Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
hm Kurt Cobain? nie podpisuję się obiema rękami, bo to zbyt kontrowersyjna postać jak dla mnie, ale na pewno wiele dała historii muzyki.
Dał, dał. Podobnie jak Beatlesi.
a wymieniano już dżeksona? madonnę? 🤣
aaa powiedzcie, co zrobić, jeżeli jest się beznadziejnie wyspanym, a mimo to chce się zasnąć teraz, zaraz...
jedno z dwoch:
- pojsc z powrotem spac
- pobiegac. Duzo i szybko
a.) nijak nie działa
b.) mam mały pokoik 6m kwadratowych i jeszcze kanapę 2osobową na środku... a skakać na niej nie mogę, bo głośno skrzypi 😵
ale nie dziala mode zasypianie czy mode spanie? jak dziala mode spanie to spij, nawet jak sie nie wysypiasz bardziej - w koncu kiedys sie wyspisz. a ja jestem zywym dowodem, ze nawet da sie na zapas 😁
a biega sie NIE po pokoju tylko po silowni, wzglednie po dworze jak ktos chce byc hardcorem. jesli ktos chce byc hardcorem w ukryciu, to biega z psem 👀
Bieganie zawsze dziala, choc ja najlepiej lubie po silowniowej biezni.
edit: dramatycznie glupia literowka 😡 😡 😡
ale ja chcę tu i teraz zasnąć, nie w siłowni!
aaaaa, czekaj, bo ty o czym innym. Ja o tym, ze juz sie bardzo dlugo spalo i chce sie dalej spac, a ty o tym ze nie mozesz zasnac.
Cieple mleko (bleee 🤔 )
ciepla kapiel
300 pompek?
kazdy wysilek fizyczny jest dobry. ja jak nie moge spac zmywam naczynia.
poza tym kladac sie nie zapomnij zamknac oczu. To bywa bardzo pomocne przy zasypianiu 😁
na pompki miejsca nie mam 😡 naprawdę!
a mleko jest w lodówce - nie zbliżam się do niej, żaliłam się już jak strasznie krzyczy, żeby ją opróżnić...
zacznę chyba od tego, że wyłączę komputer 😎 mam nadzieję, że dobranoc!
Dziewczyny, odpowiedź potrzebna mi na wczoraj ;-)
Czy jeżeli będę przewozić gitarę w taki mróz jak jest teraz [no, jakieś 2 godziny powiedzmy spędzi na mrozie] to może jej się coś stać, oprócz rozstrojenia ?
Wilejka, przy przenoszeniu do ciepłego pomieszczenia mogą peknąć struny z tego co wiem. 😉
edit: mama mi podpowiada, żebyś poluzowała struny. 🙂
zależy jaka gitara 😀iabeł:
I zanim ktos na niej zacznie grac, musi sie ogrzac
Bo na zimno nie nastroisz - tzn nastroisz, ale w miare ocieplania bedzie sie rozstrajala
Tak, to wiem. Zastanawiałam się, czy grozi też mojej nie-kochanej klasycznej coś jeszcze.
Dziękuję za odpowiedź !
ile kosztuje wielbłąd? ;D
Krokus, a co, chcesz kupić? 😁
yy nie ale zawsze mnie to ciekawiło 😎
poza tym jak byłam młodsza byłam w egipcie i chcieli mnei kupić za parę wielbłądów 😁
wielbłąd ile kosztuje? to zależy od urody panny, którą chcą kupić Arabowie 😎
ile kosztuje wielbłąd? ;D
Zależy jaki wielbłąd: jest żółty, czerwony, czarny i biały. Białe to wielbłądy wyścigowe i kosztują najwięcej, czarne to przemytników, a dwóch pozostałych to nie pamiętam.
Najtańszy kosztuje ok 3,000 dinarów.
edit:
Biały
A ile to będzie 3,000 dinarów ? 😀
1dinar = 2,17zł
3,000 x 2,17 = 6510zł
Czy ktoś wie gdzie jeszcze dostane kalendarz MOLESKINE na 2010 rok ???
Interesuje mnie model-jeden dzień na jednej stronie, kolor okładki obojętny.
(interesuje mnie ten standardowy model a nie ten z okładką skórzaną)
Który ze współczesnych twórców muzycznych zasługuje na utwór pochwalny?
No tak, nie wyraziłam się jasno... chodzi mi bardziej o treść piosenek, o ich przesłanie i znaczenie dla ludzi. Muzycy, których dzieła odcisnęły się jakoś w pamięci szerszego grona, może nawet coś zmieniły, zapisały się na kartach historii...
