Weterynarze- opinie o wetach, do kogo w potrzebie
prib Dr. Przewoźny ograniczył wyjazdy, ale można wziąć lek.wet Małgorzatę Adamowską, współpracuje z nim.
Witam.
Poszukuję weterynarza z Łódzkiego do zrobienia TUVa. Czy zna ktoś zaufanego w tej kwestii weta i mógłby polecić? 🙂
Z góry dziękuję. 😉
Szukam doświadczonego i dobrego weta specjalizującego się w ortopedii, dojeżdżającego w okolice Poznania. Chodzi o kontuzję ciągnącą się za nami od prawie 2 miesięcy 😵
xxagaxx właśnie go znalazłam, ale aktualnie leczy małe zwierzęta :/
julka177, co? Maciej Kujawski małe? Od kiedy? Tydzień temu był u nas :P
to ja znalazłam innego Kujawskiego 😂
julka177, tak jak xxagaxx mówi, dr Kujawski. Bardzo dobry weterynarz specjalizujący się właśnie w ortopedii 🙂
julka177, tak jak xxagaxx mówi, dr Kujawski. Bardzo dobry weterynarz specjalizujący się właśnie w ortopedii 🙂
A ja nie polecam. Rażące błędy w opisie TUVa, które zaważyły o zdrowiu konia. Niestety.
xxmalinaxx a kogo polecasz?
Jeżeli sprawa jest poważna to ja ze swoim koniem szarpnęłabym się i ściągnęła Golonkę lub Kaczorowskiego.
Tak naprawdę wiele dobrych diagnoz postawił mi Piotr Stachowiak, ale on nie jest ortopedą.
prib, Ania Woźniak, Michał Kacprzyński. A najlepiej Maciek Kujawski, ale u niego różnie z czasem.
który z tych ma dobry RTG?
Kapiszon. tak jak pisze Karla - zdecydowanie dr. Szpotański
prib, myślę że każdy. Dr. Kujawski robił u nas ostatnio 2 albo i 3 TUV i wszystko ok. Dr. Kacprzyński ma takie RTG że ostatnio aż za dużo widział :P Ania Woźniak też ma dobre opinie, ale z "autopsji" nie znam jeśli chodzi o orto, moim koniem zajmuje się na co dzień.
xxmalinaxx, myślę że to o każdym napisać można. W sensie wpadki się zdarzają, niestety. Sporo ludzi tutaj poleca Przewoźnego. Ja bym tam za darmo nie pojechała, nawet jakbym miała 5 min drogi.
xxagaxx no nie wiem, czy każdy o każdym
xxmalinaxx, jak znasz kogoś kto jest 100% pewny to dawaj namiar 😀 Chętnie skorzystam, bo czasem człowiek sam nie wie co ma robić.
Dla mnie pan Golonka jest pewny w 100% 😉
xxmalinaxx, dla mnie też. Ale znajdę ci osoby mocno niezadowolone, nawet tu na forum.
No i może masz bliżej. U mnie niestety do doktora to wycieczka. Dlatego zanim zapadają jakieś decyzje poważniejsze to wysyłamy do doktora rtg,usg. I ostatnio to właśnie najczęściej dr. Kujawski nam robił.
Potrzebuję weta, który mi zrobi TUV-a. Koń stoi w Pozezdrzu, blisko Węgorzewa/ Giżycka. Ktoś mnie poratuję numerem do kogoś zaufanego z niezbędnym sprzętem?
Nie polecam dr. Biazik. Jej diagnoza trwala 5 sekund, stwierdziła zlamanie kręgosłupa. Uspila konia, a okazało sie ze miał złamaną łopatke i zerwane naczepy szyjne. Wszystko do wyleczenia. Dodatkowo nie potrafi przyznać się do błędu.
ale zostało to stwierdzone sekcyjnie? masz protokół? jakieś dowody ?
Kla.ra dziwnie ta sprawa wygląda. Diagnoza trwała 5 sekund? To na jakiej podstawie p. Biazik stwierdziła złamanie kręgosłupa? I czemu właściciel po "5 sekundowej" diagnozie zgodził się na uśpienie konia? .... 😲
badabing, mojego konia 3/4 wetów dostępnych w województwie chciało usypiać już przez telefon... bez oglądania i spojrzenia na chociażby te 5 sekund. tylko jeden przyjechał (a wiem, że nie było mu po drodze) bez gadki przez telefon "to trzeba będzie morbital", tylko jeden podjął się leczenia, koń żyje, ma sie dobrze. 🏇
nie czepiam sie w/w weta, tylko tak napisałam, że no..zdarza się różnie.
Nie polecam dr. Biazik. Jej diagnoza trwala 5 sekund, stwierdziła zlamanie kręgosłupa. Uspila konia, a okazało sie ze miał złamaną łopatke i zerwane naczepy szyjne. Wszystko do wyleczenia. Dodatkowo nie potrafi przyznać się do błędu.
Ja dziwię się, że właściciel konia nie wziął drugiej opinii. Dzisiaj można w 10 minut wysłać RTG emailem. Nie żebym ja była jakaś chętna do sprawdzania diagnoz weterynarza za każdym razem jak przyjeżdża, ale gdyby wchodziła w drogę eutanazja to zdecydowanie bym sprawdziła z drugim czy tak samo diagnozuje. Byłam już w takiej sytuacji gdzie było podejrzenie a nie nawet jeszcze diagnoza więc wiem jaki to stres. Naprawdę nikomu nie życzę.
Lublin i okolice: Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczona doktorem Kusym - jako jedyny z 3 czy 4 wetów do których dzwoniliśmy pofatygował się odebrać telefon w sobotę po południu, mimo, że jest specem od rozrodu zgodził się pozszywać mi konia do kupy i zrobił to na tyle skutecznie że koń goi się super i dziś, po 4 dniach, wyszedł z boksu normalnie na 4 nogach i prawie nie kulawy. Ogólnie duży plus - może nie za kwestie ortopedyczne, bo na to a wcześnie żeby cokolwiek powiedzieć, ale za szybkie ogarnięcie urazu, bez czego koń by mi na 100% zszedł.
Cześć, poszukuję godnego zaufania weterynarza w okolicach Mińska Mazowieckiego, który zajmuje się drogami oddechowymi. Możecie kogoś polecić? Zależy mi na czasie, bo mój koń ma ciągle kaszel i chciałabym sprawdzić czy to nie jest uczuleniowe, ewentualnie potwierdzić COPD i dowiedzieć się jak to załagodzić. Najlepiej też by było żeby nie skasował mnie na miliony :c
kas_tru, dr Blanka Wysocka jest z wschodniej części Warszawy. Chyba najlepsza w kraju.
kas_tru, dr Blanka Wysocka jest z wschodniej części Warszawy. Chyba najlepsza w kraju.
Słyszałam o niej 🙂 dalej niestety obawiam się, że jeśli powiem jej, że koń stoi 60 km od Warszawy to odpowiednio wyceni swój czas, poświęcony na dojazd (już o samych kosztach dojazdu nie wspominając). Dlatego rozglądam się właśnie za kimś bliżej, ale jeśli nikogo nie znajdę to zgłoszę się do niej. Zdrowie konia ważniejsze.
kas_tru, akurat 60 km to wydaje mi się dla pani doktor B. Wysockiej pryszcz... 🤣 Ja bym od razu do niej dzwoniła na Twoim miejscu.