Pensjonaty w Poznaniu i okolicach
Takie rzeczy to tylko w erze.
Wiem, że w fino Kiekrz pozwalają na prowadzenie takich jazd, ale trzeba by spytać czy mają wolne boksy 😉
Chestnutstalion, ja w stajni nie bylam, zastrzegam. Znam tylko czlowieka i opowiesc jednej klientki.
Czy stajnia u Faworytowych w Tomicach i stajnia w Tomiczkach to to samo??
rany!!!!! zrobilam babola i posta pod postem
przepraszam 😡
niech mnie ktos glosi bo sama siebie nie moge 🙁
Chestnutstalion, ja w stajni nie bylam, zastrzegam. Znam tylko czlowieka i opowiesc jednej klientki.
Czy stajnia u Faworytowych w Tomicach i stajnia w Tomiczkach to to samo??
to nie to samo
W Trzeku do końca stycznia będzie gotowa stajnia na 6 boksów, w tym jeden czeka na nas. Hala nie powiedziałabym, że mała podobno 20 na 40 (tak coś słyszałam). Teraz jestem w Iwnie gdzie hala o wiele mniejsza i te 4 czy 5 koni spokojnie się mieszczą. W Iwnie konie owszem wychodzą od rana do 12 ale potem idą na sianko i przynajmniej nie stoją cały dzień o suchym pysku na padoku.
W Trzeku do końca stycznia będzie gotowa stajnia na 6 boksów, w tym jeden czeka na nas. Hala nie powiedziała bym że mała podobno 20 na 40 (tak coś słyszałam). Teraz jestem w Iwnie gdzie hala o wiele mniejsza i te 4 czy 5 koni spokojnie się mieszczą. W Iwnie konie owszem wychodzą od rana do 12 ale potem idą na sianko i przynajmniej nie stoją cały dzień o suchym pysku na padoku.
dla tych co maja wielkie wymagania to uznaja ze jest hala za mala z czego ja uwazam ze to najleprze wymiary aby konia nauczyc wyginania i myslenia bo to co jest np na woli jak ci sie kon sploszy to za duzo czasu sie traci aby zlapac kontrole lub jego samego 😁
Elkaaa czy to ty od tego ogierka jestes?
😀 aha czyli juz mam tak namieszane ze nie wiem kto nowy dojdzie w styczniu do stajni
to ja tak gościnnie w tym wątku zapytam,kto z re-voltowiczów stoi w stajni w okolicach Racotu albo Pleszewa? 👀
będziemy z wrotkim na kilka dni,jakoś na przełomie stycznia/lutego ,wiem już wstenie,ze będziemy się starali jak wszystko się poukłada odwiedzić stajnie Baffinki i być może również Horciakowej...ktos tam blisko tez jest? 🙂
[quote author=Ktoś link=topic=208.msg1644686#msg1644686 date=1357818009]
to ja tak gościnnie w tym wątku zapytam,kto z re-voltowiczów stoi w stajni w okolicach Racotu albo Pleszewa? 👀
będziemy z wrotkim na kilka dni,jakoś na przełomie stycznia/lutego ,wiem już wstenie,ze będziemy się starali jak wszystko się poukłada odwiedzić stajnie Baffinki i być może również Horciakowej...ktos tam blisko tez jest? 🙂
[/quote]
... i zapadło milczenie....
[/quote]
Widocznie nikt blisko nie stoi.
Ja bym zaprosiła do siebie, ale to przeciwny kierunek jest 😎
no i trochę inna taktyka pewnie 😉
Dodofon, zupełnie nie potrzebna złośliwość...
Słyszał ktoś o wolnych boksach w stajni w bliższej lub dalszej okolicy Poznania, w której zgodzili by się na prowadzenie jazd na moich 3-4 koniach? Niestety konieczna jest hala i padoki. Może ma ktoś jakiś pomysł?
Możesz mi wytłumaczyć co to z znaczy "prowadzenie jazd na moich koniach"? Dobrze rozumiem, że to Ty chcesz udzielać treningi innym na twoich koniach, tak? W sumie to z jednej strony właściciel pensjonatu nie ma wiele do gadania, bo to twoje konie i twoja sprawa kto na nich jeździ. Chociaż wiadomo pewnie są tacy co nie chcą miec "mini-szkółki".