Wydaje mi się, że często ludzie mowią w takim kontekście np. o Republice albo Jacku Kaczmarskim... ale zależy mi na jak największej ilości przykładów-także zagranicznych, byc może w Polsce mało popularnych.
😉
Zdecydowanie Pink Floyd (z koncepcyjnymi albumami "the dark side of the moon", oraz "the wall"😉. Utwory u zyciu[np. one of my turns], wojnie[wiekszosc the wall], pieniadzach[money], uzaleznieniu[comfortably numb], dziecinstwie [another brick in the wall], przemijaniu, smierci.
GN'R spiewali o dragach i laskach, queen o kobitkach i facetach, a jackson, ze nie ma znazenia, czy jestes czarny, czy bialy (hehe).
W Polsce na pewno Republika.
Co zrobić z "koleżanką" która koleżanką być przestała, całkiem niedawno, ale pisze do mnie, komentuje fotki na gronie (wywaliłam ją ze znajomych i ustawiłam widoczność tylko dla znajomych, co powinno pomóc) tylko po to żeby mnie wkurzyć, czepia się mojego sposobu bycia itp, itd. Wmawia mi że kreuję się na "pseudo mroka" i dogaduje, że nie widzę jakie tym z siebie pośmiewisko robię 🙄. Ja do niej nie piszę, nie komentuję, nie chce utrzymywać żadnych kontaktów a ta się chyba uparła żeby mi życie zatruwać -_-
Chodziłyśmy razem do podstawówki i byłyśmy przyjaciółkami, w 1 i 2 klasie gim też, potem kontakt się z mojej inicjatywy urwał bo ona bardzo się zmieniła. W 2 klasie LO jakoś znów zaczęłyśmy się zadawać, myślałam że znormalniała. Niestety z 1,5 miesiąca temu przekonałam się, że jednak nie i znowu praktycznie zero kontaktu. Czasem ona pisała żeby się przyczepić o jakiś drobiazg wcale jej nie dotyczący, coby mnie wkurzyć
Napisałam jej żeby się zjaęła swoim życiem, żeby nie interesowała się tym co robię itp. - nie pomogło
Skasowałam ją z listy gg przed chwilą żeby mi w końcu dała spokój z komentowaniem moich opisów (dziewczyna uparła się, że każdy mój opis tyczy się jej i jej znajomych). Jak nie odpuści to ją zablokuję :/
Próbuję ignorować te jej zaczepki, ale jednak nie jest to proste -_-
Ona potrafi bardzo skutecznie zwalić mi humor na cały dzień. Yh, zrobiłam sobie kanapki które zaniosłam ojcu bo jeść też mi się odechciało.
ile trwa przeciętny mecz tenisowy? 😡
Chess, nie możhesz zrobić nic innego jak tylko dziewczę ignorować i poczekać aż się jej znudzi 🙂 serio. Nie warto się przejmować.
No właśnie tak sobie mówię, ale mimo wszystko się wkurzam tym jej gadaniem -_-
Ogólnie nie rozumiem ludzi którzy piszą do innych tylko i wyłąćznie po to żeby się ponaśmiewać i podogadywać oO 🙄
Dzisiaj napisała do mnie a propo fotek któe porobiłam swojemu facetowi (coś tam wrzuciłam do wątku o fotografii) i zaczęła gadkę że się ośmieszam, coś tam nawijała o tym "pseugo mroku" i że w ogóle jestem żałosna 😎. Wprost powiedziała że pisze tylko po to żeby się ze mnie pośmiać
Ad 1. do zmiękczania skóry wypranej, lub nowej, najlepiej zastosuj olej silikonowy. Kupić go możesz:
a) drogo, w sklepach z pasmanterią lub częściami AGD pod nazwą " olej do maszyn do szycia", 7zł za 50 ml.
b) tanio, na allegro pod nazwą "olej silikonowy" 21 zł za 2 l.
Nadaje się również, i z tych samych źródeł możesz go pozyskać, olej wazelinowy. Oleje nakładamy pędzlem, od "lewej" strony.
Ad 2. Najczęściej rozmiar wyciśnięty jest na patce przystułów. ( taka skórzana przykrywka na klamry popręgu. Czasami na skórce między ławkami. A jak nie znajdziesz, to zmierz je metrówką pomiędzy szczytem przedniego łęku a krawędzią tylnego i wynik podziel przez 2,5.
dziekuje!
edit: cos mi sie pomieszalo z wklejaniem
Ada sama taki potrzebuje i nigdzie nie moge znalezc
Jak nazywała się Mama Muminka zanim urodził się Muminek ?