wasze ulubione seriale

A my z mężem kolejny raz obejrzeliśmy jednym ciągiem "The wrong mans". Świetny serial komediowy 😁

http://www.bbc.co.uk/programmes/p02bhkmm/episodes/guide
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
31 marca 2015 00:06
Szukam jakiegos fajnego, w miare prostego jezykowo serialu po angielsku, na ktorym bede mogla cwiczyc jezyk- najlepiej z napisami po ang :kwiatek: polecicie cos? 😉 Probowalam zlapac sie Chirurgow, ale odpadlam w przedbiegach 😁
Moze Przyjaciele? Ja się na tym uczylam 😉 i na programach typu idol czy xfactor ale to bylo wieki temu  😁

W Chirurach za dużo specjalistycznej terminologii jak na początek. Zreszta nawet przy bieglej znajomości języka można nie ogarnac o co chodzi w danym przypadku medycznym.

Moze jakiś kryminalny serial? Mi sie dobrze ogladalo Broadchurch w oryginale. True Detective tez. Za to nie polecam np Criminal Minds ja bez napisów nienawidzę tego oglądać, za szybko mówią i często nie nadazam  🙄
Facella   Dawna re-volto wróć!
31 marca 2015 07:02
Mnie się fajnie Castle'a ogląda, na początku zazwyczaj wspomagam się napisami, a potem już lecę ze słuchu. W większości scen mówią bardzo wyraźnie. Chociaż też się można złapać na słówka, np. określające narzędzie zbrodni.
CzarownicaSa, Ulica Sezamkowa 😁 Albo ogólnie jakaś bajka, aktorzy podkładający głos zwykle mają dobrą dykcję i mówią bardzo wyraźnie
Do nauki to najlepiej coś lekkiego  typu Friends, How I met you mother, 2 broke girls, Chicage Fire, Dwóch i pół. Ja w sumie się bardziej nauczyłam na jakiś anglojęzycznych programach telewizyjnych niż serialach, ale seriale oglądam zawsze po ang, bo nie chce mi się czekać na polskie napisy  🙂

Grey's Anatomy to już oglądam tylko z przyzwyczajenia :/ tragedia, ten wątek z matką Owena - WTF?  🤔 Jeszcze tylko jeden dzień i będę miała czas nadrobić HoC, jestem dopiero na trzecim odcinku przez te głupie studia  😂
do nauki polecam Parenthood! Fajna akcja, żadnych trudnych słów. Grey'sy odmawiam, i te wszystkie inne medyczne,ze względu na słownictwo.
Friends też super, tylko niektóre żarty możesz nie zrozumieć tak jak i 2 broke girls
Do nauki jest dobre Desperate Hosuewives. 😉
31 marca 2015 13:34
O, How I meet(..) w sumie kiedys ogladalam, ale nie skonczylam. Sprobuje 😀
Ulica Sezamkowa mnie przeraza 😲 Ale juz Adventure Time czy Spongeboba w sumie moge! 😜
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
31 marca 2015 14:44
Parenthood jest cudowne, szkoda, że już koniec 🙁

Szukając fajnych nowości trafiłam na The Royals - po 3 odcinkach stwierdzam, że fajne, ale 4 liter nie urywa.
Edytka tez uwielbiam ten serial, ale wszystko co dobre musi sie kończyć

A ja się uczyłam jeszcze na Gilmore Girls - lekki, przyjemny serial o życiu. Też polecam
Stwierdzam, że wyszukiwanie nowych serialów przy pomocy frazy "best tv shows 2014"  było błędem. Bardzo się wkręciłam w ten sposób znalezione "Togetherness" i "The Affair", a tu drugie sezony wychodzą w... 10/2015 i 2016  😵 nie doczekam się!
wkręciłam się w Broadchurch. Uwielbiam brytyjski angielski 🙂
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
31 marca 2015 18:20
Ja teraz za to katuje soundtrack z Suits 😉

