Kochani szukam bryczesów Horze Desiree- z krótkim lejem rozm.40 i z pełnym 42.
Może ktoś widział po sklepach?
Szukam od jakiegoś czasu bryczesów w kolorze ZIELONYM z krótkim lejem (zamszowe siodło mam, pełny się "klei" za mocno) Nie wiem, chyba jakaś dziwna z tym zielonym jestem, bo nie ma nigdzie żadnych zieleni.... wszystkie praktycznie kolory tęczy inne są, ale zielonych brak 🙄 może nie modne 😁 ale jakby ktoś widział to bym była wdzięczna za info :kwiatek:
I powtórzę swoje zapytanie z poprzedniej strony, czy ktoś się spotkał z bryczesami firmy Dobbies??? Gdzie można je kupić? Mam jedną parę i są rewelacyjne 😀
zembria, - na szybko:
klik, w innych rozmiarach tu:
klik, i jeszcze takie znalazłam:
klikZieleń powinien mieć też ES, no i FP puścił taką oczodajną kolekcje teraz i też chyba była tam zieleń.
Dzięki 🙂 ale ja 34 lub młodzieżowe 158-164 potrzebuję :/
zembria, - zrąbałam drugi link - w koniku są
młodzieżówki i
34 🙂
O, dzięki 🙂 jednak coś jest na rynku 🙂 Choć chętniej bym celowała w jakiś ciemniejszy odcień, żeby nie oślepiać tak 😉
właśnie na taki wpadłam:
http://dobry-kon.pl/opis/id,6341648/ cena taka, że chyba zaryzykuję 😜
Czy ma ktoś porównanie w użytkowaniu któryś z tych bryczesów?
Pikeur Lucinda z pełnym silikonowym lejem
Spooks z pół lejem silikonowym
Pikeur Patricia z pełnym silikonowym
zembria DeZtim robi(ł?) takie w kolorze butelkowej zieleni. Miałam osobiście tyle, że... jakość adekwatna do ceny i trzeci raz już nie zaryzykuję 😁 Niestety nie potrafię ich odszukać, wszędzie wyskakują oliwkowe...
zembria, Eurostar, Equihorse, Kentucky i Pikeur też miały kiedyś w ofercie bryczesy o takiej butelkowej zieleni. No, Kentucky miało takie bardziej zgniłe 😉 Nie wiem czy i USG też nie miało.... Pikeur na 100% miał sztruksowe, Eurostar takie z prążkowanego materiału z krótkim lejem. Tylko musiałabyś poszukać gdzieś używanych, bo nie kojarzę, żeby obecne kolekcje miały zieleń w zanadrzu. 🙂
Eurostar miał też nie prążkowane, zwykłe butelkowo zielone z pełnym lejem. Mam takie. Tj. ciemnozielone to były jakieś 10 lat temu, obecnie są sprano-zielone, ale to najwygodniejsze bryczesy jakie miałam ever 🙂 Przeżyły miliard jazd, prań, z dwa upadki i przeturlanie się po betonie pod nogami konia, nie wiem z czego są, ale są chyba niezniszczalne 😁 Wymianiłabym połowe obecnych na drugą taką pare.
Może być. Ja trafiłam akurat na eurostary z prążkowanego materiału 😀
Dzięki dziewczyny 🙂 Zaryzykowałam i kupiłam te Krebl. Taka przecena, że grzech nie wziąć było 😁 (ze 120, na 48 😜 ) Pierwszą jazdę przeżyły, całkiem fajne są, za te pieniądze to nawet bardzo fajne, materiał gruby dosyć, więc raczej nie na upały, ale miły w dotyku i bardzo ładnie się dopasowują. Dostałam też ofertę na używane ES, a skoro tak je chwalicie to może się na drugą parę szarpnę 😉
Jak jest z rozmiarami bryczesów Kingsland ? Zewsząd słyszę, że dziwnie wypadają te ich rozmiary i już sama nie wiem jaki by mi pasował.
Pytam, bo np. Pikeur noszę raczej 36, a Euro Star raczej 38. ?? Jakie powinnam wybrać Kingsland ?
Kingslandy wypadają większe, więc dla Ciebie pewnie dobre by było 36.
