Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Przepraszam za błąd 😡 Już poprawiam.
Ech mam już tego dosc, wakacje się zaczynają i tak bedzie codziennie:/ Rano pobite butelki na chodnikach, ulicach. Czas coś z tym robić 😀iabeł:
Jak mam zmienić rozszerzenie filmu .rmvb na .avi?
Albo jaki program odtwarza .rmvb?
edit. już mam, głupia zamiast najpierw poszukać w google to tu pytam 🙄
W szkole mielismy w ubiegłym semestrze takie dodatkowe zajecia ,gdzie swoją oferte przedstawiali ludzie zwiazni z wojskiem i polegało to na tym,ze idzie sie do szkoly jakiejs wojskowej,ale jest to pozniej nie jako zawod tylko doatkowo np podczas zagrozenia jakichs akcji czy ogolnie wezwania sa na cwiczenia.Zapomniałam jak sie to nazywało,a chciałabym znalezc oferte na internecie,tylko nie moge tego znalezc.Moze ktos kojarzy o co mi chodzi i pomoze bede wdzieczna :kwiatek:
incognito, hm, może chodzi o Narodowe Siły Rezerwowe?
Tak,tak-dzięki bardzo :kwiatek:
A ja mam takie pytanie hmm... dziwnie xD Otóż idę z chłopakiem na wesele. Jego siostra wychodzi za mąż. Nigdy nie byłam jako osoba towarzysząca zaproszona, zawsze chodziła z rodzicami, na wesela osób z rodziny. I po prostu teraz nie będę wiedzieć jak się zachować przy składaniu życzeń... Bo jego siostra to dla mnie zupełnie obca osoba, pierwszy raz spotkam ją właśnie na weselu, bo wcześniej nie było okazji. Mam stać przy nim i się do życzeń dołączyć, czy dodać coś od siebie? Bo różnica wieku między nami jest dość znaczna, więc na pewno nie zwrócę się do niej jak do koleżanki.
A ja mam takie pytanie hmm... dziwnie xD Otóż idę z chłopakiem na wesele. Jego siostra wychodzi za mąż. Nigdy nie byłam jako osoba towarzysząca zaproszona, zawsze chodziła z rodzicami, na wesela osób z rodziny. I po prostu teraz nie będę wiedzieć jak się zachować przy składaniu życzeń... Bo jego siostra to dla mnie zupełnie obca osoba, pierwszy raz spotkam ją właśnie na weselu, bo wcześniej nie było okazji. Mam stać przy nim i się do życzeń dołączyć, czy dodać coś od siebie? Bo różnica wieku między nami jest dość znaczna, więc na pewno nie zwrócę się do niej jak do koleżanki.
Ja na twoim miejscu dowiedziałabym się czegoś o tej siostrze (kim jest, jakie ma plany czy marzenia) i dorzuciła coś od siebie do tego co powie chłopak 🙂
Standardowo - wszystkiego najlepszego, no i że ślicznie wygląda 😉
Standard, czyli wszystkiego najlepszego na nowej dorodze zycia, duzo szczescia, pomyslnosci i ogrom zdrowia 😉
Standard, czyli wszystkiego najlepszego na nowej dorodze zycia, duzo szczescia, pomyslnosci i ogrom zdrowia 😉
Dobrą kwestią życzeń jest to, że nie musisz przy nich ani razu wybierać pomiędzy "ty" i "pani" 😀
Czy jak usunę kogoś ze znajmomych na fejsie on będzie o tym wiedział? Dostanie jakieś powiadomienie?
Czy język NORWESKI jest trudny do nauki? Porównywalny bardziej z angielskim (tak jest i koniec) czy niemieckim (logiczny)?
Norweski jest połączeniemi niemieckiego, łaciny i angielskiego.
Mojej bratowej kuzyn mówi płynnie po norwesku i z norweskim akcentem. Natomiast kilka dni temu koleżanka opowiadała mi, że na kurs do polski przyjechała babka, która 7 lat mieszka w Norwegii i nadal duka.
