Polityka , polityka

rtk, sądzę, że cię poniosło odrobinę. Nie chodzi mi o istotę sprawy - tylko o to, że tak nie wolno! Nie wolno o kimkolwiek. Język polski zawiera wiele słów. Można wybrać takie, które wyrażą emocje nie uwłaczając nikomu. Dla mnie zasada "nie rób drugiemu co tobie niemiło" jest zasadnicza dla człowieczeństwa.
A nie sądzisz, że stare pielęgniarki, które przepracowały całe życie, boją się że odbierze im się prawa wynikające z etatu - m.in. prawo do odprawy emerytalnej?
Żeby nie było: związana jestem raczej z "frakcją lekarską" i o pracy pielęgniarek mam takie sobie zdanie.
Strzyga, NIE WOLNO! Człowiek, który tak traktuje innych jest CHAMEM i 100% zasługuje na to, żeby być tak samo traktowanym.
W moim odczuciu to one się zachowują źle. I one wszystkich traktują bardzo nieprawidłowo. Nie ważna czy w ciągu swojej pracy, czy teraz podczas protestu. Mam bardzo dużo kontaktów z pielęgniarkami, te starsze są mocno specyficzne, prawie wszystkie zachowują się tak samo.
Oj, "mocno specyficzne" 🙂 fakt
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
23 marca 2011 13:54
halo, serio? Widzę, że tu jakoś to wybiórczo jest traktowane. Tutaj się wylewa hektolitry jadu na polityków. Choćby na ostatniej stronie. I nikt nie mówi, że tak nie wolno. A pielęgniarki rozumiem to już inna kategoria ludzi niż politycy...
Zawartości wątku nie uzupełniałam  😎 (nie na moje nerwy). Nikt nie broni wylewać jadu. Kwestia formy.
Ogólnie przyjmuje się, że można krytykować do oporu (ale cenzuralnymi słowami) to, co kto robi a nie wyzywać kogoś od np. "głąbów, które sieczkę maja w główce jak makówka, jak pożyją to może zmądrzeją, chociaż wątpliwe, bo niedaleko pada jabłko od jabłoni, a szanowna mamusia głupia że strach" - taka przykładowa (a jeszcze w miarę  😀iabeł🙂 wiązanka wyrazów życzliwości i wsparcia  😀iabeł:
Pewno, że to fajniej  😀iabeł: napisać, że Szanowny Pan jest: "zakłamaną gnidą, pustym manekinem, bredzącym byle dobrze w kamerze wypaść, oszustem spod ciemnej gwiazdy żerującym na ludziach" a nie po prostu - że szefuje partii populistycznej  😀
23 marca 2011 14:31
Mi chodzi po prostu o poprawność polityczną, która jest dość wybiórcza. Pielęgniarki są super cool, młodziutkie, piękniutkie, pachnące i nadają się do mensy, a tutaj:

nie interesują mnie aberracje kretynów z prawem wyborczym.

Jakoś tu dunia k... nie rzucała i nie pytała się JAK wrotek ŚMIE?! A to tylko 8 postów wyżej...
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
23 marca 2011 16:39
widocznie nie rozumiemy się Strzyga, nigdzie nie twierdzę,  że pielęgniarki są Pielęgniarki są super cool, młodziutkie, piękniutkie, pachnące i nadają się do mensy
po prostu nie podoba mi się "stare i durne" bo jest chamskie a na chamstwo odpowiada się różnie-ja wybrałam taką formę

widocznie została zrozumiana

nie komentuje postu wrotka-bo nie widziałam wcześniej jego postu i nie wiem czego dotyczy.

starsze panie pielęgniarki bardzo dobrze wryły się w mojej pamięci, w przeciwieństwie do młodych reprezentantek tego zawodu, bo musiałabym napisać ze to.....
ale skrzywdziłabym większość

edit: faktycznie przesadziłam ze słownictwem jednak... poniosło mnie 😡 przepraszam wszystkich :kwiatek:

Śmieszne zdjęcie. Właściwie dość straszne.
Mowa ciała wszystkich panów zapowiada trudne dni dla nas.
no to teraz kto głosował na PO i Komorowskiego a byli tu tacy niech popatrzą co przez krótki czas zrobił Tusk z Komorowskim żeby sie nam lepiej żyło
zafundowali nam podwyżke podatku, w tym podwyżke na akcesoria do niemowląt z 7% na 23% i to byłą ich pierwsza szybka akcja po wyborach, teraz dostaliśmy cukier po 7 zł i paliwo po prawie 6 to już dużo biorąc pod uwage niecały rok po wyborach

Za rządów Kaczyńskiego nie było takich rzeczy

ciekawe co teraz podniosą.................
a do końca ich rządów conajmniej kilka lat

więc ci co na PO głosowali cieszcie sie!!!!!!!!!!!! wasi faworyci wygrali i nie narzekajcie na ceny - sami tak wybraliście większością głosów
Cieszymy się. I wcale ni narzekam na ceny, nawet nie wiem po ile tankuję paliwo. No i to tsunami w Japonii co to z winy Tuska było, to też się tym nie przejmuję.
11 kwietnia 2011 13:22
dominaaaaa, nie wiem w jakich sklepach kupujesz, ja nigdzie cukru nie znalazłam po 7 złotych. Zwłaszcza, że jedna paczka schodzi mi na pół roku.

