może być kwestia tego, że posiłek po prostu jest na mokro.
Ja jeszcze z chrupki polecałam ich mesz - Vital Mash, też mi konie zajadają, nawet sam.
Meise, - agrobs ma już babkę w składzie 😉 Także zerknij ile tam będzie potrzebne dodatkowo i czy w ogóle. On jest całkiem fajnym glutem zalany na ciepło.
Usagi   Unikalne ciasteczko
26 marca 2025 15:10
Perlica, super, dziękuję za info! 🌷
ja również polecałam i polecam Omege Fiber, mój niejadek,który w zasadzie oprócz Omegi je tylko jedną pasze, zajada sie się nią od prawie 3 lat .
Dla mnie Agrobs jest nr 1.
Pięknie pachnie, skład ekstra i glucior jak ta lala.
Koniczyn również daje lajka i wciąga jak zły.
Gillian   four letter word
26 marca 2025 20:31
Dla mnie Agrobs był nr 1 dopóki nie kupiłam Hovelera Pur. Jezusicku, jakby konie nie zjadły to sama bym to żarła. Ale jedzą, mam wrażenie że ten czwarty posiłek jest wręcz ulubiony 🙂 a kolejne moje odkrycie to Chrupka Allergic, zapach i konsystencja to jest coś pięknego 😍
A macie coś na pobudzenie apetytu u konia? Koń dostaje leki których skutkiem ubocznym jest utrata apetytu, ale może są jakieś suple albo metody na pobudzenie łaknienia?
mindgame, wit z grupy B
Meise, to jest też mesz tyb błoto.
U nas są takie co tego nie jadły.
Perlica, ale to błoto robi się niezależnie od ilości wlanej wody?
Ja nie wiem co mój koń myśli nt "błota", ale jak smaczny to pewnie zje. My mamy na stajni dystrybucję Hovelera, więc będę mogła sobie pewnie przetestować zanim wezmę worek 🙂

Kiedyś nie rozumiałam właścicieli, których konie nie jadły, bo problem był mi nieznany. Teraz sama staję 500m od boksu i zaglądam jak głupia czy je (podejść nie mogę, bo od razu przestaje i przyłazi sępić o coś lepszego). Ostatnio w ulewie się tak kręciłam i zapuszczałam żurawia, modląc się, żeby zjadł chociaż połowę.
Gillian   four letter word
26 marca 2025 22:49
Meise, tak dokładnie.
Meise, tak, bo na sucho ten mesz wygląda jak ziemia 🤣 więc po zalaniu jak błoto
Dla mnie Agrobs + Omega Fiber były hitem, dopóki nie przetestowałam meszu z Samfarm. Pomijając świetny skład i to, że jest mielony na świeżo przed wysyłką, to ma taaaaaak super konsystencję i zapach 😍 Mój koń wylizuje ten mesz do zera, a jakby mógł, to by wylizał dziurę w misce. Cena jest dosyć wysoka, ale za to mielenie na świeżo i skład to warto.
Zuzu., ale co witaminy z grupy B? Podawanie witamin wzmaga apetyt?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się