Bryczesy

swiete slowa z tymi pikeurami, moj absolutny nr 1 od niedawna: Pikeur Lucinda, nr 2 - pikeur meredith, nr 3 pikeur lugana softshell  🤔wirek:
Ja teraz poluje na equiline  👀
czy Pikeur Lucinda są krojem podobne do Lugany? Akurat Lugana 36 są na mnie idealne choć noszę 34 zazwyczaj, więc nie wiem czy Lucinda będą ok?
mają dużo niższy stan ale rozmiarowo wypadają tak samo
Może tutaj coś znajdę...kupię bryczesy rozm.34/36 mogą być używane. 😉
Ja jeżdżę w zwykłych Fouganza i nie narzekam. 😎
Może tutaj coś znajdę...kupię bryczesy rozm.34/36 mogą być używane. 😉
Ja jeżdżę w zwykłych Fouganza i nie narzekam. 😎

szukaj w ogłoszeniach.

Ja też nie narzekałam jak jeździłam w Fair Play-ach... dopóki nie kupiłam ES-ów.
Jeździłam w nich cały czas od początku wakacji. Ostatnio jakoś wsiadłam w FP i znowu poczułam mega różnicę.
Dlatego zostawiam je tylko na "czarną godzinę"  😀
I proponuje w ogłoszeniu napisać do jakiej kwoty szukasz  🙄
[[a]]http://www.gnl.pl/images/images_medium/50345_Weste_Small%20[[a]](srednie).jpg
wie ktoś co to są za bryczesy?
A do mnie wczoraj dotarły york afna. Wzięłam r.40 , ale zbyt wiele się nie naciagają, pomimo, że to 95%bawełny i 5%spandex. Materiał gruby, na szwie, wzdłuż którego łączą się prawa i lewa część (czyli na pupie i do aż do rozporka) naszyta taśma wzmacniająca, no wykończeniem jestem bardzo miło zaskoczona.Tylko myslę, czy sie troszkę rozbiją-bo sa fajnie dopasowane, ale lej jest nierozciagliwy i nie mam poczucia takiej elastyczności w nich.
A ja kupiłam Pikeur multistretch durch dorlastan w rozmiarze 36 ze zwężoną talią i pomimo, że noszę rozmiar 38 to okazały się dobre :P (pewnie dlatego, że to multistretch ;p)
Były bardzo dobrze dopasowane, a po jeździe zrobiły się luźne 🤔 ale to pewnie dlatego, że mają skórzany lej (rewelacyjny swoją drogą)  😍
Moim zdaniem Pikeur Lugana mogą się schować przy nich ^^ od wczoraj mój numer jeden!  😅
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
20 października 2012 12:14
Dziewczyny, istnieje jakiś sposób na zmiękczenie pełnego leju z nat. skóry? Mam jakieś stare eurostary, dzisiaj inne brycze poszły do prania chciałam założyć te i auć... Lej jak kamień  🤔wirek: Preparatami do skóry do siodła 😉?
Kiedyś coś tam czytałam, że właśnie czymś do skóry, olej np. Albo gliceryną. Ale nie wiem jaka skuteczność.
Gliceryna 🙂 mi się lej "rozluźnił" w trakcie jazdy, spróbuj, rozejdzie się trochę pod wpływem ciepła.
Jak z naturalnej skóry, to spróbuj mydełkiem glicerynowym. Jak to nie pomoże to balsamem albo smarem, ewentualnie olejem, ale po nim może ściemnieć.
xequus Możesz nasmarować smarem do skóry ale po praniu i tak zrobią się sztywne  🤔

