Samolot z prezydentem rozbił się!!!
ta, ale jednak ktos musial na niego glosowac w wyborach- mnie to najbardziej wk.... Zostal wybrany prezydentem. Tak zawsze jest, ze potem polowa osob sie nie przyznaje , ze glosowala.................................. Prezydentem sie nie zostaje za nic przeciez....
Ninvet, jakie smutne... ale prawdziwe.
Ja np nie jestem osobą co łatwo zmieniam poglądy. Niestety za trzymanie się swoich poglądów o polityce zostałam zmiażdżona wzrokiem żem nie czuła i jestem barbarzyńcą skoro takie poglądy mam.
A na Kaczyńskiego nie głosowałam.
Uroczystości żałobne dziś,jutro,seria pogrzebów w najbliższym tygodniu.. a kilkadziesiąt ciał nie odnalezionych. Smutne to 🙁
Nieodnalezionych? Ja byłam zła bo myślałam, że ich nie zidentyfikowali a już msze za nich robią zamiast poczekać na resztę ciał 🤣 Jeju to co się tam musiało dziać, że nie mogą znaleźć tych ciał 🙁
co do wyborów: L.K. wybrało ok 27% wszystkich uprawnionych do głosowania (54% ludzi, którzy oddali ważne głosy)
należy również pamiętać, że na parę dni przed 2 turą Radio Ma(w)ryja zrobiło ogromną kampanię prezydencka na rzeczy L.K. zachęcając wszystkich swoich słuchaczy do oddania głosu na kandydata z PiSu (mam w rodzinie kilka słuchaczek tegoż radia, nie głosowały w 1 turze, ale ponieważ Rydzyk nakazał głosować na L.K. w 2, to wybrały się do punktów wyborczych). a przy tym dużo osób odpusciło sobie głosowanie na Tuska w 2 turze, bo byli pewni jego wygranej (podejście w stylu: wygrał w pierwszej turze, na pewno wygra i w drugiej). no i wyszło jak wyszło.
Mandi to rodziny decydują, kiedy chcą dokonać pochówku. myślę, że nie mają ochoty czekać kolejnego tygodnia, aż odnajdą się wszystkie szczątki, bo dla nich to jest koszmarne przeżycie.
a osobiście wiem, że im szybciej dokona się pochówku, tym lepiej, bo można zacząć np leczenie u psychologa 🙁
Wiem,rozumiem.
Ale dla mnie to smutne jest,że jeszcze nie wszystkie ciała odnalezione. Przed chwilą podawali w tvn,że kilkanaście osób nie jest jeszcze odnalezionych(nie że brakuje szczątków,bo pewnych członków moze brakować,przecież ciała sie paliły,były porozrywane etc.). Myślałam,ze wszystkie osoby są znalezione.Składają już wrak samolotu do kupy,a co z ludźmi... 🙁
mandi, przecież z ludzi została miazga. Wyobrażasz sobie, że są tam szczątki, z których nawet nie można pobrać DNA.. Zobacz jak wygląda wrak Tupolewa, skoro z takiej maszyny została kupka złomu, to czym wobec tego było ludzkie ciało..? Tam są ciała powbijane w ciała.. identyfikacja może potrwać jeszcze długo. Ja podziwiam, po prostu podziwiam rodziny, które zdecydowały się obejrzeć to, co zostało z ich bliskich.. strzępy ciał, kawałki.. identyfikacja po pozostałym ramieniu z bransoletką czy też kawałkiem palca z obrączką czy też kawałek małżowiny usznej z kolczykiem, że nie wspomnę o kawałkach ubrania 😕
Tak mi żal Marty Kaczyńskiej..
Straszne.. Jak ciężko będzie żyć tym,którzy nie pochowają swoich bliskich...
