Gdzie zaopatrujecie się w takie rzeczy jak łuska słonecznika czy otręby pszenne ? Wiem, że w Mnikowie w punkcie na pewno mają łuskę, ale nie wiem czy operują mniejszą ilością niż big bagi a te odpadają. Ktoś, coś? Bardziej interesowały by mnie okolice Liszki, Zabierzów itp. :kwiatek: :kwiatek:
W Jaworzańskim Jar-Paszu.
Łuska- jar-pasz. Wyslodki można kupić w Liszkach w składzie pasz. tak samo otręby. Najtaniej otręby pszenne można kupić w Wadowicach 15zł za worek 25kg
Dorcysia http://agro-axel.wix.com/agro#!kontakt/c67i coś takiego?
Kastorkowa, otręby możesz dostać w młynie przy drodze głównej Krzeszowice-Kraków jak skręcasz na Nielepice 😉 a łuskę to chyba tylko w Jarpasz
Dziękuje za odpowiedzi :kwiatek: O tym w Liszkach wiedziałam, że mają wysłodki, ale dobrze wiedzieć, że otręby też bo tam mam 5 minut ze stajni. :kwiatek: Z tą łuską szkoda, że nie ma nic stacjonarnie tylko trzeba zamawiać.
Chyba nadal można kupic z pro-linen w Horse Tradzie łuskę. Około 20zł za duży worek, takiej wielkości jak sprzedają paszę, waży nie wiem ile, nie dużo, bo to lekkie.
Poszukuję informacji o stajni w Targowisku, jaka tam obecnie cena, jak z miejscami, pastwiskami itp. Itd. Może być na pw :kwiatek:
z miejscami chyba ciężko
Najlepiej skontaktować się z właścicielem
Jakiś czas temu szukałam kogoś, kto wszyje zamek do oficerek i dziś mogę polecić panią Ewę kaletnik z Racławickiej.
czy będzie jakiś fotograf w Swoszowicach w ten weekend ?
Poszukiwane miejsce dla rocznego ogierka. Zależy mi na pastwisku, nieograniczonym dostępie do siania i możliwie niskiej cenie. Fajnie by było niedaleko Nowej Huty 🙂
Słyszałem że będą wolne miejsca w STAJNI przy Goscincu kolo Skały
Witam serdecznie, poszukuje pensjonatu dla swojego wierzchowca w Krakowie/okolicy Krakowa. Koń niestety choruje na COPD. Zainteresowało mnie ogłoszenie :
http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/457 stajni w Laskowej. Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje od osób, które tam stacjonują lub stacjonowały.
Może ktoś kojarzy jeszcze jakąś stajnie przyjazną dla koni z COPD?
Z góry dziękuję za odpowiedź
My 15 maja przyjeżdżamy do Laskonika. Chociaż koń zdrowy (chyba :wysmiewa🙂 ale już starszawy (19) to wybrałam właśnie tę stajnię i to nie ze względu na cenę. Jak doliczę dojazd to na jedno mi wyjdzie. Ale opieka i podejście właścicielki mnie zaskoczyło i bardzo zachęciło. Byłam tam dwa razy i każdy koń jest traktowany indywidualnie 🙂 naprawdę indywidualnie! Konie z COPD są otoczone wyjątkową i fachową opieką.
Stajnia jest angielska, bardzo czysta, siano porządnie moczone!, trociny lub słoma, wiata dla koni. Wszystkie konie wyglądają jak pączki.
karolinapolanska, dawaj z pytaniami na pw 🙂 ja tam stoję już trochę, też mam kaszlaka
Szukam dobrego domu dla dwóch hucułów. Konie do oddania za darmo ze względu na śmierć właściciela. Stoją w gminie Bochnia. Tylko w dobre ręce, nie do handlarza. Zainteresowanym podam numer telefonu na priv.
Czy ktoś ma może kontakt do jakiejś osoby handlującej używanymi siodłami zawodowo? szukam siodeł na wyposażenie stajni, wiem że dawniej były osoby które przyjeżdżały i można było wybierać, przymierzać i kupować.. czy ma ktoś może namiary na takie osoby?
Arsen z Volty, mieszka koło Olkusza.
Ja kupowałam od Arsena siodło, przyjechał do mnie z siodłami, polecam
Czy ktoś ma namiary na stajnie z łąkami 24h na dobę? albo chociaż gdzie konie wychodzą po kilkanaście godzin?
Donia Aleksandra Laskonik. Opieka rewelacyjna i możliwość padokowania konia 24h/dobę. Derkowanie, podawanie pasz, wyslodkow i suplementów bez problemów.
Donia Aleksandra, Kocierz w Nawojowej Górze (nocą konie schodzą na padoki przed stajnią), leśniczówka Kopce - w sezonie konie są na łąkach, przejeżdżałam ostatnio i widziałam, że obok zrobiona jest ujeżdżalnia i lonżownik, bardzo fajnie to wygląda.
Dzięki dziewczyny :kwiatek: Może doprecyzuje. Nie zależy mi w ogóle na infrakstrukturze. Kon jest po kontuzji i chodzi tylko o te pastwiska i dobrą opiekę. Dlatego z chęcią jakies gospodarstwo.
Laskonik jest forumowej Orzeszkowej. Na miejscu kowal. Podejście do koni bardzo indywidualne.
Dobrą opiekę masz we wszystkich trzech stajniach. Pastwiska przy leśniczówce są tylko w sezonie, potem konie są przenoszone na padoki koło leśniczówki, ale z tego, co wiem, nie ma wolnych miejsc, więc od października pewnie trzeba by było szukać innego miejsca. Kocierz to bardzo fajna stajnia (sama trzymam tu konia), ale ma pastwiska i infrastrukturę, za którą z przyczyn oczywistych pewnie nie chcesz płacić 😉
karolinapolanska i Donia Aleksandra polecam Wam obu stajnie w Borku Szlacheckim koło Krakowa. Sama mam konia z COPD, w tej stajni konie mają bardzo dobrą opiekę, siana do oporu, pastwisk ile dusza zapragnie, konie stoją od rana do wieczora, codziennie sprzatane boksy
http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/51923