Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska
a w jakim celu jest ustawiona 'siateczka' koło ogrodzenia ujeżdzalni?
honey właśnie w takim czasie 15-20 minut docieram autobusem z domu do stajni 😉 wciąż nie mogę się nadziwić, że można do stajni mieć tak blisko 😜
Krokus wiesz, że nie wiem? 😁 Chyba jak jeszcze błoto i gruda były to tam leżała i miała jakąś funkcję spełniać 😁
Żeby dało się przejść na halę nie tonąc w błocie po kostki 😉
Jak dla mnie padok jedynka na 3h dziennie jest wręcz przeciwnie właśnie minusem...no ale zależy kto czego oczekuje od danej stajni.
A ta siateczka jest to ścieżka z takich gumowych grubych ,,wycieraczek'' układają ją na zimę by dochodzić do hali.
Gratuluję Strucelka, to chyba najbardziej cywilizowana stajnia tak blisko Krakowa, gdybym się kopytnego dorobiła, to busem bym miała tam szalone 15min....
sama tam stałam i się zgadzam z tą opinią ;-)
Jeżeli masz konia w treningu sportowym, to takie warunki w naszym mieście są naprawdę świetne 😉
Alaska nie ma raczej opcji, by puszczać jednego konia na duży padok, bo puszczane są tam zazwyczaj rekreanty albo kilka zaprzyjaźnionych koni.
Oczywiście, że nie jest to ideał padoku, ale z drugiej strony, wierz mi, że lepsze to dla konia niż puszczanie raz na 3 dni 🙄
Z resztą wszystkie konie po pewnym czasie na padoku po prostu stoją i się 'wietrzą', czy to na małym czy dużym.
Dziś wszystkie zażywały kąpieli słonecznej 😉
Honey, Dodofon zgadzam się całkowicie 🙂 Póki co jestem zachwycona, mam nadzieję, że taki stan utrzyma się jeszcze długo 💘
a ja sie nadziwic nie moge, ze w koncu znalazlam tak wspaniala stajnie 😍 w Targowisku jest po prostu BOSKO!!! 😍 pelen profesjonalizm, w dodatku super sympatyczni ludzie, a co najwazniejsze- konisko przeszczesliwe! 😅 moglabym pisac i pisac same plusy bez konca 😍 nawet moje konisko moze na trotach stac i nie musze dodatkowo za to doplacac ( a winnych stajniach trzeba, jezeli sie w ogole zgodza na troty 🙄 )
( obiecalam kiedys Orzeszkowej, ze wkleje tu zdjecia, i owszem zrobie to, ale na razie nie mam aparatu, wiec jeszcze kilka dni cierpliwosci... )
bardzo sie ciesze, ze widze moja panne w koncu szczesliwa w stajni 😅
a dla wlasciciela stajni 👍
Katja rób szybciutko zdjęcia jak tylko będziesz miała aparat 🙂
Skoro i właścicielka i kuń szczęśliwi to tylko pogratulować🙂
( obiecalam kiedys Orzeszkowej, ze wkleje tu zdjecia, i owszem zrobie to, ale na razie nie mam aparatu, wiec jeszcze kilka dni cierpliwosci... )
Czekamy, czekamy 😅
Super, że i Ty, i koń jesteście zadowoleni 😀
dziekuje dziewczyny! :kwiatek: ! wlasnie najbardziej cieszy mnie to, ze moja panna sie czuje tak jak "ryba w wodzie", kurde niesamowicie mnie cieszy jak wpadam do stajni i widze w koncu szczesliwego konia! a mala jest po przejsciach, wiec tym bardziej piszcze z radochy, ze jest szczesliwa 😎 pozatym na prawde wspaniale, ze "personel stajenny" jest super profesjonalny a zarazem BARDZO uprzejmy i sympatyczny. totalny luz, relax i najwyzszy standart 😍
A tak innej beczki wybiera się ktoś do Krakusa na Towarzyski Puchar Małopolski? Zapowiada się na prawdę fajny cykl imprez dla amatorów( np takich szczypiorów z młodymi wypłoszami jak ja:P)
Carunia, co, gdzie kiedy i jak? 👀 Podlinkujesz jakieś propozycje?
