Polityka , polityka

Lotnaa   I'm lovin it! :)
27 kwietnia 2010 22:19
[quote author=Łysy link=topic=21572.msg569067#msg569067 date=1272401222]
Więc mówienie, że jestem nietolerancyjna i prymitywna jest bardzo nie na miejscu.
[/quote]
Nigdzie nie twierdziłam, że Ty jesteś "nietolerancyjna i prymitywna". Czytanie ze zrozumieniem  😎

A wracając do wyborów, jak dla mnie rozwiązanie: Komorowski - prezydent, Tusk - premier i Sikorski na czele MSZ byłoby całkiem znośne  🙂
[quote author=Łysy link=topic=21572.msg569122#msg569122 date=1272402835]
L.K. ma bardzo ambitnych wyborców jeśli chodzi o ruszenie tyłka i pójście do urn. W końcu ta moherowa część, w przeciwieństwie do młodych, ma poczucie patriotyzmu i służby państwu. Dlatego mocno namawiam wszystkich, żeby się pofatygowali i zapobiegli katastrofie, która może się powtórzyć...
[/quote]

święta prawda z tym elektoratem PiS-u
Lotna- Czyli rodzina PO w komplecie  😁 Osobiście dla mnie Sikorski to psychol, gość powinien poddać się leczeniu ale co tam..
27 kwietnia 2010 22:25
Presja, a co konkretnie masz na myśli?
Wiesz zanim wybrali on czy Komorowski, oglądałam kilka jego wystąpień. Czasem odnosiłam wrażenie że ma coś nie tak z głową. Jego zachowanie było dla mnie nie do przyjęcia. Ale to moje osobiste spostrzeżenie, zresztą sam fakt że nie przeszedł jako kandydat już o czymś świadczy.
A wracając do wyborów, jak dla mnie rozwiązanie: Komorowski - prezydent, Tusk - premier i Sikorski na czele MSZ byłoby całkiem znośne  🙂
Komorowski- prowadzi program z psem Pankracym,Tusk-guwerner dla panien na pensji, Sikorski-Hauptgefolgschaftsführer (wnosząc po fryzurze i ogólnej fizjonomii)- to układ bardziej mi odpowiadający ❗

całkowicie popieram!!!  😅
ostatnia deska ratunkowa.
taka deska to raczej na trumnę...ratunkowe to jest koło 😁
27 kwietnia 2010 22:55
zresztą sam fakt że nie przeszedł jako kandydat już o czymś świadczy.

Nie przeszedł i dobrze. Miałby o wiele mniejsze szanse niż Komorowski, wg mnie przegrałby w drugiej turze. Nawet pomijając już jego "romans" z rządem Jarka, jest zbyt nieobliczalny i o wiele trudniej byłoby go utrzymać na partyjnej "smyczy" niż bardziej przewidywalnego Komorowskiego. Polacy nie są gotowi na takiego prezydenta, i na Amerykankę w roli Pierwszej Damy RP.
Ale jako minister spraw zag. niech działa, jest znany i dość lubiany na arenie międzynarodowej.

PS. Mam nadzieję, że Polacy nie są też gotowi na Pierwszą Damę w osobie kota  😵
taka deska to raczej na trumnę...ratunkowe to jest koło 😁

nie podoba Ci się to, że mamy inne zdanie niż Ty?
Oczywiście większość naszego cudnego narodu nie pójdzie na wybory, bo 'nie mam kandydata'. Tym samym powtórzy się zapewne sytuacja z 2005 roku i wygra Sami Wiecie Kto 😎 😵
nie podoba mi się,że o polityce decyduje TV i wykreowany wizerunek...i wykształciuchy mi się nie podobają- stado pożytecznych idiotów
Jak wygra, to ja się chyba wyprowadzę z kraju... do Francji, tam jest całkowity rozłam kościoła od państwa i nie wolno kultywować swojej wiary na ulicach. Moje dzieci będzie miało lepsze życie.

