Samolot z prezydentem rozbił się!!!

Wydaje mi się, że gdyby podziękowali, to by się o tym mówiło. Dużo, głośno i było by w kółko na tvn24.
Wydaje mi się, że gdyby podziękowali, to by się o tym mówiło. Dużo, głośno i było by w kółko na tvn24.

Widać tvn24 też przeoczyło  😉
I jak tam, spece od lotnictwa? Co powiecie na to, że lotniska nadal zamknięte?
Może to, że wszystkie delegacje powinny były dziś przylecieć na Wawel, a skoro nie przylecieli, to są be i niedobrzy?  😎
Domagacie się tych podziękowań jak to wy byście to wszystko organizowali i przygotowywali 😂 😵
Rodzina jest w marnym stanie i nic dziwnego, że nie występuje przed kamerami (oprócz tego jak ich łapały na uroczystościach).
Zenujące, wam się naprawde musi nudzić, że takimi sprawami sobie głowy zaprzątacie i jeszcze się bulwersujecie 😉
Ilu z was domagających sie podziękowań stało w kolejce, zapalił znicz, przyniosło kwiaty? ... ojj coś marnie widzę a pretensje są 😉
Mi nawet przez myśl nie przeszło, żeby sie teraz obrażać, że nie podziękowali 😲 Robiłam to z głębi serca i nikt mi dzękować nie musi 🙄
A na zamkniętej uroczystości już w krypcie napewno były podziękowania przy okazji kondolencji.
Oficjalne podziękowania myślę, że też niedługo się pojawią choć nie rozumiem presji na nie.
Domagacie się tych podziękowań jak to wy byście to wszystko organizowali i przygotowywali 😂 😵
Rodzina jest w marnym stanie i nic dziwnego, że nie występuje przed kamerami (oprócz tego jak ich łapały na uroczystościach).
Zenujące, wam się naprawde musi nudzić, że takimi sprawami sobie głowy zaprzątacie i jeszcze się bulwersujecie 😉
Ilu z was domagających sie podziękowań stało w kolejce, zapalił znicz, przyniosło kwiaty? ... ojj coś marnie widzę a pretensje są 😉
Mi nawet przez myśl nie przeszło, żeby sie teraz obrażać, że nie podziękowali 😲 Robiłam to z głębi serca i nikt mi dzękować nie musi 🙄
A na zamkniętej uroczystości już w krypcie napewno były podziękowania przy okazji kondolencji.
Oficjalne podziękowania myślę, że też niedługo się pojawią choć nie rozumiem presji na nie.

Może i tak. Niech będzie.
Zgadzam się z Danielą. Ja też nie czekam na "podziękowania".  Na to być może przyjdzie czas. Myślę że rodzina naszej byłej pary prezydentowej nie ma głowy teraz do takich spraw.
I dajcie już prosze spokój z tą nagonką że nie zasługiwali na Wawel. Myśle że ani Lech ani Maria się tam nie pchali, ale tam zostali pochowani decyzją innych osób i należy im sie teraz spokój.
Mnie dziwią komentarze, że Jarosław i Marta to się muszą bardzo nie lubić, bo tak się zachowywali. Litości, a jak się mieli zachowywać? Mdleć? Płakać sobie w ramionach?  🙄
Dziś w Faktach mówili że Komorowski chyba nie nada się jednak na prezydenta bo był zbyt oficjalny i za mało wrażliwy, nie wiem co miał robić płakać krokodylimi łzami przed kamerami  🙄 Ludzie chyba są rządni takiego zachowania, ludzie mają nie panować nad emocjami i dawać pożywkę kolorowej prasie i głupim programom..
trusia, żyjemy podobno w demokracji. Istnieje możliwość, że Twoje poglądy są w mniejszości. W ogromnej (choć bardzo popularnej) mniejszości.
Nikomu nie odważyłabym się powiedzieć: Twój ojciec nie zasługuje być tu i tu pochowany bo to i tamto. W cywilizowanym kraju obowiązują pewne standardy kulturowe. Dla bardzo wielu osób Prezydent był Ojcem. Może dopuść to do świadomości.

