Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

hm Kurt Cobain? nie podpisuję się obiema rękami, bo to zbyt kontrowersyjna postać jak dla mnie, ale na pewno wiele dała historii muzyki.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
23 stycznia 2010 22:42
Dał, dał. Podobnie jak Beatlesi.
No i Elvis!  😎
a wymieniano już dżeksona? madonnę?  🤣

aaa powiedzcie, co zrobić, jeżeli jest się beznadziejnie wyspanym, a mimo to chce się zasnąć teraz, zaraz...
jedno z dwoch:
- pojsc z powrotem spac
- pobiegac. Duzo i szybko

a.) nijak nie działa
b.) mam mały pokoik 6m kwadratowych i jeszcze kanapę 2osobową na środku... a skakać na niej nie mogę, bo głośno skrzypi  😵
ale nie dziala mode zasypianie czy mode spanie? jak dziala mode spanie to spij, nawet jak sie nie wysypiasz bardziej - w koncu kiedys sie wyspisz. a ja jestem zywym dowodem, ze nawet da sie na zapas  😁

a biega sie NIE po pokoju tylko po silowni, wzglednie po dworze jak ktos chce byc hardcorem. jesli ktos chce byc hardcorem w ukryciu, to biega z psem  👀

Bieganie zawsze dziala, choc ja najlepiej lubie po silowniowej biezni.

edit: dramatycznie glupia literowka  😡 😡 😡
ale ja chcę tu i teraz zasnąć, nie w siłowni!
aaaaa, czekaj, bo ty o czym innym. Ja o tym, ze juz sie bardzo dlugo spalo i chce sie dalej spac, a ty o tym ze nie mozesz zasnac.

Cieple mleko (bleee  🤔 )
ciepla kapiel
300 pompek?

kazdy wysilek fizyczny jest dobry. ja jak nie moge spac zmywam naczynia.

poza tym kladac sie nie zapomnij zamknac oczu. To bywa bardzo pomocne przy zasypianiu  😁
na pompki miejsca nie mam  😡 naprawdę!
a mleko jest w lodówce - nie zbliżam się do niej, żaliłam się już jak strasznie krzyczy, żeby ją opróżnić...
zacznę chyba od tego, że wyłączę komputer  😎 mam nadzieję, że dobranoc!
Wilejka   nie. na wiele sposobów !
24 stycznia 2010 10:04
Dziewczyny, odpowiedź potrzebna mi na wczoraj ;-)
Czy jeżeli będę przewozić gitarę w taki mróz jak jest teraz [no, jakieś 2 godziny powiedzmy spędzi na mrozie] to może jej się coś stać, oprócz rozstrojenia ?
Graba.   je ne sais pas
24 stycznia 2010 10:36
Wilejka, przy przenoszeniu do ciepłego pomieszczenia mogą peknąć struny z tego co wiem. 😉

edit: mama mi podpowiada, żebyś poluzowała  struny. 🙂
zależy jaka gitara  😀iabeł:
ushia   It's a kind o'magic
24 stycznia 2010 12:01
I zanim ktos na niej zacznie grac, musi sie ogrzac
Bo na zimno nie nastroisz - tzn nastroisz, ale w miare ocieplania bedzie sie rozstrajala
Wilejka   nie. na wiele sposobów !
24 stycznia 2010 13:43
Tak, to wiem. Zastanawiałam się, czy grozi też mojej nie-kochanej klasycznej coś jeszcze.
Dziękuję za odpowiedź !
ile kosztuje wielbłąd? ;D
Niewidzialna   Czołowy hodowca Re-Volty
24 stycznia 2010 15:47
Krokus, a co, chcesz kupić?  😁
yy nie ale zawsze mnie to ciekawiło  😎

poza tym jak byłam młodsza byłam w egipcie i chcieli mnei kupić za parę wielbłądów  😁
wielbłąd ile kosztuje? to zależy od urody panny, którą chcą kupić Arabowie  😎
24 stycznia 2010 17:00
ile kosztuje wielbłąd? ;D

Zależy jaki wielbłąd: jest żółty, czerwony, czarny i biały. Białe to wielbłądy wyścigowe i kosztują najwięcej, czarne to przemytników, a dwóch pozostałych to nie pamiętam.
Najtańszy kosztuje ok 3,000 dinarów.

edit:
Biały
A ile to będzie 3,000 dinarów ? 😀
24 stycznia 2010 19:16
1dinar = 2,17zł
3,000 x 2,17 = 6510zł
Ada   harder. better. faster. stronger.
24 stycznia 2010 19:19
Czy ktoś wie gdzie jeszcze dostane kalendarz MOLESKINE na 2010 rok ???

Interesuje mnie model-jeden dzień na jednej stronie, kolor okładki obojętny.
(interesuje mnie ten standardowy model a nie ten z okładką skórzaną)
Który ze współczesnych twórców muzycznych zasługuje na utwór pochwalny?