Jasne, niech do władzy dojdzie Kaczor i pozaciąga kredyty! Więcej kredytów nam potrzeba! Żebyśmy dumnie podążali drogą Portugalii, Grecji i Islandii!
Umowy na temat cukru w ramach UE negocjował pan minister z PIS. Pan Jurgiel.
Tak przypomnę, dla porządku.
Ceny ropy szaleją na całym świecie- z winy Tuska, wiadomo.  😉
Nie cieszy mnie wzrost cen, ale nie wierzę, że rząd PIS mógłby to zmienić.
PIS mam za złe podgrzewanie nastrojów w kierunku wojny polsko-polskiej dla zdobycia władzy.
Tania, co ty za bzdury piszesz, jak by tak chorobliwie  PiS chciał władzy ja np. PO, to by nie podali swojego rządu do dymisji. Dla przypomnienia, lub poinformowania, dodam, że w związku z wojną podjazdowaą zrobioną przez wiadomą partię i służby, wszelkie ruchy w sejmie podejmowane przez PiS, były blokowane, dlatego oddali z honorem władze. Teraz mamy, jak za komuny, jedyną słuszną partię w sejmie, a ta: ,, hulaj dusza, piekła nie ma, można robić co się chce"
titina, daj spokój, beznadziejna sprawa - skuteczne straszenie "onymi" już od czasów Rewolucji miało się świetnie i gwarantowało zdobycie/utrzymanie władzy. Mnie zdarza się słuchać (siedząc przy kompie, sztaludze lub zajęciach domowych) TVN - mąż ma takie "hobby". Najzabawniej jest  gdy (nocą?) można wysłuchać relacji nie skróconych (lepiej - na żywo) a potem się słucha, co z tego robią dziennikarze.
Dziś urzekła mnie "perełka" w dyskusji telewizyjnej (klasyka - 4 na jednego). Jeden z 4 dyskutantów mówi "bo w tym kraju..." a ów 1 - "chyba w naszym kraju"  🤣 Na moment zapadła cisza  😀
[img]http://e4.pudelek.pl/p114/abb43c2c001a3fa64da319eb[/img]
Wszystko na sprzedaż?
Tania, ja bym bez problemu poświęciła odrobinę intymności życia rodzinnego (bo o prywatności od dawna nie ma tu mowy, prawda?) gdyby mnie ktoś przekonał, że to zwiększy szanse, że by idee mojego ś.p. ojca nie zginęły. "Siedź w kącie a ujrzą cię" ma być jakoś przypisane do osób związanych z PiS? W dzisiejszych czasach?
Mów co chcesz - ale to nie jest nic niegodnego. A sporo jest osób, które zwyczajnie postępują! niegodnie i nadal czują się cool.
No może, wedle Twojej wrażliwości,  nie jest to nic niegodnego.
W moich normach nie mieści się ani to, ani sesja z dziećmi w Gali przed wyborami prezydenckimi.
Nie mieszczą się opowieści o kosmetycznych zabiegach na zwłokach bliskich ani o dokładaniu stóp do trumny rodziców.
Jestem tym zgorszona -po staroświecku mówiąc.
I nie przekonuj mnie, zostańmy przy odmiennych zdaniach.
Tania, indywidualne normy obyczajowe - to naprawdę drobiazg. Ważniejsze są normy moralne. Czy owa osoba kogokolwiek krzywdzi?
Tania, indywidualne normy obyczajowe - to naprawdę drobiazg. Ważniejsze są normy moralne. Czy owa osoba kogokolwiek krzywdzi?

