Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
fin, Tak ja napisała Moona nie musisz żadnego.
Obowiązowo masz:
polski podst. (lub rozszerzenie)
matma podst. (lub rozszerzenie)
język obcy podst. (lub rozszerzenie)
+ możesz zdawać ponadto jeszcze 6 przedmiotów (podst. lub rozszerzenie)
nie, nie, nie.
Obowiązkowo:
polski podst.
matma podst.
jęz. obcy podst.
polski i matma i j. obcy na poziomie rozsz. to jest dodatkowy przedmiot, liczą się do tych 6.
No ale jak się zdaje np. matme i polski i język obcy rozszerzony to i tak można zdawać jeszcze 6 przedmiotów.
Nie, nie można. Jak się chce zdawać te z obowiązku na rozsz. to już 3 z 6 zajęte.
Ah kurde miesza mi się ja mam jakoś inaczej, bo ja będę pisała mature dwujęzyczną i tam jest inaczej.
Ależ Ada, ja też ; )
jaki język? : ) ja po francusku będę się produkować : P totalną głupotą jest to, że dali w sobotę dwujęzyczne matury... : /
Ile grozi za zastrzelenie psa sąsiada? 😀iabeł: Wyje już od weekendu i to tak rozdzierająco, że człowiek ma ochotę skrócić jego męki. Dzieje mu się krzywda pod tytułem "pan poszedł do pracy/pojechał na zakupy i zostawił mnie w ogródku".
abre ja chciałam zastrzelić psa sąsiada. Ratlerka. Wychodząc rano na dwór tak się darł.... Ale na jego szczęście mu przeszło 😁
Czy żeby zainstalować grę, którą ściągnęłam z neta muszę ją zgrać najpierw na płytkę? Jest podzielona na cztery części- płyty. Nie wiem jak podczas instalacji 'wrzucić' drugą płytę?
abre- moja znajoma miała podobny problem, czyli wyjącego psa sąsiada. Ponieważ był to problem, na który uskarżało się więcej sąsiadów, zgłosili to do straży miejskiej.
Na szczęście ten wyje tylko w dzień. Za to wytrwale, potrafi tak płakać 3-4 godziny. Te co wyją w nocy mieszkają trochę dalej. Ale jak pies sąsiada zacznie im odpowiadać to się zdenerwuję.
helcia, musisz zainstalować daemon tool.
znacie może jakiś sposób na gruntowne wyczyszczenie zamszowych, treningowych czapsów? chcę je oddać komuś komu jeszcze się przydadzą, ale są brudne od końskiego potu, kurzu i błota - w temacie "czapsy i buty" doradzono mi wrzucić je do pralki (pomysł nie głupi bo i zapaszek intensywny 😎 ) aczkolwiek boję się że po praniu wyciągnę szare a nie czarne czapsy w dodatku sztywne... 🙄
wiecie może dlaczego mój powiatowy lek. wet. jest pajacem? 😤
Jest 6 października. Mam dwa zegarki - jeden działa poprawnie (wskazuje 20:15), drugi jest źle ustawiony (wskazuje 9:22). Czy będzie minuta, w której obydwa będą pokazywać tą samą godzinę? Jeśli tak to za ile godzin/dni/tygodni/... może to nastąpić? 😵
😂
A kiedy ostatnio pokazywały ten sam czas?
ale jezeli obydwa dobrze dzialaja, tylko jeden jest zle ustawiony, to nigdy nie pokaza tego samego czasu
A no właśnie, bo ja czytać nie umiem 😉
Ale biorąc poprawkę na rzeczywistość, tzn. na to, że każdy zegarek po jakimś okresie czasu uwidacznia obserwowalne przyspieszenie/opóźnienie, i na ogół jest ono dla każdego zegarka inne, to kiedyś moga pokazać ten sam czas 😉
wer, ja swoje wyprałam ręcznie w płynie do prania, potem wysuszyłam, nasmarowałam czarną pastą po wierzchu. Na początku brudziły przy brzegu (źle zrobiłam, że posmarowałam tuż przy brzegu) i przez jakiś czas jeździłam w lekko wystających podkolanówkach. Sztylpy wyglądały lepiej niż przed praniem 😉
Wybaczcie jeśli już było takie pytanie, ale... Czy zwykłe ubezpieczenie NW (płatne raz na rok) obejmuje również wypadki związane z jazdą konną/końmi?
