Polityka , polityka

natomiast ja, jako potencjalną wyborczynią Adolfa Hitlera zwyczajnie się tobą brzydzę!  😤
Jeżeli po wakacjach sprawa nielegalnego nagrywania polityków nie będzie całkowicie wyjaśniona, powinien powstać nowy rząd - mówił po spotkaniu z prezydentem lider PSL Janusz Piechociński. Dodał, że być może dojdzie też "do bardzo głębokiej korekty składu" obecnego rządu.
Spodziewałam się raczej innej deklaracji. Takiej , mniej więcej:
Jeśli w najbliższym czasie sprawy omawiane w nagraniach nie zostaną całkowicie wyjaśnione, ich "bohaterowie" stracą mandat zaufania.
A jeśli zostaną oczyszczeni z podejrzeń, należy zbadać kto i po co sporządził nagrania.

No, tak to widzę, Tak prosto.
bo tylko właśnie tak należy na to patrzec!
a jeżeli ktoś Ci mówi, że należy patrzeć inaczej, to znaczy, że wkręca Cię w orwellowski 1984!
najbardziej mnie śmieszy zatrzymanie właściela restauracji 🤔wirek: . Nawet nie śmieszy, a żenuje.
A jeśli zostaną oczyszczeni z podejrzeń, należy zbadać kto i po co sporządził nagrania.[/i]

Nie no, badac nalezaloby rownoczesnie. Chodzi o podsluchiwanie najwazniejszych osob w panstwie wiec sluzby nie maja mozliwosci zeby nie badac, a prokuratura nie ma mozliwosci nie scigac.
No proszę:
http://studencidlarp.pl/
Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę. Młodzież się ruszyła. Chyba tego nie da się nazwać rusko marsjańskim spiskiem?
A.   master of sarcasm :]
24 czerwca 2014 07:20
Zaczęłam dziś czytać książkę, właściwie książeczkę (74 strony), wydana w tym roku, mówiącą o tym, że UE była wymysłem nazistów. Powala na kolana przytoczonymi faktami...

http://www.amazon.co.uk/The-EU-Fourth-Hitler-Second-ebook/dp/B00I22790W (w linku jest kindle)
]ale po co rozpętywać wojnę religijną, skoro skutecznym rowiązaniem problemu arabskiego jest likwidacja zasiłków, parytetów i terroru "tolerncji"? wrócą skąd przyjechali, bo tam cieplej, a ogrzewanie kosztuje 😉

Nie, nie, nie, nie chodzi mi o rozpetywanie wojny religijnej - pisalam wczesniej, zeby od samego poczatku ustalac zasady, rysowac linie, mowic otwarcie, ze jestesmy kultura slowianska, ogol kraju jest wyznania katolickiego i priorytetem beda decyzje podejmowane wedlug naszej kultury i wiary, a nie wedlug czegos nam obcego, z czym mamy rzadko do czynienia. Nie przeszkadza mi niczyja religia, ani to, jak i co je, poki nie wymusza na mnie robienia tego samego i nie niszczy mojego podworka.

A, co jak co, ale Niemcy maja najwieksze wplywy z funduszy europejskich. Natomiast, czy nazisci wymyslili Unie? Coraz czesciej slysze ta plotke, ale czy to prawda? Znalazl ktokolwiek jakikolwiek dokument wskazujacy na ten szlak?
Ja bym chciała takich zwykłych spraw:
- opieki medycznej, pracy i przyszłości dla młodzieży, godnych zarobków za uczciwą pracę, emerytury.
Dodatkowo chciałabym, żeby prywatne sprawy kryła sypialnia, żeby była Mama i Tata. I żeby media publiczne nie kryły prawdy.  I nie chcę wojny (szczególnie z Rosją) .  I chyba już by mi wystarczyło. Czyli jestem prawicowo rusko marsjańskim oszołomem.  👀 Ech…
natomiast ja, jako potencjalną wyborczynią Adolfa Hitlera zwyczajnie się tobą brzydzę!  😤

A to nie były Twoje słowa, że jak się wrzuca do dyskusji Hitlera, to znaczy, że dyskutantowi, tfu... interlokutorowi, zaczyna brakować argumentów?

