Oficerki

oo nie !
Tanie, dobre, wyględne - co polecacie?

🤔
a, i jeszcze jedno. Nie znalazłam wątku o czapsach więc pisze tutaj:
widział ktoś czapsy z taką mankietą lakierowanej skóry?  :kwiatek:
Tanie, dobre, wyględne - co polecacie?

🤔

Elt Paris mogę z czystym sumieniem polecić

a, i jeszcze jedno. Nie znalazłam wątku o czapsach więc pisze tutaj:
widział ktoś czapsy z taką mankietą lakierowanej skóry?  :kwiatek:

ja widziałam całe lakierowane i do tego sztyblety tez lakierowane.
Cały zestaw świetnie wygladał.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
11 czerwca 2012 12:57
NatLat, ChingisChan zamawiała takie w HIpice z tego co pamiętam 😉
Ja akurat widziałam u jakiegoś przedstawiciela jak byl u mnie ,firma obuwnicza czy cos takiego,podobno od lat robia oficerki,sztyblety itd.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
11 czerwca 2012 13:03
Firma Obuwnicza Paweł Krzysiek pewnie?
ChingisChan   Always a step ahead! :)
11 czerwca 2012 14:23
Ktoś mała poprawka, tylko się dowiadywałam 🙂.
Ktoś zgadza się 🙂
NatLat, zajrzyj do wątku o butach i czapsach tam jest mnóstwo o lakierowanych
Perlica to akurat nie ja szukam tylko equidore.
Cytowałam jej post 😉
Czy ktoś poza Lamri i sklepem Cavallo ze Szczecina handluje oficerkami Cavallo?
mam pytanko, co myślicie o Tattini Setter?
http://swiatjezdziectwa.pl/product_info.php?cPath=22_57_77&products_id=366
te dokładnie...
rtk X-horse 😉
Doradźcie mi proszę.
Czy ktoś z Was miał do czynienia z oficerkami sztywnymi po zewnętrznej stronie? Mam do wyboru ujeżdżeniowe sztywne i miękkie i zastanawiam się ktore wziąć.
Ale jak sztywne czy miękkie? Co za model i na czym ta sztywność polega?
w Cavallo Grand Prix są miękkie, a Piaffe i Piruette są sztywne od zewnątrz. Taką dostałam informację ze sklepu. Ciekawa jestem jak to się przekłada na użytkowanie
A to nie chodzi o ten sztywnik z tyłu?
nie, chodzi o sztywność po zewn stronie
Ja bym brała jak najsztywniejsze - nic mnie tak nie wkurza w oficerkach jak to, że się robią gdzieś miękkie. Jak w nich jeżdżę przez tą godzinę, to jak dla mnie mogą być stalą podbite 😉. Dla mnie Grand Prixy są zbyt miękkie ogólnie całe - jak się odbiję kasowo to na bank poszukam czegoś sztywniejszego, w typie Petrie Anky.
rtk ja mam cavallo piaffe plus i są sztywne po zewnętrznej stronie. Mam też jakieś zwykłe cavallo nieusztywniane. Piaffe są na pewno bardziej sztywne, i przez to nie pozwalają na większość "skrzywień" jakie można wykonać. Np bardzo ciężko w nich (przynajmniej dla mnie) odstawić palce na zewnątrz. Poza tym idealnie leżą, nie marszczą się i wyglądają elegancko. Tylko nie wiem jak ta sztywność by się sprawdziła przy większej ilości koni. W ulotce cavallo przeczytałam, że nie są to buty do codziennej jazdy. Najlepiej je zamieniać z innymi co kilka dni, żeby miały czas na idealne wyschnięcie.
potrzeuje pomocy , zakupiłam  oficerki cavallo zwykłe najprostrzy model ujeżdżeniowych . Czy ktoś kto kupował nowe cavallo mógłby mi odpowiedzieć na kilka pytań ?  Wstawiam fotki , nie są najlepsze , bo samowyzwalacz🙂oceńcie , chociaż moze nie widać dużo . Waham się zostawić czy odesłac ..
edit.
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
18 czerwca 2012 18:13
ja kupowalam, tylko model skokowy. jakie masz pytania?
cieciorka   kocioł bałkański
18 czerwca 2012 19:58
ja kupywalam
Co robiłaś? 🤣
Chyba coś z kupami...  😲
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
18 czerwca 2012 21:02
dzizzzzzzzzzzzzz ale literowka  😁 😁 😁
ash   Sukces jest koloru blond....
20 czerwca 2012 14:04
Mam problem z moimi Cavallo Allround. Zawsze były na mnie trochę za szerokie, ale teraz schudłam i noga mi w nich lata 😵
Są za szerokie na całej długości. Czy jest szansa,  ze ktoś mi je zwęzi wstawiając suwak??? Czy skazana jestem na jazdę w 3 parach podkolanówek ❓ 🙇 🙇
Ma ktoś lub widział oficerki hippici z lakierowanym mankietem? Jak to się prezentuje?  👀
Potrzebuje namiar na szewca, który mógłby mi rozbić/poszerzyć oficerki i wymienić zamki. Najlepiej z Trójmiasta, a jeśli nie, to kogoś kto mógłby się podjąć tego wysyłkowo :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się