angelika95, - gruda to infekcja bakteryjna lub grzybicza. Istnieją takie rodzaje bakterii i grzybów, które można złapać od konia, więc teoretycznie tak.
Nie znalazłam wątku sprzętowego.
Czy da się teraz zakupić kask do ok 300zl, który spełniał by takie kryteria:
- nie welur, albo minimalne dodatki welurowe.
- nie regulowany ( nienawidzę regulacji, do tego może myślę źle ale dla mnie ten wystający dziubek tylko stwarza większe niebezpieczeństwo, jak się rąbnie to to się wbija w łeb)
- nie robiący wodogłowia 😀
- z daszkiem na stałe ( choć tutaj ostatecznie może być odpinany)
Przeszukuje internetu i na razie jest tylko jeden w Decathlonie.
W jakim celu odcinki jednego serialu są reżyserowane przez innych ludzi? Powoduje to często znaczące różnice w jakości materiału.
Czy ktoś będzie na tyle uprzejmy i doradzi mi jakiej firmy farbę do włosów kupić. Mam bardzo trudne włosy do farbowania i dlatego nie robie tego sama. W obecnej sytuacji muszę się jakoś ratować i pokonać obrzydliwe odrosty 😡
Koronawirus a paczki z Aliexpress.
Czy ktokolwiek z Was otrzymał paczkę po nastaniu epidemii w Polsce ?
Czy zamawiacie cokolwiek z Ali ?
Szukałam informacji w necie i są sprzeczne, jeden portal pisze, że nic z Chin nie dociera a portal zwraca pieniądze, inny, że cargo jest otwarte i normalnie przekraczają granice 😵
Zauważyłam, że wydłużyli mi okres dostawy, ale nigdzie nie ma informacji, żeby paczki nie docierały.
Normalnie dostaje paczki 😉
Do mnie też paczki zamawiane z Chin w połowie lutego dotarły normalnie znaczy po około 3-4 tygodniach.
Czy mamy wątek o roślinach doniczkowych? 👀
Help! Potrzebuję sklepu internetowego z biżuterią, który wyśle mi towar jak najszybciej 🤔
Szukam srebra z bursztynem
Wstydzę się, ale zapytam... 😡
Czy można jakąś metodą chałupniczą, bez jakichś wielkich nakładów finansowych, przeprowadzic trening on-line? 🤔
Tzn trenerka w Anglii, ja w PL 😵
Zupełnie nie-techniczna jestem, bedę wdzięczna za wszelkie wskazówki :kwiatek:
Nie wiem czy to zadziała, ale przynajmniej teoretycznie jest to możliwe. Tzn - masz na kompie program do nagrywania filmu z kamery komputerowej. Ustawiasz kompa tak żeby było widać ujeżdżalnię i Ciebie na niej. Trenerka instaluje program do zarządzania zdalnego pulpitem, to często stosują np. Informatycy żeby bez przychodzenia do nas ogarnac nam jakiś problem na naszym kompie. Tzn w czasie rzeczywistym ma dostęp do tego co sie dzieje na Twoim pulpicie, widzi wiec co nagrywa kamera w danym momencie. Ty masz przy sobie telefon/słuchawkę na uchu i w ten sposób łącząc sie telefonicznie czy przez jakaś apke typu whatsapp czy messenger jesteś na łączach głosowych z trenerka. Karkołomne ale być może da sie zrobić
Oczywiście jeśli możesz zaangażować w to osobę trzecia, tzn ktoś będzie stał i wodził za Tobą telefonem - wówczas można przez telefon połączyć sie na skype z trenerka - i wysyłać jej obraz na kompa np. A jednocześnie jest na łączu głosowym z Tobą za pośrednictwem telefonu. Nie wiem jak by to było gdybys ustawiła telefon i próbowała uruchomić jakaś videorozmowe mając słuchawkę na uchu i w niej jeżdżąc. Nie wiem czy zasięg działania tych dwóch urządzeń wspólnie udźwignie odległości na ujeżdżalni
Gdzie mogę zanieść konserwę do zbadania?
Ewentualnie znacie kogoś, kto się zna na takim pakowaniu w puszki?
vanille :kwiatek:
Właśnie w tym kierunku będ3 kombinować...
wistra, na wydziale medycyny wet mieliśmy na zajęciach z higieny zwierząt rzeźnych i mięsa oraz z higieny przetworów zajęcia o puszkach i konserwach i być może tam gdzieś badają to na wydziale, może napisz maila. Albo Cie pokierują.
Słuchajcie, głupie pytanie, ale w dzisiejszych czasach bardzo ważne i istotne 😁 Na uber eatsie nie pojawiają mi się wszystkie knajpy, tzn. siedziałam z kumpelą, chciałyśmy coś zamówić, ale u mnie np. nie pokazywało pizzerii, która u niej była, czy np. u mnie jakaś sieciówka pokazywała 2 lokalizacje a u niej 5. W tym samym czasie, siedząc w tym samym miejscu. Czym to może być spowodowane i jak to naprawić? 😀 Aplikacja jest zaktualizowana, więc to na pewno nie to.
Jak wypracować, lepiej umięśnioną i otłuszczoną nawet bardziej szyję? :kwiatek:
angelika95, - poprawną pracą i dobrym karmieniem 😉 Jak koń jest suchar, to musi dostać dobrze jeść, żeby mieć z czego się budować. Reszta to trening, nie ma magicznego sposobu, jak koń będzie poprawnie pracował całym swoim ciałem to ładna szyja sama się zrobi.
Po co robić otluszczoną szyje? Przecież to nie jest zdrowe.
Czy macie do polecenia jakieś strony informacyjne o świecie, najlepiej na fb? Nie takie typowo „wiadomości” typu Newsweek, ale takie różne ciekawe artykuły o tym, co się dzieje na świecie i w Polsce. Przygarnę wszystko z najróżniejszych dziedzin. :kwiatek:
Polecam jak wyzej Strzyga :kwiatek:
Ja też polecam Outriders 🙂