Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Ada   harder. better. faster. stronger.
05 października 2009 22:39
fin, Tak ja napisała Moona nie musisz żadnego.

Obowiązowo masz:
polski podst. (lub rozszerzenie)
matma podst. (lub rozszerzenie)
język obcy podst. (lub rozszerzenie)

+ możesz zdawać ponadto jeszcze 6 przedmiotów (podst. lub rozszerzenie)
In.   tęczowy kucyk <3
05 października 2009 22:59
nie, nie, nie.
Obowiązkowo:
polski podst.
matma podst.
jęz. obcy podst.

polski i matma i j. obcy na poziomie rozsz. to jest dodatkowy przedmiot, liczą się do tych 6.
05 października 2009 23:01
No ale jak się zdaje np. matme i polski i język obcy rozszerzony to i tak można zdawać jeszcze 6 przedmiotów.
In.   tęczowy kucyk <3
05 października 2009 23:06
Nie, nie można. Jak się chce zdawać te z obowiązku na rozsz. to już 3 z 6 zajęte.
05 października 2009 23:28
Ah kurde miesza mi się ja mam jakoś inaczej, bo ja będę pisała mature dwujęzyczną i tam jest inaczej.
In.   tęczowy kucyk <3
06 października 2009 08:04
Ależ Ada, ja też ; )
jaki język? : ) ja po francusku będę się produkować : P totalną głupotą jest to, że dali w sobotę dwujęzyczne matury... : /
Ile grozi za zastrzelenie psa sąsiada?  😀iabeł: Wyje już od weekendu i to tak rozdzierająco, że człowiek ma ochotę skrócić jego męki. Dzieje mu się krzywda pod tytułem "pan poszedł do pracy/pojechał na zakupy i zostawił mnie w ogródku".
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
06 października 2009 15:22
abre ja chciałam zastrzelić psa sąsiada. Ratlerka. Wychodząc rano na dwór tak się darł.... Ale na jego szczęście mu przeszło 😁

Czy żeby zainstalować grę, którą ściągnęłam z neta muszę ją zgrać najpierw na płytkę? Jest podzielona na cztery części- płyty. Nie wiem jak podczas instalacji 'wrzucić' drugą płytę?
abre- moja znajoma miała podobny problem, czyli wyjącego psa sąsiada. Ponieważ był to problem, na który uskarżało się więcej sąsiadów, zgłosili to do straży miejskiej.
Na szczęście ten wyje tylko w dzień. Za to wytrwale, potrafi tak płakać 3-4 godziny. Te co wyją w nocy mieszkają trochę dalej. Ale jak pies sąsiada zacznie im odpowiadać to się zdenerwuję.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
06 października 2009 17:52
helcia, musisz zainstalować daemon tool.
znacie może jakiś sposób na gruntowne wyczyszczenie zamszowych, treningowych czapsów? chcę je oddać komuś komu jeszcze się przydadzą, ale są brudne od końskiego potu, kurzu i błota - w temacie "czapsy i buty" doradzono mi wrzucić je do pralki (pomysł nie głupi bo i zapaszek intensywny 😎 ) aczkolwiek boję się że po praniu wyciągnę szare a nie czarne czapsy w dodatku sztywne... 🙄
wiecie może dlaczego mój powiatowy lek. wet. jest pajacem?  😤
Jest 6 października. Mam dwa zegarki - jeden działa poprawnie (wskazuje 20:15), drugi jest źle ustawiony (wskazuje 9:22). Czy będzie minuta, w której obydwa będą pokazywać tą samą godzinę? Jeśli tak to za ile godzin/dni/tygodni/... może to nastąpić? 😵

😂
A kiedy ostatnio pokazywały ten sam czas?
ushia   It's a kind o'magic
06 października 2009 20:58
ale jezeli obydwa dobrze dzialaja, tylko jeden jest zle ustawiony, to nigdy nie pokaza tego samego czasu
A no właśnie, bo ja czytać nie umiem  😉