Z góry dzięki :kwiatek:
Wybaczcie jeśli już było takie pytanie, ale... Czy zwykłe ubezpieczenie NW (płatne raz na rok) obejmuje również wypadki związane z jazdą konną/końmi?
trzeba zaznaczyć jazdę konną (sporty ekstremalne) 🙂🙂
Własnie mnie naszło: Czy glinka ma kolor odpowiadający "temperaturze" przez przypadek (wynika ze składników w niej zawartych), czy jest tak celowo farbiona? A może tylko ja nie widziałam innych - wszystkie glinki rozgrzewające, jakie spotkałam, zawsze były różowe, a chłodzące szare, niebieskie, zielone - nigdy na odwrót. Mam nadzieję, że rozumiecie, o co mi chodzi? 😉
wendetta Pani dyrektor w szkole zapewniała, że polisa obejmuje cały czas wolny ucznia. Na pewno warto przeczytać warunki polisy.
aniapa To jest zapewne celowa informacja wizualna: kolory "ciepłe". kolory "zimne".
Minęło mi 15 lat jeździectwa. Dziś dowiedziałam się o
http://pl.wikipedia.org/wiki/Falabella Czy ktoś miał do czynienia z tym maleństwem? Myślałam, że szetlandy są najmniejsze 😡
czy ktoś korzysta z forum
www.forumka.yoyo.pl ? przy rejestracji wyskakuje mi błąd z wysłaniem e-maila chociaż już próbowałam z 4 adresy 😤
Jeśli masz opłacone ubezpieczenie w szkole to bez problemu można z niego korzystać, kiedy zdarzy Ci się jakiś wypadek przy koniach. Ja tak robiłam 2 razy, raz nawet to było w wakacje 🙂
Minęło mi 15 lat jeździectwa. Dziś dowiedziałam się o http://pl.wikipedia.org/wiki/Falabella Czy ktoś miał do czynienia z tym maleństwem? Myślałam, że szetlandy są najmniejsze 😡
Tak ; )
Po kontakcie z jednym zmieniłam zdanie, że "im mniejsze tym wredniejsze" ; )
[quote author=CuLuLa link=topic=20.msg350136#msg350136 date=1254921683]
Minęło mi 15 lat jeździectwa. Dziś dowiedziałam się o http://pl.wikipedia.org/wiki/Falabella Czy ktoś miał do czynienia z tym maleństwem? Myślałam, że szetlandy są najmniejsze 😡
Tak ; )
Po kontakcie z jednym zmieniłam zdanie, że "im mniejsze tym wredniejsze" ; )
[/quote]
A to, że małe jest wredne to wiem od tych 15 lat :-)
A w Pl można spotkać gdzieś Falabelkę?
wendetta Pani dyrektor w szkole zapewniała, że polisa obejmuje cały czas wolny ucznia. Na pewno warto przeczytać warunki polisy.
tak, pamiętam, że w szkole było się ubezpieczonym na czas wolny również. Jednak szczerze powiedziawszy nie pamiętam czy ubezpieczałam się na studiach! Dlatego wykupiłam sobie NW na własną rękę w PZU (przepraszam za reklamę), ale skleroza nie boli i zapomniała się spytać o jazdę konną. Więc spytałam Was. Jednak jutro dla pewności zadzwonię i się upewnię.
Podawać sporty jakie się uprawia trzeba w polisie na życie.
A w Pl można spotkać gdzieś Falabelkę?
Zapytam jutro gdzie koleżanka widziała to konisko.