A widzieliście to:?
http://www.gadu-gadu.pl/5460765932141337415/ostatnia-pamiatka-po-tragicznym-locie-tu-154mandi , mi się jednak wciąż wydaje, że wszystkich znaleźli tylko jeszcze nie zidentyfikowali 😉
dla mnie to jest jeszcze "poza", nie wierzę, a tu już pogrzeby...
niedlugo sie dowiemy, ze kaczynski byl wysoki.... 🙄
Bóg chyba ukarał pychę niektórych, dziesiątki delegacji odwołały swój przyjazd na pogrzeb.
Słyszałam info w radio, że matka Lecha Kaczyńskiego do dziś nie wie o tragedii. Przyznam że mam mieszane uczucia...rozumiem że jest w złym stanie zdrowotnym ale jednak czy nie ma prawa wiedzieć? Nie ma szans się z synem pożegnać. Nie wiem,nie mi to oceniać ale jakoś ciężko mi o tym mysleć.
Zauważyliscie, że wczoraj na trumnie prezydenta godło było źle położone ??
tzn. orzel miał głowę zwróconą w drugą stronę a juz dzisiaj mial w dobrą strone
Jak ktos jeszcze zauwazyl to pewnie zaraz sie zacznie ze polacy swojego godla nie znaja...
Słyszałam info w radio, że matka Lecha Kaczyńskiego do dziś nie wie o tragedii. Przyznam że mam mieszane uczucia...rozumiem że jest w złym stanie zdrowotnym ale jednak czy nie ma prawa wiedzieć? Nie ma szans się z synem pożegnać. Nie wiem,nie mi to oceniać ale jakoś ciężko mi o tym mysleć.
Nie wie, bo jest na OIOMie w stanie agonalnym.... Nie ma z nią kontaktu.
niedlugo sie dowiemy, ze kaczynski byl wysoki.... 🙄
oczywiscie, jest troche przesady w calej tej "szopce"
zwracam jednak uwage, ze podnoszenie zaslug ludzi po ich smierci to rzecz naturalna, wynikajaca po czesci ze spolecznych regul a w czesci z szacunku dla rodziny.
jest nawet powiedzenie "o umarlych dobrze albo wcale"
popatrz na inne tytuly w mediach:
"Moja mistrzyni- Kamil Durczok wspomina Krystynę Bochenek"
"Pochowano gen. Buka. "Diament wśród generałów"
"Izabela Jaruga-Nowacka - odwaga i sila"
wyobrazasz sobie, ze ktos o tych ludziach mowi tak za ich zycia? z takim patosem?
to taki moment.
dokładnie tak.
Przecież teraz w wywiadach o osobach co zginęły mówi się same superlatywy.
[quote author=Tomek_J link=topic=20738.msg558437#msg558437 date=1271565786]
[quote author=Losse]Batoniki, drożdżówki i jabłka są rozdawane ludziom stojącym przed Pałacem Prezydenckim, co by po 7h stania nie zasłabli ... [/quote]
Rozumiem, że ci ludzie sami sobie tych batoników nie mogą kupić ?...
[/quote]
Stojąc w kolejce chyba nie.
Zazwyczaj tak jest że się kogoś zaczyna doceniać jak już umrze i w tedy zauważa się co straciło. Smutne lecz prawdziwe.
dokładnie tak.
A co lepiej by było słyszeć że np. Pan .......... robił afery, robił przekrety, kradł, pilnował własnego interesu itd. I dobrze że juz go nie ma.
Myślę , że takie zachowanie by było dopiero nie na miejscu.
Żal mi tych ludzi , którzy zginęli, współczuję ich rodzinom. Natomiast polityka to śmierdząca sprawa i tam rządzi pieniądz. W polityce nie ma miejsca na ludzkie uczucia i pewnie się o tym za niedługo przekonamy jak cała sprawa ucichnie a w rządzie znowu zaczną się żreć tzn. tak na pokaz , a wieczorem pójdą razem na kielicha.
Losse -To zależy czy się zakumpluje z ludźmi z kolejki. My staliśmy koło fajnych ludzi i sie wymienialiśmy raz oni szli na 15-30 minut coś zjeść kupić raz my 😉
Wiecie może koło ktorej ma sie zakonczyc pogrzeb?
