Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
17 czerwca 2014 13:11
Ja pytanie bardzo dobrze zrozumiałam i nie trzeba mi tego tłumaczyć, moja wypowiedź nawiązywała do postuhoney, i strzemionko.

To jest identycznie jak końmi. Mamy klacz arabską i np została pokryta konikiem polskim - wychodzi arabo-konik. A jak drugi raz pokryjemy ją arabem, to co? Też arabo-konik wyjdzie? Nie, wyjdzie arab. Tak samo u psów.

Ja szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę taką legendę, tak jak tylko pięc pierwszych psów dostaje rodowód.
-bibi22-   Czasy się zmieniają i my też się zmieniamy.
17 czerwca 2014 13:19
ja słyszałam, że pierwsze 3 dostają, ale tak jak mówię zasłyszeć a wiedzieć na 100%, to dwie różne kwestie
JARA, no luz, kumam to, tylko nie rozwinęłam dostatecznie wypowiedzi. Stanowisko mamy jednak takie samo 😉
To jest identycznie jak końmi. Mamy klacz arabską i np została pokryta konikiem polskim - wychodzi arabo-konik. A jak drugi raz pokryjemy ją arabem, to co? Też arabo-konik wyjdzie? Nie, wyjdzie arab. Tak samo u psów.

Ja szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę taką legendę,

wlasnie równie mocno sie zdziwilam slyszac ta teorie. tym bardziej uderzyla mnie pewnosc z jaka to bylo mowione w kontekscie tego, ze nigdy cos takiego mi sie nawet nie obilo o uszy.
JARA, z tymi szczeniakami - 5/6 w miocie tylko z rodowodem - to kiedyś tak było. Do 1992roku potem przepisy się zmieniły.
17 czerwca 2014 14:05
Że tak było to wiem, ale raczej psy z tamtych miotów już nie żyją. A legenda dalej się niesie.
Czy ktoś może zamiast mnie samej dać do szkoły ponadgimnazjalnej dokumenty wymagane do przyjęcia mnie przez szkołę? Wyjeżdżam przed tym terminem i wracam też po  😵
Alten bez problemu aby tylko podać kierunek jaki bo czasami segreguja od razu profilami dokumenty. I najlepiej żeby był komplet.
emptyline   Big Milk Straciatella
18 czerwca 2014 17:47
JARA, niesie się, bo ten kit wciskają wszyscy pseudohodowcy, żeby opchnąć swoje szczenięta. Taka smutna prawda.
Co mam zrobić, kiedy nagle skype przestał mi wykrywać kamerkę 🙁 Kilka minut wcześniej gadałam normalnie z chłopakiem, a później zadzwoniłam o siostry i już wyskakuje, że nie można wykryć kamery.
Alten, przypilnuj, żebyś miała wszystko dobrze podpisane 😉
ovca   Per aspera donikąd
18 czerwca 2014 22:55
Ile zarabia dostawca pizzy/innego jedzenia?
emptyline   Big Milk Straciatella
18 czerwca 2014 23:17
ovca, to zależy od firmy.
Szukałam w internecie, ale nie mogę nuc konkretnego znaleźć.

Po co w Anglii, przy płaceniu banknotem w prawie w każdym sklepie, sprzedawcy przed włożeniem do kasy piszą po nim coś bezbarwnym pisakiem/długopisem?
In.   tęczowy kucyk <3
19 czerwca 2014 00:46
Zeby sprawdzic, czy nie jest falszywy.
Albo numeruja, przy koncu zmiany zeby potem nie trzeba bylo liczyc od nowa🙂 ja jak stalam przy kasie to godzine wczesniej jak byl luz mialam policzone i na ostatnich paru napisane liczby🙂
19 czerwca 2014 08:25
Ile zarabia dostawca pizzy/innego jedzenia?

Zależy od firmy. Mój kolega pracuje jako dostawca w okolicach ul. Grabiszyńskiej i dniówki ma 90zł + napiwki + 2,30zł za każdy wyjazd. Ostatnio wyrwał napiwków 90zł, więc zarobił niemal 200zł 😉 Odejmując paliwo wyszło 150zł dniówki.
In.   tęczowy kucyk <3
19 czerwca 2014 10:44
Albo numeruja, przy koncu zmiany zeby potem nie trzeba bylo liczyc od nowa🙂 ja jak stalam przy kasie to godzine wczesniej jak byl luz mialam policzone i na ostatnich paru napisane liczby🙂

Ale to raczej nie bezbarwnym 😉
No raczej🙂
W pytaniu bylo tez cos o dlugopisie🙂
Chodziło raczej o bezbarwny pisak, ale nie byłam pewna :P

A po czym to poznają, że jest fałszywy jak już o zrobią?  😡
slojma   I was born with a silver spoon!
19 czerwca 2014 18:34
na fałszywce wychodzi czarny kolor, na oryginale nic nie widać. Dużo banknotów podrabia się niestety w uk.
Błagam pomocy >.< Coś zrobiłam i zniknął mi ten mały pasek wyszukiwania co jest z prawej strony paska adresu w firefox... Nigdzie nie potrafię tego włączyć, zawsze potrafię wszystko powyłączać ale oczywiście nie włączę z powrotem -.-
Jakie są najlepsze farbki do tkanin? Nigdy nie miałam z nimi do czynienia, a chciałabym spróbować 🙂
Jak wygląda zamówienie kuriera?
I jak to jest z przesyłkami pobraniowymi (i tak żeby osoba odbierająca mogła rozpakować paczkę przy kurierze i obejrzeć zawartość)?
Czy muszę coś płacić jak przyjedzie do mnie kurier po to żeby zabrać paczkę czy płaci dopiero za to dopiero adresat?
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
22 czerwca 2014 18:58
kotlet, kuriera zamawiasz przez telefon / internet, zależnie jak wolisz. Telefonistka pyta się Ciebie, czy płaci nadawca czy odbiorca, ile mniej więcej waży paczka i jakie ma wymiary. Każdy ma prawo rozpakować przesyłkę przy kurierze.
arivle, dziękuję. :kwiatek:

I jeszcze jedno pytanie - ile czasu od przekazania kurierowi pieniędzy minie do tego kiedy wpłyną mi one na konto? 1 dzień? 2?
pytanie bardzo teoretyczne (bo ja nawet w PL nie mieszkam 😀)- czy zasilek dla bezrobotnych, po przepracowaniu czasu, ktore upowaznia do jego pobierania, nalezy sie rowniez w przypadku kiedy umowa o prace na czas okreslony po prostu wygasa (np. po roku, dwóch) i nie zostanie przedluzona przez pracodawce?
Tak
dzieki Udorko 🙂
Czy jest możliwe nie dostanie zwrotu podatku z powodu nieopłaconego mandatu?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się