Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Tak to jest chyba na większości uczelni 😉
Ale z tymi danym to typowe popadanie ze skrajności w skrajność, bo lista przyjętych jest imienna, a potem na kolokwiach każą nam wymyślać pseudonimy  😁
dlaczego włosy się kręcą?
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
28 października 2009 20:41
kiedys czytalam, ze to zalezy od kształtu cebulki. inaczej wyglada cebulka wlosów prostych, inaczej kreconych 🙂

Uwaga! moje pytanie i bedzie ciężkie  😁
kiedys (z 5-10 lat temu) w telewizji mozna było obejrzeć zagraniczny program rozrywkowy. akcja działa się na zamku (?) na wyspie. uczestnicy losowali zadania i musieli zdobyc klucz. w kazdym pokoju czekalo ich cos innego. np dziewczyna trafila na malutki labirynt pelen wielkich pajakow, a na koncu labiryntu pod kolejnym pajtkiem lezał klucz. innym razem chłopak miał zadanie do wykonania pod wodą.
ktos może kojarzy jak nazywał się ten program?
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
28 października 2009 20:43
Edytka,Fort Boyard
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
28 października 2009 20:52
👍
od tygodnia chodze i mecze ludzi zadajac im to samo pytanie. jestes pierwsza, ktora wiedziala o co mi chodzi.
ide sciagac odcinki zaczynając od roku 1990
ushia   It's a kind o'magic
28 października 2009 20:54

kręcone sa inaczej zbudowane na poziomie moelkularnym - konkretnie to maja mostki siarczkowe, ktore łaczą sie ze soba powodujac skret

Edytka - to mialas wyjatkowego pecha
Jest nawet polska edycja Fortu 😉
po przeczytaniu tego

http://wiadomosci.onet.pl/2068328,11,za_6_groszy_emerytka_zaplaci_300_zlotych,item.html

nasuwa mi się pytanie czy za wszystkie usługi powinno się dostać paragon?

jeszcze nie zdarzyło mi się aby ktoś wręczył mi paragon za skserowanie czegoś, tak samo jazdy u mnie w stajni nie ma kasy fiskalnej = nie ma paragonu itd
[quote author=martynkakoniki link=topic=20.msg365788#msg365788 date=1256761540]

kręcone sa inaczej zbudowane na poziomie moelkularnym - konkretnie to maja mostki siarczkowe, ktore łaczą sie ze soba powodujac skret

[/quote]

a jak proste włosy się skręcają jak np. pada deszcz ?
nasuwa mi się pytanie czy za wszystkie usługi powinno się dostać paragon? Są wyjątki od obowiązku posiadania kasy fiskalnej (nie wymienię...). Ale jak kasa jest to na wszystko powinien być paragon. Kiosk kasę mieć musi.
Czy rola dyrygenta w orkiestrze/grupie grających czy śpiewających osób jest naprawdę istotna?
Czy ci, którzy grają/śpiewają nie polegają bardziej na nutach niż na tym co pokazuje dyrygent?
Spotkałam się ostatnio z określeniem "wybitny dyrygent". Na czym polega wybitność dyrygenta?  😡
29 października 2009 11:01
oooooo! moja droga, bez dyrygenta jest prawie niemozliwe zagranie/zaspiewanie razem
im wiekszy zespol tym trudniej
i dyrygowanie nie jest wcale latwe
a wybitnosc dyrygenta polega z jednej strony na interpretacji utworu - bo to on nadaje tempo, dynamike i ekspresje
z drugiej na przekazaniu tego zespolowi, zebraniu do kupy indywidualnych muzykow
Czy tacy muzycy mogliby teoretycznie śpiewać/grać razem nie mając nut, a polegając jedynie na tym, co pokazuje dyrygent?
Moona, ale bez nut nie wiedzieliby jaki tekst zagrać. 😉
chyba, że umieliby utwór na pamięć 🙄
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
31 października 2009 07:05
dla czego nie działa mi wrzuta, ani youtube? Jeszcze wczoraj wszystko było okej. Do tego winamp też się na mnie wypiął  i woła sterowniki. Wam działają te strony normalnie?
helcia, zaktualizował Ci się Flash? Z jakiej przeglądarki korzystasz? Spróbuj w innej odpalić.
slojma   I was born with a silver spoon!
31 października 2009 09:43
Mi nasuwa się pewne pytanie. W Polsce jak wiadomo są 4 pory roku. Na wiosnę pojawiają się pączki na drzewach, następnie liście, które są do później jesieni czasem krócej jeśli pogoda jest kiepska. Następnie liście spadają i mamy drzewiaste badyle do kolejnej wiosny. A jak to jest z liśćmi w ciepłym klimacie gdzie nie ma chłodu i zimna. Chyba drzewa nie gubią tak masowo liści i drzewa stale są zielone, a pojedyncze sztuki spadają. Jak to jest?
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
31 października 2009 09:43
Abre dzięki, mój komp jest dziki  😵 sam się psuje i sam się naprawia. Zresetowałam go i to nawet nie z tego powodu i nagle już ma wszystkie sterowniki i działa wrzuta. Ja z tym kompem zwariuje 🤔.
31 października 2009 10:53
Mi nasuwa się pewne pytanie. W Polsce jak wiadomo są 4 pory roku. Na wiosnę pojawiają się pączki na drzewach, następnie liście, które są do później jesieni czasem krócej jeśli pogoda jest kiepska. Następnie liście spadają i mamy drzewiaste badyle do kolejnej wiosny. A jak to jest z liśćmi w ciepłym klimacie gdzie nie ma chłodu i zimna. Chyba drzewa nie gubią tak masowo liści i drzewa stale są zielone, a pojedyncze sztuki spadają. Jak to jest?

