Bryczesy

Bardzo wygodne są te Euro-stary (Laureta) z tymi wstawkami elastycznymi z tyłu i po bokach  😀
mam te laureta właśnie i rzeczywiście są wygodne, zresztą polecam wszystkie nowe esy ze wstawką flex, są naprawdę rewelacyjne
Laurety różnią się że wstawki mają po bokach i pod pasem z tyłu
Kupiłam ES z flexem i jestem na siebie maksymalnie wkurzona. Nie wiem, jak mogłam nie zauważyć, że one mają krótki stan, chyba jest to model typu biodrówki, o ile w bryczesach takie nazewnictwo istnieje.  Przez co nie trzymaja się, a zjeżdżają. Jak włożę pasek, jest mi okropnie niewygodnie, pasek wrzyna mi się w biodra. Wrrrrrr!

A flex faktycznie super rozwiązanie. Ale co z tego, że na dole fajnie, gdy na górze katastrofa.  😤 
Pisałam już to wielokrotnie że nowe bryczesy mają niższy stan. Nie możesz zwrócić lub wymienić?
Czyli wszystkie modele z flexem mają obniżony stan?

Niestety, zwrócić ani wymienić nie da rady. Pozostaje się umartwiać i katować.  🙁
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
08 czerwca 2012 20:10
trusia, nie wszystkie, ja mam Laura i ma normalny stan.
Dzięki. Doczytałam na metce, że moje to Dorina. Szukam zdjęcia Laury.

Edit: no tak, pooglądałam i przy okazji wyczytałam to, co sprawdziłam na sobie - że Dorina mają fason biodrówek. Laura cudne.
Trusia, też mam Doriny i mają normalny stan. Za to obniżony stan mam w Laurach 😵 Z tym, że na metce za nazwą jest dopisek "SPL", może to jest jakieś oznaczenie stanu?
Szukam ładnych jeansowych bryczesów do 350zł i trafiłam na takie: link
Warto, nie warto? Czy ktoś ich używa i mógłby się wypowiedzieć? Czytam powyżej, że źle się noszą takie z niskim stanem, a te właśnie taki mają i nabrałam wątpliwości. Jakie wymiary ma rozmiar 38?
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
08 czerwca 2012 20:47
fin a ten lej to tez dżins?

Ja głównie katuję Pikeur Mondega i jestem bardzo zadowolona. Do tego na zmianę mam [url=http://sklepkarina.pl/bryczesy-global-kratĂŞ-damskie-p-3054.html]GLOBAL Ebony[/url]. I jeszczce dwie pary ES ale tego starszego typu z prążkowanego materiału. Jedne z pełnym lejem a drugie z kolanowym.
fin wyglądają jakby cały lej był z jeansu, więc nie wiem czy warto....
a co do rozmiaru - miałam jedne horze - i wypadały większe porównaniu do esów
Znalazłam takie informacje w opisie tych samych bryczesów na stronie GNL:

Wykonane z wysokiej jakości bawełny imitującej jeans.
Posiadają materiałowy lej.

I już jakoś mniej mi się podobają. Jakieś inne pomysły na jeansowe bryczesy z pełnym lejem? 😡
trusia, nie wszystkie, ja mam Laura i ma normalny stan.

Laura mają niższy stan od np pikeur lugana, mają mniej więcej taki sam stan jak Dorina, i nie są to biodrówki.

Fin Mierzyłam te HORZE. Mają pełny lej jeansowe i są biodrówkami. Śliczne są te Euro-stary jeansowe (lena)
fin z horze jak juz polecam bryczesy jeansowe royal equus,sa swietne i wygodne,rozmiary standardowe,i dobre jakosciowo.
Okropne mają kieszenie z tyłu  🤔 i lej jakosciowo jak w FP
No kazdy ma inny gust,mi osobiscie podobaja sie 😉
Ale Dramka czekam na bryczesy od Ciebie ;D
Dramka, nie porównuj leju horze do fp. Moje fp (sztuk dwie) tak się przetarły, że gdybym w nich nadal jeździła, to śmiało można podziwiać moją bieliznę na du*ie. Lej się skulkował po pierwszym praniu, kolor z granatu wyblakł do lilowego, całość rozciągła się z 36 do 38. Koleżanka ma jeansowe horze i wyglądają po roku normalnej jazdy wciąż nieźle.
Horze i Fairplay to ta sama półka, lej ten sam.

2w1 suwaczki i haft
Raczej nie ten sam lej - miałam FP i Horze i to jest inny lej, zresztą mniej więcej roczne użytkowanie jednych i drugich też wskazuje, że inna jakość kompletnie. W Horze to mi przeszkadzało mocne rozciąganie się materiału, ale do leja nie można mieć było zarzutów - nie kulkował się, nie mechacił, nie rozciągał - wyglądał baaardzo dobrze mimo intensywnego użytkowania. Miałam Horze Grand Prix.
Miałam też FP w których lej się nie mechacił 😉

Lej w HORZE może się nie mechaci ale nie dopasowuje się do ciała pod wpływem ciepła jak lej w pikeur, eurostar i cavallo..
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
09 czerwca 2012 11:56
Ja miałam jedne Horze i więcej nie kupię. Po 4 miesiącach lej po prostu się rozszedł, zrobiła się siateczka. Podobno to jakaś wada materiału i mogłam sobie wymienić na inne. Wybrałam z firmy GLOBAL i bardzo dobrze mi służą już dwa lata.
Znalazłam takie informacje w opisie tych samych bryczesów na stronie GNL:

Wykonane z wysokiej jakości bawełny imitującej jeans.
Posiadają materiałowy lej.

I już jakoś mniej mi się podobają. Jakieś inne pomysły na jeansowe bryczesy z pełnym lejem? 😡

Ja ma dwie pary jeansowych bryczesow Parkur I jestem mega zadowolona
Tylko mowa o horze, nie parkur.
mam mały problem. Wyrosłam z moich super wygodnych bryczesów (chyba się będę musiała z nimi rozstać  😕 ).
Polecicie mi jakieś do 250 zł z pełnym lejem w kratkę?
Czekoladowiec, ja mam Horze Grand Prix, kosztowały coś ok. 250zł właśnie, jestem zadowolona. Zresztą, chyba je widziałaś w zeszłym roku, tuż po zakupie. Po roku użytkowania stan prawie taki sam  😉
Tylko mowa o horze, nie parkur.

zostało zadane pytanie o "Jakieś inne pomysły na jeansowe bryczesy z pełnym lejem"
wiec odpowiadam
mam mały problem. Wyrosłam z moich super wygodnych bryczesów (chyba się będę musiała z nimi rozstać  😕 ).
Polecicie mi jakieś do 250 zł z pełnym lejem w kratkę?

zerknij do ogłoszeń, są nowe eurostary w kratke po 250zł
Czy macie ulubione nie pocące bryczesy na lato? Czy rzeczywiście takie są?
Ja ostatnio kupiłam używane rts-cieniutkie, troche mało rozciagliwe jak dla mnie, ale bardzo przewiewne , wogóle ich na nogach nie czuję🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się