Zazwyczaj tak jest że się kogoś zaczyna doceniać jak już umrze i w tedy zauważa się co straciło. Smutne lecz prawdziwe.
[quote author=Cierp1enie link=topic=20738.msg558554#msg558554 date=1271585172]
dokładnie tak.
A co lepiej by było słyszeć że np. Pan .......... robił afery, robił przekrety, kradł, pilnował własnego interesu itd. I dobrze że juz go nie ma.
Myślę , że takie zachowanie by było dopiero nie na miejscu.
Żal mi tych ludzi , którzy zginęli, współczuję ich rodzinom. Natomiast polityka to śmierdząca sprawa i tam rządzi pieniądz. W polityce nie ma miejsca na ludzkie uczucia i pewnie się o tym za niedługo przekonamy jak cała sprawa ucichnie a w rządzie znowu zaczną się żreć tzn. tak na pokaz , a wieczorem pójdą razem na kielicha.
[/quote]
a co ja mówię, że to źle? 🙄
[quote author=Muffinka link=topic=20738.msg558475#msg558475 date=1271575928]
Nie wie, bo jest na OIOMie w stanie agonalnym.... Nie ma z nią kontaktu.
[/quote]
O rety, nie wiedziałam
Strasznie mi żal teraz J. Kaczyńskiego - matka w stanie agonalnym, w katastrofie zginął mi brat i bratowa, a on sam, bo kawaler.
Btw miałam iść na Błonia teraz, ale jak zobaczyłam, że moja matka ciągnie tam ze sobą psa, to podziękowałam. Zaraz zacznie pewnie do kościoła z psem chodzić.
Daniela - oczywiście, że jest to możliwe, ale .. różnie bywa. Imo taka akcja zdecydowanie była potrzebna. Patrząc na sponsorów tych artykułów, naprawdę nie ma powodów do oburzenia.
szarotka - „Coś ty Atenom zrobił, Sokratesie ? ". Taka smutna prawda.
umc z tego co słyszałam w tej audycji, a wypowiadał sie lekarz to wcale tak nie jest. Ona jest przytomna, dopytuje sie wciąż o Lecha i Marię bo oni ją codziennie odwiedzali, kilka razy dziennie rozmawiali przez tel. A rodzina i lekarze ją okłamują. Nawet zabrali jej radio aby niczego dowiedzieć się nie mogła.
Przynajmniej tak to przedstawili w radio.
Co to było za radio? Bo ja niestety mam informacje od znajomej pielęgniarki 🙁
edit:
nawiązując do tego, co wkleiła ninevet na poprzedniej stronie (Lech Kaczyński "WCZORAJ" i "DZIŚ"😉 to pomyłka z hymnem zdarzyła się Jarosławowi...
Przeciez wiadomosc o tragicznej smierci syna i synowej zabilaby te kobiete.. Dlaczego dziwicie sie, ze - jesli jest, oczywiscie, przytona - nie chca jej teraz nic powiedziec ? Co by to zmienilo, oprocz tego, ze tak jak napisalam w pierwszym zdaniu, pewnie juz nie wyszlaby o wlasnychsilach z tego szpitala.. Swojej matce bedacej w szpitalu tez serwoalibyscie take informacje ? czy poczekalibyscie az troche dojdzie do siebie aby moc sobie z tym poradzic ?? 🙁
Wiecie może koło ktorej ma sie zakonczyc pogrzeb?
18 🙂
umc nie pamietam, w aucie słyszałam. Ale najwyraźniej źle słyszałam.
sanna nie wiem czemu sie tak burzysz, przecież napisałam wcześniej że sie nad tym zastanawiam. I nigdzie nie napisałam że oni źle robią.
Po prostu staram się postawić w takiej sytuacji i wydaje mi się że jako przyszła matka życzyłabym sobie wiedzieć o śmierci mojego dziecka. Nie zależnie od tego czy miałoby mnie to zabić czy nie.