pomocy 😵
Nokia 5630 XpressMusic.
przy niektorych polaczeniach przychodzacych pokazuje mi sie nazwa i nr tel ( np. 'mama 60000000) a przy innych sam numer, mimo ze mam w kontaktach i powinna pokazywac sie nazwa kontaktu a nie sam numer.
co mam z tym zrobic, gdzie znalesc ustawienia dot tego? od godziny siedze z tym telefonem i krew mnie zalewa juz 😵
instrukcji oczywiscie brak
sigma, może masz te numery kilka razy w książce? U mnie to była przyczyna
Teodora, dzieki. nic tam na ten temat nie ma niestety
ogurek, no wlasnie nie. mam je tylko raz zapisane. 'magda' sie wyswietla za to 'tata' juz nie
Sigma, mam to samo. Problem polega na samym numerze. Czy jak tata dzwoni to ma przedrostek +48? bo u mnie to było problemem. jak zapisałam i taki i taki numer mamy to się zaczęło wyświetlać.
żużka, tak, mialy +48.
ale juz wiem co bylo problemem. tak jak ogurek, pisal, mialam akurat te 3 numery zapisane dwa razy 😡 raz normalnie i raz jako ICE. jak usunelam ICE-y to wszystko jest ok. W samsungu dzialalo dobrze, nie wiem co z tymi nokiami
W Nokiach jest to standard, że numer dwukrotnie zapisany nie będzie wyświetlał nazwy, bo telefon nie wie którą nazwę wyświetlić i głupieje.
W Nokiach jest to standard, że numer dwukrotnie zapisany nie będzie wyświetlał nazwy, bo telefon nie wie którą nazwę wyświetlić i głupieje.
Moja nokia wyświetla wtedy pierwsza w kolejnosci alfabetycznej - 6500s
Sigma! faktycznie! Mi się też wyświetla ICE, jak mama dzwoni, a Mama jak pisze sms...
żużka, mi przy smsach pokazywalo sie normalnie mama tata, a przy polaczeniach sam numer.
skasowalam ICE, mysle czy jak dodam je jeszcze raz to tez sie nie bedzie pokazywalo.
wiem ze jest wątek typowo do zadan domowych ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi i mam nadzieje że tutaj ktoś będzie w stanie mi pomóc. Mam opisać krótko budowe i wlaściwości fizyczne wnętrza ziemi, musze to mieć krótko opisane bo tego później musze się nauczyć na sprawdzian. W książce od geografii tego nie ma ani google mi nic nie wyszukują 🤔
emade, http://pl.wikipedia.org/wiki/Ziemia czytasz i streszczasz? I błagam, w necie jest mnóstwo informacji o Ziemii.
emade, http://pl.wikipedia.org/wiki/Ziemia czytasz i streszczasz? I błagam, w necie jest mnóstwo informacji o Ziemii.
taki stron ogólnych znalazłam mnóstwo ale na zadnej nie ma konkretnie podanych właściwości fizycznych
ee? a co to jest po prawej stronie w tabeli pod nazwą: "charakterystyka fizyczna" na podlinkowanej stronie?
no ładnie 🤦 nie ma to jak przewertować cała strone a nie znaleźć najważniejszego mimo że jest napisane jak wół 🙇 Dzięki.
Co oznacza ten niezwykle irytujący i nadużywany skrót (symbol?) " xD"?
w sumie to to samo co '': D'' jest też ''xP'' = '': P'' kiedyś myślałam że chodzi o windowsa xp 🤣 🤣
śmiech wariata 😉
Przyznaję się nadużywam xP. A nawet xPP, ale jak wspomniała JARA, pasuje to do mnei idealnie.
Podobno topole mają większą niż inne drzewa zdolność oczyszczania środowiska ze spalin. Podobno w Nowym Jorku właśnie dlatego sadzi się topole.
Tylko cała moja wiedza w tym temacie jest taka właśnie "podobno". Może ktoś umiałby podać konkret? Źródło? Potwierdzić to o Nowym Jorku i sadzeniu topoli? Jakoś nakierować?
Temat jest dla mnie ważny. A sprawa dość pilna. Będę szperać po sieci, ale też: proszę o pomoc! :kwiatek:
Topole to u nas się wycina - bo śmiecą i uczulają :/
Chyba chodzi po prostu o to że topole mają ogromne przyrosty - rosną bardzo szybko a więc i przyswajają dużo CO2. Ale żeby w ogóle całe spaliny to pierwsze słyszę.
Widziałam kiedyś topolę, którą obejmowaliśmy w kilka osób - a miała lat.. tylko około 100 😉
Ja mam śmieszne pytanie 🙄 Jak mnie mam to jest dla koni:
http://allegro.pl/item942733297_owijki_eurofarm_bandaz_samoprzylepny_kolory.html bo widziałam to w nie jednym sklepie jeździecki (internetowym) ale ... jak? gdzie? po co? do czego? itd. 😁
Jeśli zostałam skierowana z Urzędu Pracy na staż do Urzędu Skarbowego to który "organ" podbija mi świstek o ubezpieczeniu?
Za staż otrzymam stypendium. Czy będę musiała się z niego rozliczyć na koniec roku podatkowego? Czy jakoś dolicza się do mojej emerytury?
Majorka, dziękuję!
Topole to u nas się wycina - bo śmiecą i uczulają :/Uczula masa rzeczy, ale nikt masowego cięcia nie prowadzi.
"Wśród pyłków roślin najczęściej uczulających alergolodzy na pierwszym miejscu wymieniają trawy. Jak to określają, są one antygenem najbardziej złośliwym, czyli najczęściej wywołują najsilniejsze objawy alergii pyłkowej. Wśród innych sezonowych alergenów wziewnych znajdują się pyłki bylicy, piołunu, babki, komosy, pokrzywy, lipy, topoli, olchy, wierzby, leszczyny." http://resmedica.pl/archiwum/zdart4002.htmlTopole podpadają najbardziej, bo mają duże "koty" (które pyłkami nie są, więc to i tak nie one uczulają).
Teodora to było z przekąsem napisane 😉
U nas w mieście topole wycięto niestety w wielu miejscach.
Ja mam śmieszne pytanie 🙄 Jak mnie mam to jest dla koni:http://allegro.pl/item942733297_owijki_eurofarm_bandaz_samoprzylepny_kolory.html bo widziałam to w nie jednym sklepie jeździecki (internetowym) ale ... jak? gdzie? po co? do czego? itd. 😁
bandaż do zabezpieczania opatrunków - tylko ten jest bardziej praktyczny od zwykłego bandaża
gwash, to taki powszechny argument przeciw topolom, że nie chwyciłam przekąsu 🙂 Przepraszam.
A niestety wycinanie trwa. W Warszawie też lecą drzewa - topole, jawory, wiązy. Nie wiem, co to za amok. (To znaczy domyślam się: popisy przedwyborcze + sprawy finansowe).
Alabamka, taki bandaż samoprzylepny ma różne plusy: sam do siebie się przyczepia, więc i mniejsze ryzyko, że się pozsuwa, i nawet jak zwierzak nie współpracuje to bandażowanie jakoś idzie; nie przyczepia się do sierści, więc nie "szczypie" konia jak plastry. Wygodne toto po prostu.
Ja się właśnie załamałam psychicznie. Czy to normalne, że osoba w wieku 19lat nie ma pojęcia (i nigdy nie słyszała o tych książkach) co to jest "Duma i uprzedzenie" i "Wichrowe wzgórza" i się pyta, czy to jest jakiś serial?!
Pierwszy raz dosłownie płaczę nad czyjąś głupotą. W głowie mi się to nie mieści.