Ja na zawodach źle zapięłam rzep przy nogawce i mnie obtarł  🙁

PS. Kto do mnie pisał że ma dla mnie białe equiline  👀

red  😜

http://allegro.pl/euro-star-laura-nowe-damskie-bryczesy-38-red-i2726614016.html
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
22 października 2012 12:58
Dzięki dziewczyny spróbuję  :kwiatek:
Mam jeszcze taki problem, że mam płaski brzuch, ale solidny tyłek i nogi 🙄. Mam ESy Laura Full Check w rozmiarze 40 i całość jest okej tylko jak siadam na konia to mam luźne w pasie... Ma ktoś podobny problem? Jakaś rada na to 😉? Teraz zakochałam się w ESach Laura Full 125  😍 i chciałam zamówić i zastanawiam się czy będzie podobny problem z 40  🤔wirek:
potrzebowalabys inny kroj prawdopodobnie.
Pilnie kupie białe bryczesy !!
Mam pytanie - czy ktoś ma doświadczenia z bryczesami zimowymi wkładanymi na normalne bryczesy lub getry? Szukam czegoś naprawdę ciepłego na zimę i to wydaje się spełniać przynajmniej warunek ciepłości. A jak z wygodą?🙂
xequus Mi się właśnie wydaje że euro-star laura są właśnie na taką figurę jak twoja, ewentualnie pikeur mondega.

ovieha Zawsze możesz pod włożyć getry
czy ktos mial doczynienia z bryczesami Kerrits? (http://www.kerrits.com/Equestrian-Apparel/pc/Fullseat-Styles-c26.htm)
pierwsze słyszę
Wow mtl ale zajefajne bryczesy i nie tylko - ciuchy pasujące do bryczków od razu. Super.

wejdź sobie tu: http://kerrits.com/Equestrian-Apparel/pc/Ambassador-Program-d79.htm
i zobacz opinie ludzi.

O i w ogóle szacun dla nich za mega profesjonalną stronę!!! Super- maja konkurs dla dzieci, young designer i śledzą prasę międzynarodową.
Ach te amerykany - ci to umieją robić bobrze biznes,ehhh

A w ogóle to ja chcę te bryczesy- rewelacyjny mają kształt tego leja i kieszonka z boku (nie na kości biodrowej jak zazwyczaj).
lej kwadratowy na tyłku  🤔
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
24 października 2012 11:05
Dzięki dziewczyny spróbuję  :kwiatek:
Mam jeszcze taki problem, że mam płaski brzuch, ale solidny tyłek i nogi 🙄. Mam ESy Laura Full Check w rozmiarze 40 i całość jest okej tylko jak siadam na konia to mam luźne w pasie... Ma ktoś podobny problem? Jakaś rada na to 😉? Teraz zakochałam się w ESach Laura Full 125  😍 i chciałam zamówić i zastanawiam się czy będzie podobny problem z 40  🤔wirek:

Ja zawijałam sobie raz bryczesy w pasie i już nie spadały.
tez mi sie te kerritsy mega podobaja 😀
zwlaszcza te z lejem jakby przecietym w polowie, bardzo ciekawe🙂
lej kwadratowy na tyłku  🤔

wyszczupla🙂

aaaaa!!! to jest to, ciagle o tym gadam i nikt tego w pl produkować nie chce a tam proszę:
http://kerrits.com/Equestrian-Apparel/pc/Kerrit-Waterproof-Riding-Knickers-26p2785.htm
Idealne na lato - ściągam buty i czapsy i mam krótkie gacie.

Kolejny zachwyt - mają tkaniny wyszczuplające w ofercie- specjalne sploty! Achhhh!
Nie wiem czy odzież nieprzemakalna jest idealna na lato 😉

myślisz ze lej kwadratowy wyszczupla? hmm
Mi się kwadratowy lej bardzo podoba.
Teraz to już się przyzwyczaiłam, ale kieedyś, taki okrągły lej, jakie mamy na tyłkach, kojarzył mi się z takim celownikiem jak na tarczy do strzelania. Nic tylko strzelić z łuku w taki tyłek z celownikiem w postaci kółka na tyłku.  😉 ( jak mówię- przyzwyczaiłam się, bo się opatrzyłam, ale pierwsze skojarzenia długo takie miałam)
Mi nie, wolę mieć tarcze na tyłku  😁

Na weekend trzeba chyba softshelle wyciągnąć z szafy..
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się