nie podoba mi się,że o polityce decyduje TV i wykreowany wizerunek...i wykształciuchy mi się nie podobają- stado pożytecznych idiotów

to co mamy wybierać na prezydenta kogoś z ulicy?? Polityk ma mieć wykształcenie. To tak samo jak ze znanymi markami telewizorów, ciuchów itp. Firmy, które mają wykreowany wizerunek i dobrą reklamę zostaną wybrane przez większość. Nie wiem, czy dałam dobry przykład, ale nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Lotnaa - Jeżeli chodzi o Jareczka, no cóż powiedziałam sobie że jak pójdzie w zaparte do koryta, i będzie startował to dla mnie jest zwykłym pasożytem. Wykorzystuję obecne parcie na PiS przez tragedię w Smoleńsku. Zyskał by bardziej w oczach ludzi gdyby zostawił polityczny chlew na jakiś inny rozdział swojego życia. Tłumaczenie się że chce kontynuować coś to słaby argument. Jeżeli ludzie nie potrafią racjonalnie myśleć, bo mają kirem przepasane oczy to cóż, będzie wesoło  🥂
[quote author=Łysy link=topic=21572.msg569194#msg569194 date=1272406169]
to co mamy wybierać na prezydenta kogoś z ulicy?? Polityk ma mieć wykształcenie. To tak samo jak ze znanymi markami telewizorów, ciuchów itp. Firmy, które mają wykreowany wizerunek i dobrą reklamę zostaną wybrane przez większość. Nie wiem, czy dałam dobry przykład, ale nic innego mi nie przychodzi do głowy.
[/quote]widzisz Łysy, sama będąc wykszłałciuchem nie rozumiesz nawet kto to wykształciuch...i kto i kiedy stworzył to pojęcie.
dla mnie kartka wyborcza to powinna być bardzo trudna zagadka logiczna,żeby jej nie mógł wypełnić byle głab co ma 18 lat i nogi mu pozwoliły,mimo braku windy, dotrzeć na 10 piętro do lokalu wyborczego i zagłosować jak mu kazał prezenter wideoklipów
Lotnaa  Tłumaczenie się że chce kontynuować coś to słaby argument

szczególnie jak tłumaczy się, że chce się kontynuować misję poległych 😵 Klara słusznie zauwazyła wcześniej, że co skoro oni wszyscy polegli  to w takim razie powinien też kontynuować misję np Szmajdzińskiego.

Ja wam powiem, że im dłużej myślę o tych całych wyborach i kandydatach to tym mniej wiem na kogo chce zagłosować(pomimo, że wydawało mi się, że będzie odwrotnie). Nie ma nikogo, na kogo z czystym sumieniem mogłabym oddać głos, będąc przekonana, że to dobry pomysł. Ale nie iść na wybory tez nie mam zamiaru, nie chcę prezydenta Jarusia.

PS Jak to jest z tym Lepperem, on może legalnie kandydować?
28 kwietnia 2010 00:16
Drogi wrotki, a możesz mi powiedzieć co przeciętny obywatel Polski może traktować za wiarygodne źródło informacji, skoro główne media kłamią?
Nasz Dziennik? Pan Pospieszalski? A może archiwa IPN za namaszczeniem Wildstein'a?

Łysy, specjalnie dla Ciebie: [[a]]http://spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Wykszta%C5%82ciuch[[a]]
[quote author=Łysy link=topic=21572.msg569194#msg569194 date=1272406169]
widzisz Łysy, sama będąc wykszłałciuchem nie rozumiesz nawet kto to wykształciuch...i kto i kiedy stworzył to pojęcie.
dla mnie kartka wyborcza to powinna być bardzo trudna zagadka logiczna,żeby jej nie mógł wypełnić byle głab co ma 18 lat i nogi mu pozwoliły,mimo braku windy, dotrzeć na 10 piętro do lokalu wyborczego i zagłosować jak mu kazał prezenter wideoklipów
[/quote]