Dopuszczam.  Dlatego wypowiadam się w swoim imieniu, a nie innych.  A skoro mowa o demokracji, mam prawo mieć swoje zdanie i mam prawo nie uważać go za ojca, nie kwestionując prawa innych do takiego czy innego osądu.   
Muffinka, a ktoś pisał, że Lech K. sam się pochował na Wawelu? Ja wyraźnie piszę, że obecnie brak autora pomysłu. Czuję niesmak i zagubienie, na moich oczach dzieją się rzeczy o których moje dzieci i wnuki będą się uczyć w szkole, a ja widzę, że to jak to wygląda naprawdę. Będę tak jak moja babcia mówić-wnusiu, to wszystko co piszą to kłamstwo.
[quote author=gllosia link=topic=20738.msg559964#msg559964 date=1271690388]
Co powie sie dzieciom, nastepnym pokoleniom?

powie sie, ze byla taka a taka tragedia, ze zginelo 96 w tym glowa panstwa - Lech Kaczynski, ze pochowanie tam go nie swiadczy o samej jego smierci, a jest symbolem calej smolenskiej tragedii.
[/quote]
Skoro pochowano go na Wawelu jako symbol tej tragedii to nie mogli jakiejś tabliczki z wszystkimi nazwiskami tam przywiesić? Symbol by był, a nie było by tego całego zamieszania.
Ja nie wierze, że to tylko symbol i też chciałabym wiedzieć kto jest autorem tego pomysłu. I mam też nadzieje, że ten kto chce na tym zarobić to nie zarobi.
agrafa ale to Twoje zdanie. Ja nie będę miała problemu aby wytłumaczyć swoim dzieciom dlaczego Lech Kaczyński jest pochowany na Wawelu.

A mi się właśnie podobało jak zachowywał się pan Komorowski. Miał klasę, choć napewno jego też ta cała tragedia mocno "walnęła".

Hija w czerwcu ponoć ma być tam  powieszona tabliczka z nazwiskami wszystkich którzy zginęli w Smoleńsku. Mówili o tym wielokrotnie w tv. Teraz nie zdążyli, ale ma to byc zrobione.
nie wiem czy to już tu było, ale polecam filmik to uderzenie było decydujące - o tu: http://www.gazeta.pl/0,0.html
ushia   It's a kind o'magic
19 kwietnia 2010 20:31
Muffinka, a możesz mnie wytłumaczyć?
Jak równiez co bohaterskiego jest w strasznym, to prawda, ale jednak "tylko" wypadku? Bo z ust kardynała Dziwisza usłyszałam, jakoby nasz śp prezydent zmarł smiercia bohaterską. Chyba mam inna definicję bohaterstwa.
Nie wytrzymałam dzisiaj jak usłyszałam, że Lecz Kaczyński poległ... jak poległ, to co była jakaś wojna? Czy ludzie nie rozróżniają słów 'zginąć' i 'polec'?

Z jednej strony cieszę, że że cała żałoba za nami, bo denerwowało mnie to co się działo w mediach i cała ta sytuacja z Wawelem. Ale z drugiej strony boję się powrotu do tego, do czego się w naszej polityce już przyzwyczaiłam - bicia piany i dzikiej żądzy władzy. Przez tydzień pod tym względem był spokój.

A w ogóle to wzruszył mnie pogrzeb Kaczorowskiego dzisiaj.
trusia, jeśli dopuszczasz świadomość, że dla wielu osób Prezydent był Ojcem, to zachowujesz się... no, niekulturalnie. Granicą wolności osobistej jest krzywda drugiego człowieka.
Wiesz, zawsze można mówić co się uważa, nawet w tragicznych okolicznościach. Tylko ponosi się tego konsekwencje. Np. ktoś wyrabia sobie o mówcy opinię.
"Umarł król, niech żyje król."