w bardzo cieplym klimacie liscie w ogole inaczej wygladaja - sa twardsze, grubsze i takie ostre - a to dlatego, zeby nie tracily wody
nasze miekkie listeczki bardzo latwo odparowuja wode
ogolnie masz racje - w rejonach dwuporowych (deszczowa i sucha) lasy sa  caly czas zielone, liscie zyja sobie iles-tam i potem pojedynczo opadaja
W Polsce jak wiadomo są 4 pory roku.
A nie 6? Przedwiośnie, wiosna, lato, jesień, przedzimie i zima?  👀
31 października 2009 11:06
a takze, wczesna wiosna, pozna wiosna, pelnia lata, srodek zimy i inne takie  🙄
Ciocia Wiki mówi:

W klimacie umiarkowanym tradycyjnie wyróżnia się cztery pory roku: wiosnę, lato, jesień i zimę, ale już teraz zaczęto wyróżniać dwie przejściowe pory roku: przedwiośnie i przedzimie.

U nas na geografii zawsze była mowa o 6 porach roku 😉
31 października 2009 11:33
A mamy cztery kierunki  na kompasie czy osiem? Czy 360?
Ja na geografii miałam 4 pory roku  😉

odpowiadajac na pytanie to w anglolandii w Southamtpon gdzie temperatura rzadko schodzi ponizej 10 stopni drzewa tez normalnie traca liscie, sa lyse a potem wyrastaja im nowe. Mimo, ze jako takiej zimy tu nie ma.
tzn, przepraszam - rok temu byla. spadly 2 cm sniegu ktore po 2 godzinach sie rozpuscily (ale i tak uniwerek ze wzgledu na drastyczne warunki pogodowe byl 3 dni zamkniety)
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
31 października 2009 11:52
Bo zależy czy są to pory roku astronomiczne, klimatologiczne, czy fenologiczne.
jak kiedyś powiedział pewien znajomy Włoch, w Polsce są dwie pory roku: zima i pora deszczowa 😁
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
31 października 2009 14:53
[quote author=Tępa_Pała link=topic=20.msg367404#msg367404 date=1256987070]
W Polsce jak wiadomo są 4 pory roku.
A nie 6? Przedwiośnie, wiosna, lato, jesień, przedzimie i zima?  👀
[/quote]

Polać, bo dobrze prawi.

jak kiedyś powiedział pewien znajomy Włoch, w Polsce są dwie pory roku: zima i pora deszczowa 😁

oj, chyba mowil to o anglii  👿

jak on to zrobił że napisał na takiej tablicy?  😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się