Scottie, powiem Ci szczerze, że są 4 czasy, przeszły 1 i 2, teraźniejszy i przyszły, są dziwne odmiany czasowników, które trzeba się nauczyć bo jest 5 sposobów na odmianę czasowników. Przed rzeczownikami sa rodzajniki, chyba jak w niemieckim. Ogółem używają swojego slangu, którego nie uczą na kursach i w książkach, i jest 123456789 dialektów, które brzmią podobnie, ale jednak różnie. Ja się po ponad pół roku jakoś dogadywałam a po roku już prowadziłam takie normalne rozmowy, teraz w Norwegii jestem 2 lata i nie mam problemu ze zrozumieniem NICZEGO, sa jakieś słowa trudniejsze, ale przeważnie można wyciągnąć ich znaczenie z kontekstu. Ogółem po 1.5 roku już zostałam oceniana jak norwedzy, czyli miałam wsyztskie lekcje i żadnej taryfy ulgowej, teraz z ustnego dostałam 5, czyli język nie musi być jakoś specjalnie trudny 😉
Trudniej jest sie dogadać przez telefon... To jest masakra 😀 Ale na pewno można.
I bardzo trudna jest wymowa, mega długie słowa + łączenie 3 słów w jedno... 😵
A reszta to IMO pikuś 😉 Jak chcesz coś jeszcze wiedzieć, to pisz pw 🙂
Nie wiedziałam gdzie to pytanie zamieścić a więc napiszę tutaj. Potrzebuję po dwa zagraniczne portale/ serwisy jeździeckie. Najlepiej niemieckie, francuskie, angielskie i np włoskie ew. amerykańskie. Coś takiego jak u nas voltahorse albo hatatitla. Z góry dziękuje :kwiatek:
Wie ktos moze gdzie dostane ksiazke ''Upior w operze'' Gastona Leroux? Generalnie strasznie ciezko znalezc ja w Polsce, no ale moze jednak ktos gdzies widzial.
[btw. nie przeszlam castingu, ale mimo jestem bardzo zadowolona, ze pojechalam 😀]
"Upiora..." w Łodzi można znaleźć w Bibliotece Uniwersytetu Łódzkiego (tzw. BUŁa), proponuje poszukać w podobnych zbiorach 😉
''Bedzie'' co? 😀
Wlasnie ta aukcje widzialam, ale... nie doczytalam opisu aukcji 🤬 i myslalam, ze to tylko I tom. Dzieki :kwiatek:
Chociaz tez ciekawe czy uda mi sie wylicytowac 😀
Idril, tylko ze ja pozadam tej ksiazki na wlasnosc. Zakochalam sie w musicalu i filmie to i w ksiazce sie zakocham i nie bede w stanie jej nikomu oddac 😤
Bo "będzie" w sensie, czy może być, czy okej 🙂. Probuj, może Ci się uda 🙂. Moze pozerkaj też po antykwariatach?
Bedzie bedzie, wielkie dzieki. 😀
Chociaz troche mnie gryzie ta archaiczna polszczyzna, generalnie bardzo lubie ksiazki pisane takim jezykiem. Tylko tutaj to po prostu nie pasuje do tematu troche. Potopu nie wyobrazam sobie napisanego 'po dzisiejszemu', ale paryskie milostki... No ale lepsze to niz nic. 😀
A z antykwariatem dobry pomysl. Chociaz teraz beda obleganie przez sprzedajacych podreczniki przez najblizsze 2 tygodnie minimum. ; /
Czy jeśli zaktualizuje gg to skasuje mi się całe archiwum ze starej wersji?
Nie wiedziałam gdzie to pytanie zamieścić a więc napiszę tutaj. Potrzebuję po dwa zagraniczne portale/ serwisy jeździeckie. Najlepiej niemieckie, francuskie, angielskie i np włoskie ew. amerykańskie. Coś takiego jak u nas voltahorse albo hatatitla. Z góry dziękuje :kwiatek:
www.horsebase.dewww.horse-gate.de
W jakim średnio czasie odrasta koniowi sierść wygolona/wytarta " do gołej skóry"?
dlaczego dziecko (chłopak 18 lat) po rozwodzie jest strasznym egoista i indywidualista , poprostu zlewa na wszystko
moze mi ktos wyjasnic psychologicznie :kwiatek:
nie , jego rodzice sie rozwiedli jak byl w 5 klasie
To zalezy od człowieka i od tego jak był traktowany po rozwodzie.
Jesli został po trochu zostawiony "sam sobie" i o wszystko musiał się zamartwiać sam i liczyć tylko na siebie, to teraz to w ten sposób się odbija. A on jest jedynakiem??