Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
JARA, wiem, bo rano zatankowałam za 6,20 a 5 godzin później było już za 6.50 🙁
Przed obniżką VATu tankowałam za 6,09 nawet, z tego co pamiętam.
Obecnie, na pomorzu 95tka - 6,19, 6,20... 😑
przedwczoraj udało mi się zalać jeszcze bak za 5,89 #tylewygrać x.x
Dziś już pod Poznaniem ponad 6,60... A w radiu mówili o 8 złotych nawet 🙁
Z bankomatami różnie... 2 dni temu potrzebowałam kasę na kowala i dopiero w 3cim była gotówka...
Ceny paliw to 3x dziennie podnoszą. Jak nam z powrotem VAT dorzucą, przesiądziemy się na konie cbyba...
U nas w G- Dzu było 5.47 teraz nawet 6.75 diesel. Szukam już roweru 🙄
Na północy Wielkopolski też już jest 6,50 za diesla, w okolicach 6,15 benzyna (zwykłe).
Wczoraj wypłacając na konia i inne opłaty musiałam wybierać między dwoma kwotami, więc pewnie brakowało niektórych nominałów. Jednak tuż po mnie wchodził Pan uzupełnić.
Wracając do botów - 14 telefonów wczoraj <3
Swoją drogą czytałam ostatnio na Niebezpieczniku, że do ludzi, którzy trollowali, podając fałszywe dane, często w kilka dni później dzwoniła "pani z banku", że mają "nieuprawnione operacje na koncie" - podając te właśnie fejkowe dane.
U mnie (Lubelszczyzna) nadal na niektórych stacjach nie ma tych lepszych paliw a diesel tankowalam w czwartek na bp 6,79 🙄 teraz nas chyba nic nie uratuje, już nie zbiją z ceny jakąś tam obniżka vatu. Limit też jest ale 100l na jedną osobę 😆 nie ma szans że przekrocze.
Czy widać u Was w okolicy uchodźców?
U mnie nie bardzo, jedna rodzina się wprowadziala do pustego domu a do granicy mam 100km.
Ja dzisiaj widziałam zwykłego diesla za 7.19 🙄
Edit. Zupełnie nie w temacie, ale.. czy ktoś wie co mogę kupować kozie z przysmaków? Taki odpowiednik marchewki dla konia 😂
U mnie we Wrocławiu widać, tzn nie wiem czy uchadźców ale na pewno Ukraińców, wygladają normalnie ciężko stwierdzić czy przyjechali tydzień temu czy są od pół roku. Byłam otatnio w urzędzie załatwić zaświadzczenie o meldunku, też było duzo osób z Ukrainy i Białorusi w kolejce, wiem bo z nimi gadałam, ale nie pytałam o takie osobiste szczegóły.
Ja mieszkam w Szczecinie, dalej od Ukrainy już się chyba nie da. Widuję posty, że ktoś wynajmie lub ma na wynajem, ale czy to ma jakiś dalszy ciąg - nie wiem. Znajoma udostępnia całe poddasze za nic, postawiła tam łóżka, no może osobnego wejścia nie ma, ale to i tak prawie indywidualne mieszkanie. Miały przyjechać do niej dwie panie z Ukrainy, ale jedna powiedziała, że znalazła coś bliżej granicy a druga, że nie będzie chodzić po schodach, bo miała operacje biodra (zrozumiałe). Dużo za to jest organizowanych zbiórek, prywatnie jak i przez organizacje. Była też akcja, że szukano kierowców do rozwożenia ludzi z pociągu po domach tymczasowych, ale ile tych ludzi finalnie przyjechało nie wiem. Wiem ze kierowców było więcej niż rzeczywiście potrzeba.
Fokusowa, przecież kozy także uwielbiają marchewkę i wszystko to co lubią konie
TRATATA, a coś typu liście kalafiora?
Fokusowa, Kochają liście kalafiora
Fokusowa, nasza koza uwielbiała gałązki brzozy i liście malin 🙂 My liście zbieraliśmy sami a brzózki miała na wybiegu 😅 Ale spokojnie można kupić w necie jeśli nie masz dostępu, spory wybór jest np. w sklepach dedykowanych dla gryzoni/królików.
