Szejen zaintrygował mnie koń z Twojego avatara - cuuudna maść 😜 to Twój? Wstaw jakieś lepsze fotki 🙇
Kami na pw Ci wysłałam linka 😉
Do nas też przyjeżdża Artek Wójcik, z terminami nie jest źle, po prostu tydzień / 2 tygodnie przed terminem wcześniej dzwonie i nie ma problemu 🙂 A jestem z Niego BARDZO zadowolona szczególnie, że mam trzeszczkową klacz. Artek ma same nowinki i różne rodzaje silikonów i podków, do wyboru do koloru (dosłownie 😀)
Dokładnie, my mamy korygowany lewy przód, koń kuleje 2 tyg przed kuciem, też z tendencją do trzeszczek i musi mieć podnoszony tył ale z tym nie ma problemu 😉
Wystarczy zadzwonić tydzień przed wizytą i zazwyczaj nie ma problemu.
Carunia zaraz poszukam numeru i wyślę na pw : )
Luśka ja na kurs strugania też się piszę...
Artek Wójcik obsługuje z wyjątkiem jednego konia, całą stajnię Na Zielonej, w tym moje koślawe folblutki i mogę mówić w samych superlatywach, konie się bardzo poprawiają, a z terminami, tak jak poprzednicy mówią, nie jest źle wbrew pozorom🙂 choć my mamy ten plus że jesteśmy 8 min autem od Krakusa, więc jesteśmy prawie pod nosem 😅
Aaa chyba muszę się z Wami podzielić tym, co wczoraj widziałam...chodzę sobie z mamą po stajni i nagle słyszyłymy straszny łomot. Pobiegłyśmy do boksu kilka metrów dalej a tam leżał koń, który nie mógł wstać po tarzaniu, zaklinował się. Próbował duuużo razy ale nie dawał sobie rady, trzeba mu było pomóc tym bardziej, że podczas szybkiego oddechu świstał i miał wyraźne problemy z oddychaniem. Mama poleciała do stajennych, ja otworzyłam boks i próbowałam uspokoić klacz. Po czym przyszło trzech gości, stanęli przed bokser, jeden wziął kantar i zaczął się drzeć i bić konia po głowie i szyi... Koń dalej próbował wstać ale nie miał siły. Dopiero drugi gość wziął uwiąz i stwierdził, że "chyba trzeba ją przesunąć".... No i złapał za nogę, koń wstał i super. Ale głupota ludzka mnie przeraża...nie mogłam n to patrzeć, powiem sczerze. 🙁
No ale ważne, że koniurowi nic się nie stało 😉
( Jeśli chodzi o kucia kowala Sterny )Miałam to samo, mi koń zgubił podkowę po jego kuciu już drugiego dnia... Również szybko dojechał i przybić podkowę.
Pan Styrna Ci konia strugał, więc raczej niemożliwe żeby zgubił podkowę 👀 A wiem bo sama Cię z nim umawiałam 😉
łania konia także mi kuł, przed samym wyjazdem 😉
Przed samym wyjazdem był strugany...
Był kuty na oba przody... 😲 Podkowy nie miał już w dniu przyjazdu na odpas
Wiesz, że Pan Styrna może Cię poskarżyć do sądu o zniesławienie?
Wie ktoś może gdzie dokładnie jest ta stajnia:
http://gieldakoni.com/index.php?strona=pensjonaty2&id=39 ?
Mnie się robota pana Styrny nie podoba. Strugał jednego konia u nas i zrobił to fatalnie. Na szczęście w razie podania do sądu mam kilku świadków 🤣
izydorex, Tylko jest różnica czy faktycznie zrobił coś nie tak, czy jest to tylko wymysł 14 latki 😉
łania forum jest po to, żeby podać swoje opinie 😉. Tak samo jak dużo osób nie poleca Pędziwiatra - ja z jego leczenia jestem jak najbardziej zadowolona :
edit : nie wiem czy wymysłem jest to że kowal tłukł się w weekend do miasteczka 60 km od krakowa przybijać podkowę 😉
Łania,
wydaje mi się że to jest stare ogłoszenie OJ Progres Proszówki, aczkolwiek mogę się mylić.
Czardasz, No możliwe, teraz popatrzyłam na datę dodania 😀
no to rzeczywiście zrobili progres😀
Chyba zdecyduję się na p. Gilarskiego tym bardziej, że się u nas zbiera spora ekipa...
Dzięki dziewczyny :kwiatek:
Szukam osób trzymających konia w Bolęcinie. Chciałabym zasięgnąć języka w sprawie pensjonatu.
Martynka.n
skontaktuj się z Zorilla lub Alex one chyba Ci najlepiej odpowiedzą na pytania o Bolęcin 🙂
Dziękujemy Wszystkim za miłe przyjęcie, za wyrozumiałość i cierpliwość 🙂
[quote author=łania link=topic=196.msg1269578#msg1269578 date=1327178266]
Wie ktoś może gdzie dokładnie jest ta stajnia:
http://gieldakoni.com/index.php?strona=pensjonaty2&id=39 ?
[/quote]
Tak,to stare ogłoszenie Proszówek koło Bochni.Progres 😉 ogromny bo i ujeżdżalnia drenowana,dodatkowe stajnie a za chwilkę hala będzie.Dojazd też super odkąd pociągnęli A4 do Szarowa.
fabapi ekspresowo Wam idzie,świetnie to wygląda 🙂
fabapi, super się zapowiada... 😅
Fabapi wielkie WOW 😀 może kiedyś wyciągnę męża na spacer do Was 😍
Tylko weźcie gumowce bo budowa + zima = bardzo wielkie błoto 😀
[quote author=łania link=topic=196.msg1265410#msg1265410 date=1326913442]
żaczkowa, Pomijając filozoficzne podejście to jest okej 😀 I dzięki niemu poprawiły się strzałki, które niestety gniją.. A nasze klubowe kują kowale z Tabuna (nie wiem jak inaczej Ci napisać, może ktoś ich zna?) mało biorą i kują też dobrze 😉
[/quote]
jeśli ktoś potrzebuje namiary na kowali z Tabuna to mogę podać 😉
Dziękujemy Wszystkim za miłe przyjęcie, za wyrozumiałość i cierpliwość 🙂
Oj to my dziękujemy za wyrozumiałość dla imprezowiczów z Paszkówki...Na codzień ubieramy się normalniej😉
...Na codzień ubieramy się normalniej😉
i na codzień nie spiewamy tak głośno... 😁
fabapi ta połowa wygląda już na całkiem sporą - jak duża będzie całość? Kiedy wielkie otwarcie ? 😀