Samolot z prezydentem rozbił się!!!

Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
10 kwietnia 2010 12:14
ninevet, nie, ale jednak to w pewien sposób dezorganizuje pracę państwa. Jeśli chodzi o dowódców Sił Zbrojnych to jestem mega przerażona, bo to kolejni żołnierze, dowódcy, ludzie wyćwiczeni, doświadczeni, którzy zginęli z tego powodu. jak mamy mieć dobre wojśk0o, skoro co rusz w katastrofach samolotów giną Ci najlepsi? Ci, którzy powinni uczyć innych?
Kuzyn moich znajomych miał lecieć samolotem, ale jednak zmienił środek transportu...
Był na pierwszej liście (pojawiłą się w serwisie onet.pl koło 11). Mozliwe, że to o nim i pozostałej dwójce mówi się jako o ocalałych.

Wydaje mi się, że lansowanie  teraz jakiejś spiskowej teorii jest zupełnie bez sensu. Sama niezbyt ufam naszym sąsiadom, ale  co by o nich nie myśleć to raczej nie są nienormalni.

Strzyga
A mnie zatsanawia kto pozowolił na to, aby w jednym samolocie lecieli dowódcy praktycznie wszytskich rodzajów sił zbrojnych ?
Mam nadzieję, że politycy i wszyscy odpowiedzialni za nasze państwo się szybko ogarną, bo mocno nas ta tragedia osłabiła 🙁 Rozumiem, że nie ma ludzi niezastąpionych, ale obsadzenie ważnych i bardzo ważnych stanowisk szybko i jednocześnie w sposób przemyślany to bardzo trudne zadanie...
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
10 kwietnia 2010 12:19
co do allegro

zglosiłam naruszenie zasad, wysłałam tez zapytanie: "jak to jest być hieną?'

ewidentnie gość tych koszulek jeszcze nie wyprodukował...
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
10 kwietnia 2010 12:20
hardcore co nie? 😲 🤔wirek:

edith: O takich hienach wspomniałam wczesniej, http://allegro.pl/item992359450_lech_kaczynski_10_04_2010_koszulka_meska.html

masakra ...
10 kwietnia 2010 12:22
armara, myślałam, że po Casie już się nauczyli, po tym jak zginęło ich 16. Najwidoczniej nie.
Strzyga, racja- tez jestem z lekka przerażona.
Ale jak podawali w TV - tak jak w Katyniu kolejny raz zginęła elita narodowa!

Chociaż okoliczności smierci inne to prawie na jedno wychodzi 🙁
pokazywali filmik ze startu tego samolotu 🙁
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
10 kwietnia 2010 12:24
P[rzecież jakiś czas temu też była akcja, że rozbił się samolot z polskimi politykami czy coś? Dobrze mówię? Nic się nie nauczą. Kupują stare złomy, które powinny być zeszrotowane, tak samo zrobili z F16.

Powiem wam, że nadal nie dowierzam.
10 kwietnia 2010 12:25
Od dwóch godzin mam wrażenie że biorę udział w filmie wyreżyserowanym na podstawie książek Ludluma czy Browna.. no szok nie chce się wierzyć .. do mnie to nie może dotrzeć
Averis   Czarny charakter
10 kwietnia 2010 12:25
Dla mnie to porównywanie z Katyniem zalatują tanią sensacja i taką odpustowa wrażliwością. Szukanie na siłę dziwnych symboli.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
10 kwietnia 2010 12:26
Napisałam do tej hieny na allegro. Żeby takim gnojem być i zarabiać na ludzkiej tragedii .... :/
Też nie mogę pojąć zebrania tak dużej grupy w jednym samolocie. Nawet w średnich korporacjach wysoki szczebel nie lata razem, a co dopiero w sporym państwie! I te dyskusje o stanie technicznym samolotów rządowych kilka miesięcy temu. Bogu dzięki, że tym razem Prezydent i Premier nie wybrali się razem.