masz rację, dlatego oburzona jestem jak ks. Rydzyk manipuluje stadami moherów  🤦  Ja staram się świadomie i racjonalnie wybrać z tego skromnego grona kandydatów. Jednak wole iść na wybory niż nie iść... choćby dlatego, żeby Jarosław K. nie został prezydentem.
Lotnaa, dziękuje 😀 człowiek uczy się przez całe życie po to, żeby i tak umrzeć głupim.
Drogi wrotki, a możesz mi powiedzieć co przeciętny obywatel Polski może traktować za wiarygodne źródło informacji, skoro główne media kłamią?
Nasz Dziennik? Pan Pospieszalski? A może archiwa IPN za namaszczeniem Wildstein'a?
archiwa IPN absolutnie tak, bo trudno o lepsze źródła historyczne, a właśnie historia uczy nas do czego mogą prowadzić wybory takie, a nie inne.
rozumiem Lotnaa,że dla ciebie wiarygodniejsze są TVN, Gazeta Wyborcza, Polityka czy m.boni, którego nazwisko na "Liście Maciarewicza" miało być świadectwem,ze Maciarewicz to szaleniec i oszust i co boni mówił naście lat temu z trybuny sejmowej i czego nigdy nie odszczekał mimo że musiał skamlać po ujawnieniu jego agenturalnej przeszłości?
co do wykształciucha, jest lepsze i nacechowane mniejszym subiektywizmem źródło...charakterystyczne,że nie podane przez zwolenniczkę "salonu" 😎
[[a]]http://pl.wikipedia.org/wiki/Wykszta%C5%82ciuch[[a]]
Ja staram się świadomie i racjonalnie wybrać z tego skromnego grona kandydatów. Jednak wole iść na wybory niż nie iść... choćby dlatego, żeby Jarosław K. nie został prezydentem.jeżeli tak, to możesz choćby podać 5 różnic między Komorowskim a Kaczyńskim i które nie będą dotyczyć ich fizjonomi, wielkości rodziny i sposobu formułowania komunikatów werbalnych?podaj 5 różnic programowych,będących kwestiami politycznymi właśnie!

Ja staram się świadomie i racjonalnie wybrać z tego skromnego grona kandydatów. Jednak wole iść na wybory niż nie iść... choćby dlatego, żeby Jarosław K. nie został prezydentem.jeżeli tak, to możesz choćby podać 5 różnic między Komorowskim a Kaczyńskim i które nie będą dotyczyć ich fizjonomi, wielkości rodziny i sposobu formułowania komunikatów werbalnych?podaj 5 różnic programowych,będących kwestiami politycznymi właśnie!

przecież jeszcze nie zostały utworzone programy wyborcze... poza tym widzę, że denerwuje Cię to, że chce zagłosować na Komorowskiego, a nie na Kaczyńskiego. Przykro mi, ale poglądy PO bardziej odpowiadają mojemu gustowi. Wiem, że o zmarłych się nie mówi źle, ale L.K. ze swoją nienawiścią do Niemców i Rosjan, mało ambitną prezydenturą i małymi "osiągnięciami" spowodował, że PiS jest daleko za PO. Może Ci się to podobać, albo nie, ale będę głosować na tego, którego sobie wybrałam. I nie neguj mojej wiedzy na temat wyborców. Swoją przyszłość i dalsze kształcenie wiążę z polityką i prawem, więc nie oddam głosu na ciemno...
Jeśli masz zamiar na mnie naskakiwać, bo nie zgadzam się z Twoją ideologią, to proszę Cię daruj sobie!!
[quote author=Łysy link=topic=21572.msg569231#msg569231 date=1272413584]
przecież jeszcze nie zostały utworzone programy wyborcze... poza tym widzę, że denerwuje Cię to, że chce zagłosować na Komorowskiego, a nie na Kaczyńskiego.
[/quote]denerwuje mnie to,że "przecież jeszcze nie zostały utworzone programy wyborcze" a Ty już wiesz czyj będzie lepszy...denerwuje mnie to ,że tacy jak ty mają prawa wyborcze i jeszcze masz pretensje do wiązania swojej przyszłości i wykształcenia z polityką i prawem, a nie masz ku temu kompetencji mentalnych, obserwacyjnych, ani warsztatowo-edukacyjnych-kliniczny wykształceniec QED
ps. zapewniam że ja nie mam zamiaru głosować ani na Jarka, ani na Bronka-dla mnie to dwa różne szczepy wirusów, tej samej choroby.
trzynastka   In love with the ordinary
28 kwietnia 2010 06:45
Dzisiaj Gazeta Wyborcza [? - nie jestem pewna, w pół śnie słuchałam TVN 24] opublikowała pierwszy sondaż - Komorowski ponad 50 %, Kaczyński w granicach 25 %, reszta po 7-2 %.
Szczerze wątpię,że programy wyborcze się pojawią.
Takie sensowne z politycznym oparciem.
I realne- inne niż "żeby każdy był szczęśliwy".
Politykę ustala się na poziomie UE nie u nas.
Dlatego wybór będzie rodzajem konkursu piękności i oceną haków i skandali na temat kandydatów.
Odnośnie podejścia do katastrofy, to Miller się ładnie wypowiedział, że nikt z tych ludzi przecież nie chciał przelewać swojej krwi, tylko żyć dalej i się tym życiem cieszyć  😎
http://wiadomosci.onet.pl/2161938,11,miller_to_ludzie_ludziom_zgotowali_ten_lot,item.html
szepcik - On chyba coś najlepiej o tym wie, w końcu sam coś takiego przeżył. Nie sądzę żeby spadając mówił sobie w myślach "Ku chwale Ojczyzny "  😉