Halo- łączy nas wspólne hobby i to forum.  :kwiatek:
Dlatego uchylam się od dalszej dyskusji na temat wykorzystywania śmierci bliskich do budowania kariery.
Żyłam w błogiej nieświadomości, i myślałam że wszystkie osoby związane z jeździectwem są inteligentne, ale niestety się pomyliłam. Nie wiem, jak inne panie na tym forum, ale ja takich szmatławców nie czytam, i nie zaprzątam sobie głowy głupotami, co x,y dostał pod choinkę, gdzie i za ile robi zakupy, itp.
Co do staroświeckości, to daleko Tobie do niej.
Co do kariery politycznej Pani Marty, no cóż, wolę polityka z jakimiś zasadami,i ze starej przedwojennej rodziny,niż kogoś z tzw. niebytu, wyznającego kult złotego cielca.
Tania, jestem najszczęśliwsza, gdy w tym wątku jest głucha cisza  :jogin:
To już żart : Dobrze, że Piastowie i Jagiellonowie nie mieli takich obiekcji  😀
Dlaczego wywiad dla Vivy ma być sprzedażą?
No może, wedle Twojej wrażliwości,  nie jest to nic niegodnego.
W moich normach nie mieści się ani to, ani sesja z dziećmi w Gali przed wyborami prezydenckimi.
Nie mieszczą się opowieści o kosmetycznych zabiegach na zwłokach bliskich ani o dokładaniu stóp do trumny rodziców.
Jestem tym zgorszona -po staroświecku mówiąc.
I nie przekonuj mnie, zostańmy przy odmiennych zdaniach.

Taniu, jak najbardziej podzielam Twoje zdanie...  :kwiatek:
żałoba jest stanem bardzo intymnym, osobistym i nie rozumiem publicznego "rozdzierania szat"
ale odbieram to kompletnie inaczej - zagubiona młoda kobieta daje sie manipulować jak marionetka, swoim bliskim
żal... po prostu żal...
Nie wiem w jakim wątku to napisać - ale brnę przez Marksa i jestem strasznie zaskoczona. W ogóle nie zdawałam sobie sprawy z tego jaką on miał wizję komunizmu!
branka, rozwiniesz to jakoś? Jestem bardzo ciekawa, sama liznęłam właściwie kilka cytatów z Marksa, ale jak będę miała czas to pewnie w końcu przerobię całość, żeby wyrobić sobie opinię. 
Teraz nie mam siły, bo jestem zbyt przepełniona marksizmem haha.
Ale tak w skrócie, to co ja uważałam za komunizm(czyli taki jak w Rosji, u nas) kłóci się z wizją Marksa, co doprowadziło do tego, że już nie wiem co to jest komunizm, pomimo że siedzę i czytam, czytam, czytam  😀 może za jakiś czas sobie to mocniej poukładam.

No właśnie, komunizm wg. Marksa bardzo różni się z komunizmem w praktyce. I wątpię, żeby w jakimkolwiek kraju dałoby się wprowadzić taki "dobry" komunizm - idea piękna, ale wykonanie wydaje mi się nierealne.
Jeszcze wracając do tematu "wszystko na sprzedaż"
FAKT
Czemu służy takie spowiadanie się w brukowcu?
Wspominanie, że zmarły ubierał dwa różne buty, że Pani Prezydentowa była starsza od męża?
To nie są plotki zebrane przez dziennikarza, tylko wyznania bliskich pary prezydenckiej.
Okropne.
Dziś urzekła mnie "perełka" w dyskusji telewizyjnej (klasyka - 4 na jednego). Jeden z 4 dyskutantów mówi "bo w tym kraju..." a ów 1 - "chyba w naszym kraju"  🤣 Na moment zapadła cisza  😀

Akurat ta perełka leciała w normalnym czasie antenowym i nikt nic nie wycinał. "W tym kraju"  to udało się powiedzieć politykowi PIS.
Ja nie widzę żadnych różnic w powtórkach nocnych a tym co leci w ciągu dnia. Ale przez ostatnie dni nie włączałam TV zbyt często, bo mnie te obchody nie interesowały.

Marta Kaczyńska jako osoba z zasadami  🤔 😜
Jeszcze wracając do tematu "wszystko na sprzedaż"
FAKT
Czemu służy takie spowiadanie się w brukowcu?
Wspominanie, że zmarły ubierał dwa różne buty, że Pani Prezydentowa była starsza od męża?
To nie są plotki zebrane przez dziennikarza, tylko wyznania bliskich pary prezydenckiej.
Okropne.

To jest klasyczny pijar, przeciez wybory sie zblizaja, a Ty sie ciskasz jakbys ogladala naga sesje Jaroslawa 😀
Polityk jest od tego zeby zdobyc wladze, taki wredny zawod. Liczy sie tak naprawde to co z nia robi, kiedy juz ja zdobedzie. Niestety niewielu wyborcow sie tym interesuje ale tym jaki mial PR w kampani to juz wszyscy, jak widac zreszta w tym watku. A szkoda bo gdybysmy sie interesowali jak rzadzi dzisiaj platforma to ona musiala by sie bardziej starac, co by nam wszystkim wyszlo na dobre. Partii rzadzacej mysle, wygodniej, zeby wyborcy ekscytowali sie kazdym slowem szefa, nie majacej zadnego realnego wplywu na kraj, partii opozycjnej.
Co do grania smiercia, czyli tzw "nekrofilii", czy mowi Wam cos nawisko Blida ?  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się