Ja mam Cavallo i mają tak dobrą i mocną skórę, że od miesiąca nie mogę ich rozjeździć 😁
W związku z czym poddałam się i jutro jadą do szewca 🏇
zima, gdzie kupiłaś swoje? ujeżdżeniowe czy wszechstronne?
Wszechstronne, allegro dobre na wszystko 🙂
rtk,
rzuć okiem do naszych ogłoszeń- jest ich sporo.
Ja już sobie nie wyobrażam oficerek bez zamka, kompletnie inna jakość jeździectwa.
Lubię takie ciasno dopasowane a wciągane muszą być luźniejsze.
A i na Allegro ciekawe można upolować 🙂
Ale moje poprzednie Cavallo były świetnie dopasowane, zupełnie nie były luźne, a były wciągane🙂 Uwielbiałam je!
Nie chcę szukać na allegro, ani w ogłoszeniach, bo chcę kupować oficerki z gwarancją ze sklepu. Poza tym zalezy mi na tym, żeby od początku skóra uklepała się na mojej nodze, to ważne🙂
Ja upolowałam Cavallo na allegro. Mogłyby być trochę węższe, ale za takie pieniądze to wstyd narzekać.
a czy te oficerki Cavallo siadają coś czy nie bardzo? Bo moje mnie cisną pod kolanem i nie wiem czy dawać do szewca/sprzedawać czy siądą..
moje siadły ok 1,5 cm 😀iabeł:
moje siadly sporo, na poczatku nie moglam w skokowych strzemionach jezdzic, teraz sa ok 🙂
margaritka a po jakim czasie??
Bo ja jeżdżę, jeżdżę i nic...
Miał ktoś z Was może oficerki Tredstep? Jakie wrażenia z użytkowania, jak oceniacie jakość?
mysle, ze miesiac systematycznej jazdy czasmi po dwa konie
Mam nadzieję,że moje siądą po tygodniu jeżdżenia codziennie po 7 koni 🤣 🤣 🤣
Posiada ktoś takie oficerki manhattan ??
Warto kupić i jak się sprawują ?
Chcę kupic ofecerki Hippica i zastanawiam się nad modelem- na pewno nie sznurowane, więc zostaja trzy opcje:
1. Zamek z tyłu do pięty
2. Zamek z tyłu i przechodzi na bok pięty
3. Zamek z boku po wewnętrznej.
Które wybrać??
Czy ten zamek po wewnętrznej aby nie przeszkadza na koniu??
Nie przeszkadza i moim zdaniem jest dużo wygodniejszy i trwalszy niż zamek z tyłu.
Widział ktoś "na żywo" i jest w stanie porównać do siebie oficerki Cavallo Piaffe, Piruette i Grand Prix?
Zastanawiam się które wziąć, a nie mam możliwości pooglądac...
No właśnie- tam są mniejsze napięcia materiału- ale jakos tak dziwnie ta dyndająca szlufka u góry pod kolanem....
Mi w niczym nie przeszkadza 😉
Goniona pilną potrzebą posiadania czarnych lub brązowych buciorów, bo akurat na swoje nieszczęście mam granatowe ( do próby skoków i crossu) zamówiłam (jakby nie było w ciemno, bo nigdy nie widziałam u kogoś) czarne oficerki Tredstep Donatello. Te akurat jakoś w miarę odpowiadały wymiarom moich nóg... Liczę, że jutro, pojutrze powinny dojść. Zobaczymy, co przyjdzie i jak będzie leżało na mnie i jak się będzie sprawowało... Ktoś z was może ma, miał takie buciory? Jakie są wrażenia?
edit. Paczuszka z butami już przyszła. Wyglądają fajnie, zgrabnie, są z przyjemnej skórki i pasują na mnie na długość i szerokość 🙂.
Widział ktoś "na żywo" i jest w stanie porównać do siebie oficerki Cavallo Piaffe, Piruette i Grand Prix?
Zastanawiam się które wziąć, a nie mam możliwości pooglądac...
Grand Prix jest standardowy, bez specjanych usztywnien, ale z wysokim lukiem ujezdzeniowym, w sumie dobry do codziennej pracy, bo da sie w nim chodzic i ma specjalna podeszwe absorbujaca wstrzasy.
Pirouette jest lepszym modelem, z polyskiem, wysokim lukiem, o waskiej, eleganckiej formie. Mialam je w starszej wersji bez zamka, super trzymaly. 4 lata je mialam i pod koniec tylko dziury od wewnatrz latalam, ale blyszczaly sie nadal i dobrze wygladaly.
Piaffe jest specjalnie usztywniony od zewnatrz, z polyskiem i extra wysokim lukiem. Nadaje sie tylko i wylacznie na zawody, moim zdaniem. Lub do jazdy na jednym koniu. 😉
Wie ktoś może co to za oficerki? A jeżeli ktoś ma ; sprawdzają się? warto kupić? 😁
equidore to chyba hippica london(przynajmniej od dołu tak wyglądają 🤣 ja mam takie już chyba ponad 5 lat i złego słowa o nich nie powiem 😀 poza tym że jedyny wypadek w ciągu tych 5lat to poszedł suwak w jednej, ale wymiana w hippice 100zł na dwóch więc nie najdrożej ja gorąco polecam
Nie przeszkadza i moim zdaniem jest dużo wygodniejszy i trwalszy niż zamek z tyłu.
Zgadza się, jest tylko jedno ale, butów z zamkiem z boku nie da się poprawić, jeśli nie pasują. Jeśli masz możliwość zamówić buty w sklepie, bądź stoisku hippiki na zawodach i oni zdejmują wymiary, to jest ok, ale bałabym się zamawiać te buty przez internet.
Q. :kwiatek: właśnie przeglądałam oferty ze sklepów internetowych, i nie widzę tej lakierkowanej góry. Ona jest czy jej nie ma? 😁
Pisałam z hippicą i robią mankiety z lakierowanej skóry.
dziękować dziewczyny! :kwiatek:
Ja sobie sama nogę wymierzyłam i leżą jak ulał. Tylko wcześniej miałąm z zamkiem z tyłu o tych wymiarach i też było super, więc wiedziałam, że wymiary na pewno ok.
Czy zamawiał ktoś z Was oficerki ze sklepu Equiversum ?
Agaleon, jeżeli chodzi o ten sklep to lepiej uważać 😉