W Krakowie też był koncert na jego cześć, bo to będzie obchodzone cały rok...
Przypomniała mi się rewelacyjna piosenka Ryczących 💘 po Shantsie w Krakowie w lutym chodziła za mną miesiąc (Yasieq grał na fortepianie 😜 ) i po koncercie w Dąbrowie Górniczej w kwietniu znowu chodziła za mną miesiąc (Yasieq grał wtedy na Qniowej gitarze 😜 ) tia... wiadomo że chodzi o
North-West Passage! Cudowna jest 😍
Jeszcze taka, jakiej wcześniej nie wymieniłam, a mi się podoba -
Dalej w morze, fajnie tam Bodziu śpiewa 😉
Super jest też taka do muzyki z piosenki Always Look on the Bright Side of Life -
To nic, że świat szaleje, taka pogodna 😀
W ogóle to jako wierna fanka Ryczących znam wiele piosenek i każda jest jedną z ulubionych, te co wymieniłam są 'najulubieńsze' 😁
Do tej pory jestem największą fanką byłej ( 😕 ) Gdańskiej Formacji Szantowej, znałam ich wszystkie piosenki na pamięć i zawsze na koncertach śpiewałam sobie, a raczej bezgłośnie poruszałam ustami 😉 Zawsze jak o tym zespole myśle, przypomina mi się rewelacyjny skrzypek Józek Kaniecki [']...
Ostatnio wzruszył mnie koncert Flash Creep'ów, na którym zaśpiewali taką piosenkę:
nie słyszałam jej wcześniej...
Teraz zmienił się skład zespołu, Kapitan gra sam, a Jacek i Jurkiel są w nowym zespole Formacja wraz z chyba 2 nowymi osobami.
Mogłabym tak wymieniać i wymieniać, czasami dochodzę do wniosku, że szanty i piosenki turystyczne (takie przy ognisku w górach 😉 ) znam lepiej niż hity z radia 😡 Tylko u mnie to jest trochę inaczej, bo np. w przypadku Gdańskiej Formacji czy Słodkiego Całusa od Buby (to nie szanty już) najpierw poznałam członków zespołu u mnie w domu, albo u nich (nasi dobrzy znajomi), a potem zaczęłam ich słuchać...
Wybiera się ktoś do Gdyni? Mogę liczyć na relację i zdjęcia?