[*]
.
Averis   Czarny charakter
10 kwietnia 2010 12:28
Lena, racja. To by było już zbyt wiele.
Tomek_J, ale tu nie chodzi tylko o Prezydenta. Premier mógł zapłakać, na pokładzie byli też ludzie z jego partii.
10 kwietnia 2010 12:30
Pamiętacie jak naśmiewali się z Kaczyńskiego, że ciągle robi żałoby narodowe? Teraz ma swoją.
Okropna tragedia.Zgineli najważniejsi ludzie kraju. Pokój ich duszom  😕
10 kwietnia 2010 12:32
[quote author=Tomek_J link=topic=20738.msg548604#msg548604 date=1270898873]

A przy okazji: media donoszą, że premier ponoć zapłakał po usłyszeniu wiadomości. Sorki, nie wierzę.

[/quote]

Weźże się puknij w głowę Tomku czasem. Mogli się nie lubić, mogli się spierać. Ale spędzili razem wiele lat, znali się. To, że się różnili jeśli o politykę chodzi, ale prywatna znajomość to inna sprawa. I to, że Ty nie masz ludzkich uczuć, skoro coś takiego do głowy Ci przychodzi, nie znaczy, że inni ich nie mają.
JARA, to było chamskie.

Szkoda tylu ludzi i strasznej śmierci.
10 kwietnia 2010 12:36
Strzyga wyjęłaś mi to z ust
10 kwietnia 2010 12:36
Tomek a co to Ty nigdy nie widziałeś jak ludzie płaczą nad grobem swoich wrogów ?

edit:
Chamsko brzmieć nie miało.
.
napisałam do allegro o naruszenie zasad

jak zabił dzwon na Wawelu to przeszły mnie ciary i zachciało mi się płakać
10 kwietnia 2010 12:41
Tomek_J
No to może teraz zmieńmy temat dyskusji - na ile łzy Tuska były prawdziwe a na ile nie.. na ile to był wyreżyserowany piar a na ile łzy smutku? To jest chore...
Sama osobiście nie lubiłam Kaczyńskiego ale do cholery jasnej był prezydentem naszego kraju i należy mu się szacunek. Żal mi jego rodziny która teraz przeżywa szok.. Czy to tak trudno zrozumieć że premier także może odczuwać empatię?? Że wydarzyła się ogromna tragedia? No nie róbmy z tych ludzi psychopatów nieskłonnych odczuwać  sentymentów, wyrzutów sumienia itp.
http://allegro.pl/item995482311_lech_kaczynski_kalendarz_scienny_2010_nowy_duzy.html

ciekawe bardzo ciekawe , wystawila aukcje niedawno  🤬
Dla mnie sama myśl o tragedii i strasznej śmierci tylu osób, sprawiła, że byłam bliska łez. I to nie jest kwestia prezydent czy kto inny, wiele osób zginęło, nie muszą mieć nazwisk żeby to było wstrząsające. Nie widzę powodu do myślenia, że to PR! To są ludzie, których premier na codzień spotykał, znał. W takich momentach animozje nie są tak ważne, trzeba być przede wszystkim człowiekiem...
10 kwietnia 2010 12:45
Oni nie byli wrogami. Ludzie chyba politykę zbyt poważnie traktujecie. Inna opcja polityczna to tylko inna opcja. To nie nienawiść (poza skrajnościami). Nie umarł PIS, PO,Lewica, tylko ludzie. Znali się latami, czasem dziesięcioleciami. Spędzali razem masę czasu.

10 kwietnia 2010 12:46
Na Nowym Dworze we Wrocławiu dziś o 12 wył alarm.

Oglądałam przed chwilą wypowiedź Komorowskiego, kurde, Kaczyński nie żyje od 5h, jeszcze pewnie szczątek jego nie znaleźli, a dziennikarze już srają pod siebie i naciskają o informacje kiedy będą wybory.
10 kwietnia 2010 12:47
no cóż świat się nie zatrzymał...
96 osób z załogą

pokazują bicie dzwona znowu tvn24
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się