Kącik Seniora - czyli koń na emeryturze

Kasix1997   My little Princess
10 maja 2014 21:38
24 letnia Pepitka pozdrawia wątek ; )) w czerwcu mija 1 rok na emeryturze i pobytu w nowym domu.
desire   Druhu nieoceniony...
10 maja 2014 22:02
bjooork, gratuluje, też bym się wzruszyła ! 🙂  :kwiatek:

Kasix1997 bardzo fajnie kobyłka wygląda 🙂
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
10 maja 2014 22:40
bjooork, gratuluje, też bym się wzruszyła ! 🙂  :kwiatek:

Tylko ja trochę z tym wzruszeniem przegięłam 🙂 centralnie okazałam się beksą, a jak G dostał flots za bycie najstarszym koniem to zupełnie się rozkleiłam - jutro ogarnę foty z przejazdu to wrzucę, bo chłopak jechał jak marzenie tylko ja mu trochę przeszkadzałam tam na górze 😉 na dowód mojego stanu - zdjęcie z dekoracji 🙂
10 maja 2014 22:47
ja też jestem beksą, po kontuzji Nostrzyka każdy pozytywny postęp sprawia że ryczę.  :kwiatek:
ale to jest piękne w posiadaniu seniora - daje z siebie człowiekowi bardzo dużo, więcej niż można by się spodziewać, wdzięczne stworzenie. 🙂
bjooork, gratuluję.  😅
Nasz senior ostatnio przechodzi sam siebie, stara się wyjątkowo. Jakoś tak z wiosna czuję, że ma jeszcze więcej wigoru. Uwielbiam staruszka. 😅

bjooorkgratuluje!  😅ja tez się wzruszam wszystkim, nawet niektóre reklamy mnie ruszają 😉
Abeba, zdradzisz jakie?  😉
brzezinka, staruszek wcale nie wygląda na staruszka! Świetnie się prezentuje, zresztą Ty też! Dosiad marzenie! Bardzo lubię Was oglądać :kwiatek:
na przykład ta:

ale to nie temat na ten wątek 😉
vanille, miło mi to słyszeć  :kwiatek:

A to kolejny/a seniorka z naszego stadka. 22 letnia małopolka, która też nie wygląda i nie zachowuje się jak stateczna matrona. 😉 Zabawy z psem to jedna z jej ulubionych firm aktywności pastwiskowej.  🤣

jakich używacie podkładek/poduszek pod siodło? tak profilaktycznie dla seniora
brzezinka małopolanki rzadzą  😅 moja tak przegania JRT, 27 skończone 28 zaczęte  😍
22 maja 2014 13:22
ganasz , brzezinka - super wyglądaja dzieciaki

desire - ja już chyba do końca dni G będę się wzruszać jego postępami, we wtorek przeżyliśmy wizytę 'wróżki zębuszki' niestety jeden ząb dostał wyrok (chwilowo w zawiasach) i będzie nas czekało rwanie bo dobiega jego kres :/ aż wolę nie myśleć o tym procesie.

Za to koleżanka w sobotę strzeliła nam kilka fot i mogę się pochwalić gołym dziadkiem 🙂
23 maja 2014 22:39
ganasz, kłamczucho, koń ze zdjęć na pewno nie ma 28 lat, dodaj prawdziwe foto 😉 😁

bjooork, mój nie ma już ze dwóch zębów, a zgryz w fale..  🤔  Łaciaty super się trzyma  😍  

a ja się muszę pochwalić - mój nabrał już całkiem ładnie masy. tłuszczowej oczywiście.  😁   i już bryka po pastwisku, oj bryka!   😅  oczywiście tylko wtedy, gdy mnie nie ma - zawału bym dostała.  😜 😍

a tak w ogóle to jesteśmy w najlepszej stajni, jaką mogłabym sobie wymarzyć. takiej opieki nie ma nigdzie indziej.  😀
desire ha ha, mam na nią papier  🤣przyjedź w odwiedziny z workiem marchewki to zobaczysz w realu  :kwiatek:
a KP też wygląda na nówkę :kwiatek:
kiedyś prawdziwi hodowcy mieli koncepcję, studiowali rodowody, była selekcja hodowlana, Teraz często krycia są , bo jedna klacz, ładny ogier (na oko) geny jakie geny? i czesto młode konie się sypią. Bywa, że 12 latek to zdrowotnie już "senior", a nasze seniory dają radę.
Pozdrowienia dla pełnoletnich i ich ludzi :kwiatek:
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
31 maja 2014 18:45
My pozdrawiamy kącik z moim emerytem i obiecujemy częściej zaglądać :kwiatek:

karmelek super wygląda 🙂, ile ma lat?
01 czerwca 2014 09:04
TYLKO 15, stąd nie senior - a tylko emeryt. Po karierze wyścigowej, miał zerwane ścięgna, chodził płoty. Później został porzucony i odratowany przez jedną z fundacji. Niestety sytuacja z nogami raczej nieodwracalna - będziemy próbować - może uda się za kilka lat chociaż stępem się przejechać 🙂 A jak nie to nie szkodzi - ma u mnie dożywocie i emeryturę taka jaka powinien dostać już kilka lat temu  🙂
Karmelek1700, tylko chylić czoła że  zajęłaś się koniem z takimi problemami. To równolatek mojego (prawie, prawie, mój ma 14). Probowałaś wzmacniać magnetikami nogi?
01 czerwca 2014 09:53
Grace dziękuje :kwiatek: Mam zamiar torpolami podleczyc, bo w przypadku moich poprzednich koni potrafiły działać cuda🙂 zobaczymy jak bedzie w jego przypadku, w tym tygodniu przyjedzie do 'mojej' stajni i zaczniemy działać 🙂 przywiozę jeszcze swojego zaufanego weta niech określi co to dokładnie jest i jak można to podleczyc, wyciągnę go jakoś z tego!! 🙂
Karmelek- wiesz jakie ma prawdziwe imię ten koń? przez jakie fundacje przechodził? ostatnio znalazłam konie z mojego dzieciństwa z podobnymi historiami jak "Twój".
Karmelek1700, trzymam kciuki i napisz o efektach. Mój po miedzykostnym też był wspomagany Torpolami, teraz na zimę ma zakładane na noc. Pozytywnie oceniam działanie magnetików. 
01 czerwca 2014 19:29
Karla🙂 ja znałam tego konia jeszcze przed tą całą akcją 🙂 Koń to Linuron, uratowała go fundacja Lubelska Straż Ochrony Zwierząt, pisałam o tym trochę w wątku o adopcjach 🙂
04 czerwca 2014 11:02
I stało się - najpierw narodził się Król a potem przyszła wolność - ćwierćwiecze za nami.

Był tort, było 25 marchewek, i uro jabłka dla całej stajni

Ogromne gratulacje i kolejnych 25 lat! Zdrówka i dalszej wspaniałej formy!
bjooork,  😅 i oby tak dalej w zdrowiu i dobrej formie.
wielu lat w zdrowiu dla jubilata! świetnie się trzyma i oby tak dalej  :kwiatek:
samych dobrych dni dla jubilata i jego najbliższych 😅
04 czerwca 2014 19:26
desire ha ha, mam na nią papier  🤣przyjedź w odwiedziny z workiem marchewki to zobaczysz w realu  :kwiatek:

z podbeskidzia jesteś, skąd dokładnie ? 😀

bjooork, samego zdrowia dla seniora !! 🙂 :kwiatek:
A u nas dziś 22 urodziny!

Muszę zacząć znowu wsiadać, bo energia go rozpiera 😉

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się