Polityczna poprawność - może się przydać.
😉
Apropos mediów jako źródło wiedzy - ja sobie np bardzo dobrze zdaję sprawe z tego jak media kłamią, jak kreują rzeczywistość. Na  skórze najbliższej rodziny i przyjaciół przekonałam się jak mozna zmontować materiał by pokazać zupełnie inny sens czyjejś wypowiedzi. Jak można zniszczyć niewinnego człowieka w tv jak się  chce, bo jest niewygodny z jakichś powodów, jak można karmić społeczeństwo tanimi sensacjami, jak można publikowac zupełnie niesprawdzony materiał, jakie sa układziki miedzy politykami-mediami i prokuraturą w tym kraju. To co się dzieje w polityce znam też trochę od kuchni i mam niestety podobne zdanie jak Wrotki - oni są wszyscy tacy sami 🙄 no może poza jakimiś personalnymi wyjątkami.

Ale pomimo tego co napisałam - jak zdobywać wiedzę o tym co się dzieje(i działo) ma zwykły szary człowiek? Nie da się całkiem zamknąc na media, szczególnie że czasem robią też pozytywna robotę. Trzeba podchodzić do tego co się słyszy z dużą rezerwą i krytycyzmem, ale jednak podchodzić(choć do gazet ja osobiście się już nie zbliżam, bo po prostu wiem ile są warte publikowsne w nich artykuły...).
Wrotki, szkoda Twojego czasu, na tych pseudointeligentów, równie dobrze mógł byś tłumaczyć to koniowi w kieracie, z klapkami na oczach, nie obrażając konia.
Ostatnio był u mnie stary znajomy z Niemiec, i na całą sytuacje w naszym kraju odpowiedział tak:,, Demokracja to najgorszy ustrój polityczny, ponieważ wygrywa większość, a jak wiadomo, większość jest głupia."
Problem w tym że jeżeli zaczniemy dzielić włos na dwa, i mówić ten nie bo jest taki a ten to jeszcze gorszy, to w rezultacie w kolejce do wyborczej skrzynki będą stały tylko babcie. Każdy taki sam, niby prawda a jednak nie do końca. Wystarczyć popatrzeć na program wyborczy, czyli tok myslenia. Pomijam fakt że mogą kłamać, i nie spełniać obietnic, ale ciężko mi sobie wyobrazić Jarka który pisze na swoim blogu o tym ze katecheza to poroniony pomysł.
Wrotki, szkoda Twojego czasu, na tych pseudointeligentów, równie dobrze mógł byś tłumaczyć to koniowi w kieracie, z klapkami na oczach, nie obrażając konia.
Ostatnio był u mnie stary znajomy z Niemiec, i na całą sytuacje w naszym kraju odpowiedział tak:,, Demokracja to najgorszy ustrój polityczny, ponieważ wygrywa większość, a jak wiadomo, większość jest głupia."
Pozostaje ci uciec do jakiegoś raju na ziemi kierowanego przez Ukochanego Przywódcę...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się