Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Ja pytanie bardzo dobrze zrozumiałam i nie trzeba mi tego tłumaczyć, moja wypowiedź nawiązywała do postuhoney, i strzemionko.
To jest identycznie jak końmi. Mamy klacz arabską i np została pokryta konikiem polskim - wychodzi arabo-konik. A jak drugi raz pokryjemy ją arabem, to co? Też arabo-konik wyjdzie? Nie, wyjdzie arab. Tak samo u psów.
Ja szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę taką legendę, tak jak tylko pięc pierwszych psów dostaje rodowód.
ja słyszałam, że pierwsze 3 dostają, ale tak jak mówię zasłyszeć a wiedzieć na 100%, to dwie różne kwestie
JARA, no luz, kumam to, tylko nie rozwinęłam dostatecznie wypowiedzi. Stanowisko mamy jednak takie samo 😉
To jest identycznie jak końmi. Mamy klacz arabską i np została pokryta konikiem polskim - wychodzi arabo-konik. A jak drugi raz pokryjemy ją arabem, to co? Też arabo-konik wyjdzie? Nie, wyjdzie arab. Tak samo u psów.
Ja szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę taką legendę,
wlasnie równie mocno sie zdziwilam slyszac ta teorie. tym bardziej uderzyla mnie pewnosc z jaka to bylo mowione w kontekscie tego, ze nigdy cos takiego mi sie nawet nie obilo o uszy.
JARA, z tymi szczeniakami - 5/6 w miocie tylko z rodowodem - to kiedyś tak było. Do 1992roku potem przepisy się zmieniły.
Że tak było to wiem, ale raczej psy z tamtych miotów już nie żyją. A legenda dalej się niesie.
Czy ktoś może zamiast mnie samej dać do szkoły ponadgimnazjalnej dokumenty wymagane do przyjęcia mnie przez szkołę? Wyjeżdżam przed tym terminem i wracam też po 😵
Alten bez problemu aby tylko podać kierunek jaki bo czasami segreguja od razu profilami dokumenty. I najlepiej żeby był komplet.
JARA, niesie się, bo ten kit wciskają wszyscy pseudohodowcy, żeby opchnąć swoje szczenięta. Taka smutna prawda.
Co mam zrobić, kiedy nagle skype przestał mi wykrywać kamerkę 🙁 Kilka minut wcześniej gadałam normalnie z chłopakiem, a później zadzwoniłam o siostry i już wyskakuje, że nie można wykryć kamery.
Alten, przypilnuj, żebyś miała wszystko dobrze podpisane 😉
Ile zarabia dostawca pizzy/innego jedzenia?
ovca, to zależy od firmy.
Szukałam w internecie, ale nie mogę nuc konkretnego znaleźć.
Po co w Anglii, przy płaceniu banknotem w prawie w każdym sklepie, sprzedawcy przed włożeniem do kasy piszą po nim coś bezbarwnym pisakiem/długopisem?
Zeby sprawdzic, czy nie jest falszywy.
Albo numeruja, przy koncu zmiany zeby potem nie trzeba bylo liczyc od nowa🙂 ja jak stalam przy kasie to godzine wczesniej jak byl luz mialam policzone i na ostatnich paru napisane liczby🙂
Ile zarabia dostawca pizzy/innego jedzenia?
Zależy od firmy. Mój kolega pracuje jako dostawca w okolicach ul. Grabiszyńskiej i dniówki ma 90zł + napiwki + 2,30zł za każdy wyjazd. Ostatnio wyrwał napiwków 90zł, więc zarobił niemal 200zł 😉 Odejmując paliwo wyszło 150zł dniówki.
Albo numeruja, przy koncu zmiany zeby potem nie trzeba bylo liczyc od nowa🙂 ja jak stalam przy kasie to godzine wczesniej jak byl luz mialam policzone i na ostatnich paru napisane liczby🙂
Ale to raczej nie bezbarwnym 😉
No raczej🙂
W pytaniu bylo tez cos o dlugopisie🙂
Chodziło raczej o bezbarwny pisak, ale nie byłam pewna :P
A po czym to poznają, że jest fałszywy jak już o zrobią? 😡
na fałszywce wychodzi czarny kolor, na oryginale nic nie widać. Dużo banknotów podrabia się niestety w uk.
Błagam pomocy >.< Coś zrobiłam i zniknął mi ten mały pasek wyszukiwania co jest z prawej strony paska adresu w firefox... Nigdzie nie potrafię tego włączyć, zawsze potrafię wszystko powyłączać ale oczywiście nie włączę z powrotem -.-
Jakie są najlepsze farbki do tkanin? Nigdy nie miałam z nimi do czynienia, a chciałabym spróbować 🙂
Jak wygląda zamówienie kuriera?
I jak to jest z przesyłkami pobraniowymi (i tak żeby osoba odbierająca mogła rozpakować paczkę przy kurierze i obejrzeć zawartość)?
Czy muszę coś płacić jak przyjedzie do mnie kurier po to żeby zabrać paczkę czy płaci dopiero za to dopiero adresat?
kotlet, kuriera zamawiasz przez telefon / internet, zależnie jak wolisz. Telefonistka pyta się Ciebie, czy płaci nadawca czy odbiorca, ile mniej więcej waży paczka i jakie ma wymiary. Każdy ma prawo rozpakować przesyłkę przy kurierze.
arivle, dziękuję. :kwiatek:
I jeszcze jedno pytanie - ile czasu od przekazania kurierowi pieniędzy minie do tego kiedy wpłyną mi one na konto? 1 dzień? 2?
pytanie bardzo teoretyczne (bo ja nawet w PL nie mieszkam 😀)- czy zasilek dla bezrobotnych, po przepracowaniu czasu, ktore upowaznia do jego pobierania, nalezy sie rowniez w przypadku kiedy umowa o prace na czas okreslony po prostu wygasa (np. po roku, dwóch) i nie zostanie przedluzona przez pracodawce?
Czy jest możliwe nie dostanie zwrotu podatku z powodu nieopłaconego mandatu?