Normalnie boję się tego, co teraz się będzie działo przed wyborami prezydenta. Zwłaszcza jeśli kandydować będzie Jarosław Kaczyński. Boję się fanatyków, zwolenników PiS.
Podkreślam- nie zwolenników, ale fanatyków.
ushia   😉ja też mam inną definicję bohaterstwa, dlatego też nie twierdzę że to była śmierć bohaterska. To była po prostu straszna katastrofa i tyle. I dlatego też nie zamierzam moim dzieciom opowiadać jakim to bohaterem narodowym był Prezydent i jego żona, ale też nie zamierzam biadolić że nie zasłużył na Wawel.
Tak na marginesie - nie podoba mi się decyzja o pochówku pary prezydenckiej właśnie tam. Uważam że powinni zostać pochowani w Warszawie. Ale, to już się stało i się nie odstanie wiec nie widzę sensu w dalszym debatowaniu na ten temat.
Wrócę na chwilkę do pogrzebu- kim była postać w fioletowych rękawiczkach składająca kondolencje?
Taki KTOŚ (??) nie wiem czy mężczyzna czy kobieta w takich kolorowych szatach .
W pierwszej chwili krakowska Biała Dama w przebraniu przyszła mi do głowy . 🤔wirek:
Z jakiego kraju była ta osoba?

Niezidentyfikowana osoba składa kondolencje rodzinie Pierwszej Pary/AFP

Skoro pochowano go na Wawelu jako symbol tej tragedii to nie mogli jakiejś tabliczki z wszystkimi nazwiskami tam przywiesić? Symbol by był, a nie było by tego całego zamieszania.
Ja nie wierze, że to tylko symbol i też chciałabym wiedzieć kto jest autorem tego pomysłu. I mam też nadzieje, że ten kto chce na tym zarobić to nie zarobi.

będzie tabliczka przecież !
Pan Sasin powiedział, że w dniu urodzin Lecha Kaczyńskiego-18 czerwca pojawi się tablica z nazwiskami. 2 dni przed wyborami . To chyba wiele mówi.
Wrócę na chwilkę do pogrzebu- kim była postać w fioletowych rękawiczkach składająca kondolencje?
Taki KTOŚ (??) nie wiem czy mężczyzna czy kobieta w takich kolorowych szatach .
W pierwszej chwili krakowska Biała Dama w przebraniu przyszła mi do głowy . 🤔wirek:
Z jakiego kraju była ta osoba?

Niezidentyfikowana osoba składa kondolencje rodzinie Pierwszej Pary/AFP

pytałam o to wcześniej
wydaje mi się, że to kobieta
Z tego co wyczytałam:
Pani-to Pani Ambasador Mali. A jej ubiór jest
żałobnym ubiorem zgodnie z tradycją Mali.

edit. Dokładniej, dr Fatoumata
Siré Diakité
Mali? Niebywałe
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
20 kwietnia 2010 11:30
tunrida, Ze względu na trudną sytuacją rodzinną i w partii J. Kaczyński kandydować prawdopodobnie nie będzie.
Czy coś wiadomo z w sprawie ekspertyzy tego filmiku z miejsca katastrofy nakręconego przez gapia ?  Ktoś coś wie/wyczytał?
dempsey   fiat voluntas Tua
20 kwietnia 2010 13:07
pojawiają się pierwsze głosy wspominające wprost o tym, jak idiotyczną decyzją było wsadzenie tych wszystkich ludzi razem do jednego samolotu
jedni obciążają wojsko, inni BBN

ja uważam, że winni tej sytuacji sami byli na pokładzie maszyny i ponieśli niejako najsurowszą karę, ginąc..
oby to była nauczka dla ich następców
Kami   kasztan z gwiazdką
20 kwietnia 2010 13:14
A ja się właśnie dowiedziałam, że w tej katastrofie zginął ojciec mojej koleżanki z liceum  🙁 Dziewczyna straciła kilka lat temu mamę, a teraz tatę... jego ciała jeszcze nie zidentyfikowano  😕

[ * ]
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
20 kwietnia 2010 14:09
http://filipstankiewicz.salon24.pl/171706,to-mogl-byc-zamach-najwieksze-watpliwosci  oceńcie to bo nie wiem co mam już myśleć... ja pozostawiam to bez komentarza
Przerażające  😲
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się