Ale biorąc poprawkę na rzeczywistość, tzn. na to, że każdy zegarek po jakimś okresie czasu uwidacznia obserwowalne przyspieszenie/opóźnienie, i na ogół jest ono dla każdego zegarka inne, to kiedyś moga pokazać ten sam czas  😉
wer, ja swoje wyprałam ręcznie w płynie do prania, potem wysuszyłam, nasmarowałam czarną pastą po wierzchu. Na początku brudziły przy brzegu (źle zrobiłam, że posmarowałam tuż przy brzegu) i przez jakiś czas jeździłam w lekko wystających podkolanówkach. Sztylpy wyglądały lepiej niż przed praniem 😉
Wybaczcie jeśli już było takie pytanie, ale... Czy zwykłe ubezpieczenie NW (płatne raz na rok) obejmuje również wypadki związane z jazdą konną/końmi?
Z góry dzięki :kwiatek:
Wybaczcie jeśli już było takie pytanie, ale... Czy zwykłe ubezpieczenie NW (płatne raz na rok) obejmuje również wypadki związane z jazdą konną/końmi?

trzeba zaznaczyć jazdę konną (sporty ekstremalne) 🙂🙂
aniapa   Niedobre zwierzę wierzchowe nieznanego gatunku.
07 października 2009 10:23
Własnie mnie naszło: Czy glinka ma kolor odpowiadający "temperaturze" przez przypadek (wynika ze składników w niej zawartych), czy jest tak celowo farbiona? A może tylko ja nie widziałam innych - wszystkie glinki rozgrzewające, jakie spotkałam, zawsze były różowe, a chłodzące szare, niebieskie, zielone - nigdy na odwrót. Mam nadzieję, że rozumiecie, o co mi chodzi?  😉
wendetta Pani dyrektor w szkole zapewniała, że polisa obejmuje cały czas wolny ucznia. Na pewno warto przeczytać warunki polisy.
aniapa To jest zapewne celowa informacja wizualna: kolory "ciepłe". kolory "zimne".
Minęło mi 15 lat jeździectwa. Dziś dowiedziałam się o http://pl.wikipedia.org/wiki/Falabella Czy ktoś miał do czynienia z tym maleństwem? Myślałam, że szetlandy są najmniejsze  😡
czy ktoś korzysta z forum www.forumka.yoyo.pl ? przy rejestracji wyskakuje mi błąd z wysłaniem e-maila chociaż już próbowałam z 4 adresy  😤

Jeśli masz opłacone ubezpieczenie w szkole to bez problemu można z niego korzystać, kiedy zdarzy Ci się jakiś wypadek przy koniach. Ja tak robiłam 2 razy, raz nawet to było w wakacje 🙂
In.   tęczowy kucyk <3
07 października 2009 16:29
Minęło mi 15 lat jeździectwa. Dziś dowiedziałam się o http://pl.wikipedia.org/wiki/Falabella Czy ktoś miał do czynienia z tym maleństwem? Myślałam, że szetlandy są najmniejsze  😡

Tak ; )

Po kontakcie z jednym zmieniłam zdanie, że "im mniejsze tym wredniejsze" ; )
[quote author=CuLuLa link=topic=20.msg350136#msg350136 date=1254921683]

Tak ; )

Po kontakcie z jednym zmieniłam zdanie, że "im mniejsze tym wredniejsze" ; )
[/quote]

A to, że małe jest wredne to wiem od tych 15 lat :-)
Niewidzialna   Czołowy hodowca Re-Volty
07 października 2009 17:51
A w Pl można spotkać gdzieś Falabelkę?
wendetta Pani dyrektor w szkole zapewniała, że polisa obejmuje cały czas wolny ucznia. Na pewno warto przeczytać warunki polisy.

tak, pamiętam, że w szkole było się ubezpieczonym na czas wolny również. Jednak szczerze powiedziawszy nie pamiętam czy ubezpieczałam się na studiach! Dlatego wykupiłam sobie NW na własną rękę w PZU (przepraszam za reklamę), ale skleroza nie boli i zapomniała się spytać o jazdę konną. Więc spytałam Was. Jednak jutro dla pewności zadzwonię i się upewnię.
Podawać sporty jakie się uprawia trzeba w polisie na życie.
A w Pl można spotkać gdzieś Falabelkę?

Zapytam jutro gdzie koleżanka widziała to konisko.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się