Ubój rytualny dla mnie ma mega znaczenie. Pomijając kwestie lobby owych mięsiarzy i kasy, jaka za tym idzie, to moim zdaniem, żadne jakiekolwiek mniejszości nie powinny mieć JAKICHKOLWIEK wpływów na to, co się dzieje w państwie hipokrytycznie świeckim. A to jest właśnie ta kropla, która drąży...
Sprawa uboju rytualnego jest wbrew pozorom ważna. Dla mnie w aspekcie kupczenia większością w parlamencie dla zaspokojenia potrzeb małej grupy interesu. Mamy cofnąć się cywilizacyjnie, żeby ktoś utrzymał stołek. I mieszanie do tego swobód wyznania i konstytucji jest cyniczne i naganne.
A to nie były Twoje słowa, że jak się wrzuca do dyskusji Hitlera, to znaczy, że dyskutantowi, tfu... interlokutorowi, zaczyna brakować argumentów?
nie nie moje, choćby dlatego, że AH jako wybitny działacz socjalistyczny, daje najlepszy przykład do czego prowadzi socjalizm.
i naprawdę brzydzę się człowiekiem, który tak jak edyta, pozwoliłby zamienić kraj w jeden wielki obóz koncentracyjny, tylko w imie swoch fiksacji na temat zwierząt!
wolnośc, jest kwestią niezbywalną i nie wolno jej ludziom odbierać, ani w imie islamu, ani wegetarianizmu. i naprawdę nie rozumiem zdania:"Pomijając kwestie lobby owych mięsiarzy i kasy, jaka za tym idzie, to moim zdaniem, żadne jakiekolwiek mniejszości nie powinny mieć JAKICHKOLWIEK wpływów na to, co się dzieje w państwie hipokrytycznie świeckim", nie rozumiem, co do uboju bez ogłuszenia, mają jakieś mniejszości? ja nie zabraniam wyznawcom PO, żywić się, zgodnie z zaleceniem ich sejmowego guru, tylko szczawiem i mirabelkami, ale wypraszam sobie, żeby mi ktoś mógł zabronić rozkoszować się np smakiem kabanosów z koniny!
capici?
a co do podobieństw UE i niemieckich narodowych socjalistów... to każdy kto kartkował chociaż Mein Kampf, z przerażeniem stwierdzał niemalże tożsamą spójnośc celów i doktryn.
Komentarz pana Mariusza Maxa 😉 Ja petycje podpisalam

głosowanie w sprawie ur odłożone
http://www.rp.pl/artykul/738668,1120382-Odlozone-rozstrzygniecie-o-uboju-bez-ogluszenia.html
polityka, polityka ...
A to najlepsze:
"Wybór między miedzy prawami mniejszości wyznaniowej żydowskiej czy muzułmańskiej a wartościami, o których mówią obrońcy zwierząt, jest wyborem trudnym. Jednak obecne techniki uśmiercania często nie są szczególnie łaskawsze dla zwierząt niż dla niż dobrze przygotowany rzezak – tłumaczy Rafał Grupiński".

dempsey   fiat voluntas Tua
24 czerwca 2014 13:38
tymczasem proces postępuje, ale niestety nadal 90% wyborców boi sie zacząć samodzielnie myśleć...
A.   master of sarcasm :]
24 czerwca 2014 14:02
[quote author=ikarina link=topic=21572.msg2125279#msg2125279 date=1403592427

A, co jak co, ale Niemcy maja najwieksze wplywy z funduszy europejskich. Natomiast, czy nazisci wymyslili Unie? Coraz czesciej slysze ta plotke, ale czy to prawda? Znalazl ktokolwiek jakikolwiek dokument wskazujacy na ten szlak?
[/quote]

Plotka? raczej prawda wychodzi nareszcie na światło dzienne, przeczytaj książkę. Zreszta to nie pierwsza wzmianka na ten temat.
O proszę, w Sejmie RP przemawia Anna Grodzka i już trzeci raz powiedziała:
CHCIAŁBYM.
Jednak stare nawyki pozostają.  😂