:kwiatek:
Jak w tym roku uda mi się pojechać chociaż na jedne zawody do sąsiedniej wioski, to będzie dobrze; praca, praca mgr, praca w weekendy 😵
gargulec a nie wiesz może pod jakim telefonem/mailem/czymkolwiek można się dopytać o szczegóły? Bo nie uśmiecha mi się do Swoszowic jechać...
postaram się o wszystko dowiedzieć, ale jeżeli chodzi o zawody, tylko co oprócz tego pytania jeszcze chcecie wiedzieć?
co do regulaminu, jest taka wzmianka co do uczestników
Zawodnicy nie posiadający uprawnień i licencji MZJ i PZJ.
Ja chciałam ogólnie wiedzieć, do kogo się zgłaszać, o której można tam rano w sobotę przyjechać, jak ma wyglądać zgoda od rodziców, co tam ma się zawierać(brakuje mi 2 miesięcy do pełnoletności :P), ile mniej-więcej będzie przeszkód... i chyba na razie tyle 🙂
Cześć
Ostatnio słyszałam że w Dąbrowie Szlacheckiej buduje się stajnia czy ktoś coś wie na ten temat, czy będzie tam pensjonat?
pozdrawiam
Ja chciałam ogólnie wiedzieć, do kogo się zgłaszać, o której można tam rano w sobotę przyjechać, jak ma wyglądać zgoda od rodziców, co tam ma się zawierać(brakuje mi 2 miesięcy do pełnoletności :P), ile mniej-więcej będzie przeszkód... i chyba na razie tyle 🙂
My może wybierzemy się ale bardziej w lipcu, narazie to daleko w lesie jesteśmy 😉 Na stronie jest tel do trenera Pana Koziorowskiego 500 206 907 pewnie on ci udzieli wyczerpujących informacji, albo dzwoń bezpośrednio do klubu powodzenia
nie wiem czy trener się tym zajmuje, czy ie bardziej Pani Zosia z klubu...
Towarzyskim Pucharem Małopolski zajmuje się P.Zosia, a nie p. Koziarowski. Wszystkie informacje dot. zawodów mam od niej. Jeśli ktoś chciałby się czegoś dowiedzieć to zapraszam na pw. Ja już chyba ze sto razy tam dzwoniłam bo od nas jedzie parę osób w różnym wieku i o różnym stopniu zaawansowania.
Ktoś się pytał czy z licencją można - wiec nie można. Mogą jechać osoby zarejestrowane w mzj czy pzj, ale bez licencji czy klas sportowych.
Ludkowie z Zabierzowa, nie wiecie jak szybko mozna sie spodziewać zwolnienia jakiegos miejsca u Was?
Podobno jeszcze w kwietniu?
Oby jak najprędzej...
Ushia ujj, raczej wątpię. Słyszałam, że już parę koni jest w kolejce. Ale jak chcesz mogę wysłać Ci numer do Pani Basi, od niej dowiesz się wszystkiego.
wie ktoś coś o stajni w Krakowie-Mogiła, która prowadzi jazdy też dla osób z zewnątrz?
bo jest taka ale nie wiem co to i gdzie to 😉
edit: co do Zabierzowa, to jeszcze dodam, że mają wg mnie bardzo fajną i na poziomie prowadzoną rekreacje 😉
a nie ma jakiegoś "szwadronu ułańskiego" w Mogile?
sama jestem lekko zdziwiona, ale dokładnie coś takiego usłyszałam 😉
dumkowa kiedyś był. Dawno temu już słyszałam, że nie ma. Jak teraz to nie wiem, też jestem ciekawa. Kiedyś specjalnie tam podjechałam, bo chciałam zobaczyć co to za "stodoła" w której stoją konie;D Ale nie natknęłam się na żadnego kopytnego. Pewnie były zamknięte w stodole, bo jakiś mini wybieg widziałam 😵
gargulec, jeśli piszesz o APMłp to poza tym są rozgrywane zawody regionalne? z tego co mi wiadomo i tam jest pewnie P i N, sam puchar to dwie kategorie. Pierwsza to 60 cm a w finałach 70, a druga to 90 i 100, w tym nie możesz mieć uprawnień żadnych nadanych przez mzj i pzj, co jest wyszczególnione w regulaminie
"Uczestnicy:
Zawodnicy nie posiadający uprawnień i licencji MZJ i PZJ."
i jeszcze
"Puchar rozgrywany będzie w dwóch kategoriach:
Kategoria A) - wysokość przeszkód do 60 cm w kwalifikacjach
wysokość przeszkód do 70 cm w finałach
Kategoria B) - wysokość przeszkód do 90 cm w kwalifikacjach
wysokość przeszkód do 100 cm w finałach"
ktoś z Was się wybiera na 100%? i planujecie być na wszystkich nie?
pozdrawiam