U mnie (Lubelszczyzna) nadal na niektórych stacjach nie ma tych lepszych paliw a diesel tankowalam w czwartek na bp 6,79 🙄 teraz nas chyba nic nie uratuje, już nie zbiją z ceny jakąś tam obniżka vatu. Limit też jest ale 100l na jedną osobę 😆 nie ma szans że przekrocze.<br>
<br>
Czy widać u Was w okolicy uchodźców? <br>
U mnie nie bardzo, jedna rodzina się wprowadziala do pustego domu a do granicy mam 100km.
Sonika, w Warszawie (Dworzec Zachodni) 26.02. widziałam niewiele więcej Ukraińców, a 01.03. były tłumy. Na pociąg musiałam się przeciskać między ludźmi, żeby dotrzeć na peron. Przez budynek dworca PKS nawet nie przechodziłam, bo pewnie byłoby podobnie.
U mnie we Wrocławiu widać, tzn nie wiem czy uchadźców ale na pewno Ukraińców, wygladają normalnie ciężko stwierdzić czy przyjechali tydzień temu czy są od pół roku. Byłam otatnio w urzędzie załatwić zaświadzczenie o meldunku, też było duzo osób z Ukrainy i Białorusi w kolejce, wiem bo z nimi gadałam, ale nie pytałam o takie osobiste szczegóły.
MATRIX69,
We Wrocławiu jest bardzo dużo Ukraińców, to jeden z częściej wybieranych przez nich kierunków. Zapewne wyrabiali pesele.
Do nas na Mazury część uchodźców nie chce jechać bo za blisko Rosji i w drodze zmieniają kierunek. Ci co już przyjechali mówią że teraz mają bliżej Rosje niż u siebie i jeśli nie znajdą pracy to jadą dalej.
W Warszawie i Katowicach coś tam słychać na mieście, ale Ukraińców po miastach to słychać od dłuższego czasu - no chyba, że to ja mam jakiś radar..... tj. widziałam i takich wyglądających na zadomowionych, i takich uchodźców-uchodźców. Do dworca w Warszawie w końcu nie dotarłam, więc nie wiem, ale w Katowicach na dworcu dość duża grupa była. Niektórzy jechali dalej.
Macie jakieś sposoby na czyszczenie suszarki do włosów? Z tyłu filtr mi się już zakurzył mocno, nie mam pojęcia jak to wyczyścić, a rozebrać nie umiem tej obudowy.
probowalas odessac odkurzaczem? Raczej obudowa powinna sie dac rozebrac, pewnie jest na wisk
majek, trochę sie boje połamać, ale z odkurzaczem sprobuję, dzieki 🙂
Sprężarka dawała radę w przypadku zabrudzonych komputerów czy kratki od grzejnika elektrycznego 😉
Każda suszarka powinna mieć ten tył zdejmowany.
Sonika, Sprężarki niet :P
Strzyga, Jeszcze nie próbowałam tego zdjąć jakoś konkretniej, ale spróbuję. Kolor końca jest inny i widać że to osobny element więc może się uda.
zembria, a sprężone powietrze w puszce i przedmuchac? Można to kupić w każdym sklepie komputerowym.
Bez sensu wdmuchiwać brud do silnika, trzeba zdjąć kratkę.
Faktycznie moja suszarka ma ściągany tył! Pięknie się na zawiasach odchyla i mogę wyczyścić w środku 🙂 Problem jest jeszcze na tej pierwszej osłonie, bo tam te sitka są jakby głęboko i odkurzacz ani ręcznie skubanie nie daje rady, ale spróbuję jeszcze jakąś szczotką końską z dłuższym włosem to potraktować, myślę że zejdzie.
Dzięki 🙂
Jak się nazywa facet parodiujący stajenne laski? Taki z dwoma blond warkoczami i w toczku? 🤔
galopada_, - Pontus Hugosson 😉