Hm.....
Zastanawiam się obecnie skąd się biorą tacy kłapiący mordką kretyni jak Sikorski w rządzie... Toż to tragikomedia obecnie jest. Ja nie wiem, to już trzeba mieć coś z głową żeby takie rzeczy jakie się obecnie przez media przetaczają chlapnąć. 🤔 I jeszcze obecnie wszyscy udają, że się nic nie stało i wszystko ok. To już nawet współpracowników, którzy by się potrafili zachowywać Tusk nie potrafił wybrać? Czy po prostu się niektórzy poczuli spuszczenie ze smyczy teraz?
Nawet nie w rządzie a obecnie w Sejmie. Marszałek to druga osoba w państwie.
To tweetowanie nieustanne.... jak smarkacz. No i mało kto już pamięta, jak się ten pan przyczynił swoją "dyplomacją" do sprawy Ukrainy. Kurczę. Słoń w składzie porcelany.
Zastanawiam się obecnie skąd się biorą tacy kłapiący mordką kretyni jak Sikorski w rządzie... Toż to tragikomedia obecnie jest.

Został wybrany w demokratycznych wyborach - a kłapał od zawsze - to on jest autorem słynnego bon motu o dożynaniu watahy w odniesieniu do opozycji. Nigdy inny nie był - podobnie, jak ob. Kopacz, która reklamuje się jako miłośnik "wartości uniwersalnych" i pokazuje z biskupami, a karierę zaczynała od promocji skrobanek i łgarstw wobec rodzin tych, których dotknęło nieszczęście.
Głupotą jest dziwić się (lub udawać, że się dziwi), że ktoś, komu powierzamy państwo, jest taki a nie inny - skoro taki był.
Sikorski to wykreowany przez Anglosasów niewiadomokto - człowiek do zadań specjalnych od mówienia tego, czego premierowi UK czy prezydentowi USA nie wypada powiedzieć, ale chciałby znać reakcję i odpowiedź drugiej strony - i od tego mają Sikorskiego. On jest potrzebny, by z polsko-ukraińskiego zarzewia wygrzebywać kasztany naszymi rękoma.
Nie jest tajemnicą, że ukraińscy nacjonaliści są tacy mądrzy głównie za angielskie i amerykańskie pieniądze - vide Ukraińscy emigranci w Kanadzie. To są te same pieniądze, za jakie wychowano Radka.S.  Całe wokółradkowe towarzystwo rżało ze śmiechu, jak Putin chciał zająć Gruzję, najbardziej rozbawiony jest prezydentem naszego państwa - i dalej obowiązuje narracja, że oni sa dobrzy, mądrzy i wszystko co najlepsze, tylko czasem z tego zapracowania dla Polski im się coś wymknie.

Kto ma wątpliwości niech sobie sprawdzi:
http://wyborcza.pl/1,91446,16836783,Rosja_Szef_koncernu_Total_zginal_w_wypadku_lotniczym.html

Co szef Totala robił w Moskwie? Był tam na wczasach?
Oni robią interesy z Putinem, no chyba, że się akurat gdzieś kłócą, jak na Krymie, kto tam będzie stawiał hotele, bo w Tunezji czy Libii rewolucja się nie udała. A lemingi, jak durne były - tak durne są, można im każdą osobę podsunąć do wybrania.
Trochę obok tematu, ale o polityce:

Wczoraj znalazłam przez przypadek. Tak niedawno to było. Niezwykłe, jak ten czas leci.
To jak już jesteśmy przy wspomnieniach:
A tak z innej beczki: wybory samorządowe za pasem. I miałam tym razem mocne postanowienie, że wybiorę świadomie.
Nie lemingowato. I co? I nic. Nie ma spotkań z kandydatami. Nawet nie wiem kto kandyduje. Jedynie w TOK Fm była debata odnośnie chętnych na fotel Prezydenta . Wysłuchałam. Wyszło mi, że nie chcę zmian. Ale kto do rady? Nie mam pojęcia. W mieście są jedynie nieliczne plakaty. Mam wybrać na podstawie wyretuszowanej twarzy chyba?  😵
opolanka   psychologiem przez przeszkody
23 października 2014 09:32
Tania, czasem same plakaty wystarczą, żeby wiedzieć na kogo NIE głosować 😁

http://kontakt24.tvn24.pl/grafik-plakal-jak-projektowal-kampania-samorzadowa-w-oczach-reporterow-24,85,gt

ten jest chyb a moim ulubionym:
[img][[a]]http://r-scale-b1.dcs.redcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p113/i/8fb5f8be2aa9d6c64a04e3ab9f63feee/915ba7c4-59f8-11e4-9ec9-0025b511229e.jpg?type=1&srcmode=4&srcx=0%2F1&srcy=0%2F1&srcw=880&srch=4000&dstw=880&dsth=4000&quality=85[[a]][/img]

