Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Dzięki za odpowiedź 🙂 W takich samych terminach jak ciuchowe, czy kiedy? Bo nie mam pojęcia gdzie to mogę sprawdzić. 😡
Czy owijki w połowie polarowe, a w połowie z elastycznego, prążkowanego materiału, to owijki półelastyczne? Nie chcę strzelić gafy w ogłoszeniu, a nie mam ulotki w opakowaniu. 😉
abre   tulibudibu
19 marca 2012 07:28
wiedźma, proste rozwiązania są najlepsze - napisz do nich i zapytaj 🙂
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
19 marca 2012 08:35
Jasnowata, to sa owijki polarowo-elastyczne i tak tez sie je nazywa 😉
Dzięki Szafirowa 🙂
Właśnie się dowiedziałam, że na jutro potrzebuje nr konta, niestety go nie posiadam, ma mój P. i chciałabym zostać współwłaścicielką. Wiecie może czy to trzeba dzwonić do nich  czy na stronie inteligo  wystarczy podać dane??
Uf dobrze, że chociaż zamiast nip'u mogę mięć tylko pesel.

edir- juz wiem
Freska   Trakeńska Szczęśliwa Miłość
19 marca 2012 15:48
Kiedy przylatują kukułki?
Dworcika   Fantasmagoria
20 marca 2012 19:20

Szukam tytułu i autora tego obrazu. Zna może ktoś?
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
20 marca 2012 19:27
Wiesława Kwiatkowska jest autorką obrazu. Jest to ilustracja do wierszy Leśmiana, ta akurat do Pana Błyszczyńskiego.
JARA, skąd Ty takie rzeczy wiesz 😀?
abre   tulibudibu
20 marca 2012 19:30
kenna, skopiuj link do obrazka i wklej do przeglądarki  😎
Dworcika- co to za pytanie, jak w linku odpowiedź 🙂
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
20 marca 2012 19:33
Jak mogę skopiować napisy z filmu DVD?
Potrzebuję pilnie polskich napisów do Wesela Wajdy, w internecie tylko angielskie, polskich nie mogę znaleźć, a na płycie nie ma ich w oddzielnym pliku txt  😵
Dworcika   Fantasmagoria
20 marca 2012 19:36
Tyle widzę, ale potrzebna mi data i jakieś konkretne źródło, obraz potrzebny jest do bibliografii. Źle sformułowałam pytanie, przepraszam :kwiatek:
20 marca 2012 19:41
http://www.tineye.com/  sama siedzę nad prezentacją, więc nie pomogę, ale wrzuć sobie tutaj, może coś pomoże 🙂
Zu- a patrzyłaś na napisy.info?
20 marca 2012 20:18
niestety nigdzie nie ma. Ani napisy24, ani napiprojekt...
Mam problem, mam nadzieję ,że ktoś mi pomoże! Rozpaczliwie szukam dalszej części odcinków serialu Karino BEZ ściągania czy płacenia. Do 1/3 8odcinka oglądałam na YouTube ,ale nie ma reszty, szukałam ,ale znalazłam tylko za opłata itp. Wie ktoś gdzie znajdę resztę?
OJ, ciężko będzie znaleźć ... Ja bym jednak radziła skłonić się do ściągniecia reszty odcinków.

Moje pytanie xD Czy jest ktoś kto jutro koło 13 wybiera się w trasę Zamość-Lublin? :P
abre, taka abstrakcyjnie prosta odpowiedź nie przeszła mi przez umysł 😀 Po prostu nie podejrzewałam, że Dworcika może pytać o coś, co jest w linku - myślałam, że wstawiła obrazek ze swojego kompa.
Scottie   Cicha obserwatorka
21 marca 2012 08:09
Moje pytanie idealnie pasuje do tytułu tego wątku: czy Karson Averis ma jakieś oficjalne imię?  👀
abre   tulibudibu
21 marca 2012 08:13
Ha, mam jeszcze jedną prostą odpowiedź 😉
Dworcika, napisz do nich i zapytaj.

Ludzie mają w sobie ogromne pokłady życzliwości, zwłaszcza dla osób, które interesują się ich dziedziną. Przekonałam się o tym pytając w zoo o kangurzątka 😉 Naprawdę warto pisać i rozmawiać 🙂
21 marca 2012 08:19
Moje pytanie idealnie pasuje do tytułu tego wątku: czy Karson Averis ma jakieś oficjalne imię?   👀

Pewnie, że ma Curry 😉
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
21 marca 2012 09:35
Mam pytanie głównie do osób, które miały coś związanego z dziedziczeniem domu i spadkami.

Rodzeństwo(brat i siostra) kupili dom. Został on podzielony równo(sądowo) na dwie części- właścicielką jednej była siostra, właścicielem drugiej brat. Brat, pan K., miał żonę, z którą niestety nie "dorobili się" potomków. Pan K. nie zostawił testamentu, w związku z czym w świetle ówczesnego prawa dom przeszedł na jego żonę i dwie siostry. Żona w testamencie zostawiła dwóch spadkobierców, wtedy jeszcze małżeństwo. W efekcie dom obecnie ma 4 właścicieli, z czego kobiecie z testamentu przypada 1/2 domu, reszcie po 1/3 z drugiej połowy. Akcja wszystkiego(nie licząc kupna domu) działa się na przestrzeni 25-10 lat temu.
I moje pytanie: na jakiej zasadzie dziedziczyły siostry po zmarłym panie K.? Czy żona(z racji najbliższej osoby) nie powinna odziedziczyć pełnych 100% domu? Sama szukam w googlach ustaw prawnych z tamtego okresu, ale patrzmy prawdzie w oczy- jestem laikiem, więc nawet jak coś znajdę, to niewiele rozumiem :/
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
21 marca 2012 10:36
Jak zaktualizować dodane na dysk nowe zdjęcia lub foldery w Picassa?
Ada   harder. better. faster. stronger.
21 marca 2012 14:28
Dostałam kilka próbek karmy Royala od weterynarza, dla mojego kota. Jedna próbka jest -female, czy spokojnie mogę dać "dziewczęcą" karmę kotowi?

edit: jest to karma-skin
madmaddie   Życie to jednak strata jest
21 marca 2012 17:49
kto ma taki trencz z bershki (kupiłam w wakacje 2011) powie mi jak go prać/czyścić? ładnie proszę  :kwiatek: przez przypadek wyrzuciłam metki  😡
21 marca 2012 18:11
Nie ma informacji na metce wewnatrz ubrania?
madmaddie   Życie to jednak strata jest
21 marca 2012 18:14
nie. to znaczy, były, ale właśnie te wyrzuciłam  😡
znaczy się wycięłaś?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się