Soundtacki z seriali:
https://www.youtube.com/channel/UCiBfupd4XZgJlbxU79_2byg
Cariotka   płomienna pasja
31 marca 2015 21:54
oglądał ktoś Young and Hungry?
dla mnie fenomenem jest The Following. 1 wszy sezon połknęłam w 2 dni, byłam zafascynowana tym serialem 😍 a drugi sezon dla mnie to porażka, chociaż oglądnęłam tylko 1,5 odcinka bo nie dałam rady więcej. Widzę że jest już 3 sezon. Oglądnął ktoś cały drugi i teraz ogląda 3?
Becia23   Permanent verbal diarrhoea
01 kwietnia 2015 22:01
Och, właśnie WRESZCIE oglądnęłam pierwszy odcinek 3 sezonu Bates Motel 😍 😍 Te 40 minut to stanowczo za mało!!! Teraz czekanie co tydzień na kolejny odcinek to będzie męęęękaaa...

Tak BTW, w lipcu w USA ma być premiera 3 sezonu Masters Of Sex 😅
Ktoś wie kiedy 5. odcinek Poldarka będzie z napisami online? Uwielbiam to!  😜
06 kwietnia 2015 21:39
ja Poldarka lecę na bbc i się tak wkręciłam że czasami mogę z domu nie wychodzić 🙄

dla mnie fenomenem jest The Following. 1 wszy sezon połknęłam w 2 dni, byłam zafascynowana tym serialem 😍 a drugi sezon dla mnie to porażka, chociaż oglądnęłam tylko 1,5 odcinka bo nie dałam rady więcej. Widzę że jest już 3 sezon. Oglądnął ktoś cały drugi i teraz ogląda 3?

Ja zaczęłam pierwszy sezon, rewelacja.  😍 Oglądnę też pozostałe... Jak tylko skończę Dominion.  😎
Becia23   Permanent verbal diarrhoea
06 kwietnia 2015 22:18
W maju na antenę UK wraca drugi sezon Penny Dreadful 😉
06 kwietnia 2015 22:25
Akleshia to się pospiesz i daj mi znać czy opłaca się wracać 😁
Cariotka, zazdroszczę strasznie, że masz BBC one, ja tylko HD... A o której poldark leci na one? Może gdzieś będzie jakaś transmisja  👀. A o wkręcaniu się w to... Ja po obejrzeniu pierwszego odcinka (około 23) wymyśliłam, że obejrzę pozostałe,bo nie wytrzymam do następnego dnia.  😁
07 kwietnia 2015 11:21
Ja mam Roku i nie wiem o której dokładnie wchodzą nowe odcinki  🤔
Racjonalna   Patrz w niebo, ale uważaj na kupy
07 kwietnia 2015 16:51
A już w przyszły poniedziałek.... GAMES OF THRONES  😍 😍 😍  😅 😅 😅
Już się nie mogę doczekać  😀 😀
oglądam właśnie serial fortitude, dziś wyjdzie ostatni odcinek pierwszego sezonu. da się oglądać, ale dla mnie bez rewelacji.
edit: może inaczej- zaczyna się rewelacyjnie i pierwsze kilka odcinków na prawdę ma moc. ale niestety im dalej tym gorzej.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
10 kwietnia 2015 21:58
GA spoiler:

ile wypadków samolotowych może się przytrafić jednemu człowiekowi?
10 kwietnia 2015 23:00
Strzyga no nie gadaj 😵 kto znowu?
10 kwietnia 2015 23:13
CzarownicaSa, w teaserze na przyszły tydzień widziałam, że możliwe, że Derek.
10 kwietnia 2015 23:15
Dzizas... mogli cos innego wymyslic. Wypadek rowerywy, upadek ze schodow, pume, krzywe kafelki... ale znow samolot? 🙄
10 kwietnia 2015 23:50
Dla mnie kolejna katastrofa to jest jakas mega bzdura. Obojętnie czy derek tam bedzie czy nie
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się