Chociaż pani Półbratek, no też niczego sobie. O Kseni wojowniczej księżniczce nie wspominając.
No tak. Nestor słusznie gani za nieświadome wybieranie, ja chciałam świadomie. Mam wiele pytań o swoje miasto/dzielnicę.
I nie mam komu ich zadać.  🙁
p.s
Pierwszy z brzegu kandydat na Prezydenta Krakowa - wiek 30 lat
Po maturze rozpoczął studia informatyczne na Wydziale Elektrotechniki, Automatyki, Elektroniki i Informatyki Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie. Już na drugim roku studiów rozpoczął pracę na uczelni - współpracował z Uczelnianym Centrum Informatyki AGH. Po drugim roku zaczął pracę w jednej z największych korporacji informatycznych w Europie. Następnie pracował również w polsko-holenderskiej agencji interaktywnej, w największej w Europie agencji marketingu internetowego oraz amerykańskiej korporacji zajmującej się dziedziną IT. W międzyczasie miał okazję wykorzystać również umiejętności taneczne, pracując jako instruktor w szkole tańca. Studiował też filozofię na Uniwersytecie Warszawskim.

No kwalifikacje, że hej!  🤔
Informacje zapewne pan podał sam. Czy skończył jakieś studia? Nie wiem. Czy zarządzał czymś? Nie wiem. Jedno pewne, że tańczy.
Tak się traktuje lemingi - jak idiotów.
Następnie pracował również w polsko-holenderskiej agencji interaktywnej, w największej w Europie agencji marketingu internetowego oraz amerykańskiej korporacji zajmującej się dziedziną IT.

Człowiek przyznaje się otwarcie, że jest zawodowym spamerem 🙂
(na AGH poszedł, bo liczył na to, że dowie się, jak to robić, w sensie technicznym, ale się nie dowiedział, bo studia były za trudne).

Żyjemy w takich czasach, że maski opadają (tzn. nie nam, a politykom i dziennikarzom).
Ja mam dosyć proste kryterium głosowania - jak nie ma na kogo (a na ogół nie ma) to wybieram oponenta tego, kto jest zasiedziały w układach, by go wyeliminować i zerwać powiązania.
Taką taktykę zastosował np. Gowin przy reformie sądów. Nie chodziło, jak tłumaczą niektórzy dziennikarze, żeby babcia z Koziej Wólki jechała do sądu 50 kilometrów, tylko by w tym samym budynku sądu decydował kto inny, żeby korytarzowa papuga nie miała dojść, bo władza wywędrowała gdzie indziej.
Teraz Grabarczyk to odkręca - ja się mogę domyślać, jaki był ryk różnych kancelarii warszawskich, że teraz to ch..., d... i kamieni kupa - że nic się nie da załatwić - a są to bardzo poważne kancelarie, obsługujące tu bardzo poważne firmy - więc jakby Grabarczyk tego nie odkręcił, to by np. ambasady Niemiec czy UK uczyniły go persona non grata na organizowanych przyjęciach, a i z robotą byłoby trudniej, po ewentualnej wysiadce z sejmu - bo co on potrafi, poza tym, że wygląda i coś aktualnie może załatwić?
To kolejny opis ze strony "portal samorządowy" - są tak jakieś sondaże no i te opisy. Mam wrażenie, że sztaby wyborcze w ogóle nie wiedzą o istnieniu tego miejsca w necie, chyba, że.... "pan bez zdjęcia" chciał takiego opisu:
😲
Urodzony w 1955 r. Kandydat KWW Obrona Praw Emerytów Rencistów Lokatorów
XXX stoi na czele stowarzyszenia Sprawiedliwy Kraków. Z jego ramienia na początku roku postulował za zmianą nazwy ronda Czyżyńskiego na rondo im. Iwana Koniewa, radzieckiego bohatera.

bo według magdalenkowych bandytów masz mieć lemingu wybór tylko miedzy dżuma, a cholerą.
http://www.wykop.pl/link/2211486/pytanie-do-konrada-berkowicza-ktorego-nie-ma/
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się