Szukam w miarę niedrogich, cienkich, ładnych bryczesów z pół lejem. Takie, żeby postać na placu nie gotując tyłka, ale móc ew. wsiadać jak zajdzie potrzeba (i być pewnym, że nie strzelą na tyłku jak jeansy 😁 ). Ktoś coś? Nie chciałabym dać za nie milionów monet, ale też chciałabym, żeby jakoś wyglądały - żeby w razie w móc w nich pojechać jakieś zawody pooglądać, czy coś 😉 Mogą być z silikonem, mogą być z łatką kolanową, mogą być całkiem bez leja. Tylko niech nie będą niebieskie - granat już ok, ale nie niebieskie.
Póki co jedyne sensowne bryczesy widziałam w granicach 400-500zł, a to trochę przegięcie za portki do stania...
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ew. przemyślenia dotyczące
takich bryczesów? Chodzi mi o to, jak sprawdzają się te kieszenie. Do takich standardowych nie lubię nic wkładać, bo albo mnie uwiera, albo rozgniotę.
trusia, ja polecam przemyślenie przypinanego paska
jak np. tenprzed wsiadaniem można odpiąć i odwiesić lub przesunąć na bok/plecy. przetestowane w boju 😉
dla mnie taka grzechotka na udzie byłaby fu.
A to w praktyce czymś różni się od typowej nerki? Bo nerka mi przeszkadza.
jest mniejszy, bardziej płaski, mniej obciachowy 😉
nie wiem czy będzie Ci mniej przeszkadzał, nie korzystałam nigdy z takiej nerki
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ew. przemyślenia dotyczące takich bryczesów? Chodzi mi o to, jak sprawdzają się te kieszenie. Do takich standardowych nie lubię nic wkładać, bo albo mnie uwiera, albo rozgniotę.
Przypominają spodnie lary croft z tomb raider 🤣
[quote author=trusia link=topic=217.msg2564076#msg2564076 date=1467100332]
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ew. przemyślenia dotyczące takich bryczesów? Chodzi mi o to, jak sprawdzają się te kieszenie. Do takich standardowych nie lubię nic wkładać, bo albo mnie uwiera, albo rozgniotę.
Przypominają spodnie lary croft z tomb raider 🤣
[/quote]
Śmieszne i pewnie gdybym miała więcej pieniędzy to właśnie kupiłabym je z tego powodu, bo byłam jej wielką fanką 😁
Ale pewnie podczas jazdy coś takiego mało praktyczne, wszystko tam lata i mnie by to przeszkadzało na przykład 😉
Fajnie wyglądają! 😀 ale też by mi to przeszkadzało. Z resztą, nerkę muszę sobie jakąś sprawić - nawet nie do jazdy, ale do łażenia po stajni, bo jednak kurtki się skończyły = nie ma gdzie schować telefonu czy kluczy. Nooo i w teren by się jedynie coś takiego przydało.
keirashara, A nad Yorkiem myślałaś? Tym kratkowanymi. Cienkie są, do stania akurat. Wprawdzie nie wiem jak stopień "wyciągnięcia się" materiału na kolanach, ale źle nie wyglądają.
Dziewczyny jak wygląda rozmiarówka hkm? Normalnie noszę 38 i mam długie nogi, tabeli rozmiarów znaleźć nie mogę, a sklepy w których są przeceny na zimówki znajdują się w innych miastach, więc nie pojadę i nie przymierzę 😁
Ja trzymałam telefon w kieszeni z tyłu 😎
Dziewczyny jak wygląda rozmiarówka hkm? Normalnie noszę 38 i mam długie nogi, tabeli rozmiarów znaleźć nie mogę, a sklepy w których są przeceny na zimówki znajdują się w innych miastach, więc nie pojadę i nie przymierzę 😁
Rozmiarówka jest różna w zależności od modelu. Musisz zapytać w konkretnym sklepie, żeby Ci zmierzyli, jeśli są na stanie.
Zastanawiam się nad polecanymi York Diara a tymi bryczesami:
http://allegro.pl/bryczesy-damskie-jeansowe-skora-3-4-midi-149zl-i6274935798.htmlPosiada ktoś możę bryczki z linku i mógłby się podzielić opinią?? :kwiatek:
Edit: Mogłabym prosić o zmierzenie ile cm w pasie maja w\w yorki w rom 38 ew. 40?? :kwiatek: :kwiatek:
Sankaritarina, - o, nie widziałam takich, lece szukać, dzięki!
keirashara, Średnio się orientuję w nazewnictwie, ale w kratkę były chyba York Neli i Lexis... z czego te drugie mają kieszenie i wydają się być takie solidniejsze ("moje" dziewczyny w rekreacji miały, to widziałam stan użytkowania 🙂 ). Dobra opcja za lżejszą kasę.