No tak, nie wyraziłam się jasno... chodzi mi bardziej o treść piosenek, o ich przesłanie i znaczenie dla ludzi. Muzycy, których dzieła odcisnęły się jakoś w pamięci szerszego grona, może nawet coś zmieniły, zapisały się na kartach historii...
Wydaje mi się, że często ludzie mowią w takim kontekście np. o Republice albo Jacku Kaczmarskim... ale zależy mi na jak największej ilości przykładów-także zagranicznych, byc może w Polsce mało popularnych.
😉

Zdecydowanie Pink Floyd (z koncepcyjnymi albumami "the dark side of the moon", oraz "the wall"😉. Utwory u zyciu[np. one of my turns], wojnie[wiekszosc the wall], pieniadzach[money], uzaleznieniu[comfortably numb], dziecinstwie [another brick in the wall], przemijaniu, smierci.

GN'R spiewali o dragach i laskach, queen o kobitkach i facetach, a jackson, ze nie ma znazenia, czy jestes czarny, czy bialy (hehe).
W Polsce na pewno Republika.
Co zrobić z "koleżanką" która koleżanką być przestała, całkiem niedawno, ale pisze do mnie, komentuje fotki na gronie (wywaliłam ją ze znajomych i ustawiłam widoczność tylko dla znajomych, co powinno pomóc) tylko po to żeby mnie wkurzyć, czepia się mojego sposobu bycia itp, itd. Wmawia mi że kreuję się na "pseudo mroka" i dogaduje, że nie widzę jakie tym z siebie pośmiewisko robię  🙄. Ja do niej nie piszę, nie komentuję, nie chce utrzymywać żadnych kontaktów a ta się chyba uparła żeby mi życie zatruwać -_-
Chodziłyśmy razem do podstawówki i byłyśmy przyjaciółkami, w 1 i 2 klasie gim też, potem kontakt się z mojej inicjatywy urwał bo ona bardzo się zmieniła. W 2 klasie LO jakoś znów zaczęłyśmy się zadawać, myślałam że znormalniała. Niestety z 1,5 miesiąca temu przekonałam się, że jednak nie i znowu praktycznie zero kontaktu. Czasem ona pisała żeby się przyczepić o jakiś drobiazg wcale jej nie dotyczący, coby mnie wkurzyć
Napisałam jej żeby się zjaęła swoim życiem, żeby nie interesowała się tym co robię itp. - nie pomogło
Skasowałam ją z listy gg przed chwilą żeby mi w końcu dała spokój z komentowaniem moich opisów (dziewczyna uparła się, że każdy mój opis tyczy się jej i jej znajomych). Jak nie odpuści to ją zablokuję :/
Próbuję ignorować te jej zaczepki, ale jednak nie jest to proste -_-
Ona potrafi bardzo skutecznie zwalić mi humor na cały dzień. Yh, zrobiłam sobie kanapki które zaniosłam ojcu bo jeść też mi się odechciało.
bianca   At first I'm shy but then comes wine.
24 stycznia 2010 21:31
ile trwa przeciętny mecz tenisowy?  😡
Gillian   four letter word
24 stycznia 2010 21:39
Chess, nie możhesz zrobić nic innego jak tylko dziewczę ignorować i poczekać aż się jej znudzi 🙂 serio. Nie warto się przejmować.
No właśnie tak sobie mówię, ale mimo wszystko się wkurzam tym jej gadaniem -_-
Ogólnie nie rozumiem ludzi którzy piszą do innych tylko i wyłąćznie po to żeby się ponaśmiewać i podogadywać oO   🙄
Dzisiaj napisała do mnie a propo fotek któe porobiłam swojemu facetowi (coś tam wrzuciłam do wątku o fotografii) i zaczęła gadkę że się ośmieszam, coś tam nawijała o tym "pseugo mroku" i że w ogóle jestem żałosna  😎. Wprost powiedziała że pisze tylko po to żeby się ze mnie pośmiać

Ad 1. do zmiękczania skóry wypranej, lub nowej, najlepiej zastosuj olej silikonowy. Kupić go możesz:
a) drogo, w sklepach z pasmanterią lub częściami AGD pod nazwą " olej do maszyn do szycia", 7zł za 50 ml.
b) tanio, na allegro pod nazwą "olej silikonowy" 21 zł za 2 l.
Nadaje się również, i z tych samych źródeł możesz go pozyskać, olej wazelinowy. Oleje nakładamy pędzlem, od "lewej" strony.
Ad 2. Najczęściej rozmiar wyciśnięty jest na patce przystułów. ( taka skórzana przykrywka na klamry popręgu. Czasami na skórce między ławkami. A jak nie znajdziesz, to zmierz je metrówką pomiędzy szczytem przedniego łęku a krawędzią tylnego i wynik podziel przez 2,5.

dziekuje!

edit: cos mi sie pomieszalo z wklejaniem

Ada sama taki potrzebuje i nigdzie nie moge znalezc
25 stycznia 2010 12:57
Jak nazywała się Mama Muminka zanim urodził się Muminek ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się