Chyba, że nie o to chodzi 😡
A może Mustang Rogalinek? Mamy halę i padoki. I sporo wolnych boksów 😉
pamirowa, szkółka to dużo ludzi obcych kręcących sie po stajni, po siodlarni, przeszkadzanie często ludziom którzy trenują,
jedzie taki zastęp i dla skoczka jest już problem...
Poza tym to praca - dochód z prowadzenia jazd. Nie kazdy właściciel sobie życzy by na jego terenie takie jazdy sie odbywały.
Co innego - mam jednego konia i przyjeżdża do mńie trener, albo dam wsiąść koleżance, albo pouczę bez kasy koleżankę - co innego jak codziennie przyjeżdża 10 osób i ktoś czerpie z tego zysk.
a jak do tego jest to szkółka kokurencyjna i zabiera klientów stajni, to....
[/quote]a niby czego oczekiwałaś? chyba nie gotowej listy chętnych.
od odzewu w takich sprawach jest PW i co mam nadzieję sprawi ci ogromną przykrość, tam milczenia nie ma 🙂
lista chętnych prawie, jak w temacie re-voltowo foto- zabawa.
1. whisperer13
2. Dodofon
3. ... :P
Czy ktos moze podlinkowac jakis namiar na stajnie Tomiczki? Nie moge znalezc...
O, dzieki 🙂.
edit:
Ale to wlasnie nie to. To Tomice, a mi chodzi o Tomiczki 🙂.
pamirowa, szkółka to dużo ludzi obcych kręcących sie po stajni, po siodlarni, przeszkadzanie często ludziom którzy trenują,
jedzie taki zastęp i dla skoczka jest już problem...
Poza tym to praca - dochód z prowadzenia jazd. Nie kazdy właściciel sobie życzy by na jego terenie takie jazdy sie odbywały.
Co innego - mam jednego konia i przyjeżdża do mńie trener, albo dam wsiąść koleżance, albo pouczę bez kasy koleżankę - co innego jak codziennie przyjeżdża 10 osób i ktoś czerpie z tego zysk.
Tylko, że jest różnica między szkółką na 10 koni a mini-szkółką na 3-4 konie. Dzięki za uświadomienie, w sumie tak na to nie spojrzałam 😡 W takim przypadku to faktycznie właściciel pensjonatu może mieć jakieś "ale".
a czy wie ktoś revoltowiczów jak dojechać do stajni Benek w Szewcach komunikacją (z Poznania na przykład) ??? 🤔
Nie mogę żadnego połączenia tam znaleźć. Tylko do Szczepankowa albo Żernik i potem kawał drogi na pieszo...
rati88 komunikacja gminy Kleszczewo z Ronda Rataje ma przystanek w Szewcach.
My z rati88 jedziemy w skromne odwiedziny bez planów. 😉
:kwiatek:
a jak często taki bus tam przejeżdża ? może masz linka do rozkładu jazdy czy cóś 😉
albo numery autobusów. Będę bardzo wdzięczna.
a ddd może wiesz coś więcej o adopcji tamtejszych zwierząt?
jak wcześniej wspomniała Być. jedziemy coś zobaczyć ale jeszcze w nic się nie będziemy pakować 🙂
[quote author=rati88]
a jak często taki bus tam przejeżdża ? może masz linka do rozkładu jazdy czy cóś 😉
[/quote]
http://www.kleszczewo.home.pl/page.php?o=622W linku masz rozkłady jazdy. 😉
[quote author=nekti link=topic=208.msg1646045#msg1646045 date=1357903376]
a ddd może wiesz coś więcej o adopcji tamtejszych zwierząt?
jak wcześniej wspomniała Być. jedziemy coś zobaczyć ale jeszcze w nic się nie będziemy pakować 🙂
[/quote]
adopcja hmmm tylko z adwokatem inaczej beda tylko problemy z sadem a i umowy oni robia pod siebie wiedza dobrze jak wyrolowac ludzi aby nie miec z ich strony klopotow a nawet jeszcze zarobic
a co do komunikacji jest jeden autobus ktory ma przystanek blisko stajni jedynie nie wiem w jakich godzinach najlepiej zadzwonic
ddd ale czy mówisz o swoich doświadczeniach czy to jakieś opowieści innych osób?
zresztą jeśli wiesz coś więcej o Benku ale z osobistych doświadczeń to napisz na priv. będę wdzięczna za każdą wskazówkę.